Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Matkakokemukset - Aktiviteetit ja harrastukset Barcelonassa

Circuit Catalynia

Circuit Catalynia on siis Barcelonan moottorirata, jossa myös formulakisa toukokuussa ajetaan. Jos et osu Barcelonaan juuri kisojen aikana, voit silti käydä tutustumassa itse Circuit Catalyniaan, joka itse asiassa sijaitsee Montemelóssa noin parinkymmenen kilometrin päässä Barcelonasta.

Pääset tutustumaan rataan,varikkoalueeseen, lehdistötiloihin ja halutessasi vaikka bodiumille: www.barcelona-tourist-guide....ours.html. Montmeloon pääset junalla Passeig de Gracian asemalta (osta menopaluulippu) ja Montmelon asemalta voit ottaa taksin paikan päälle.

Camp Nou

Jos matkasi Barcelonaan osuu samaaan aikaan kuin Barcelonan kotiottelu, kannattaa siellä tietty käydä matsi katsomassa. Liput voit ostaa netistä jo etukäteen www.fcbarcelona.cat. Jos ostat liput etukäteen, vaihdat nettitulosteen Camp Noun lipputiskillä oikeaan lippuun. Huomaa, että sinulla on oltava mukanasi se luottokortti, jolla lippu on maksettu sekä tietysti henkkarit. Barcelonassa ei ulkomaalaisella luottokortilla voi maksaa käytännössä mitään ilman henkkareita. Ajokortti riiittää.

Kentälle pääset metrolla L3, jonka jälkeen sinulla on vielä käveltävää alamäkeen ehkä puoli kilometriä. Kenttä täyttyy hitaasti eli paikalliset ovat siellä jo pari tuntia ennen matsia bilettämässä. Mutta kenttä tyhjenee kerralla, ja sieltä pois pääseminen metrolla, taksilla, bussilla onkin melkoinen haaste. Helpointa on, jos hotellisi on kävelymatkan päässä. Toisaalta, alue on syrjästä muista turistikohteista. L3-metrolla pääsee kuitenkin kulkemaan hyvin. Ja voihan hotellin vaihtaa matsin jälkeisenä päivänä, jos jaksaa raahata matkalaukkuja.

Huom! Kentällä ei myydä olutta, mutta maltillisia omia eväitä katsotaan läpi sormien. Kentällä ja sen ympärillä on järjettömästi ihmisiä ja ihan sen kammottavan kahvikupillisen saaminenkin sitten kestää. Ja kertakäyttösadetakin mukaan ottaminen ei ole huono idea, sää on Barcelonassa epävakaa.

Ranta- ja kaupunkiloma samassa

Barcelona on todella mahtava paikka. Mikäli et osaa päättää haluatko lomaltasi shoppailua vaiko löhöillä viikon rannalla, suosittelen todella lämpimästi Barcelonaa.

Ihan kaupungin keskustassa löytyy useita vaate- ym liikkeitä, puhumattakaan Espanjan suurimmasta(?) tavaratalosta El Corte Inglés, josta löytyy jokaiselle jotakin.

Rantaloman tarpeessa oleville löytyy keskustan kupeesta myös mukava ranta. Suosittelen paksun pyyhkeen ottamista rannalle mukaan, koska kivet saattavat muuten tuntua pidemmän päälle puuduttavilta ;)

Barcelonasta pääsee todella hyvin myös kiertämään muuta Espanjaa. Vain tunnin junamatkan päässä etelään löytyy Tarragonan Salou, jossa on huvipuisto Port Aventura sekä vesipuisto Caribe Aquatic Park. Itse olen viihtynyt vain Port Aventuran 135 km/h menevissä hurjissa laitteissa, mutta olen kuullut että rauhallisempaa päivää haluaville vesipuisto on mahti paikka.

Kaiken kukkuraksi BCN:stä pääsee hyvin vuokra-autolla päivän tai kahden reissulle Andorraan! Mm. suht halpa elektroniikka ja savukkeet kutsuvat sinne joka Espanjan-reissu ;)

Oletko vieraillut Barcelonassa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.