Matkakokemukset - Nähtävyyksiä Jordaniassa

Jatkoa kirjoitukselle "Huonoja kokemuksia Ehabin kanssa"

Vieras    30.05.2019    Jordanian nähtävyydet    Jordania

Tässä jatkoa aikaisemmalle kirjoitukselle, jossa kertasin kokemuksiamme Ehabin kanssa. Ilmeisesti sen jälkeen kun Ehab näki tämän päivityksen hän on useaan otteeseen ottanut yhteyttä viitaten harmiin, jota hänelle olen aiheuttanut (hänen suosionsa perustuu näihin Napsu-kirjoituksiin ja muutama suomalainen on ilmeisesti perunut varauksensa hänen kanssaan ja hän arvioi sen johtuvan tästä kirjoituksesta). Reiluuden vuoksi kirjoitan tähän hänen vasta-argumenttejaan. Kaikki palaute Napsussa on ollut positiivista paitsi meidän negatiivinen palaute. Hän painottaa, että hän pyrki täyttämään toiveemme ja vei meidät hienoimpiin paikkoihin. Hän myös huomautti, että hän kertoi meille etukäteen Wadi Rumin leirin nimen (aikaisempaan kirjoitukseeni viitaten, nimi oli harhaanjohtava ja sen ominaisuudet olivat hyvin erilaiset kuin olimme toivoneet). Lisäksi hän viittasi pitkästi erääseen sekaannukseen mikä meillä oli mutta en maininnut siitä Napsussa, sillä nähdäkseni se oli tavallinen sekaannus, ei varsinainen negatiivinen asia.

Summa summarum, Ehab on aivan oikeassa siitä että hän on saanut paljon positiivsta palautetta. Hänen viestinsä eivät muuta meidän kokemusta matkasta mutta myöskään meidän kokemus ei ole universaali totuus. Kukin päättäköön itse.

Huonoja kokemuksia Ehabin kanssa

Vieras    02.05.2019    Jordanian nähtävyydet    Jordania

Palattiin viikko sitten Jordaniasta, jossa kyseinen Ehab oli meidän oppaana kaksi päivää. Yllä olevat arvostelut ovat täysin erilainen kuin meidän kokemus, mutta kyseessä on sama henkilö koska puhelinnumero sama. Emme missään nimessä suosittele tätä henkilöä oppaaksi, kuljettajaksi toki mutta tavalliset taksit ovat hyvin paljon halvempia. Alla syyt.

Hyvät asiat: Opastanut paljon suomalaisia näiden kirjoitusten ansiosta, joten ymmärtää kulttuuria. On ajoissa. Vastaa whatsapp-viesteihin nopeasti. On ystävällinen. Englanti kohtuullinen. Vei meidät perheensä luo lounaalle ja oli avulias järjestelyasioissa.

Ei niin hyvät asiat: Suurin moka oli Wadi rum. Annoimme hänen varata meille yöpymisen ja kokopäiväkierroksen aavikolla. Kuvailimme whatsappissa, että haluamme tyypillisen, autenttisen leirin, ei isoa tai kaupallista. Leiri mihin päädyimme oli Rum Magic Camp (sekoittuu helposti toiseen pienempää Wadi Rum Magiciin), josta isompaa ja kaupallisempaa saa hakea. Leiri oli luonnonsuojelualueen laidalla kaupungin vieressä, kaukana kauneimmista paikoista, henkilökunta ei opastanut tai kertonut pakollisten asioiden lisäksi mitään, busseja oli pihassa useita ja kokopäivän kierros oli typistynyt kolmen tunnin ajeluun 20 jeepin letkassa. Netissä arviot ovatkin todella huonoja, joten emme ole ainoita pettyneitä.

Oppaaksi häntä ei voi kutsua. Ehab kertoo oma-aloitteisesti mistään äärimmäisen harvoin, viettää vastaavasti suurimman osan yhteisestä ajasta puhelimen ääressä. Esim. Karakin linnassa hän sanoi, että tämä on Karak, nähdään tunnin päästä. Kun lähteissä pyysin häntä kertomaan paikasta, lykkäsi hän käteeni ilmaisen esitteen ja sanoi "you can read for yourself". Sanoisin, että henkilökemiamme oli ok ja nauroimmekin yhdessä, joten en jaksa uskoa, että tämä oli henkilökohtaista. Hän vastasi suoriin kysymyksiin lyhyesti ja usein mutu-tuntumalla, myöhempi googlaus osoitti monet hänen kertomukset vääriksi. Olimme etukäteen myös sopineet, että hän vie meidät edulliseen rahanvaihtopisteeseen. Hän vei meidät paikkaan, jossa kurssi oli merkittävästi huonompi kuin myöhemmin samana päivänä hotellimme vieressä olisi ollut.

Maksoimme 600 jod seuraavasta paketista:

Kuljetus Ammanin lentokenttä - Kuollut meri

Kuolleelta mereltä kyläkierros ja yöpyminen kylässä, sis ruoat

Kuljetus Wadi rumiin ja siellä kierros ja yöpyminen sekä 1h kameliratsastus, sis ruoat.

Ehab oli koko reissumme ikävin kokemus ja kallis sellainen. Sääli, että luotimme häneen erityisesti Wadi rumin osalta. Kuskina hän on ihan hyvä, mutta jos ehdottomasti haluatte hänet oppaaksi olkaa hyvin hyvin tarkkoja. Annoin tämän palautteen lähteissä Ehabille ja hän lupasi vastata myöhemmin mutta nyt kun viikko on kulunut ei hän näemmä ole vastaamassa. Ehab tietää, että kirjoitan hänestä huonon arvostelun ja en ole yllättynyt, jos hän haukkuu meidät mahdottomiksi tms. Voin antaa tarkempia tietoja yksityisviestillä.

Voit viettää juuri sellaisen loman kuin haluat...

Vieras    11.04.2018    Aqaban nähtävyydet    Aqaba

Palasin 2.4. lomareissulta Aqabasta. Jordaniassa riittää nähtävää yhdeksi viikoksi, mutta myös lämmössä ja meressä riittää nautittavaa jos nähtävyyksien kiertely ei innosta.

Kävin matkanjärjestäjän reissussa Petrassa. Opas puhui mennen tullen, ehkä vähän liikaakin. Paikka itsessään oli ainutlaatuinen ja ehdottamasti käymisen arvoinen. Päivästä riippuen paikka saattaa olla tungokseen asti täynnä. Etenkin päiviä, jolloin risteilyalukset rantautuvat kannattaa välttää. Ehabin matkassa tuli käytyä kuolleella merellä ja Wadi rumissa. Wadi rum oli kyllä vaikuttava paikka. Päiväretkellä paikassa sai olla rauhassa eikä juuri muita turisteja näkynyt. Ehab on saanutkin tällä palstalla paljon kehuja. Hän hoiti kuljetukset, ruokailut, sisäänpääsyt yms matkojen lisäksi. Ehab puhuu hyvää englantia, oli palvelualtis ja kertoi jos halusi jotain tietää. Hänen matkassaan näytti viihtyvän kaiken ikäiset lomalaiset. Kaiken lisäksi hän on huumorintajuinen ja hauskaa seuraa.

Sukelluskeskuksia Aqabassa riittää joka nurkalle. Itse kävin Aqaba International Diving Centerin Mohammadin matkassa Japanese gardenilla ja Cedar Pride hylyllä. Hienoja kohteita molemmat. Vaikka hyviä snorklauspaikkoja taitaa olla rantaviiva pullollaan voi tuota Japanilaista puutarhaa pitää erinomaisena snorklauskohteena, koska koralliriutta alkaa ihan pinnan tuntumasta.

Voin lämpimästi suositella Aqabaa lomakohteena. Yksin matkustavana naisena tuli kyllä huomatuksi, mutta paikalliset eivät olleet liian tunkeilevia. Enemmänkin ystävällisiä ja vaikuttivat tykkäävän suomalaisista yleensä. Viikonloppuisin paikka on pullollaan sisämaan asukkeja ja meininki kaupunki hotellissa ja sen ympärillä rauhatonta. Myös moskeijan äänet kantautuu selvästi. Toisaalta tuota paikallista sykettä ja ilmapiiriä oli miellyttävä seurata.

Minna

Jos kuskia etsitte retkiä varten, ei tarvitse etsiä enään- Ehab on se paras valinta

Vieras    11.04.2018    Aqaban nähtävyydet    Aqaba

Ehab on luotettava ja asiansa osaava kuski. Kävin perheeni kanssa Ehabin kyydillä Petrassa, Wadi Rumissa ja Aqaba vs. Al Jazeera jalkapallo ottelussa (joka oli Ehabin ensimmäinen paikallinen ottelu eli hänellekkin uusi elämys). Ehabille voi siis heittää ehdotuksia siitä mitä haluaisi kokea/nähdä ja hän kyllä auttaa mielellään. Otimme häneltä myös lentokenttäkuljetukset. Hinnat piti paikkaansa ja sisälsivät juuri ne sovitut asiat. Kuskin valita mietitytti ja askarrutti paljon joten helpottaakseni muiden stressiä- Ehab on se ainut ja oikea. Miinuksena voisin mainita ajotyylin mutta tämä nyt on valitettavasti vain se niin sanottu kultuuri ero sillä hän ajoi juuri niinkuin muutkin paikalliset. Eli parempaa ajotaitoa ei löydy muualtakaan ja eikä varmastikkaan parempaa palvelua. Onnistuneen loman saatte hänen avulla. Häneen yhteyden saa parhaiten whatsapin välityksellä: +962 78555 4404.

P.S. Jos näette kameleita kun olette hänen kyydissä, voitte kysäistä mitä kävi yhdelle suomalaiselle tytölle joka lähti ottamaan kuvaa kameleista keskellä Wadi Rumin aavikkoa ja saatte kuulla hyvän tarinan ;)

Ehabin kyydissä kuollut meri ja petra

Vieras    04.04.2018    Aqaban nähtävyydet    Aqaba

Hei, otimme palstalta talteen taksikustki Ehabin numeron. Ajaa paikalliseen tapaan vauhdilla, mutta on mukava ja luotettava kuski. Veloitti juuri sen mitä pyydettiin. Täällä palstalla mainittu jotain hintoja, vaihtelevat eri viikkoina/sesonkeina ja riippuvat ihan retken sisällöstä yms. Hyvät hintatarjoukset saimme molemmista reissuista. Petra oli hieno kohde, yksi seitsemästä ihmeestä ihan syystäkin. Kuolleelle merelle pidempi ajomatka, mutta sinne on nyt syytä mennä vielä kun se ylipäätään on olemassa. Jordania on turistien kadosta palautuva maa, jossa paikalliset suhtautuvat suurella lämmöllä vierailijoihin. Turvallinen ja rauhallinen kohde vierailla.

Ihmeellinen Jordania

miisa00    02.04.2018    Aqaban nähtävyydet    Aqaba

Olimme vko:n Aqabassa, hotelli Kempinskissä. Hotelli ylitti odotuksemme kaikesta ***** +

Täältä löysin Ehabin nro:n ja otin häneen yhteyttä vko:a ennen matkaamme. Sovimme reissut ja saavuttuamme Jordaniaan hän ajelutti meitä samana iltana kaupungilla ja kävimme syömässä.

Kävimme Petrassa hänen kanssaan ja sieltä Wadi Rumiin..yön vietimme Beduiinileirissä ja saimme itse valita, jäämmekö leiriin, joka oli meille tarkoitettu (täynnä turisteja) vai haluammeko pidemmälle pienempään beduiinileiriin, joka oli rauhallinen. Valitsimme onneksi tuon pienemmän leirin ja tunnelma oli sanoinkuvaamaton.

Kuolleella merellä kävimme myös, mutta kuski oli toinen, Mohammed (Ehabin tuttava). Äärettömän mukava myös ja näytti matkan varrelta muitakin paikkoja..kävimme, jonkun naisen luona joka eleli lampaidensa kanssa alkeellisissa oloissa ja hän oli paistanut meille leivän maan sisässä olevassa kivistä tehdyssä grillissä..tosi hyvää leipää.

Kokonaisuutena vain hyvät muistot maasta, ihmisistä, ruoasta..suosittelen!

Oppaan varoitteluista huolimatta retket Ehabin kautta sujui hyvin ja hänen toisetkin kuskit olivat ystävällisiä..jos haluaa nähdä enemmän, kuin ryhmän kanssa, niin paras vaihtoehto! Ruoat, juomat (teet, kahvit, pepsit) kuluivat hintaan mukaan ja kuolleenmeren reissulla tupakatkin, sytytettyinä ;)

Ehabin nro: +962 7 8555 4404

email: [email protected]

Punaisen meren laivamatka ja Tala bay

Vieras    02.04.2018    Jordanian nähtävyydet    Jordania

(Jatkoa matkallemme 28.3 Petra ja Wadi rum.) Keskustan hotellista halusimme rantahotelliin yöksi, joten majoituimme lisäksi yhdeksi yöksi Marina Plaza Swiss-Belhoteliin merinäköalalla. Pelästyimme ensin huonoja arvosteluja googlessa, mutta hotellin näköala oli upea merelle päin ja allasalue iso. Palvelu hotellissa oli hyvää, eikä huoneessakaan ollut suurta moittimista. Aqabasta Tala bayhin pääsee rannalle 5 JOD taksilla, vesi kirkasta ja alue hyvin turisteille suunniteltu "länsimainen". Ruokapaikat edullisempia Aqaban kaupungissa ja paikallista elämää ei oikeastaan Tala bayn alueella näe. Päätimme ottaa keskustan hotellimme Golden Tulip kautta lasipohjavenematkan punaisella merellä 25 JOD/hlö. Ehdoton suositus, punainen meri on upea. Upotettu tankki ja laiva jäivät kakkoseksi koralleille ja alueen värikkäille kaloille. Retkelle kannattaa varata tyyni päivä, snorklaus on silloin turvallisempaa. Tapasimme matkan lopuksi myös Ehabin, toivotti meille ystävällisesti turvallista kotimatkaa. Hänen yhteystietonsa aiemmin mainittu palstalla, meillä oli antoisa ja turvallinen matka Jordaniassa. Lähimaiden tilannetta ei kannata turhaan pelästyä, koska turvallisuutta valvotaan tarkasti Jordaniassa. Passia myös tarkastettiin usein, se kannattaa olla aina mukana kun liikkuu Aqaban ulkopuolelle. Erittäin antoisa pääsiäismatka, kannatti käydä.

Petra ja wadi rum

Vieras    29.03.2018    Aqaban nähtävyydet    Aqaba

Asuimme keskustan hotellissa (Golden Tulip). On ihan lähellä koulua ja moskeijaa, joten meteliä kuuluu huoneeseen myös keskellä yötä. Hyviä puolia siisteys (huone etenkin aina hyvin siivottu) ja aamupala myös ihan hyvä (vaikka saatavilla ei olekaan hedelmiä). Ranta etäämmällä, sinne vie bussikuljetus (maksullinen). Lähiranta on kaupunkilaisten käytössä, eikä siellä juurikaan ole länsimaisia ihmisiä bikineissä. Paikalliset tykkäävät turisteista ja olemme saaneet ystävällistä palvelua. Ravintoloissa korkea hygieniataso, jopa juomien jäätkin tehdään pullovedestä. Rauhallinen ja mukava lomakohde, jos kaipaa erikoisempaa kohdetta. Petra on käymisen arvoinen paikka (maksoi 125 dinaaria per naama Petra+Wadi rum palstalla mainitun Ehabin kyydissä, koska meitä oli 4 henkilön ryhmä, 2 henkilön ryhmälle 175 dinaaria/hlö +50e dinaaria oppaan palkkiota Petrassa). Saattaisin suositella kuitenkin matkatoimiston matkaa/hinta menee aika samoihin. Taksikuski teki mitä lupasi eli vei petraan ja wadi rumiin, veloitti rahat kokonaisuudessaan jo matkan puolivälissä. Ihan luotettava, ei puhu juuri mitään koko matkan aikana, ei ole opas vaan ihan kuski. Silloin tällöin polttaa tupakan ja puhuu paljon puhelimessa arabiaa. Petrassa kannattaa olla opastus. Muut kuskit saattavat viedä edullisemmin, mutta emme kyselleet muita etukäteen. Kävimme toisen (huonosti englantia puhuvan kuskin kanssa) lintuja bongaamassa Aqaban alueella, alue ei ollut kummonen. Sinne maksoi yhteensä 20 dinaaria. Kuski odotti tunnin että kierrämme ja pääsimme samalla kyydillä takaisin. Meidän kokemuksien mukaan että suurin osa kuskeista on luotettavia, matkatoimiston pelottelusta huolimatta. Petra joka tapauksessa oli henkeäsalpaavan upea, siellä kannattaa ehdottomasti Jordanian vierailulla käydä.

Ehab

Vieras    18.03.2018    Aqaban nähtävyydet    Aqaba

Olimme ennen lomareissua lukeneet täältä Ehabista.Tapasimme hänet saapumispäivänä.Soveimme hänen kauttaan reissut Petraan,Wadi Rumiin ja kalareissulle.

Ehab on aivan mahtava tyyppi ja luotettava!Reissumme olisi saattanut olla astetta tylsempi ilman hänen mahtavaa seuraansa ja huumorintajua!

Lisätietoja:www.aqaba-jordan.com

Hyvin suunniteltu aktiiviloma Jordaniassa

Vieras    28.02.2018    Aqaban nähtävyydet    Aqaba

Olemme neljän miehen ryhmä, joka etsii maailmalta muutakin kuin rantalomailua. Kohteinamme ovat olleet mm. monet Etelä-Amerikan valtiot, mutta viimeksi päätimme kokeilla ”lähimatkailua” ja varasimme vuoden 2017 syksyllä matkan helmikuun viikolle 8 Jordanian Akabaan. Luimme muiden matkailijoiden kokemuksia mm. täältä Napsusta. Silmiimme osui akabalaisen taksiyrittäjän Ehab Shamylihin saamat kehut hänen toiminnastaan retkien suunnittelussa. Tammikuun alussa otimme Ehabiin ensin yhteyttä sähköpostilla ja sen jälkeen siirsimme keskustelumme WhatsAppiin, joka on Jordaniassa muita toimivampi väline viestien lähettämiseen. Ehab osaa englantia. Pyysimme tarjouksia retkistä Ammaniin, Kuolleellemerelle, Petraan ja Wadi Rumiin sekä kalastusretkestä Akabanlahdelle ja kuumailmapallolennosta aavikolla. Hän antoi samantien mielestämme kilpailukykyiset hinnat kaikista aktiviteeteista. Kaikki etukäteissuunnitelmamme toteutuivat, koska Ehab on joustava, ja meille luvatut hinnat pitivät paikkansa. Lisäksi Ehab tutustutti meidät paikalliseen kylpyläkulttuuriin, ja heti kohteeseen saavuttuamme hän vei meidät Akaban CityTourille maksutta. Ehab omistaa taksiyrityksensä yhdessä kaverinsa kanssa. Heillä on myös minibussi isompia seurueita varten. Ehab Shamylih, puh. +962 7 85554404

Jordania suosituksia

Vieras    14.02.2018    Aqaban nähtävyydet    Aqaba

Teimme viikon reissun poikani kanssa Aqabaan. Yövyimme Mena hotellissa joka sijaitsee aivan kaupungin keskustassa lähellä palveluja. Jordanialainen ruoka oli taivaallisen hyvää ja ihmiset ystävällisiä ja palvelualttius. Kävimme myös yhtenä päivänä sukeltamassa ja kokemus oli hyvä. Todella kirkkaat, vaikkakin viileähköt sukellusvedet (+22°C). Nähtävyyksistä mm. Petran ja Wadi Rumin ja suomalaisen matkanjärjestäjän retket olivat järkyttävän kalliita. Löysimme mahtavan paikallisen taksikuskin/oppaan, jonka kanssa teimme kyseiset retket kohtuullisella hinnalla ja ryhmäretkien ahdistukselta välttyen. Suosittelen lämpimästi ottamaan yhteyttä Ehabiin, jos olet matkalla Aqabaan. Petran ja Wadi Rumin reissuille hän oli järjestänyt meille valmiiksi aivan kaiken, mm. ruokailut, beduiinileirissä yöpymisen ja seuraavan päivän kuljetuksen takaisin Aqabaan. Meillä ei tarvinnut kuin hypätä kyytiin ja nauttia matkasta! Ihan huikeita muistoja ja 10/10 kokemus sekä nähtävyyksien että Ehabin ystävällisyyden ansiosta. Hän puhuu hyvää englantia ja pitää minkä lupaa. Loppuun laitan vielä hänen yhteystietonsa ja toivotan huippua reissua Jordaniaan! :)

[email protected]

+962785554404

Kuskisuositus

Vieras    04.11.2017    Jordanian nähtävyydet    Jordania

Tultiin eilen Petrasta takaisin, voin allekirjoittaa Abdullah Qabaa koskevat positiiviset kommentit. Puhelinnumero on annettu yllä, hän lukee WhatsAppia säännöllisesti myös, joten ei tarvitse kuluttaa matkakassaa roaming-maksuihin.

Petraan mukaan vettä, talvikaudella riittävästi vaatetta ja hyvät kengät (lenkkarit tai kevyet vaelluskengät).

Alennusta Petran sisäänpääsystä

Vieras    10.02.2016    Aqaban nähtävyydet    Aqaba

Viikkomme Agabassa oli säiden puolesta hiukan pilvinen, mutta kuitenkin lämmin.

Otimme täällä suositellun Abdullahin kuskiksemme Petraan, kuolleelle merelle ja Wadi Rumiin. Kaikki toimi, niinkuin piti ja hän piti meistä erittäin hyvää huolta. Kokonaisuus tulee edullisemmaksi kuin matkatoimiston kautta retket ja saa itse päättää aikataulut- suosittelemme häntä ehdottomasti.

Ennen saapumista saimme vinkin Abdullahilta, että Turkish Airlinesin lentolipuilla saa Petran sisäänpääsystä -15% alennusta. Oikeahinta (50JD). Lipuissa pitäisi olla tallella logo tms. Meillä ei ollut logoa, eikä lukenut missään lipussa Turkish Airlines. Ainoastaan matkalaukkukuiteissa, lippukannan takana. Saimme alennuksen kuitenkin. En tiedä onko hiljaisen kauden etu, mutta kannattaa ainakin tiedustella.

Merta ja hiekka-aavikkoa

Vieras    31.12.2015    Aqaban nähtävyydet    Aqaba

Marraskuinen viikon lomamatka oli täydellinen. Hotellimme oli ylen tasokas, henkilökunta ystävällistä, ja vähän vähemmälläkin pärjäisi.

Jordanian matka oli täynnä suuria elämyksiä.

Jeeppiajelu autiomaassa, kamelin selässä tietysti piti myös mennä edestakaisin. Yöpyminen teltassa, beduiinimusiikkia livenä, äänet, tuoksut ja ilmapiiri olivat kuin suoraan Tuhannen ja yhden yön tarinoista.

Tähdet tuikkivat taivaalla kuin karamellit, joita poimia. Sellainen oli arabialainen yö.

Kiveen hakattu kaupunki Petra, Kuollutmeri mineraaleineen olivat näkemisen ja kokemisen arvoiset. Siinä sivussa näimme Raamatun kertomusten Lootin vaimon suolapatsaana.

Parasta oli Ma'In Hot Spa, luonnonsauna ja kuumavesihieronta puhdistivat koko kropan ja sielun.

Maisemat olivat karuudessaan kiehtovat.

Jordanialaiset ovat hyvin ystävällisiä ja rehellisiä ja ovat ainakin Aqabassa tottuneet turisteihin. Silti kiinnitimme huomiota omaan vaatetukseemme, eli emme tahtoneet provosoida esittelemällä paljasta pintaa...

Ehdottomasti voisin mennä uudestaan, matka oli pelkkää nautintoa.

Hieno matka Aqabaan

Vieras    24.04.2014    Aqaban nähtävyydet    Aqaba

Palasimme juuri mahtavalta matkalta Aqabasta. Vaikutuksen teki iloiset ja ystävälliset ihmiset.

Teimme kaksi päiväretkeä ennalta sovitun taksikuksin kanssa. Kannattaa ottaa yhteyttä luotettavaan ja suositeltuun taksikuskiin jo ennen matkaa niin säästyy paljolta. Aqaban keskustassa on paljon matkoja tarjoavia kuskeja, joiden tasosta ja hinnoista ei oikein tiedä.

Meillä oli hyvin englantia puhuva Abdulla Qabaa. Puh nro. 00962 79 55 33 186 (paikallinen nro), sähköposti: [email protected]

Kaikki toimi Abdullan kanssa todella hyvin. Aikataulut pitivät, auto oli siisti ja ilmastoitu, hän kertoi paljon paikallisesta kulttuurista ja historiasta ja lisäksi hän ei tyrkyttänyt mitään. Saimme kokonaispakettihinnan 220 JD, johon kuului lentokenttäkuljetukset, päivä Petrassa ja iltapäiväretki Wadi Rumiin. Hintaan ei kuulunut sisäänpääsymaksuja. Abdulla piti hyvää huolta tarjoten juotavia ja suositteli hyviä paikallisia ravintoloita.

Petra oli sinänsä hieno ja näkemisen arvoinen paikka. Meillä ei ollut siellä opasta ja opastetaulut olivat ajoittain puutteelliset. Muuten hieno paikka.

Ikimuistonen kokemus oli kyllä Wadi Rum. Abdulla järjesti meille yksityisoppaan, Salama, joka on itse beduiini. Englanninkielen taito ei ollut kovin hyvä mutta iloisuus ja innokkuus korvasi sen. Salama osasi näyttää meille syjäisempiä mutta erittäin hienoja paikkoja, joissa ei juurikaan muita turisteja näkynyt. Auringonlasku aavikolla kruunasi illan.

Suosittelen lämpimästi Jordaniaa ja Abdullaa

Oletko vieraillut Jordaniassa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.