Matkakokemukset - Aktiviteetit ja harrastukset Jordaniassa

Hyvä kuski Aqabassa

Vieras    08.03.2016    Aqaban aktiviteetit ja harrastukset    Aqaba

Olimme perheen kanssa Aqabassa marraskuussa 2015 vajaan viikon matkalla. Halusimme lämpöä ja aurinkoa sekä hieman kulttuuria. Dubai oli vaihtoehtona, mutta päädyimme Aqabaan järkevämmän hintatason ja nähtävyyksien takia (Petra ollut pitkään haaveissa nähdä). Säät olivat aivan täydelliset ja reissu meni kaikin puolin loistavasti. Kävimme Petrassa ja Wadi Rumin aavikolla, ja voin suositella kumpaakin. Petra oli mieletön kokonaisuus ja kannattaa varata siihen päivän reissu. Wadi Rumin aavikko oli hieno ja seesteinen kokemus, siihen menee puolipäivää. Kaikkinensa hotelli (Mövenpick kaupungissa), ruoka (erittäin hyviä ravintoloita hintataso kohtuullinen ja puhdasta) ja yleinen ilmapiiri erittäin turvallinen. Katsoimme kuljettajan täältä ja moni kehui Abdulla Qabaa täällä ([email protected]/[email protected]). Voimme ehdottomasti suositella häntä ja Aqabaa. Otimme lentokenttäkuljetukset hotellille ja takaisin (meno ja paluu aamuyöstä), päiväressun Petraan sekä puoli-päiväreissun Wadi Rum aavikolle. Kaikkinensa kolmelta henkilöltä 200 dinaaria. Hän oli aina ajoissa paikalla, hyväntuulinen, puhui hyvää englantia, ajoi erittäin hyvin ja antoi hyviä vinkkejä niin palveluista ja ravintoloista (ei turistiukotusta). Kannattaa ehdottomasti ottaa kuski, sillä oli rentouttavaa saapua paikalle kun tiesi, että kaikki on jo järjestyksessä.

Erilainen loma Aqabassa

Vieras    07.04.2014    Aqaban aktiviteetit ja harrastukset    Aqaba

Olimme Aqabassa maalis-huhtikuun vaihtees 2014. Varasimme lennot Apollomatkojen kautta, mutta päätimme hommata itse majoitukset, koska halusimme kokea jotain aivan erilaista verratunna perinteiseen turistihotellin uima-altaalla makoiluun.

Vietimme ensin 4 yötä Tala Bayssa ja nautimme auringosta, hyvästä ruuasta, täydellisestä rentoutumisesta ja perinteisemmästä turistimeiningistä. Iltaisin kävimme Aqabassa nauttimassa kaupungin vilskeestä ja huomattavasti Tala Bayn ravintoloita halvemmista hinnoista. Odotin, että Tala Bayn alueella olisi ollut enemmän ihmisiä, mutta alue oli vielä hiljainen ja ravintoloissa ja hotellissakin oli rauhallista.

Olimme sopineet taksikuljettaja Mohamaad Qabahan kanssa kuljetuksesta Petraan, jossa yövyimme kaksi yötä Seven Wonders Beduoin Campissa. Majoitus oli aivan mahtava, pieniä telttamökkejä keskellä aavikkoa. Campissa kaikki olivat todella ystävällisiä ja vieraanvaraisia. He pitivät meistä hyvää huolta ja varmistivat jatkuvasti, että kaikki on varmasti hyvin. Suosittelen todellakin kokeilemaan hieman erikoisempaa majoitusvaihtoehtoa, jos suunnittelee vierailua Petraan. Lisäksi majoitus on lähellä Little Petraa, jos haluaa nähdä vielä lisää upeita kalliokaiverruksia. Vietimme myös kaksi päivää Petran kalliokaupungissa tutkimassa muinaista kaupunkia.

Kuljettajamme Mohamaad tuli täsmällisesti sovittuna aikana hakemaan meidät, hän oli järjestänyt meille paluumatkalla safarin Wadi Rumiin.

Suosittelen ehdottomasti ottamaan yhteyttä Mohamaadin, jos tarvitsee kuljetuksia minne tahansa Jordaniassa, [email protected].

Kaiken kaikkiaan lomamme oli aivan mahtava ja suurin syy siihen olivat varmasti mahtavat ihmiset, niin Mohamaad kuin kaikki Seven Wonders Beuoin Campin ihmiset. Palaamme varmasti takaisin eikä tarvitse miettiä missä yövyömme tai kenen kanssa sovimme kuljetuksista!

Aqaba: Diving, Petra ja Kuollut meri

Vieras    12.01.2014    Aqaban aktiviteetit ja harrastukset    Aqaba

Oltiin Apollomatkojen matkalla Tala Bayssa. Hotelli Radisson Blu oli ok, aamiainen oli taivaallinen. Retket tehtiin itse. Yhden päivän aikana ajettiin noin 600km: Petrasta vuoristotietä pitkin alas Kuolleelle merelle. Näkymät oli huikeat: noustiin vuorelle noin 1600m korkeureen ja sieltä laskeuduttiin 400m meren pinnan alapuolelle.

Petra sisäänpääsy 50 JOD ja Kuollut meri 20 JOD + 5 JOD (kaapin avain!).

Meitä kuskasi todella siistillä autolla Mohammad. Hänet tavoittaa [email protected]

Luotettava, ystävällinen, hyvä englanninkielen omaava kaveri, lämpimästi suosittelen. 13 tunnin reissu kustansi 160 JOD + sisäänpääsymaksut.

Sukellettiin Extra diversilla. Ei mitään huonoa sanomista, mutta aika kallista siihen nähden, että miltei kaikki kohteet on 1km säteellä. 35 JOD / sukellus.

Aqaba jouluna 2013

pk65    05.01.2014    Aqaban aktiviteetit ja harrastukset    Aqaba

Oltiin perheen (2 aikuista ja 2 teiniä) kanssa joulu 2013 Aqabassa. Rantaloma ei joulukuussa oikein lämpötilan (tai paremminkin tuulen) takia onnistu, mutta onneksi ei sitä oltu hakemassakaan. Hilton Doubletree on ihan ok hotelli, tilavat huoneet, kelpo aamiainen ja kiva (tosin pieni) allasalue. Kuljetus ja sisäänpääsy Berenice rantaklubille kuuluu hintaan ja sitä yhtenä päivänä käytettiinkin. Merivesi oli kohtalaisen lämmintä, mutta altaat turhan kylmiä.

Aqabassa tulee aika pitkäksi, jos ei käy retkillä, onneksi hienoja retkikohteita on runsaasti. Ainakin Petra ja Wadi Rum lienee "pakollisia" kohteita, Apollon retket on aika hintavia perheelle, joten hommattiin oma kuljetus. Taksit on halpoja, mutta neljälle liian pieniä. Yleensä olen lomilla vuokrannut oman auton, mutta Aqabassa saa kuljettajan ja pikkubussin niin halvalla, ettei vuokraus kannattanut. Meillä oli kuljettajana Ali Hasan Rashida ( [email protected], 00962 777 30 60 83 ), jolla on 1+8 paikkainen Hyundai H1, johon me mahduttiin todella mukavasti. Kuljettaja oli hyvää englantia puhuva vanhempi herrasmies, joka oli myös mainio opas. Me tehtiin vain päiväretkiä, mutta kuljettaja kertoi tekevänsä Aqabasta paljon myös useamman päivän retkiä Jordanian keski- ja pohjoisosiin.

Ravintoloita Aqaban keskustassa riittää ja tripadvisorista löytyy niistä hyvin kokemuksia. Ruoka (alku- ja pääruuat + juomat) maksoi neljälle 40-70 dinaaria, joten se ei ollut mitenkään erityisen halpaa, mutta onneksi hyvää kuitenkin. Ali Baba, Fish Fish, Al Shami, Captains Restaurant, Floka ja Chicken Tikka olivat kaikki ihan kelpo paikkoja ruuan suhteen ja osasta sai myös olutta/viiniä ruokajuomaksi. Paikalliset alkuruuat ovat hyviä, eikä niihin viikossa ehtinyt kyllästyä. Pääruokana kala taisi olla yleensä paras vaihtoehto.

Aqabassakin voi sukeltaa

Pieni osa Jordaniaa ulottuu Punaiselle merelle ja sillä osalla sijaitsee Aqaban kaupunki. Eräällä matkallani en ollut suunnitellut sukeltavani, mutta tavattuani paikalla suomalaisen ryhmän urheilusukeltajia ja heidän houkuteltua mukaan päätin kokeilla. Kyseessä oli elämäni ensimmäinen laitesukellus. Aqabasta löytyy useampi sukellusreissuja järjestävä yritys ja erään tuollaisen mukaan sitten lähdin suorittamaan introa eli tutustumissukellusta, jossa sukelluksen opettaja sukeltaa kaiken aikaa lähellä tarjoten apua mikäli siihen tulee tarvetta ja varmistaen etten tekisi mitään päättömyyksiä.

Itse sukellus meni melko mukavasti, mitä nyt jouduin kerran nousemaan pinnalle pärskimään kun maskin tyhjennys epäonnistui. Mutta muuten sain nauttia mitä mahtavimmasta elämyksestä toinen toistaan värikkäämpien kalojen, korallien ja puhaltamieni ilmakuplien seurassa. Ei kaduttanut tippaakaan se mitä maksoin sukelluksesta, sillä koin saaneeni nautinnon, josta ei pääse osalliseksi pinnalta käsin.

Suosittelen jo pelkästään uskomattoman kirkkaan merivedenkin vuoksi.

Oletko vieraillut Jordaniassa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.