Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Barcelonan matkakokemukset ja vinkit

Barcelona ja sen monet kasvot

Caravaanari    21.10.2018    Barcelonan nähtävyydet    Barcelona

Barcelonassa käydessään löytää joka kerta jotakin uutta .Pääasiassa liikuttu La Ramblalla ja sataman läheisyydessä.Formula 1 kilvanajot Montmelon kylässä on myös nähtävyys jos kohdalle osuu.Kauppahalleja ei voi ohittaa Barcelonan matkalla .Sagrada familia on huippunähtävyys erikoisuutensa vuoksi.Sinne joutuu jopa varaamaan ajan ja liput etukäteen muutaman päivän odotusajalla.Monet plazat vetävät turisteja puoleensa ja iltaisin ravintolat täyttyvät ruokailijoista.Hintataso kohtuullinen vähän sivummalla keskustasta.La Rambla ja sen lähellä sijaitsevat putiikit ovat Suomen hintatasoa.Jalkapallo on täällä kaiketi toinen uskonto .Fc Barcelonan fanituote myymälöitä on lähes joka korttelissa .Myös itse jalkapallostadion Camp Nou on monille turiteille aivan kuin jokin pyhiinvaelluskohde.Ihmisiä siellä on useista maista ja myymälöissä kassoille pitkät jonot.Siltikin suosittelen sielläkin käydä tutustumassa miten suuressa maailmassa toimitaan fanien suhteen.Itse olen eniten mieltynyt vanhaan kaupunkiin nimeltänsä Barri Gotic,Siellä rakennuksia jo 1300 luvulta .Kapeat kujat sekä hyvin säilyneet goottilaiset parvekkeet takorautaisine kaiteineen on jääneet mieleeni ikuisesti.Näe ja koe Barcelona ja sen monet kasvot.

Ravintolat Ramblalla

Vieras    14.09.2015    Barcelonan ravintolat ja baarit    Barcelona

Älkää sortko Ramblan tapas +paella tarjouksiin. Päivän eväät kamalaa ylihinnoiteltua kuraa.

Lentäminen raskaana

Vieras    13.07.2015    Barcelonan lennot & liikenne    Barcelona

Tässä omia kokemuksiani raskaana lentämisestä, ehkä jollekulle hyötyä: kultasenpauloissa.blogspot.f...sesta.html

varkaudet Barnassa

Tuul    31.03.2015    Barcelonan vaarat ja ongelmat    Barcelona

Itse asuin Barcelonassa 8 vuotta ja jouduin kerran sinä aikana ryöstetyksi. Siinäkin kerrassa oli oma huolimattomuus osittain syynä. On totta, että kaupungissa saa olla valppaana, mutta oma kokemus on, että mitä enemmän varkaita alkaa pelkäämään, sitä varmemmin varkaan uhriksi joutuu. On ihan selvää, että suuressa kaupungissa kun ollaan, niin laukusta on pidettävä kiinni koko ajan ja sen on oltava sellainen, ettei se lähde olalta noin vaan nykäisemällä. Terve vainoharhaisuus on myös valttia tuntemattomien ihmisten tehdessä tuttavuutta. Koskaan en ole Barcelonassa kuitenkaan joutunut pelkäämään, vaikka yksin olen kaikenlaisilla pimeillä syrjäkaduilla joskus yöaikaan liikkunut. Hyviä vinkkejä ikävien tilanteiden ennakoimiseen löytää uudelta tripsteri.fi sivustolta, josta löytyy ilmainen Barcelona-matkaopas. Siellä on kaksikin hyvää artikkelia tähän varkausaiheeseen liittyen:

www.tripsteri.fi/barcelona-b...syritykset www.tripsteri.fi/barcelona/u...rcelonassa

Autonvuokrausta Barcelonassa suunnitteleville

Vieras    01.02.2015    Barcelonan vaarat ja ongelmat    Barcelona

Lomamme ensimmäinen viikkko Barcelonassa meni hyvin, mutta toisella viikolla vuokrasimme auton ja jouduimme keskellä kirkasta päivää ryöstön kohteeksi. Keskellä risteystä liikennevaloissa skootterin kuljettaja koputti oikean puoleiseen ikkkunaan ja osoitti oikean puoleista takarengasta. Toisissa liikennevaloissa liikenneympyrässä ajaessamme tämä koputtaja vaati saada ikkunaa auki ja sanoi:"R ja viittoili ajamaan sivukadulle. Ajoimme pitkän sivukadun päästä päähän ja pysäköimme jalkakäytävälle. Samassa punatakkinen skootterikuljettaja oli jälleen opastamassa oikean puoleista takarengasta, joka oli tyhjentynyt. Nousimme autosta tätä oikean puoleista thjentynyttä takarengasta ihmettelemään.

Seuraavaksi jo huomasimme, että vasemman puoleisesta kuljettajan puoleisesta ovesta oli mennyt mies sisään ja kahmi sieltä laukkumme ja takkimme. Kun huusimme hän tuli ulos autosta ja lähti juoksemaan kassit sylissään. Mieheni lähti ajamaan takaa ja varas pudotti hänen takkinsa ja reppunsa, mutta piti mnun reppuni. Puoli välissä alamäkeä varasta odotti hänen kumppaninsa skootteri lähtövalmiina ja varas hyppäsi kyytiin ja niin he hävisivat liikenteen sekaan tavoittamattomiin. Sinne menivät nahkareppuni,ajokorttini, älykännykkäni ja rahani ja poliisin tulo kesti 30 min kilometrin päästä. Onneksi olin jättänyt hotellin tallelokeroon passini, puolet rahoistani ja luottokorttini. Opin tästä sen etten kanna rahaa mukanani enempää kuin olen valmis luopumaan ja Barcelonaan en mene enää koskaan, ihailen täällä Suomessa taidemuseoita ja arkkitehtuuria ihan rauhassa, eikä minua ryöstetä keskella kirkasta päivää.

Hirvistyksen kauhistus

Vieras    25.10.2014    Barcelonan hotellit    Barcelona
Yöpymisen ajankohta: Lokakuu 2014 | Hotelli: APARTAMENTOS MUR MAR

Kuvat jotka huoneistosta näkyvät eivät vastaa todellisuutta. Huoneisto oli todella vanha ja aika on ajanut sen ohi joskus kauan sitten.

Joka puolelta näki, että remonttia oli tehty vain paikkaamalla paikan päälle. Kaikki paikat olivat likaisia. Valokatkaisijat yksin olivat niin yök, ettei voinut koskea kuin paperi kädessä. Seinät ja katot täynnä mustia jälkiä joita ei ollut edes yritetty pyyhkiä pois.

WC:n katon tuuletin oli harmaa pölystä. WC istuimen takana oli roskia joidenkin edellisten asukkaiden jäljiltä ja ne olivat siellä vielä kun lähdimme.

Huoneistomme sijaitsi sivukadun varrella. Vastapuoleisella kadun puolella oli jokin baari joka oli auki aamuun saakka. Sieltä kuului aivan hillitön meteli läpi yön, joten nukkumisesta ei tullut mitään.

Huoneiston hinta ei ole mitenkään suhteessa sen tasoon, ei vaikka se kuinka sijaitsee La Ramblan varrella.

Asia joka myös ihmetyttää; eikö näitä hotellien yms tietoja tarkasteta mitenkään ennenkuin ne tulevat varaussivustoille.

Esim. kaikki tilat savuttomia, mitä vielä. Käytällä oli tuhkakuppi ja tupakka meinaan haisi. Lisäksi hotellin tiedoissa pitäisi olla tieto " ei missään nimessä ole tarkoitettu nukkumiseen edes yöllä".

Kaiken kaikkiaan, suunnaton pettymys, enkä todellakaan suosittele kennellekään.

Yksi tähti vain siksi, että se on tuossa annettava.

Arvosana hotellille:

Hyvä sijainti

Vieras    13.09.2014    Barcelonan hotellit    Barcelona
Yöpymisen ajankohta: Syyskuu 2014 | Hotelli: Pension Segre

Hostelli on hyvällä paikalla lähellä rantaa ja La Ramblaa sekä metroa. Huone siivottiin päivittäin ja lakanat vaihdettiin kerran 4 yöpymisen aikana. Huoneessa ei ollut laseja/mukeja, saippuaa oli niukasti kertakäyttöpakkauksissa. Ilmastointia ei huoneessa ollut muuta kuin vanha tuuletin joka ei hellesäällä riittänyt mihinkään. Henkilökunta oli avuliasta, mutta tietoa oli niukasti saatavilla, onneksi oli ilmainen Wifi huoneessa jotta itse pystyi etsimään tarvittavaa tietoa. Voi suositella jos aikoo ainoastaan yöpyä huoneessa, halvalla ei parempaa saa.

Arvosana hotellille:

Erinomainen sijainti

Maarit77    06.08.2014    Barcelonan hotellit    Barcelona
Yöpymisen ajankohta: Kesäkuu 2014 | Hotelli: Eurostars Grand Marina

Erinomainen sijainniltaan: keskustassa, mutta kuitenkin sopivan kaukana hälinästä. Täydenpalvelun hotelli. Kauniit ja valoisat huoneet. Miellyttävät seurustelutilat. Kattoterassilla mahdollisuus ottaa aurinkoa. Vastinetta rahallesi.

Arvosana hotellille:

varkaudet

Vieras    12.07.2014    Barcelonan vaarat ja ongelmat    Barcelona

24 v olen matkustellut ja ulkomailla suurkaupungeissa asunut. Perhematka Barcelonassa alkoi passien, käteiskassan, luottokorttien, puhelimen, yms. menetyksellä. Ihan kamala kokemus. Tosi ammattilaiset kyseessä, en voi muuta sanoa. Koskaan emme matkusta minnekään Espanjaan. 9 v lapseni sanoin: Barcelona on kaunis kaupunki mutta ihmiset kamalia.

Park Güell

dozzy83    04.03.2014    Barcelonan nähtävyydet    Barcelona

Erikoinen puisto jossa kannattaa käydä, puisto rakennettu pienen pienistä paloista. Ylhäältä myös komeat näköalat Keskustaan.

Tapaksia

Vieras    14.08.2013    Barcelonan ravintolat ja baarit    Barcelona

Tässä blogissa Barcelonan vinkkejä (ruoka, hotelli, nähtävyydet...)

www.lehtikuningas.fi/blogi/h...s-pintxos/

Hyvätasoinen hotelli loistavalla sijainnilla

Vieras    06.04.2012    Barcelonan hotellit    Barcelona
Yöpymisen ajankohta: Huhtikuu 2012 | Hotelli: CATALONIA RAMBLAS HOTEL

Hotellin henkilökunta oli ystävällistä ja hotellin taso kaikin puolin erinomainen. Hotellin sisäpihalla ok, allaosasto. Paikallista asutusta aivan allasosaston vieressä mutta tämä ei häirinnyt ainakaan meitä. Emme ottaneet aamupalaa hotellista, joten siitä ei kommenttia. Kävimme hotellin lähistöllä ei paikoissa syömässä aamupalan. Totesimme ratkaisun varsin toimivaksi. Emme myöskään syöneet missään vaiheessa hotellissa, vaikka sen ruokaa yleisesti kehuttiinkin.

Yleisesti muuten reissusta: Sivukadut La Ramblan varrella näyttävät hieman epäilyttäviltä mutta suosittelen lämpimästi poikkeamaan sivukaduille. Hinnat ovat huokeampia kun pääkadulla, jossa välillä otetaan todella suolaisia hintoja tapaksista yms. Yleisesti palvelu ravintoloissa oli töksähtelevää, joka hieman häiritsi.

Kävimme Barcelonan City tousin viinimatkalla, jossa tutustuttiin Jean Leonin, Torressin ja Freixnetin cavatilaan. Koko päivän retki oli viininystäville varsin mieluisa. Matkaopas puhui hyvää englantia ja etenkin cava tilalla oli erinomainmen opas, joka osasi viihdyttää asiakkaita. Matkalla ei tarjota kuin pikkupurtavaa, joten suosittelen jotain omia eväitä mukaan. Matkan voi varata etukäteen netistä tai maksaa ennen lähtöä linja-autossa. Meidän retkellä oli porukkaa noin 30 henkilöä.

Kävimme myös katsomassa Barca-Milan pelin. Normaaleihin La ligan peliin saa lippuja La Rambakslen varrelta olevista myyntikojuista mutta champpions liigan matseihin lippuja ei myydä. Yritimme ostaa lippuja stadionilta mutta sieltäkään niitä ei saanut. Olisi pitänyt olla nettivaraus ja siitä tulostettu paperi. Saimme liput kuitenkin paikallisen avustuksella matsiin.(se olisi ihan oma tarina) Itse ottelu hieno kokemus. Paikalliset ovat kovia syömään täytettyjä patonkia. Jos haluat olla kuten paikalliset, niin varaa patonkia matsiin. Käytännössä kaikki kaivoivat puoliajalla patongit kasseistaan. Menimme matsiin metrolla ja se oli varsin toimiva ratkaisu.

Olimme reissuun erittäin tyytyväisiä. Aurinkoa, kulttuuria, viiniä ja jalkapalloa. Neljä päivää olivat varsin täynnä ohjelmaa mutta täytyy sanoa, että paras reissu mitä on tullut koskaan tehtyä.

Arvosana hotellille:

shoppailua rakastaville

yoce    13.11.2011    Barcelonan ostokset    Barcelona

Meidän hotellimme lähistöllä sijaitsi iso ostoskeskus nimeltään Diagonal Mar. Siellä oli jos jonkinmoista kauppaa vieritysten. Elikkä jos shoppailla haluatte Barcelonassa muualla kuin La Ramblan kadulla olevissa kaupoissa , niin suunnatkaa ehdottomasti tuonne Diagonal Mariin :) Siellä on myös elokuvateatteri elokuvan ystäville.

Parc Güell

yoce    13.11.2011    Barcelonan nähtävyydet    Barcelona

Kaunis puisto kaupungin yllä. Ylhäältä serpenttiini penkeiltä avautuu kaunis maisema joka kantaa kaupungin ylitse merelle saakka. Aurinkoisella säällä paikka näyttää aivan paratiisilta. Paikan päällä on jos jonkinmoista tapahtumaa, on erilaisia musiikin soittajia, tanssijoita, erilaisten matkamuistojen myyjiä jne. Itse näin jopa espanjalaisen Johnny Deppin, tytöt tietenkin piirrittivät häntä. Itse kävelin 6km hotelliltamme kyseiseen puistoon ja oli sen vaivan arvoinen vaikka jalat olivat rakkuloilla. Suosittelen käymään katsomassa Parc Güellia.

luksusta rannan lähellä

yoce    10.11.2011    Barcelonan hotellit    Barcelona
Yöpymisen ajankohta: Lokakuu 2011 | Hotelli: Hesperia Del Mar

Hotelli oli todella viehättävä, henkilökunta todella ystävällistä ja kielitaitoista, siivoojat mukavia ja siivosivat hotellihuoneen hyvin. Eniten ihastuin hotellihuoneissa niiden kylppäriin, aina kun astu sinne sisälle, niin tuntu että olisin ollut jossain 5 tähden luksus hotellissa. Yöt myös sai nukuttua hyvin, kiitos hyvän ilmastoinnin ja eikä meluakaan juurikaan ollut öisin lainkaan. Rannalle oli mukava kävellä, joka sijaitsi 250m päässä. Hyvin siisti ja lapsiystävällinen ranta. Rannalla oli myös muutamana terassi, jossa pysty sitten käydä juomassa muutaman virvokkeen. Hotellilta oli 6-7km puistoon nimeltä Parc Güell, siinä samalla sinne kävellessämme näimme myös Torre Agbarin ja Sagrada Familia kirkon, aivan mielettömän upeita. Myös lähellä oli shoppailu haluisille ISO ostoskeskus nimeltään Diagonal Mar, josta löyty vaatekauppoja sekä ravintoloita, kahviloita, kosmetiikkatuote kauppoja ja sekä ruokakauppa nimeltään Alcampo. Kannattaa käydä tutustumassa kyseiseen ostoskeskukseen sen nettisivuilla.

Barcelonan keskustaan ja La Rambla sijaitsi hotelliltamme n. 3-4km päässä. Siellä emme kerinneet käymään, mutta ensi kerralla sitten!

Voitte käydä myös katsomassa blogissani kuvia Barcelonan reissultani.

Blogini: te-quiero-te-quiero.blogspot...-results=3 (painakaa alhaalta vanhemmat tekstit "Day 3" jälkeen, niin pääsette näkemään myös muut kuvat päiviltä 1 ja 2.)

Diagonal Mar ostoskeskus: www.diagonalmarcentre.es/

Arvosana hotellille:

Oletko vieraillut Barcelonassa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.