Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Borneon matkakokemukset ja vinkit

siisti pieni hotelli

Turkka    29.08.2011    Borneon hotellit    Borneo
Yöpymisen ajankohta: Huhtikuu 2011 | Hotelli: Sipadan Inn

Siisti pieni hotelli Sempornassa Sipadan inn

Arvosana hotellille:

Billabong Scuba

Turkka    29.08.2011    Borneon muita vinkkejä    Borneo

Halpa ja hyvä palveluinen sukellus paikka Mabulilla

Mataking - sukellusta ja snorklausta rennolla saarella

Vieras    25.03.2010    Borneon aktiviteetit ja harrastukset    Borneo

Olimme helmikuussa lomareissulla Mataking saarella, joka sijaitsee 1 h matkan päässä Borneon saarelta (Semporna). Mataking oli aivan upea paikka, sukelluskeskus on 5 tähden paikka ja homma toimii upeasti. Tosi leppoisa meininki. Koska paikka ei ole halvimmasta päästä siellä oli keski-ikäisiä ja vanhempia ihmisiä enimmäkseen. Minun 18- ja 20-vuotiaat pojat olivat nuorimmat. Kaikki työntekijät olivat todella ammattitaitoisia ja homma toimi. Jos et sukella niin tekemistä riittää, voit snorklata tai vain nauttia auringosta ja lomailusta. Minulla aika kului huristen vaikka en sukeltanut. Saarelta pääsee kävelemään naapurisaarelle laskuveden aikaan, mikä olikin ihana kokemus. Nousuveden aikaan samassa paikassa voi snorklata tai sukeltaa.Saaren lähettyvillä on useita sukelluspaikkoja ja näkyvyys on hyvä. Saarelta järjestetään myös päiväreissuja Sipadanille, mitä suosittelen lämpimästi.

Kauniisti sisustetut "mökit" ovat rannan tuntumassa (kalleimmat) ja niiden takana (kuitenkin merinäköala) on edullisemmat. Huoneet olivat siistejä ja henkilökunta todella avuliaita ja kohteliaita. Ruoka oli buffee isossa ravintolassa. Salaatit ja tuoreet hedelmät jäivät mieleen. Aina oli tarjolla kanaa, kalaa ja punaista lihaa runsaan kasvistarjonnan ohella. Lisäksi sai myös spagettia, grillistä kalaa tms. Kirjasto tai lukusali on kiva paikka rauhoittua myös. Lapsille on liukumäki ym. rannantuntumassa. Lisäksi voit maalata batiikkia tai tehdä käsikorun paikallisten opastamana.

Saari on rauhallinen ja kaunis, koska siellä ei ole liikaa turisteja. Taso on todella korkeaa ja kaikki toimi upeasti. Jos harkitset lomaa tämä on todella upea paikka. Ilmapiiri oli leppoisa, turvallinen, kotoisa, kaikki työntekijät tervehtivät aina ja jos tarvitsit jotain he auttoivat. Kahvia, vettä ja mehua on tarjolla koko päivän, jos haluaa baarista jotain sieltä saa olutta, viiniä ja väkeviä.

Lennot Borneoon Tawauhun tai Kota Kinabalulle ja sieltä ajo Sempornaan mistä tulevat hakemaan saarelle. Sempornassa on tasokas hotelli (Seafest) jossa voi yöpyä tarvittaessa.

Lämpimästi suosittelen Mataking paikkaa sukeltajille, perheille, romantiikan nälkäisille, kaikille jotka eivät hae rällästyspaikkaa. Saarella on nyt 4 uutta luxusasuntoa rivitalossa, missä on omalla takapihalla oma poreallas ja etupihalla aurinkotuolit, huone on todella iso ja kylpyhuone liiankin kaunis. Sisustus aasialaista tyylikästä tummaa puuta ja kiveä. Täysi 10 paikka mm.häämatkalle tai synttäreille. Air Asia lentää edullisesti Singaporesta ja Kuala Lumpurista mm. Borneolle.

Katso lisää www.mataking.com

Sepilok

raksu    07.03.2009    Sabahin muita vinkkejä    Sabah

Käytiin Sepoílokissa katsomassa orang-utaneita. Yllätyksenä tuli että puisto on todella suljettu pari tuntia keskipäivän aikaan ja että puistoon sisälle pääsee vain aamu- tai iltapäivisin. Ja se, ettei orankeja ole siellä todellakaan vilisemällä kuin Korkeasaaressa, vaan alue on todella iso ja niitä oikeasti näkee vain ruokinta-aikoihin (taisi olla 9.00 ja 14.00). Itse nähtiin kolme orankia ruokinta-aikaan, ja loppujen viimeksi makakit ja muut paviaanit varastivat koko shown. Mutta toisaalta, mieluummin näitkäin orankeja katselee ehkä onnellisempina luonnonvaraisissa olosuhteissa kuin ahtaissa häkeissä. Eli kannattaa mennä.

Oletko vieraillut Borneossa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.