Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Matkakokemukset - Ravintolat ja baarit Berliinissä

Gluteeniton ja laktoositon

JeppeT    09.08.2017    Berliinin ravintolat ja baarit    Berliini

Netistä löytyvät kertomukset saksalaisten suhtautumisesta erityisruokavalioon tuntuivat kovilta, mutta valitettavasti pitivät paikkansa.

Hotelli Scandic Berlin Kurfürstendammille iso plussa GL aamupalasta, vaikka se olikin vaatimaton hintaansa nähden. Pääasia, että sai edes jotain.

Tavaratalo Karstadin ravintolassa LeBuffet aasialaisella noutopisteellä sai valita aasialaista ruokaa, ja onneksi joka kerta löytyi myös sipuliton GL vaihtoehto (GL toteutui siis kaikissa).

Eräässä pitseriassa luvattiin GL spagettiannos. Ensimmäinen tarjoilija valitsi listasta juuri sen sopivan. Seuraava tarjoilija sanoi, että se ei käy, vaihdetaan makaronin laatua ja jätetään lihapullat pois, sillä niissä on vehnäjauhoa. Luvassa oli siis yksinkertainen makaroni tomaattikastikkeessa. Pyysin siihen edes tonnikalaa, se luvattiin ja tulos näkyi myös hinnassa, joka nousi entisestään.

Monissa kahviloissa ei ymmärretty lainkaan mitä GL tarkoittaa, vaikka käytin sanoja Gluten frei sekä laktose frei. Kahvimaito oli mitä sattui löytymään, ja leivoksia löytyi vain muille.

Monet nettikirjoittajat suosittelivat aasialaista ruokaa. Vietnamilainen sopikin minulle hyvin. Myös kreetalainen Minotauros osasi suositella heidän listaltaan sopivia vaihtoehtoja.

Erityisen hyvä palvelu oli intialaisessa Maharadjassa: Vain keitot olisivat olleet jauhotettuja MUTTA kaikissa karriruoissa oli sellainen määrä sipulia, että ne eivät olisi käyneet lainkaan. Ne olivat kyllä GL, mutta kun on näitä lisärajoituksia. Ravintola ei saanut meitä asiakkaikseen, mutta rehellisyydestä ja ystävällisyydestä kunniamaininta!

vegaanivinkit berliiniin

Vieras    04.10.2016    Berliinin ravintolat ja baarit    Berliini

Berliinissä oli ihan helpointa syödä maidottomasti ja kasvisruokaa, siellä on ihan älytön määrä kaikkee vegejuttua. Oppaasta (www.tripsteri.fi/berliini/ve...visruoka/) oli tosi paljon hyötyä, tykkäsin etenki aamupaloista ja kahviloista... Ja vinkkien vinkki oli kokeilla vegaanisia donitseja Kreuzbergissä!!!

hyvää pitsaa

JeppeT    31.07.2016    Berliinin ravintolat ja baarit    Berliini

Trattoria Passione, Martin-Luther-Strasse 11, ylitti odotuksemme ruhtinaallisesti. Jaoimme puoliksi salaatin ja pitsan, ja kumpikin maistui niin, että päätimme käydä uudelleenkin.

Toisella illallisella otimme annosruokaa, ja totesimme, että italialaisessa ravintolassa kannattaa syödä pitsaa.

maittava illallinen

JeppeT    31.07.2016    Berliinin ravintolat ja baarit    Berliini

Maassenstrassen kreetalainen ravintola Minotaurus on mukava illastamispaikka. Voi valita sisätilan tai katuterassin. Retsina on hyvää ja edullista ruokajuomaksi (6,50 e / puolikaslitra). Ruoka-annoksemme olivat maukkaat ja kohtuuhintaiset: kotopoulo-gemisto 13,50 e ja kalbsleber 13,50 e. Palvelu hyvin ystävällinen.

Ainoa pikku miinus on veden hinta: kolmen vartin vesipullo 4,90 e.

hyvä lounaspaikka

JeppeT    31.07.2016    Berliinin ravintolat ja baarit    Berliini

Kurfürstendammin Karstadin yläkerran ravintolaa Le Buffet voi todella suositella lounaspaikaksi.

Päivän lounas on kohtuuhintainen (6 e) ja runsaskokoinen. Toinen vaihtoehto on kerätä haluamansa salaatit tai pikkuherkut lautaselle, joka punnitaan kassalla (19,90 euroa kilolta). Kolmas tapa on valita lämminruoka-grillitiskiltä jokin valmiista vaihtoehdoista, esim kassler keitetyillä perunoilla ja hapankaalilla maksoi 9 e.

Ravintolassa on myös ulkoilmaterassi. Ravintola on avoinna myöhään.

Ihana kattoterassi Neuköllnissä!

Vieras    13.06.2016    Berliinin ravintolat ja baarit    Berliini

Tää oli ihan tosi kiva kokemus! Klunkerkranischissa on usein jotain musajuttuja ja esiintyjiä, fiilis on rento. Ja näköalat mahtavat! Tänne kannattaa tulla viettään koko päivä nii ei ehkä harmita niin paljon, että baariin pääsystä pitää maksaa sisäänpääsy. Oli sen arvoista - ainakin kerran elämässä :)

Lisää esim. täältä: www.tripsteri.fi/berliini-bl...ttoterassi

Neukkubaari Prenzlauer Bergissä

PateT    30.10.2009    Berliinin ravintolat ja baarit    Berliini

Olen unohtanut kertoa hauskasta neukkubaarista,kuvaa hostelijutussa,mutta ulkopuolella todella venäläisiä kirjaimia ja sisään mennessä matala ovi ja aukesi hyvin hämärä huone,jossa baaritiski ja nostalgisia kimallevalaisimia sekä muuta sälää.Sisällä vanhanaikainen levysoitin lasipöytälevyn alla ja nurkassa myäs lämmitin.Kuljimme nyt syksyllä -09 siitä ohi ja paikka oli edelleen pystyssä,en kuullut oliko venäjän-tai saksankielistä puhetta ulkona seisoskelevilla.Entisen Itä-Berliini puolella paljon pidetty tallella näitä neukkubaareja,samoin toinen jopa ruuan kanssa toimiva hostellia vastapäätä,tunnelma kuin Leningradissa.


Oma matka

  • Berliini
    Lähtö: Syyskuu, 2009
    Paluu: Syyskuu, 2009

Poliitikkojen ja toimittajien suosima ravintola, jonne kaikki muutkin ovat tervetulleita

Donna    15.04.2009    Berliinin ravintolat ja baarit    Berliini

Ständige Vertretung ("pysyvä edustusto") on Mittessä oleva ravintola, joka muutti Berliiniin Bonnista vähän ennen parlamentin muuttoa. Ravintola on täynnä Saksan lähihistorian muistoja valokuvina ja esineinä. Siellä tarjoillaan reininläistä Kölsch-olutta ja reilua ruokaa. Palvelu on nopeaa ja mutkatonta, tunnelma tiivis, melkein aina täynnä. Ravintolassa ei soiteta ollenkaan taustamusiikkia, koska halutaan antaa asiakkaille mahdollisuus keskustella huutamatta. Kannattaa pistäytyä oluella jo ihan sen vuoksi, että paikan omistajan rouva on suomalainen!

Australialainen ravintola

sussssu    24.03.2009    Berliinin ravintolat ja baarit    Berliini

En muista kyllä nimeä, mutta oli tosi tyylikäs paikka ja henkilökunta oli tosi ystävällinen ja osasi englantia. Isoillekin porukoille riittää tilaa ja on pöydät.

Thaimaalaiset ravintolat Berliinissä

Hencca    04.07.2008    Berliinin ravintolat ja baarit    Berliini

Aasialaisen ja erityisesti thaimaalaisen ruoan ystävien kannattaa Berliinissä suunnata kulkunsa Prenzlauerbergin kaupunginosaan entiselle itäpuolelle. Alueella on paljon kahviloita ja ravintoloita. Etenkin juuri thaimaalainen ruoka on hyvin edustettuna, ja se on lisäksi edullista. Alle kymmenellä eurolla saa jo loistavan aterian. Usein hintaan sisältyy myös ruoan päälle pieni ryyppy helpottamaan ruoansulatusta.

Kaupungissa on muutenkin paljon loistavia ravintoloita jokaiseen makuun, Niistä kirjoitan ehkä lisää myöhemmin.

Oletko vieraillut Berliinissä?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.