Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Matkakokemukset - Lennot & liikenne Bratislavassa

bussit ja taksi

Vieras    11.07.2013    Bratislavan lennot & liikenne    Bratislava

Me lensimme Itävaltaan josta otimme bussin Bratislavaan. Aikuisen bussimatka maksoi 7.70, Nuoren 6.90. (Slovakiassa alle 26vuotias menee vielä nuorisolipulla!)

Bussilippu kannattaa varata/ ostaa etukäteen. Varaaminen onnistui kätevästi sähköpostilla ja lipun lunastimme lentokentältä bussifirman tiskiltä.

Meillä bussikuski otti viimeisenä kyytin ne matkustajat joilla ei ollut lippua varattuna (maksoivat käteisellä kuskille) Pahimmassa tapauksessa ei siis pääse kyytiin ilman etukäteen ostettua lippua. Turisteilta bussikuski veloitti euron isosta matkalaukusta, paikalliset eivät näyttäneet maksavan mitään. Kuittia ei tästä tietenkään saa, joten kuski keksinee summia omasta päästä,

Bratislavan sisäinen liikenne on todella helppo. Lippu ostetaan oranssista automaatista, joita löytyy melkein joka pysäkiltä. Tunnin voimassa oleva lippu maksaa 90 senttiä. (Automaatteihin käy vain kolikot) Jokaisessa bussissa ja ratikassa on näyttö jossa lukee seuraavan pysäkin nimi.

Taxi on halvempi jos sen tilaa etukäteen. Myös sijainti vaikuttaa hintaan, kuskit nostavat hintaa turistikohteiden lähellä. Kannattaa ottaa vain sellaisia takseja jossa lukee ovessa firman nimi ja puhelinnumero, heidän on pakko antaa matkasta kuitti. Ns. pimeitä takseja on paljon (katolla vain kyltti TAXI) ja kuulemma niissä mittari juoksee kokoajan. Taksin kyytiin mennessä kannattaa tarkistaa mistä summasta veloitus alkaa.

monta tietä

valperi    11.05.2008    Bratislavan lennot & liikenne    Bratislava

Bratislavaan pääsee monella konstilla (niin kuin Euroopan kaupunkeihin yleensä). Olen käynyt siellä puolen tusinaa kertaa ja koillut erilaisia lähestymistapoja, ja varmasti vaivattomin/mukavin on lento Helsinki-Wien bussi/taxi Wien (suoraan lentoasemalta) Bratislava.

Bratislavan lentokentän pienuuden takia sinne ei juurikaan suori yhteyksiä löydy.

Lentoyhteydet muiden kaupunkien kautta sisältävät yleensä melko tuskallisen koneen vaihdon ja aikaa kuluu.

Sitä paitsi maantiematka on ihan mielenkiintoinen ja siinä voi vaikka ihailla yhtä Euroopan suurinta tuulivoimala puistoa.

Oletko vieraillut Bratislavassa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.