Bratislavan matkakokemukset ja vinkit

Gourmet ja viini.

TravelerWillem    03.08.2014    Bratislavan hotellit    Bratislava
Yöpymisen ajankohta: Heinäkuu 2011 | Hotelli: Hotel Matysak

Hotel Matyšák on kohtuullisen lähellä juna-asemaa joskin toisella puolella 'kommunistisia liikennejärjestelyitä'. Hotelli sisältää, tai ainakin sisälsi, gourmet ravintolan ja on erikoistunut alueen viineihin. Hotelli on tasoltaan erinomainen, mutta tarjoilut ovat huomattavan hinnakkaita.

Arvosana hotellille:

Historiallista ja viiniä.

TravelerWillem    03.08.2014    Bratislavan nähtävyydet    Bratislava

Bratislavassa on muutakin nähtävää, mutta junalla kulkeville helpoin kohde nähtäväksi on vanhakaupunki. Paikka on aika pieni ja sen voi helposti kävellä parissa tunnissa kolkasta kolkkaan. Lähiseudulla on tarjolla muun muassa viinikohteita.

'Talo tarjoaa' sekä tupakoiminen juna-asemilla.

Sama ongelma kuin Tsekissä. Jos talo tarjoaa jotain (esim. alkoholia) mitä et ole tilannut, se ei ole ilmaista. Erityisesti 'etniset' ravintolat kunnostautuvat tässä. Juna-asemalla tupakointi ei ole laillista, ainakaan asemalaiturilla, kuten eräs TW jäsen sai kokea. Kieltomerkit ovat suurinpiirtein postimerkin kokoisia.

bussit ja taksi

Vieras    11.07.2013    Bratislavan lennot & liikenne    Bratislava

Me lensimme Itävaltaan josta otimme bussin Bratislavaan. Aikuisen bussimatka maksoi 7.70, Nuoren 6.90. (Slovakiassa alle 26vuotias menee vielä nuorisolipulla!)

Bussilippu kannattaa varata/ ostaa etukäteen. Varaaminen onnistui kätevästi sähköpostilla ja lipun lunastimme lentokentältä bussifirman tiskiltä.

Meillä bussikuski otti viimeisenä kyytin ne matkustajat joilla ei ollut lippua varattuna (maksoivat käteisellä kuskille) Pahimmassa tapauksessa ei siis pääse kyytiin ilman etukäteen ostettua lippua. Turisteilta bussikuski veloitti euron isosta matkalaukusta, paikalliset eivät näyttäneet maksavan mitään. Kuittia ei tästä tietenkään saa, joten kuski keksinee summia omasta päästä,

Bratislavan sisäinen liikenne on todella helppo. Lippu ostetaan oranssista automaatista, joita löytyy melkein joka pysäkiltä. Tunnin voimassa oleva lippu maksaa 90 senttiä. (Automaatteihin käy vain kolikot) Jokaisessa bussissa ja ratikassa on näyttö jossa lukee seuraavan pysäkin nimi.

Taxi on halvempi jos sen tilaa etukäteen. Myös sijainti vaikuttaa hintaan, kuskit nostavat hintaa turistikohteiden lähellä. Kannattaa ottaa vain sellaisia takseja jossa lukee ovessa firman nimi ja puhelinnumero, heidän on pakko antaa matkasta kuitti. Ns. pimeitä takseja on paljon (katolla vain kyltti TAXI) ja kuulemma niissä mittari juoksee kokoajan. Taksin kyytiin mennessä kannattaa tarkistaa mistä summasta veloitus alkaa.

Shoppailu

Vieras    11.07.2013    Bratislavan ostokset    Bratislava

Bratislavassa on paljon isoja kauppakeskuksia, niissä hintataso on kuitenkin korkea. (Paljon ketjupaikkoja kuten H&M, Lindex joissa kansainväliset hinnat) Vaateostokset kannattaa tehdä keskustassa tai isoissa päivittäistavara kaupoissa (kuten Tesco, Carrefour) Itse ostin Tescosta kenkiä 5 euron hinnalla.

Yksi missä kannattaa myös käydä on My Bratislava (Kamenne nam.1) se on 4 kerroksinen tavaratalo. (Valikoima kuin Stockmannilla.) Alennusmyynnistä voi löytää vaikka mitä. My Bratislavan takana on kirpputori jossa KAIKKI maksaa 99senttiä/ kappale. Suosittelen käymään!

Myös bussiaseman yläkerrassa on edullisia vaatekauppoja.

Kannattaa aina pitää käteistä mukana, pienissä kaupoissa ei yleensä käy kortti.

ruokailusta

Vieras    11.07.2013    Bratislavan ravintolat ja baarit    Bratislava

Meidän ruokamme maksoivat joka ravintolassa noin 5euroa per naama. Kallein ruokalaskumme oli 23,14. Johon kuului: kaksi annosta Taimenta (+kasvikset ja perunat) 2 lasia viiniä, yksi pepsi 0.33L ja 2 jälkiruoka drinkkiä.

Vaikka halvalla pääsimme, ruoka oli todella hyvää jokapaikassa! Ja annokset valtavan isoja, en kertaakaan jaksanut syödä koko annosta.

Bratislavassa kannattaa etsia paikallisten suosimia ravintoloita, siellä hinta on kohdallaan. (Toisin kuin vanhan kaupungin ravintoloissa perus salaatin hinta näkyi olevan jo 12euroa. )

Kahvilassa cappucino maksaa noin 1.40€, viinilasi oli 0.60-1.30€.

kaksi kokemusta ruuasta

Vieras    20.04.2012    Bratislavan ravintolat ja baarit    Bratislava

Ensimmäisenä iltana aterioimme hotellimme Radisson Carton hotellissa. En ole saanut koskaan niin huonoa ruokaa missään ravintolassa kuin meidän hotellissa, en koskaan!!. Annokset jäivät syömättä. Se siitä.

Seuraavana iltana söimme ravintolassa nimeltä Camoufage (os. Venturska 1). Olemme matkoillamme hyvän ruuan "metsästäjiä", mutta harvoin elämys lähentelee täydellisyyttä, mutta nyt se oli lähellä sitä. Ravintola oli tyylikäs palvelu hyvää sommelier mukaan lukien. Paikalliset viinit yllättivät positiivisesti ja olivat halpoja. Tarjolla oli kaikki, maailman hienoimmat viinit. Ne olivat tietysti kalliita, esim. Petrus vuodelta 45 oli 6600€. Hyvän Slovakkiviinin sai ravintolassa 22-30 €. Mutta ruoka oli täydellistä kun ottaa huomioon vielä hinnan. Emme ole esimerkiksi syöneet koskaan niin hienoa ankka-annosta kuin täällä, murea maukas ja vielä lisänä paistettu ankanmaksa ja hintaan 19€. Neljän ruokalajin illallinen kahdelle viineineen 130.00 €. Huikea elämys, vaikka takana oli kolme iltaa hyvissä Wienin ravintoloissa.

Ystävällinen ja siisti hotelli

Vieras    02.06.2010    Bratislavan hotellit    Bratislava
Yöpymisen ajankohta: Kesäkuu 2008 | Hotelli: Apollo Hotel Bratislava

Erittäin positiivinen yllätys, olimme kuusi vuorokautta täällä 2008, ja menemme tässä kuussa uudelleen...

Arvosana hotellille:

Hyvä hotelli

Vieras    06.03.2009    Bratislavan hotellit    Bratislava
Yöpymisen ajankohta: Maaliskuu 2009 | Hotelli: Park Inn Danube

Danube on tosi siisti, tilavat huoneet ( tallelokero omassa huoneessa, ilmainen),hyvätasoinen, mahtava buffet aamiainen, sijaitsee hyvällä paikalla Vanhankaupungin vieressä. SUOSITTELEN

Arvosana hotellille:

Vanha kaupunki

valperi    11.05.2008    Bratislavan nähtävyydet    Bratislava

Bratislavan ehdoton ykkösnähtävyys on suurelta osin hyvin kunnostettu vanha kaupunki. Siihen tutustumiseen kannattaa varata vaikka koko päivä ja miksei parikin iltaa.

Linnan mäelle kannattaa kiivetä jo hienojen näköalojen takia ja jos sattuu tuuri käymään, niin pääsee kiertelemään Linnassakin (se vaan on ollut viime vuodet ahkerasti remontissa ja vain pieneltä osin auki)

yleisedullinen

valperi    11.05.2008    Bratislavan ostokset    Bratislava

Slovakia on vieläkin 'halpa' EU maaksi. Tosin hintaerot ovat tasoittuneet huimasti 2000-luvun alusta. Tutkimuksia en ole tehnyt, mutta sellainen mielikuva joulukuulta 2007, että hintataso yleensä olisi noin 25-30 % alle sen mihin kotona ollaan totuttu. Yksittäisissä tavaroissa/palveluissa tietysti voi olla suurempiakin eroja. Mutta menneet ovat ne ajat kun ostettiin BIC kertakäyttö sytkäreitä 2 penniä kappale (Suomesakin elettiin vielä markka-aikaa)

aitoa evästä

valperi    11.05.2008    Bratislavan ravintolat ja baarit    Bratislava

Bratislavassa ei ole puutetta mielenkiintoisista ruokapaikoista, ei varsinkaan vanhan kaupungin liepeillä. Valitettavasti sielläkin toteutuu vauhdilla kansainvälisten trendien seuraaminen josta omaleimaisuus kärsii. Muutama paikka on kuitenkin sitkeästi sinnitellyt niin että miljöö ja menu ovat pysyneet bratislavalaisina. Korzo on hyvä esimerkki näistä (ja minulle tutuin).

Eli mene sinne jos haluat syödä hyvin (kohtuu hintaan) ja fiilistellä vähän menneitä aikoja. Korzo - Hviezdosla 1 - Bratislava

ps. löytyy Mäkkärikin jos tulee 'koti-ikävä'

monta tietä

valperi    11.05.2008    Bratislavan lennot & liikenne    Bratislava

Bratislavaan pääsee monella konstilla (niin kuin Euroopan kaupunkeihin yleensä). Olen käynyt siellä puolen tusinaa kertaa ja koillut erilaisia lähestymistapoja, ja varmasti vaivattomin/mukavin on lento Helsinki-Wien bussi/taxi Wien (suoraan lentoasemalta) Bratislava.

Bratislavan lentokentän pienuuden takia sinne ei juurikaan suori yhteyksiä löydy.

Lentoyhteydet muiden kaupunkien kautta sisältävät yleensä melko tuskallisen koneen vaihdon ja aikaa kuluu.

Sitä paitsi maantiematka on ihan mielenkiintoinen ja siinä voi vaikka ihailla yhtä Euroopan suurinta tuulivoimala puistoa.

Päivän matka

k332845    07.05.2008    Bratislavan muita vinkkejä    Bratislava

Olimme viikon Wienissä ja teimme päivän matkan Twin City Linerin katamaraanilla Bratislavaan. Laiva lähtee Schwedenplatzin laiturista, kestää 1,5 h ja edestakainen matka maksaa n. EUR 50/hlö, lähtö esim. 8,30. Satamasta lähtee runsaan tunnin kierrokselle pienoisjunia, EUR 5/hlö. Kierros päättyy vanhaan kaupunkiin, missä kannattaa ostaa opaskirja. Sen avulla päivässäkin ehtii nähdä tämän piskuisen vanhan kaupungin nähtävyydet. Paluu 18,30. Eurot käyvät maksuvälineenä kaikkialla. Wien on muuten erittäin hieno kaupunki, kannattaa käydä.

moderni, siisti, toimiva

valperi    07.05.2008    Bratislavan hotellit    Bratislava
Yöpymisen ajankohta: Joulukuu 2006 | Hotelli: Danube

kokemuksia vuosilta 2003-2006

Keskeinen sijain ihan vanhan kaupungin kulmassa, Tonavan rannalla. Helppo tulla ja lähteä.

Siisti ja palvelut pelaa. Tilavat hyvin varustellut huoneet, osassa mukavat näkymät Tonavalle. Aamiainen runsas ja tasokas. Jos hotellissa on kokouksia, lounasaikaan palvelu saattaa tökkiä. Menopaikat lähellä mutta eivät häiritse yöpyjää.

Arvosana hotellille:

Oletko vieraillut Bratislavassa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.