Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Jordanian matkakokemukset ja vinkit: Sivu 5

Aqaba - Petra - Wadi Rum -kokemuksia

Vieras    28.11.2013    Jordanian nähtävyydet    Jordania

matkakertomus:

www.another-media.net/koppel...ordan2013/

Halvalla kyydillä paljon nähtävää

Vieras    04.11.2013    Aqaban nähtävyydet    Aqaba

Todella kiva taksikuski Jordanian Agabassa.

Kiva nuori kaveri, joka osaa hommansa niin auton ajossa kuin oppaan hommassa.

Teimme kaksi erillistä päivää matkoja Jordaniassa mm. (Petra, River Jordan, Mt Nebo, Dead Sea). Lopullinen maksu oli vain puolet siitä mitä matkajärjestäjämme olisi tarjonnut.

Lisäksi saimme paljon tietoa maasta ja maan tavoista. Aikataulu oli meidän halujemme mukaan ja kaiken kaikkiaan sai kokemuksena valtavasti.

Kiitos mahtava Ehab! Suosittelen.

-Ehab taxi driver

Petra, Wadirum, Dead sea

Jordan, Aqapa

phon 00962785554404

Mail [email protected]

upea hotelli rannalla

Vieras    22.08.2013    Tala Bayn hotellit    Tala Bay
Yöpymisen ajankohta: Maaliskuu 2013 | Hotelli: Radisson blue Tala Bay

Tala Bay on melko pieni alue, jonka on hetkessä kiertänyt läpi. Mutta Aqaban kaupunkiin verrattuna siisti ja rauhallinen. Alueen toisessa päässä on pieni supermarket, josta saa syötävää ja juotavaa, myös alkoholia. Radisson blue hotellissa oli tilavat huoneet (de luxe) ja suuri parveke, josta kauniit näköalat allasalueiden yli merelle. Altaita on useita (kaksi lastenallasta).

Hintataso on korkeahko, mutta ruoka ravintolassa hyvää ja monipuolista. Aamiaisella vastapuristettua appelsiinimehua (Nam!) Kovin montaa ravintolaa ei alueella ole, joten hotellin lisäksi söimme viereisellä beach clubilla tai ostimme kaupasta jotain pientä.

Tämän paikan plussana on ehdottomasti lämmintä lyhyen lentomatkan päässä. Tekemistä ei hirveästi ole muuta kuin rantaelämä. Hotellilla on oma ranta, jossa pehmeää hiekkaa ja seassa vähän pieniä kiviä.

Arvosana hotellille:

Matka Jordaniassa

Vieras    04.08.2013    Aqaban muita vinkkejä    Aqaba

Olimme viikon matkalla Jordaniassa Agabassa huhtikuussa. Matkasta, johon sai yhdistetty nähtävyykset ja ranta, jäi pelkä hyvät muistot. Koska suunnitelin matkasi jo etukäteen, ehtisin viikossa nähdä aika paljon. Kävin Petrassa, Karakissa, Madabassa, Ammanissa, Jerashissa, Kuollut merella uimassa, Mount Nebossa Wadi Rumissa ja Ma´in Hot Spas. Kaikki oli näkemisen arvosta. Apollon matkatoimiston kautta olin Petrassa ja Wadi Rumissa, joka on kallimpi kun taksilla, mutta yhteinen ruokaleminen ja Wadi Rumissa illanveito beduiiinen kanssa oli kiva. Muissa paikoissa kävin taksilla. Jo ennen matka otin yhteyttä taksikuljettajaan, jonkun kanssa sopisin hinnasta jo etukäteen. Ammaniin. Jerashin. Kuollut merelle, Mount Nebo, Magaba kannataa mennä taksilla. Ehdottomasti kannataa käydä Ma´an Hot Spring waters. jossa sai nautiskella kuumaveden putouksista. Taksikuljettaja oli mukava, englantia osaava ja historia tunteva yli 40 vuotias mies Abdulla. Suosittelen häntä, myös yksin matkustavalle naiselle turvallista. Matkustin Ammaniin ja Jerashi ihan yksin. Asiallinen ja siisti kuljettaja, jonka kuljetuspalvelua käytin koko matkan ajan. Turvalline ja asiantunteva kuljettaja, jonkun kanssa saa yhteyttä emailil: [email protected] tai puhelimella 00962 79 55 33 186 Abdalla Qabaa. Olimme tyytyväisiä palvelun kanssa ja suositteleme toisillekin.

Merle ja Kadi Turusta

Taksilla Jordaniassa

Vieras    07.04.2013    Jordanian nähtävyydet    Jordania

Olimme viikon reissulla Aqabassa huhtikuussa 2013, ja teimme kolme onnistunutta retkeä taksilla Wadi Rumiin, Petraan ja Kuoleelle merelle, johonka päädyimme katsottuamme Apollon retkien hintoja. Takseja on Aqabassa on paljon ja monenlaisia niinkuin kuljettajiakin, laidasta laitaan. Suurin osa heistä tyrkyttää itseään äänekkäästi Egyptiläisten myyntimiesten tavoin ja monet ajavat kuin hullut, joidenka kyytiin me myös eksyimme. Tuurilla löydettiin vanhempi herrasmies jonka kanssa teimme kaikki nämä kolme retkeä, yhteispituudeltaan noin 1300 km. Hän puhui hyvää englantia, hinnat oli kohtuulliset ja paikallistuntemus täydellinen! Osasi kertoa matkan varrella paikallisesta elämäntavasta ja historiasta. Pysähdyimme myös matkalla monessa ekstrakohteessa tai silloin kun halusimme. Uskallamme suositella häntä! Salem Rawashdeh puh 00962 79 5513122, [email protected]. Hyvää ja Turvallista Jordania matkaa! terveisin Harri ja Carina Kirkkonummelta.

Hyvä hinta-laatusuhde

Vieras    04.02.2013    Aqaban hotellit    Aqaba
Yöpymisen ajankohta: Tammikuu 2012 | Hotelli: My hotel

Hotellissa oli todella ystävällinen ja avulias henkilökunta. Järjestivät mm. vauvansängyn, mitä käsittääkseni harvemmin tämän tason (***) hotelleissa on. Puolihoito oli todella hintansa arvoinen. Neljän ruokalajin illallisesta pieni hinta. Ainut huono puoli oli uima-altaan todella kylmä vesi tähän aikaan vuodesta (ei tarjennut uida).

Arvosana hotellille:

Aitoa tunnelmaa

Vieras    05.01.2013    Aqaban hotellit    Aqaba
Yöpymisen ajankohta: Joulukuu 2012 | Hotelli: Mina Hotel

Mina Hotel poikkeaa positiivisesti edukseen suurista massahotelleista.Henkilökunta on ystävällistä ja avuliasta.Se sijaitsee aivan keskustan tuntumassa,mutta huoneemme (parveke mahd.saada pienestä lisämaksusta) oli rauhalliselle sisäpihalle merinäköalalla.Myös jordanialaiset käyttivät hotellia,mikä toi esim.aamiaishuoneeseen aivan omanlaista tunnelmaa.Toisaalta kun väkeä oli paljon,aamiaisen tarjoilu ei aina pysynyt mukana tahdissa,mutta se oli aika pieni seikka.Siivoamassa käytiin päivittäin.Huone oli siisti ja ajanmukainen.Hotellilla oli oma uima-allas samassa kerroksessa kuin aamiaishuone. Takseja on aina saatavilla hotellin edessä,joten uimarannalle meno kyllä järjestyy,esim. koralleistaan kuuluisalle Japanese gardenille.

Arvosana hotellille:

Iso ja ystävällinen hotelli

ghannabiz    31.12.2012    Aqaban hotellit    Aqaba
Yöpymisen ajankohta: Joulukuu 2012 | Hotelli: Moevenpick Resort & Residences, Aqaba

Mövenpick resort & residence Aqaba

Hotellin henkilökunta erittäin ystävällistä. Yksi seurueesta sairastui ja loman viimeisenäkin päivänä he vielä kysyivät vointia. Buffetaamiaisella kahvi ja tee tarjoiltiin pöytiin ja tultiin monta kertaa kysymään puuttuuko jotain. Aamiainen oli lisäksi todella iso. Hotellin omalla ranta-alueella kiersivät tarjoilijat ja kyselivät haluammeko juotavaa baarista. Ja jos vaivautuikin baariin tilaamaan, niin tarjoilijat kyllä kantoivat tilaukset mihin ikinä halusikin!

Uima-altaista yksi oli kesäallas, eli sitä ei ollut lämmitetty. Koska olimme talvikaudella lomailemassa, ei tätä allasta tullut käytettyä. Harmi. Yksi uima-allas sijaitsi "sillalla", joka ylitti autotien. Tämän altaan allasbaari on avoinna ainoastaan maaliskuusta marraskuuhun, joten emme voineet nauttia sen palveluista. Sieltä olisi saanut vesipiippuja polteltavaksi. Alueella oli kaksi poreallasta, jacuzzia, jotka olivat välillä liiankin kuumia.

Huoneen minibaarista löytyi mehuja ja monta erilaista virvoitusjuomaa ja nämä olivat vapasti käytettävissä. Otimme niitä aina mukaan retkille, rannalle ja altaalle. Siivoojat kävivät joka aamupäivä ja täydensivät minibaarin. Loman viimeisenä aamuna huomasin, että pölyä (isoja pölykoiria) oli huoneessa erittäin paljon, joten en tiedä mitä siivoukseen kuului.

Hotelli oli myös ympäristöystävällinen, sillä vieras sai vaikuttaa siihen, vaihdetaanko pyyhkeet päivittäin.

Asiakaskunta oli joululomalla suomalaisia, ruotsalaisia, brittejä, espanjalaisia sekä paljon paikallisia ja lähimaista, ainakin Israelista, tulleita turisteja.

Hotelliin sisäänmennessä on aina turvatarkastus. Tarkastajasta riippuen he katsovat laukkujen sisälle, läpivalaisevat ne tai joskus antava vain mennä. Lähes joka kerta laite piippasi, johtuen kännykästä, mutta he eivät kiinnittäneet siihen huomiota.

Saimme vastaanotosta tilattua heidän suosittelmansa taksin ja näin varmistimme, että meiltä ei oteta ylihintaa. Hotellin henkilökunta auttoi missä asiassa tahansa, toisin kuin Apollomatkojen oppaat, joilta emme saaneet mitään vastauksia kysymyksiimme :(

Arvosana hotellille:

Kokemuksia omatoimimatkalta

Vieras    18.11.2012    Jordanian muita vinkkejä    Jordania

Olimme kahden viikon omatoimimatkalla Jordaniassa 2.-16.11.2012. Otimme lennot Hki-Istanbul-Amman.

Pari lepopäivää ensin Ammanissa, hotelli Turino, alueella Swifiyeh. Hotelli oli kolmen tähden,

mutta oikea luokitus lienee kaksi tähteä. Hyvä palvelu ja hyvällä alueella, jos kelpaa vaatimaton

taso. Swifiyehissä on paljon ostosmahdollisuuksia, hyviä paikallisia ruokapaikkoja ja todella

hyvä kahvipaikka La Wien (kannattaa ehdottomasti kokeilla capuccinoa!). Juoma, jota joka

puolella Jordaniaa kannattaa maistaa, on Lemon mint, raikastava ja loistava janojuoma.

Nähtävyydet olivat: Jerash ja Down Town. Jatkoimme taksilla Petraan, jossa majoituimme

kolmen tähden Valley Stars Inn hotelliin. Todella hyvä ja kauniisti sisustettu ja hyvä palvelu!

Ilmainen kuljetus Petran nähtävyyksille, kuuluu hintaan. Petraan kannattaa varata ainakin

kaksi päivää ja Petra by night esitys on katsomisen avoinen (taskulamppu on hyvä olla mukana).

Kannattaa varata hyvät kengät, sillä kävelyä tulee paljon, jos ei käytä hevos-, aasi- tai kamelikyytejä).

Täältä jatkoimme Wadi Rumin aavikolle, joka on mykistävä. Majoituimme beduiinileiriin, joka oli

pienoinen pettymys, koska siellä oli melkein "yksiöitä", joissa oli suihkut, wc:t ja vielä "disko" illalla!

Rauhaa rakastavan kannattaa valita ns. silent camp, jossa voi olla täydessä hiljaisuudessa ja ihailla

tähtitaivasta (tämän tiedämme seuraavalla kerralla!)

Matkamme jatkui Aqabaan ja hotelli Zaitouna. Hyvä ja siisti hotelli, ihan keskuspaikalla.

Hotellista on noin 12 km rannalle ja valittavana oli ilmaisia rantoja tai maksullinen ranta. Molemmat

kokeiltiin, maksullinen on rauhallisempi ja siellä on lepoalustat sekä pyyhkeet. Parhaat ostokset

tekee kauppakujilta ja Khan El-Khalili Bazarissa omistaja puhui suomea aika hyvin. Hän oli ystävällinen

ja asiallinen. Aqabassa vietimme neljä päivää ja olisi siellä viihtynyt pidempäänkin. Lämmintä oli koko

ajan +25 - +32, iltaisin viileämpää. Jatkoimme matkaa Kuolleellemerelle ja matkalla kävimme Karak vuorella, jossa oli todella kylmä. Hotellimme Dead Sea Spa on vanhin tällä alueella ja hinnaltaan ehkä edullisin.

Olimme varanneet deluxe huoneet, mutta ystävämme saivat vaatimattomamman. Tästä kuitenkin veloitettiin

kalliimpi hinta, eikä vastaanotossa mainittu asiasta. He veloittivat heti koko huonemaksut. Seuraavana päivänä heille vaihdettiin huone, mutta he eivät saaneet mitään hyvitystä huonehinnasta ja vastaanotossa oltiin ylimielisiä.

Tässä hotellissa oli erittäin hyvä aamupala, mutta muu ruoka on kallista, eikä vastaa hintaa. Seuraavalla kerralla valitsemme eri hotellin, sillä siellä on esim. upea ja uusi Grow Plaza, jossa oli erittäin ystävällinen palvelu, kun

kävimme syömässä. Koko alueella ei ole mitään muuta mahdollisuutta, kuin syödä hotelleissa, sillä lähimmät kylät ovat kaukana. Onneksi hotelliasukkaat saivat kellua meressä ja käyttää pohjan savea ilmaiseksi!

Pari kolme päivää tällä alueella on mielestämme riittävä aika, jos ei nauti pelkästään aurigossa oleilusta. Täältä menimme Nebo vuorelle, jossa Mooseksen väitetään kuolleen. Siellä oli rauhallista, kevyet ja hyvät energiat; kannatti käydä.

Tarkoituksemme oli mennä Madabaan pariksi päiväksi, ennen kotimatkaa. Kuljettajamme ei suostunut jättämään meitä sinne, koska siellä oli levottomuuksia bensan ja öljyn hintojen korotuksen johdosta. Menimme siis Ammaniin ja samaan hotelliin, kuin tulomatkalla. Jordaniassa on erittäin ystävällisiä ihmisiä ja he tykkäävät suomalaisista. Siellä ei tarvitse pelätä varkauksia. Turisteilta tietenkin otetaan enemmän, kuin paikallisilta. Hintataso on aika kallis, Suomen tasoa, koska euron kurssi oli alhaalla. Ravintolahintoihin lisätään verot ja palvelumaksu, mikä ei useinkaan näy ruokalistojen hinnoissa.

Kuljetuksemme koko matkan ajan hoiti: [email protected]

Häntä voi suositella lämpimästi. Hän on luotettava, rauhallinen ja hoitaa kaikki sovitusti. Hän itse asuu

Aqabassa, mutta hän hoiti kuljetukset alusta loppuun, ystäviensä kanssa. Hän puhuu hyvin englantia ja hän

osasi suositella nähtävyyksiä, kun itse emme tienneet kaikkia. Hänen kanssaan voi sopia järjestelyistä jo

etukäteen sähköpostin välityksellä ja myöskin kysyä tarkat hinnat. Kokonaisuudessaan matkamme oli upea ja

edullinen. Näimme ja koimme paljon ja tuntui, että olemme olleet poissa pidempäänkin. Jordania kutsuu uudestaan : ) Leena, Turusta

Ali baba

Vieras    10.10.2012    Aqaban ravintolat ja baarit    Aqaba

Koko elämässäni en missään ole ikinä syönyt yhtä herkullista ruokaa! Suosittelen valitsemaan tarjoilijan suosittelemna ruoan, ulkonäkö hämää, mutta ah mikä makuelämys.

Upea hotelli Punaisenmeren rannalla.

Vieras    19.04.2012    Tala Bayn nähtävyydet    Tala Bay

Lomailimme Talabayssa maaliskuussa 2012,mieleemme jäi Jordaniasta, päiväretki Petraan,sekä retki hiekkaaavikolle peduiinien leiriin,jossa söimme illallisen tähtitaivaan alla.., sitä ennen oli meille järjestetty tanssiesitys,johon oli mahdollisuus ottaa osaa.Lämmintä ei vielä ollut maaliskuun alussa...tuuli oli melkoisen kovaa,joka esti punaisessa meressä uimisen...Agapassa käytiin ostoksilla..mutta paljon oli kiinalaista tarjottavaa basaareissa esillä,mikä oli pettymys.Hotellin palvelu oli kiitettävää,henkilökunta ystävällistä.Maaliskuussa matkaaville suosittelen lämmintä vaatetta mukaan.

Ihmeellinen Jordania

Vieras    19.02.2012    Aqaban muita vinkkejä    Aqaba

Juuri Apollomatkojen reissulta Jordanian Aqabasta palanneena laitampa minäkin tänne hiukan kokemuksistani juttua.

Suosittelen ehdottomasti vierailua tuossa taian omaisessa maassa! Vaikka itse Aqaban kaupungissa ei paljon erityisä nähtävyyksiä ole,niin ainakin itse en niitä edes kaivannut.Paikan parasta antia ovat ehdottomasti aidosti ystävälliset ja hauskat paikalliset ihmiset,en muista koska olisin yhden viikon aikana nauranut yhtä paljon !

Suomalaisista siellä pidetään erittäin paljon,"Wellcom" kutsua kuuli monen monta kertaa ja monet lasilliset ihanaa teetä tuli juotua milloin kenenkin luona.Parhaiten tunnelmaan pääsee "heittäytymällä" mukaan paikalliseen elämän menoon ja kulkemalla kaikki aistit avoinna.Esim.rukouskutsun kuuleminen auringonlaskun aikaan keskustassa olevasta,upeasti valaistusta moskeijasta on todella vaikuttava hetki!

Jos ei halua osallistua matkatoimiston retkille,voi retkiä tehdä omatoimisesti vuokraamalla taksin.Me teimme loistavasti onnistuneet,edulliset retket upeaan Petraan,Wadi Rumiin,Kuolleelle merelle,Madabaan ja muutamiin muihinkin paikkoihin saman taksikuskin kanssa.Sattumalta löysimme taksikuskin jonka veroista paikallisopasta tuskin toista löytää;häneltä saimme valtavan määrän tietoa Jordaniasta.Hän oli myös erittäin luotettava ,hauska ja kaikin puolin herrasmies.Hänen yhteystietonsa ovat tässä:Abdalla Qabaa,puh.00962 79 55 33 186 ,E-mail:[email protected] Häntä voimme lämpimästi suositella !

Rauhallinen matkakohde

Vieras    12.02.2012    Tala Bayn muita vinkkejä    Tala Bay

KIRJOITTAJANA on keski-ikäinen matkaileva, muissakin arabimaissa käynyt pariskunta.

MAA on tunnelmaltaan rauhallinen ja luotettava ja erittäin sopiva lomakohteeksi. Palvelu on asiallista ja ystävällistä, hyvin vähän tyrkytystä ja "rahat pois turisteilta"-meininkiä.

APOLLOMATKAT onnistui järjestelyissään erinomaisesti. Retket Petraan, Kuolleelle merelle ja Wadi Rumiin olivat hyvin suunniteltuja ja paikallisopas loisti asiantuntemuksellaan sekä karismallaan. Hyvä opastus on syy lähteä matkanjärjestäjän bussiin oman taksin sijasta. Esimerkiksi taksi tarjosi meille matkaa Petraan vain noin 66 eurolla. Tosi halpaa verrattuna Apollomatkojen 278e/2 henkeä! Mutta, mutta, sisäänpääsy Petraan on noin 55e/hlö, matkanjärjestäjän ateria ja opastus alueella! Vaikka kuinka on englantia puhuva kuljettaja, hän tuskin tuohon kyytihintaan lunastaa lippua itselleen alueelle ja tulee kertomaan mitä siellä on nähtävää. Koimme myös positiivisena sen, että Apollomatkat ei kerännyt kollektiivisia tippejä kuljettajille ja paikallisoppaalle.

TALVIKAUDEN SÄÄ ei ole niin takuuvarmaa, kuin esitteissä annetaan olettaa. Kohdallemme sattui melko viileä viikko helmikuun alkupuolella. Aamupäivät olivat viileitä, samaten illat; lämmintä 21 astetta oli vain puoliltapäivin 3-4 tunnin ajan. Joka päivä oli myös tuulista. Talvikausi Aqabassa onkin turistien osalta hyvin hiljaista ja hotellit lähes tyhjillään. Tala Bayn Mövenpick-hotellissa oli vain noin 100-200 vierasta tuhannen vieraan kapasiteetista. Varsinainen sesonki alkaa maaliskuun lopulla-huhtikuussa.

TULIAISOSTOKSET hoituivat helposti Kuollella merellä; mutaa ja voiteita kassiin niin paljon kuin painorajoitukset sallivat. Pari kaunista kupari- ja hopeaesinettä löytyi myös helposti. Emme edes käyneet Aqaban souk-alueella.

TUPAKOINTI oli sallittua lähes joka paikassa, myös sisätiloissa.

ALKOHOLIA oli saatavilla rajoitetusti, lähinnä hotelleissa ja se oli varsin kallista. Purkillinen Amstel-olutta 4,5-5,5e ja hotellissamme lasillinen viiniä tai drinkki 10e pintaan. Jossain muualla sai lasillisen viiniä 5e ja paikallinen viini oli juotavaa. Aqabassa näkyi alkoholiliikkeitä. Me ostimme etukäteen koneesta huoneemme terassilla nautittavat viinit ja konjakit.

AQABAN LENTOKENTTÄ on pieni, mutta sieltä saa lähtiäisiksi perusmatkamuistot, vähän Kuolleen meren kauneudenhoitotuotteita, hajuvesiä, karkkia, savukkeita ja edullisesti alkoholia. Erikoishuomio: siellä on rajattu valikoima kuubalaisia sikareita alle puoleen hintaan suomalaisesta tasosta.

SUOSITTELEMME Jordaniaa ja Aqabaa/Tala Bayta kulttuurillisesti loistavana ja tunnelmaltaan miellyttävänä matkakohteena. Hinta/laatusuhde lennoista ja viiden tähden hotellista palveluineen on lyömätön. Maksoimme matkasta 730e/hlö.

Jordanian reissu

Vieras    25.12.2011    Aqaban muita vinkkejä    Aqaba

Laitetaas tämä myös tännekkin

Jeps, Tulin eilen Jordaniasta ja oli ihan jees reissu. Apollon puolesta reissu sujui hyvin vaikka niiden sivut ovatkin aikas järkyttävät ja tieto siellä on nihkeetä. Kävästiin Petrassa Apollon kautta ja homma meni niinkuin pitikin. Reissu maksoi sen 139e per silmäpari. Kävelyä siellä tulee se 3,5km alas ja toinen mokoma sitten ylös, joten perheen pienimmillä voi mennä hermo. Ite paikka oli semmoinen kuin kuvittelinkin jos ei lasketa kamelikyytien tarjojia ja pieniä beduiinilapsia likasine naamoinen ja räsysine vaatteineen myymässä kortteja. Olivat säälittävän näköisiä. Kiellettiin ostamasta niiltä mitään, koska eivät mene muuten kouluun.

Kuolleen meren reissun otinki sit taksilla mentäväksi, koska en oikein tykkää liikkua turistilauman mukana. Kuollu meri oli paikkana ihan "kuollut", mutta osasivat sielläkin rahastaa 16Jod vartin räpiköinnistä, mutta olihan se hienoa kellua =) Mentiin yhteensä 740km taksilla ja se maksoi 150e. Siinä tuli käytyä myös Ammanissa ja siinä matkalla näki sen toisenkin puolen kyseisestä maasta. Auton pysähdyttyä valoihin pikkulapset tulivat koputtelemaan ikkunoita ja pyytämään rahaa tai myyvät jotain rojua. Suosittelen kyllä ottaa taksin ja liikkua sillä sitten pidemmät matkat. Valittee vaan kuskin joka osaa Englantia(kaikki tuntuivat osaavan ihan hyvin) Lapset aloittavat kuulemma Englannin opiskelun jo ensimmäisellä luokalla. Taksilla reissamisessa on se etu, että kuski osasi pysähtyä kuvaamisen arvoisissa paikoissa (baptism site yms.)

Sanoin kuskille että, vie meidät johkin raflaan Ammanissa, että päästään syömään jotain. Mainittin sitten viellä, että on t-paita päällä ja shortsit jalassa, että semmoseen mihin pääsee tällä dress codella. No kaveri vei sitten meiät johonkin paikalliselle grillille. Siinä ovella roikku veriset vuohet suolistettuna sillain, että pää oli paikallaan normaalin näkösenä. Siitä sitten kuski tilas meille setin ja kaveri veisteli lihat siitä verta vuotavasta raadosta ja ja laitto vartasiin tulille voin sanoa, että oli järkyn näköstä(jotain elimiä siinä pöydällä) ja ei menis sitten mistään terveystarkastuksistä läpi Suomessa, mutta oli kyllä hemmetin hyvät pöperöt! Lihaa riitti ja sitä pitsanpohjaleipää oli läjä kylkiäisenä. Suosittelen!

Mitään pahaa ei ole maasta sanottavaa. Metallinpaljastimet ovat käytössä hotellin sisäänkäynneissä ja porukka on todella ystävällistä. Mitään ei myydä väkisin, mutta takseihin saattaa mennä hermo, koska tuuttailevat aina kun näkevät turistin ja tyyliin joka toinen auto on taksi. Eli torvi soi kokoajan ja kuskit huutaa Wadi Rum, Petra, Dead Sea! Lämpöä oli joka päivä noin 25 astetta ja sää oli näin Jouluna kuulemma poikkeuksellisen hyvä.

Jordanian ja Tala Bayn kokemukset

Vieras    20.11.2011    Tala Bayn muita vinkkejä    Tala Bay

Terveiset viikon lomalta Tala Baystä.

Kahden aikuisen ja kolmen lapsen (1,4 ja 6 vuotta) viikon loma takana Tala Bayn Movenpick hotellista.

Viikko oli hyvä ja maasta ja Abasta yleensä jäi hyvin positiiminen kuva. Olemme aikaisemmin käyneet Eilatissa ja mukavalta tuntui Jordanian rennompi meininki Israeliin nähden. Esim. hotellin uima-altaalla lapset saivat uida aika rauhassa ilman että uimavalvojan pilli soi vanhemmille siitä että lapset on jätetty hunningolle.

Tala Bay ei ollut aivan niin steriili loma -resort kuin etukäteen luulimme. Muslimien pyhien takia hotellissa oli n. 80% paikallisia, joka oli meistä mukava asia. Hotelli oli erittäin hyvä. Olimme puolihoidolla. Puolivälissä viikkoa ymmärsimme että koko buffaa ei kannata edes yrittää käydä läpi viikon aikana. Määrän lisäksi myös laatu oli hyvä. Tala Bayssä on vähän hotellien ulkopuolista ravintolatarjontaa eli jos ei syö hotellissa niin pitää mennä Akabaan. Hotellihuoneen saimme vaihettua heti saapumisen jälkeen koska muutoin olisimme joutuneet katsomaan viereisen talon seinää koko viikon. Perhehuone oli ihan hyvä meidän tarpeisiin.

Ihmiset olivat hyvin ystävällisiä joka paikassa. Agressiivista kaupittelua ei ollut. Lapset saivat tietysti erityiskohtelun joka paikassa.

Matkatoimiston retkiä emme käyttäneet. Wadi Rumissä kävimme taksilla. Viiden tunnin tehoretki maksoi 40JD (+tipit hyvästä palvelusta) ja muutaman tunnin safari siihen päälle (60JD). Petrassa kävimme hotellin laukkupoikien organisoimalla pikkubussimatkalla. Se oli ehkä vähän ylihintainen (150JD) mutta pakussa oli mukava matkustaa isommalla porukalla. Matka kesti kokonaisuudessaan 12h. Taksilla sama matka olisi tehty halvimmillaan 60JD:llä.

Taksia kannattaa suositella retkille. Tarjontaa on paljon, hinnat hyvin kohtuulliset ja homma tuntui muutenkin toimivan. Osa kuskeista puhuu hyvää englantia, mika on tietysti bonus matkaa ajatellen. Wad Rumin matkan teimme Aballa Qabaa nimisen herrasmiehen kanssa. Hän puhui hyvää englantia, auto oli tip top kunnossa ja ajotapa miellytti myös meitä moniin muihin Akaban taksisuhareihin nähden. Myös turvakaukalo löytyi perheen pienimmälle. Abdallahin yhteystiedot ovat 00962795533186 tai [email protected]. Häntä voi suositella.

Yksi ero Israeliin nähden on myös se että Jordaniassa voi joutua kärsimään vatsavaivoista. Israel on siinä mielessä turvallisempi kohde. Paikan päällä vanhemilla oli pari päivää vaivoa mutta lapset säästyivät. He tulivat sairaaksi vasta Suomessa :). Syylliseksi epäilemme Akabassa syötyä tabulee -salaattia.

Montoset

Oletko vieraillut Jordaniassa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.