Berliinin matkakokemukset ja vinkit: Sivu 2

Adlon Kempinski, Berliini

Vieras    30.03.2014    Berliinin hotellit    Berliini
Yöpymisen ajankohta: Maaliskuu 2014 | Hotelli: Hotel Adlon Kempinski

Adlon Kempinski hotelli lienee Berliinin maineikkaimpia, kalleimpia, historiallisimpia ja parhaimpia hotelleja - eikä syyttä. Kun hotelliyö halvimmillaankin maksaa tavallisesti yli 200 EUR/yö halvimmissakin huoneissa, voidaan vaatia vain parasta. Tähän hintaan ei yleensä sisälly aamiainen (42 EUR/hlö). Luonnollisesti sviitit, näköala Brandenburgin portille, ylempi kerros yms. vaikuttavat huoneen hintaan. Chek-in klo 15 alkaen, joka alkaa luonnollisesti "tervetulojuomalla".

Huoneissa ei ole valittamista, kaikki on kuten oli luvattu. Huoneet ovat isohkoja, niissä on mm. taulu-TV, iPad-tablet-PC, stereot, kylpyamme, erillinen suihku, erillinen WC, jossa pikkukorit täynnä ylellisiä hotellituotteita. Minibaari luonnollisesti kallis (en kokeillut). Kenkien kiillotuspalvelu kuuluu huonehintaan.

Chek-in on pienehkö tiski, mutta henkilökunta on saksalaisen ystävällistä. Oma "viihdemanageri" varaa lippuja halutessasi oopperaan, teatteriin, konsertteihin lisämaksusta ellet itse jaksa netistä niitä surffata/etsiä. Pianotaiteilija soittaa aulamusiikkia aamiaisella, päivisin sekä iltaisin, hotellin ravintolassa on Michelin-tason kokki yms. (ei-köyhille tarkoitettuja) superlatiiveja. Hotellin yleisilme on historiallinen, kreikkalaistyylisiä pylväitä, kristallikruunuja yms.. Alakerrassa löytyy allasosasto, jossa höyrysauna+tavallinen sauna+allas ja se sisältyy huonehintaan. Metropysäkki aivan hotellin vieressä helpottaa kulkemista. Kalliiseen lisämaksulliseen aamiaiseen kuuluu mm. shampanjaa+mansikoita, munakaskokki ja pöydät täynnä herkkuja.

Mikäli ei ole köyhä, haluaa juhlistaa jotakin tapahtumaa / henkilöä, on tämä luksusluokassa ehdottomasti suositeltava hotelli.

Chek-outissa (kuten muissakin hotelleissa klo 12 mennessä) kannattaa olla tarkkana, sillä lisäpalvelut laskutetaan varmasti.

Kaikki olisi täydellistä * * * * * +++ mikäli hinta olisi edes hieman kohtuullisempi suomalaiselle köyhälle, n. 3000 EUR ansaitsevalle, keskiluokkaiselle, möhömahaiselle köriläälle, siksi yksi tähti pois kokonaisarviostani. Miesten kannattaa varata suorat housut, kauluspaita ja solmio varsinkin mikäli käyttää hotellin iltapalveluita. Naiselle jokin tuulipukua parempi päällepantava on niin ikään suositeltavaa, niin ei erotu muusta skenestä kohtuuttomasti. Ei ehkä koko 5 päivän Berliinin lomalle sopiva hotelli, mutta 2 yötä on oikein soppeli tälle laitokselle.

Arvosana hotellille:

Loistava huoneist

tanneli    10.03.2014    Berliinin hotellit    Berliini
Yöpymisen ajankohta: Heinäkuu 2013 | Hotelli: Karlito Apartmenthaus

Erinomainen sijainti, tulopäivänä avaimet sai kätevästi alakerran baarista, taksimatka kentältä huoneistolle kesti puolisen tuntia ja maksoi n. 20 euroa. Huoneemme oli viidennessä kerroksessa, joten kadun melu ei häirinnyt, tosin huoneisto sijaitsee hiljaisen kadun varrella, jossa ei yöaikaan juuri liikennettä ole. Huoneistossa tarvittava keittiövarustus ( ei mikroa) ja lähistöllä kauppoja ja leipomoita. Alakerran baariin sai halutessaan tilata aamiaisen, sitä itse emme kokeilleet.

Huoneisto siisti, tilava kahdelle, pieni parveke, n. 10 min. kävelymatka Alexanderplatzille.

Arvosana hotellille:

mielenkiintoinen

Vieras    21.02.2014    Berliinin hotellit    Berliini
Yöpymisen ajankohta: Heinäkuu 2012 | Hotelli: Hotel Sachsenhof

Sachsenhof on kauniissa vanhassa talossa ja meikäläisen kannalta hyvässä sijainnissa.

Kesän kuumuudessa ilmastointi olisi ollut suuri etu - nyt ilma vaihtui vain ikkunoiden kautta.

Katuelämän äänet kuuluivat jatkuvasti ja läpi yön, ja ikkunaa oli pakko pitää avoinna. Jostain syystä porukat jäävät huutamaan kadulle pitkäksikin aikaa ja aina yöllä.

Huone oli erittäin tilava. Aamupala ok. Outo erikoisuus oli vaatimus maksaa majoitus etukäteen.

Arvosana hotellille:

Hyvä majoitus

Vieras    24.12.2013    Berliinin hotellit    Berliini
Yöpymisen ajankohta: Joulukuu 2013 | Hotelli: PLUS Berlin

Edullinen ja ihan passeli majoitus pidennettyyn viikonloppuun. Kauppa,juna-asema,pikaruokapaikkoja ihan vieressä.

6€ aamiaisella pärjäsi hyvin lounaaseen asti.

Huoneet ihan siistit, mahdollisuus saunoa ja uida,sisäpihalla taidetta ja oikein hyvää ruokaa.

Arvosana hotellille:

World Trabi Safari

jumppis    15.12.2012    Berliinin nähtävyydet    Berliini

Amerikkalainen miljönääri harrasti erikoisia autoja. Tilasi aikanaan Trabinkin, vuosien odotuksen jälkeen se tuli. Hämpä ihmetteli kaverilleen; millanen mahtaa auto olla, kun lähettivät pahvimallin ensin?

cms.trabi-safari.de/opencms/...main/home/

Trabimiehet maalattuina muuriin: www.panoramio.com/photo/64138980


Oma matka

  • Berliini
    Lähtö: Joulukuu 11, 2012
    Paluu: Joulukuu 13, 2012

Perushotelli

Vieras    05.08.2012    Berliinin hotellit    Berliini
Yöpymisen ajankohta: Elokuu 2012 | Hotelli: Hotel-Pension Stuttgarter Eck

Hotellihuone pieni perheille (max 4 sänkyä vaikka huone viidelle), wc/suihkutila onnettoman pieni koppi. Käytävällä ja huoneessa epämiellyttävä haju. Lisäksi sattui huono ajankohta, kun ulkoseiniä rapattiin, työmiehet tulivat kuudelta aamulla töihin ja huutivat, porasivat, raappasivat, tupakoivat ym. nukkuminen ei onnistunut edes korvatulppien kanssa, Palvelu oli epäkohteliasta (tosin tuntui olevan koko Berliinissä), ja siivous puolihuolimatonta. Huoneessa oli iso taulu-tv joka ei toiminut, saimme tilalle pienen matkatelkkarin ja korvaukseksi 2l mehua! Aamupala oli ihan ok, aamupala/respa huone tosin ahdas.

Arvosana hotellille:

Erinomaiset yhteydet kaikkialle, hyvä palvelu, maittava aamiainen

Vieras    25.11.2011    Berliinin hotellit    Berliini
Yöpymisen ajankohta: Lokakuu 2011 | Hotelli: NH Berlin Kurfürstendamm

Hyvin miellyttävä asuinpaikka, asiat hoituvat, siisti ja tehokas, aamiainen monipuolinen ja maittava. Sijainti lähes optimaalinen yhteyksiensä vuoksi. K´damm vieressä, kaikki muu n. 15-20 min. päässä S-Bahnilla tai U-Bahnilla.Ympäristössä lukuisasti hyviä ruokapaikkoja kuin myös erilaisia kultttuurielämyksiä. Ei voi kuin suositella

Arvosana hotellille:

Vaatimaton hotelli hyvällä paikalla

Vieras    17.07.2011    Berliinin hotellit    Berliini
Yöpymisen ajankohta: Heinäkuu 2011 | Hotelli: Hotel Boulevard am Kurfuerstendamm

Hotelli sijaitsee erittäin hyvällä paikalla Kurfurstendammin varrella. Myös kulkuyhteydet ovat todella hyvät. Aivan hotellin edustalla on U-bahnin sisäänkäynti, eikä Zoon (metro/bussi/juna-) asemallekaan ole kuin kivenheiton matka. Turisteille voi suositella Zoolta lähteviä busseja numero 100 ja 200, joiden reittien varrella on paljon mielenkiintoista nähtävää. Myös lentokenttäbussi X9 Tegeliin lähtee Zoon asemalta. Hotellin välittömässä läheisyydessä on paljon shoppailumahdollisuuksia sekä toinen Berliinin eläintarhoista, jota suosittelen lämpimästi etenkin lapsiperheille.

Hotellin vastaanotto sijaitsee kuudennessa kerroksessa, mutta huoneet ovat tätä alempana. Ulko-ovi lukittiin kymmeneltä illalla, jota ennen kenellä tahansa oli mahdollisuus tulla hotelliin. Huoneissa on kuitenkin turvallisuuden lisäämiseksi omat tallelokerot. Henkilökunnan kieli- ja ammattitaito vaihtelivat hyvin paljon. Lisämaksusta saattoi hotellissa syödä aamiaista, jonka hinta oli 12,50e henkilöltä ja valikoima tavallista suomalaista ketjuhotellia suppeampi. Söimme hotellissa aamiaista vain ensimmäisenä aamuna, sillä se ei todellakaan tuntunut olevan hintansa väärti.

Yövyimme kahden hengen huoneessa, jonka ikkunat olivat Kurfurstendammille päin. Liikenteen meteliä toki oli, mutta se ei mielestäni ollut liian häiritsevää, eikä juuri kuulunut ikkunoiden ollessa kiinni. Kuumana päivänä huone kuitenkin lämpeni varsin kuumaksi, eikä ilmastointia ole. Pieni varoituksen sana ikkunoista lapsiperheille; ne aukevat tuuletettaessa koko leveydeltään, joka muodostaa todellisen putoamisvaaran pikkulapsille. Huone itsessään oli kovin vanhanaikaisesti sisustettu ja kulunut, mutta siisti. Kylpyhuone oli myös siisti. Lisätyynyjä tai -peitteitä ei huoneessa ollut, mutta niitä olisi varmasti pyydettäessä saanut käyttöönsä.

Suosittelen hotellia niille, jotka etsivät edullista majoitusta hyvien kulkuyhteyksien varrella. Itse tuskin enää valitsisin Hotel Boulevardia Berliinin tukikohdakseni, sillä hyvien kulkuyhteyksien lisäksi en löydä tästä hotellista muita mainitsemisen arvoisia hyviä puolia.

Arvosana hotellille:

Kuvissa aina hienompi

antsulino    26.04.2011    Berliinin hotellit    Berliini
Yöpymisen ajankohta: Kesäkuu 2010 | Hotelli: Hotel Zoo Berlin

Pienoinen pettymys, mutta kaikki toimi. Hintalaatu suhteeltaan mainio valinta! Suosittelen.

Arvosana hotellille:

hajuvedet

Vieras    24.01.2011    Berliinin ostokset    Berliini

Katsokaahan ihmiset tavallisten tavatatalojen hajuvesiosastolle ! Olin ruokakaupassa käymässä ja tulin katsoneeksi hajuvesiä ja huomasin niiden hinnat ! Suomessa samat hajuvedet maksavat noin 15-20 euroa (pikkupullot) ja 40-70euroa (isot pullot) mutta itse ostin pieniä pulloja 3-6e ja isoja 10-15e. Ovat taatusti aitoja mutta siksi niin halpoja, kun ne valmistetaan Saksassa.

Hyvällä paikalla

Vieras    30.07.2010    Berliinin hotellit    Berliini
Yöpymisen ajankohta: Heinäkuu 2010 | Hotelli: Kempinski Hotel Bristol Berlin

Vietimme viikon helteisessä Berliinissä heinäkuussa 2010. Hotellissa oli ilmastointi huoneissa, joten nukkuminen helteelläkään ei tuottanut vaikeuksia. Alakerrassa oli uima-allasosasto, jossa saunat ja suihkut käytettävissä koko vierailun ajan. Hotellissa on myös kauppoja ja ravintoloita. Palvelu oli kerrassaan kiitettävää. Henkilökunta oli avuliasta ja kohteliasta, puhuivat hyvää englantia. Aamiainen ei kuulunut huoneen hintaan, se olisi ollut melko kallis. Söimme aamiaisen kahviloissa, joita hotellin lähellä oli useita. Hotellin sijainti on todella hyvä, lyhyt ostoksille. Hotellin edessä oli koko ajan takseja. Vierestä menee bussit ja maanalaiset sekä sightseeingit. Myös bussiasema lähellä, josta pääsee nähtävyyksille helposti. Kannattaa käydä turisti-infopisteessä, sekin tosi lähellä. Kaupunki-infoa saa myös hotellista. Eläintarha kävelymatkan päässä (hieno paikka). Ainut miinus hotellista on se, että huone oli melko pieni, mutta siistijä kävi joka päivä. Voimme suositella niin perheille kuin aikuisillekin. Berliiniin kannattaa tutustua jo ennen matkaa lukemalla erilaisia oppaita ja kirjoja. Se on miljoonakaupunki, jossa nähtävää ja koettavaa on joka lähtöön.

Arvosana hotellille:

Neukkubaari Prenzlauer Bergissä

PateT    30.10.2009    Berliinin ravintolat ja baarit    Berliini

Olen unohtanut kertoa hauskasta neukkubaarista,kuvaa hostelijutussa,mutta ulkopuolella todella venäläisiä kirjaimia ja sisään mennessä matala ovi ja aukesi hyvin hämärä huone,jossa baaritiski ja nostalgisia kimallevalaisimia sekä muuta sälää.Sisällä vanhanaikainen levysoitin lasipöytälevyn alla ja nurkassa myäs lämmitin.Kuljimme nyt syksyllä -09 siitä ohi ja paikka oli edelleen pystyssä,en kuullut oliko venäjän-tai saksankielistä puhetta ulkona seisoskelevilla.Entisen Itä-Berliini puolella paljon pidetty tallella näitä neukkubaareja,samoin toinen jopa ruuan kanssa toimiva hostellia vastapäätä,tunnelma kuin Leningradissa.


Oma matka

  • Berliini
    Lähtö: Syyskuu, 2009
    Paluu: Syyskuu, 2009

Öko-tavaratalo Berliinissä

PateT    26.10.2009    Berliinin ostokset    Berliini

Hostelimme kulmilla löytyi sattumalta aivan tavattoman hyvin varustettu eko-tavaratalo,kahdessa kerroksessa,keskellä leveä rullatie vei yläkertaan.Marketissa oli ekoviinejä,ekolihatiski,kaikki mahdolliset vihannes-ja hedelmäosastot.Vihannesosaston salaatit ja kaikki mahdolliset niin mallikkaassa järjestyksessä,etten ole koskaan nähnyt aiemmin.Yläkerrassa kahvia,teetä kaikkea mahdollista tuoksuvia saippuoita ja eko-kauneustiski.

Hinnat lähes normaalihintoja,mutta jos olisis ollut ky.ekoketjun jäsen olis kaikkea voinut ostaa suurilla alennuksilla.Kysyin jäsenhakemusta,mutta olis edellyttänyt Saksassa asumista pidempää aikaa kuin muutamaa päivää.

Sisään tulon luona oli kahvila ja sen tiski oli kutsuva!!Sisällä leipäosaston kokojyväleivät siisteissä vasuissa ja mitkä valikoimat.

Lähden koska tahansa uudelleen Berliiniin samaan hosteliin tämän eko-tavaratalon ostosten takia.!Muuten on Saksan suurimpia ja mahdollista tehdä nettiostoksia,huikea puoti!

Lentomatka HEL-TXL

PateT    28.09.2009    Berliinin lennot & liikenne    Berliini

Berliini on oiva matkakohde,lähellä ja suunnattomasti nähtävää;kahden tunnin lentomatkan päässä.Matka kivuton,tuskin ehdit juoman ja tarjotun sämpyn syödä,kun olet keskellä Eurooppaa,keskeisellä lentoasemalla,josta helppo siirtyä hyvien,helppojen ja halpojen julkisten kulkuyhteyksien Berliiniin.

Rauhallinen pikkuhostel

PateT    28.09.2009    Berliinin hotellit    Berliini
Yöpymisen ajankohta: Syyskuu 2009 | Hotelli: EastSevenHostel

Ruusut:Siisti,rauhallinen,hyvä sijainti,halpa

Miikat: Mun kaipaama aamiainen puuttui;mahdollisuus kahdessa lähibaarissa aleaamiainen,toimii,mutta toisella puolella katua loistava bio-supermarket,jonka yhteydessä ihania leipiä ym.paakelseja ja myös kaffila.

Arvosana hotellille:

Oletko vieraillut Berliinissä?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.