Berliinin matkakokemukset ja vinkit

Gluteeniton ja laktoositon

JeppeT    09.08.2017    Berliinin ravintolat ja baarit    Berliini

Netistä löytyvät kertomukset saksalaisten suhtautumisesta erityisruokavalioon tuntuivat kovilta, mutta valitettavasti pitivät paikkansa.

Hotelli Scandic Berlin Kurfürstendammille iso plussa GL aamupalasta, vaikka se olikin vaatimaton hintaansa nähden. Pääasia, että sai edes jotain.

Tavaratalo Karstadin ravintolassa LeBuffet aasialaisella noutopisteellä sai valita aasialaista ruokaa, ja onneksi joka kerta löytyi myös sipuliton GL vaihtoehto (GL toteutui siis kaikissa).

Eräässä pitseriassa luvattiin GL spagettiannos. Ensimmäinen tarjoilija valitsi listasta juuri sen sopivan. Seuraava tarjoilija sanoi, että se ei käy, vaihdetaan makaronin laatua ja jätetään lihapullat pois, sillä niissä on vehnäjauhoa. Luvassa oli siis yksinkertainen makaroni tomaattikastikkeessa. Pyysin siihen edes tonnikalaa, se luvattiin ja tulos näkyi myös hinnassa, joka nousi entisestään.

Monissa kahviloissa ei ymmärretty lainkaan mitä GL tarkoittaa, vaikka käytin sanoja Gluten frei sekä laktose frei. Kahvimaito oli mitä sattui löytymään, ja leivoksia löytyi vain muille.

Monet nettikirjoittajat suosittelivat aasialaista ruokaa. Vietnamilainen sopikin minulle hyvin. Myös kreetalainen Minotauros osasi suositella heidän listaltaan sopivia vaihtoehtoja.

Erityisen hyvä palvelu oli intialaisessa Maharadjassa: Vain keitot olisivat olleet jauhotettuja MUTTA kaikissa karriruoissa oli sellainen määrä sipulia, että ne eivät olisi käyneet lainkaan. Ne olivat kyllä GL, mutta kun on näitä lisärajoituksia. Ravintola ei saanut meitä asiakkaikseen, mutta rehellisyydestä ja ystävällisyydestä kunniamaininta!

ilmastointi osittain poissa käytöstä

JeppeT    09.08.2017    Berliinin hotellit    Berliini
Yöpymisen ajankohta: Elokuu 2017 | Hotelli: Scandic Berlin Kurfürstendamm

Vastaanotto kertoi saapuessamme, että ilmastointi on koko hotellissa tilapäisesti rikki.Jouduimme viettämään ensimmäisen yömme huoneessa, joka oli kuin sauna, sillä ilmastointi oli kokonaan poissa toiminnasta. Kun ilmanvaihto on suunniteltu toimivaksi - ja kun se ei toiminut - huone myös haisi likaiselta ja pölyltä. Ikkunat oli pakko pitää auki, ja ulkoa kuului jatkuva voimakas liikenteen meteli.

Päivällä pyysimme saada vaihtaa toiseen Scandic-hotelliin jäljellä olevien jo maksettujen öiden ajaksi - ja yllättäen meille löytyikin huone, jossa ilmastointi toimi.

Päivittäinen siivous oli ahkeraa, mutta eiväthän siivoojat mahda mitään kuluneelle.kokolattiamatolle, joka on täynnä roiskeita.

Gluteeniton, laktoositon aamiainen järjestyi. Erikoisruokavaliolaisia varten oli oma pikku jääkaappi, johon pyydettäessä tuotiin laktoositon voi, juusto ja pikku jukurtti, sekä leipärasia, jossa oli gluteenittomia ikisämpylöitä ja ikipaahtoleipää sekä mysliä. Tavallisista tiskeistä pystyi ottamaan ilmakuivatun kinkun, keitetyn munan, kurkun ja tomaatin. Samppanja oli jälleen aivan tarpeeton.

Arvosana hotellille:

vegaanivinkit berliiniin

Vieras    04.10.2016    Berliinin ravintolat ja baarit    Berliini

Berliinissä oli ihan helpointa syödä maidottomasti ja kasvisruokaa, siellä on ihan älytön määrä kaikkee vegejuttua. Oppaasta (www.tripsteri.fi/berliini/ve...visruoka/) oli tosi paljon hyötyä, tykkäsin etenki aamupaloista ja kahviloista... Ja vinkkien vinkki oli kokeilla vegaanisia donitseja Kreuzbergissä!!!

hyvää pitsaa

JeppeT    31.07.2016    Berliinin ravintolat ja baarit    Berliini

Trattoria Passione, Martin-Luther-Strasse 11, ylitti odotuksemme ruhtinaallisesti. Jaoimme puoliksi salaatin ja pitsan, ja kumpikin maistui niin, että päätimme käydä uudelleenkin.

Toisella illallisella otimme annosruokaa, ja totesimme, että italialaisessa ravintolassa kannattaa syödä pitsaa.

maittava illallinen

JeppeT    31.07.2016    Berliinin ravintolat ja baarit    Berliini

Maassenstrassen kreetalainen ravintola Minotaurus on mukava illastamispaikka. Voi valita sisätilan tai katuterassin. Retsina on hyvää ja edullista ruokajuomaksi (6,50 e / puolikaslitra). Ruoka-annoksemme olivat maukkaat ja kohtuuhintaiset: kotopoulo-gemisto 13,50 e ja kalbsleber 13,50 e. Palvelu hyvin ystävällinen.

Ainoa pikku miinus on veden hinta: kolmen vartin vesipullo 4,90 e.

hyvä lounaspaikka

JeppeT    31.07.2016    Berliinin ravintolat ja baarit    Berliini

Kurfürstendammin Karstadin yläkerran ravintolaa Le Buffet voi todella suositella lounaspaikaksi.

Päivän lounas on kohtuuhintainen (6 e) ja runsaskokoinen. Toinen vaihtoehto on kerätä haluamansa salaatit tai pikkuherkut lautaselle, joka punnitaan kassalla (19,90 euroa kilolta). Kolmas tapa on valita lämminruoka-grillitiskiltä jokin valmiista vaihtoehdoista, esim kassler keitetyillä perunoilla ja hapankaalilla maksoi 9 e.

Ravintolassa on myös ulkoilmaterassi. Ravintola on avoinna myöhään.

ilmastoitu mutta...

JeppeT    31.07.2016    Berliinin hotellit    Berliini
Yöpymisen ajankohta: Heinäkuu 2016 | Hotelli: Scandic Berlin Kurfürstendamm

Scandic Berlin Kurfürstendamm on hyvällä paikalla Augsburger Str. metroaseman vieressä, lähellä KaDeWe-tavarataloa ja Kudamm-katua.

Heinäkuun helteessä ilmastointi oli todella tärkeä.

Aamiaisen sai jo varatessa hintaan 12 e / henkilö / aamu. Se oli runsas, mutta yllätyksetön. Joka aamu olivat tarjolla täsmälleen samat antimet. Esim. kuohuviini oli täysin turha.

Huoneen kokolattiamatto oli hyvin likainen, ja se imuroitiin viiden päivän aikana kerran. Emme keksineet, millä logiikalla siivouspalvelu toimi. Panimme päivänokosten ajaksi oveen EiSaaHäiritä-lappusen, eikä meitä sitten häiritty.

Suuri plussa on tyhjä, toimiva jääkaappi, jonne sai panna kylmäsäilytystä vaativat lääkkeensä.

Arvosana hotellille:

Ihana kattoterassi Neuköllnissä!

Vieras    13.06.2016    Berliinin ravintolat ja baarit    Berliini

Tää oli ihan tosi kiva kokemus! Klunkerkranischissa on usein jotain musajuttuja ja esiintyjiä, fiilis on rento. Ja näköalat mahtavat! Tänne kannattaa tulla viettään koko päivä nii ei ehkä harmita niin paljon, että baariin pääsystä pitää maksaa sisäänpääsy. Oli sen arvoista - ainakin kerran elämässä :)

Lisää esim. täältä: www.tripsteri.fi/berliini-bl...ttoterassi

gay-matkailu

Vieras    11.05.2016    Berliinin muita vinkkejä    Berliini

Kesällä Berliinissä on suosittu lesbo- ja homo-katujuhla, Christopher Street Day, joka on paikallinen gay-pride! Lhbti-oppaasta löytyvät myös hotelli- ja ravintolavinkit, nähtävyydet sekä tietenkin parhaat homobaarit ja -klubit.

www.tripsteri.fi/berliini/lh...-matkaopas

Hengailua Berliinin puistoissa

Vieras    21.03.2016    Berliinin muita vinkkejä    Berliini

Mun mielestä yksi ehdottomasti kivoimpia juttuja Berliinissä on monien puistojen tutkiskelu. Jotkut on tosi isoja, joissain on makeita patsaita ja muistomerkkejä. Mukaan voi ottaa pussikaljaa tai eväitä, eikä muuta sitten tarvitsekaan... Omat suosikit löytyivät täältä: www.tripsteri.fi/berliini/na...t/puistot/

venäläisomisteinen hostelli keskellä ankeaa toimistoaluetta

Vieras    21.10.2014    Berliinin hotellit    Berliini
Yöpymisen ajankohta: Lokakuu 2014 | Hotelli: LebensQuelle

Miinusta: kokolattiamatto huoneissa, ei englanninkielisiä tv-kanavia tv:ssä, aamiaishuoneessa astioissa likaa=venäläiset naiset pesivät likaisilla luutuilla astiat käsin takahuoneessa!

Arvosana hotellille:

hotelli vanhan julkisivun takana

jumppis    26.09.2014    Berliinin hotellit    Berliini
Yöpymisen ajankohta: Syyskuu 2014 | Hotelli: Novum Style hotel Centrum

Siisti ja keskustassa, äskettäin rakennettu vanhan julkisivun taakse.

www.novum-hotels.de/hotel-ce...berlin.php

Arvosana hotellille:


Oma matka

  • Berliini
    Lähtö: Syyskuu 16, 2014
    Paluu: Syyskuu 21, 2014

Shopping

Vieras    26.04.2014    Berliinin ostokset    Berliini

Kadewen melko vieressä oli Peek-cloppenburg -kauppa jossa oli monessa kerroksessa eri merkkisiä vaatteita nuorille ja vanhemmille. Kalliita merkkejä löytyi mutta myös ihan parilla kympilläkin oli kivoja paitoja. Tosin kannattaa kyllä kokeilla että menevät päälle koska ainakin minulla ei numerot pitäneet paikkansa ja joutui ottamaan isoja kokoja. Jos myyjä sattuu kohdalle niin hän ottaa sen tuotteen minkä aikoo ostaa ja vie sen kassalle jotta voi katella lisää ostettavaa. Jokaisessa kerroksessa oli kassat mutta jouduin alakerroksesta menemään hakemaan ja maksamaan tuotteeni ylempään kerrokseen jostain kumman syystä vaikka yritin sanoa myyjälle että vieressäkin olisi kassa ;) Kassalle mentyäni maksoin tuotteen ja kassaneidin lähdettyä hakemaan tuotettani sitä ei sitten hevillä ensin löytynytkään ja jouduin odottamaan tovin ennen kuin tuote löytyi. Saman oon kokenut Innsbruckissa samaisessa kaupassa. Eli jos vielä satun joskus kyseiseen kauppaan menemään meinaan kyllä vältellä myyjää ja mennä vaan kassajonoon tuotteen kanssa ;)

Kudamilla oli C&A-kauppa, Karstadtin tavaratalo jonka ylimmässä kerroksessa oli kiva Lebuffet-ravintola, seisova pöytä -tyyppnen josta itse otettiin mitä haluttiin ja kassalla maksettiin painon mukaan.

Käytiin myöskin Lafayetten tavaratalossa mutta se oli vähän pettymys. Aika pienoiskoossa tais olla Pariisin tavarataloon nähden. Käytiin ruokapuolella mutta siel ei mitään hirveen isoo valikoimaan ollut. Ostin kuitenkin pari kivaa provence-tyyppistä maustepurkkia.

Kadewen ruokakauppapuoli oli aika sokkeloinen, eli ei kaikki samassa paikassa.

Siisti hotelli

Vieras    26.04.2014    Berliinin hotellit    Berliini
Yöpymisen ajankohta: Huhtikuu 2014 | Hotelli: HOLLYWOOD MEDIA HOTEL

Siisti hotelli. Ystävällinen henkilökunta.

Hyvä aamiainen; kolmea sorttia mehua, vesipulloja, tomaattimehua, pullaa ja kakkua, sämpylöitä ja leipää monen sorttista, voisarvia, makkaroita ja juustoja, keitettyjä munia/kokkelia, nakkeja, pekonia, jogurttia monta laatua ja hedelmäpaloja, mysliä ym.

Huomasimme ainakin kolme ruokakauppaa aivan lähellä. Yksi aivan samassa talossa sivukujalla ja jota vasta päätä toinen ja yksi kudamilla tien toisella puolella vähän matkan päässä.

Hotellin lähellä kudamilla melkein kaikki kaupat kalliita jotain Burberryä, Cuccia ym. kalliita merkkejä. Hotellin vieressä kudamilla on bussipysäkki josta menee bussi suoraan esim. Karstadtin eteen jonka vieressä on myöskin C&A-kauppa. Bussilla pääsee myös suoraan Kadewen melkein oven eteen. Hotellin edestä lähtee myöskin kiertoajelubusseja. Karstadt-kaupan yläkerrassa oli mainio Lebuffet-ravintola josta voi valita mieleisensä syömisen eli vähän niin kuin seisovapöytä ja kassalla ruoka punnitaan ja maksetaan sen mukaan. Sama ketju taisi olla Kadewen yläkerrassa. Tosin Kadewessa käydessämme se oli tupaten täynnä ja Karstadtilla ainakin iltapäivästä mahtui hyvin sekaan;) Kadewella tarjonta oli kylläkin paljon runsaampi äkkisältään katsottuna.

Arvosana hotellille:

Hyvä perus hotelli

Vieras    22.04.2014    Berliinin hotellit    Berliini
Yöpymisen ajankohta: Heinäkuu 2013 | Hotelli: Hampton by Hilton Berlin City West

Hyvä perushotelli jonka huoneissa on ilmastointi ja huoneen hintaan kuuluu aamiainen ja Wifi yhteys.

Huoneissa on myös veden keitin, mutta ei jääkaappia joka onkin hotellin ainut huono puoli.

Hotelli on hyvien kulkuyhteyksien vierellä metrot, junat ja bussit kulkee 200 -300 metrin päästä ja kuuluisa

Kudamm ostoskatu on noin 200 metrin päässä.

Arvosana hotellille:

Oletko vieraillut Berliinissä?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.