Bledin matkakokemukset ja vinkit

Kotoisa, pieni huoneistohotelli, missä isäntä pariskunta asuu samassa

Vieras    14.04.2015    Bledin hotellit    Bled
Yöpymisen ajankohta: Huhtikuu 2015 | Hotelli: Oriana Studios

Aivan upea sijainti melkein Bled järven rannalla, toisessa päässä järveä kaupungin keskusta mutta upea kävelytie rantaa myöden vei meitä päivittäin useampaan otteeseen kaupunkiin.

Ilman talon isäntää Branea, meillä olisi jäänyt kaikki upeus kokematta. Brane heti alkuunsa kertoi meille mihin kannattaa mennä ja lainasi tarvittavat tarvikkeet (yhtenä päivänä vaelluskengät ja toisena lasketteluvälineet). Branelta olisi löytynyt myös pyörää ja mitä vain nyt toivoa saattaa.

Huone oli upea kattohuone, missä mini keittiö ja kaikki tarvittava. Erittäin siisti ja rauhallinen kokonaisuus ja todella parasta oli tuo omistaja pariskunnan ystävällisyys -> oli kuin olisi kotiin mennyt :). Meillä oli huone jaetulla kylpyhuoneella, mikä toimi täydellisesti, koska vain 4 henkeä (=2huonetta) jakaa tuon kylpyhuoneen. Ehdottomasti suosittelemme kaikille ja itsekin menemme takaisin.

Arvosana hotellille:

Maailman kauneinta seutua

Vieras    27.02.2012    Bledin nähtävyydet    Bled

Majoituimme Savica hotellissa. Tuntui varsin hyvältä.

Vierailimme Bledin linnassa, jota on rakennettu vuosisatojen saatossa aina vain vahvemmaksi. Se sijaitsee 140 metin korkuisen kallion laella. Vallattu se on useampaan kertaan.

Aivan kaupungin kupeessa on entinen presidentti Titon huvila, hienolla paikalla järven rannalla. Palatsihan se on eikä mikään huvila. Se toimii nykyisin hotellina.

Päivän retki Bohinjin laaksoon alppijärven ympäristöön oli mieleenpainuva retki. Se sijaitsee Triklavin kansallis-puiston ja samalla Julianisten alppien keskiosissa. Tuntui aika huikealta nuosta kabiinihissillä laakson reunalla olevalle huipulle, joka oli noin 1500 m korkeudella. Nousua oli ehkä 900 metriä ja kun kabiini mokoma nousi melkein pystysuoraan, piti tasaisen maan tallaajan olla aivan hiljaa. Ylhäällä oli Vogel-hiihtokeskus. Rinteet olivat nyt sulia, mutta vaikuttivat hyvinkin houkuttelevilta kunhan lumi niille sataa. Bohinjin laaksoa sanotaan maailman kauneimmaksi paikaksi. Siihen on helppo yhtyä.

Kannattaa asettua pitemmäksikin aikaa.

Bled järvi, päivä reissu

Vieras    21.09.2009    Bledin nähtävyydet    Bled

Ljubljanan kaupunkireissulla lähdimme junalla päiväksi Blediin...ja kannatti. Upeat maisemat, hieno ilma, ystävälliset ihmiset. Päivässä ehti kävellä järven ympäri, kiivetä linnaa katsomaan ja syödä rauhallisesti ruokajuomana Halocan viini (paikallinen) ja vielä kävelimme takaisin juna-asemalle Lecheen (3-4km), taksillakin pääsi. Suosittelen!!

upeat lomakohde

Vieras    18.07.2009    Bledin nähtävyydet    Bled

Kävimme Bledissä pari viikkoa sitten. Kiersimme Euroopassa kolme viikkoa omalla autolla ja ehdottamasti mieluisin paikka oli Slovenian Bled. Upeat maisemat, edullinen hintataso, ystävällinen palvelu. Ei turisrirysä.

Leirialueemme oli Bledjärven rannalla. Puhdas ja lämmin vesi jossa oli mukava uida. Lähellä pieni saari jossa hieno kirkko. Mahdollisuus veneen vuokraamiseen jolla voi itse soudella kirkkoa katsomaan. Vuoren rinteessä myös upea linna.

Oletko vieraillut Bledissä?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.