Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Bakaun matkakokemukset ja vinkit

Paikallinen opas

aurinkokuumeri    14.03.2019    Bakaun muita vinkkejä    Bakau

Olemme olleet kaksi kertaa Gambiassa ja meillä on ollut todella hyvä opas Lamin Bojang +2207728029.

Hänen kanssaan ollaan tehty paljon retkiä mm Fathala ja Kunta Kinten saari ja paljon muita paikkoja ja kaikki on sujunut mainiosti ja edullisesti. Hän on fiksu ja osaava opas ,suosittelen.

Opas Sarja Sonko

Vieras    16.11.2018    Bakaun aktiviteetit ja harrastukset    Bakau

Hei, olen käynyt Gambiassa monet kerrat ja suosittelen myös Sarja Sonkoa oppaaksi. Asiallinen, iloinen, auttavainen, luotettava ja ymmärtää milloin turistit tulisi jättää rauhaan. Hän osaa järjestää eri päiväreissuja, tulee mukaan kaupungille tinkimään ja auttaa ja ohjaa myös jos ilmenee jotai ongelmia. Huippu tyyppi! Sarjan löytää Bakau alueelta, cape point hotellin läheltä. On toiminut oppaana monelle suomalaiselle. Hänelle voi soittaa tai laittaa viestiä numeroon: +220 7087954, hänet löytää myös facebookista nimellä Sarja Sonko official tourist guide.

Paikallinen opas ehdottomasti hyvä valinta!

Vieras    21.02.2018    Bakaun muita vinkkejä    Bakau

Yhdyn edellisiin kommentteihin paikallisen oppaan mukaan ottamisesta. Minä myös matkasin edellelläkin mainitun Alexin kyydissä. Sai kulkea rauhassa kun ei ollut kymmentä innokasta opaskandidaattia tarjoamassa palveluksiaan. Kävelin Bakaun kaunista rantaa aamuin illoin ihan rauhassa itsekseni, mutta kun halusin poistua kauemmaksi hotellialueelta, soitin Alexin viemään minut milloin Sene-Gambiaan, milloin Serekundaan. Kerran kävin myös Banjulin markkinoilla. KOhtuu edullistahan tuo oli kulkea taksilla. Ensikertalaisille tiedoksi, että keltaiset taksit ovat paikallisten käyttöön, vihreät turisteja varten. Tämä Alex ajaa nimenomaan vihreää taksia. Ovat huollettuja ja katsastettuja autoja, tosin afrikkalaiseen tapaan vanhoja nämäkin! Oikein antoisia lomahetkiä kaikille. Mukava kohde kaikkineen!

Puhelinnumeroa en saa tähän valitettavasti laitettua, on kotona kartan kulmaan kirjoitettuna, mutta aikaisemmassa viestissä se näyttikin olevan.

Kaunis, vieraanvarainen ja värikäs Gambia

Vieras    18.02.2018    Bakaun muita vinkkejä    Bakau

Syksyllä 2017 ensimmäinen matkamme Gambiaan. Lähdimme matkaan hieman skeptisinä ajatellen, että jos matkan anti jää olemattomaksi, ainakin luvassa on valoa ja lämpöä. Hotellimme oli Sun Beach Resort. Hotelli ansaitsee ehdottomasti kiitettävän arvosanan. Henkilökunta ystävällistä, ruoka maittavaa ja siisteydestä pidettiin hyvä huoli. Vartijoita oli ympäri hotellualuetta 24h. Toki missään kohtaa ei ollut turvaton olo muutenkaan. Maa on turvallinen liikkua ja kulkea.

Olimme saaneet ennen matkaa tuttavalta puhelinnumeron paikalliselle oppaalle jolla 7 hlön auto käytettävissä. Alex puhui äärimmäisen hyvää englantia ja omasi viimeisenpäälle herrasmiehen tavat esitellessään ylpeänä kotimaataan meille. Asiakasta kuunnellen räätälöi päivän kulun. Osasi suositella hyviä ruokapaikkoja sekä ehdotti meille kohteita käytäväksi. Autonkuljettajana rauhallinen ja miellyttävää seuraa. Teimme kaksi koko päivän reissua maaseudulle, kävimme Serekundan markkinoilla sekä kalasatamassa seuraamassa kalastajien saapumista saaliin kanssa mereltä. Huikea näky, suosittelemme ehdottomasti. Iso auto mahdollisti sen, että keräsimme hotellilta kivan porukan, jonka kanssa teimme koko päivän reissut. Kulut jaettiin. Mielellämme maksoimme tälle miehelle, koska saimme samalla sekä oppaan, että kuljettajan. Palkkataso Gambiassa on todella matala, me koimme saavamme sen verran hyvää palvelua ja vastinetta rahalle, että maksoimme avokätisesti enemmän kuin mitä pyysi. Seuraavalla kerralla Alex on luvannut viedä meidät Senegalin puolelle. Laitamme puhelinnumeron jos joku haluaa olla etukäteen yhteydessä ja suunnitella mahdollisia retkiä. (Lupa saatu numeron jakamiseen) Bakaun alueella riittää, kun kysyy hotellilta tai hotellin ympäristössä pyörivistä paikallisilta Alexia. P. +2207827020

Cape point

Vieras    05.02.2018    Bakaun muita vinkkejä    Bakau

Hei, käytiin äsken Gambiassa ystävän kanssa ja tykättiin matkasta hyvin paljon. Alkushokista kun päästin yli niin matka oli täydellinen. Toisena päivänä löydettiin meille mahtavaa paikallinen opas joka osasi viedä meitä katsomaan kaikkea ja osasi kertoa kaikesta, kulttuurista, nähtävyyksistä ja historiasta sekä oli meien kanssa iltaisin. Seurattiin paikallista tanssiesitystä sekä reggei musikkia. ”Five stars” bändi seurattiin jopa neljänä päivänä, koska teki mahtavaa musikkia. Rakkaus sitä maata kohtaan ja pala sydämestä jäi sinne. Vaikka maa on köyhää, ihmiset on tosi ystävälliset ja hymyile kokoajana, niin hymyilimme mekin ja nauttisimme matkasta. Jos haluatte hyvän oppaan niin tässä hänen tiedot [email protected] +2207454122 Lamin on hänen nimensä, ottakaa ihmeessä häneen yhteyttä. Enemmän tietoja saa minulta jos sitä kaipaat.

Hyvä paikallinen opas antaa paljon lisätietoa kaikesta.

Vieras    14.02.2016    Bakaun muita vinkkejä    Bakau

Lähes pelottavalla aggressiivisuudella paikalliset opastarjokkaat kävivät kimppuumme heti tultuamme hotelliin Bakauhun. Yksi oli hienotunteisesti taustalla ja hänet valitsimme, ja säkä kävi! Babucarin avustuksella tehtiin helposti retket ja ruokailut, kaikki toimet tuliaisten tinkimistä myöten. Hän on nuori, miellyttävän oloinen sydämellisyyteen asti, ja ottaa palvelun sydämen asiaksi. Kävelevä tietokirja, ja jos ei jostain mielestään tarpeeksi tiedä, kutsuu enemmän tietävän oppaan mukaansa. Näin kävi Juffuressa, Kunta Kinten synnyinkylässä. Kävimme myös krokotiilipuistossa ja museossa sekä Paradise Beachilla, kalansavustamossa, jokimelontaretkellä ja apinapuistossa. Hän käytti meidät myös viereisessä huoneistohotellissa, jossa asuu halvalla pitkäaikaisvieraita, ilman aamiaismahdollisuutta. Sellaiseen menemme ensi kerralla, on oma parveke ja keittiö ja tien toisella puolen ravintola, ja hotellin takana hiekkaranta. Babucarin ja työtoverien toimisto on seinätön katos ja pari puupenkkiä Kofi Annan Streetillä, löytyy helposti ja asiat sujuvat. Suosittelen, jos vähänkin tunnet hyötyväsi englanninkielisestä opastuksesta, paljon halvempaakin kuin suomenkielinen.

Gambialaisella luokituksella ***

Vieras    29.12.2015    Bakaun hotellit    Bakau
Yöpymisen ajankohta: Joulukuu 2015 | Hotelli: Cape Point

Yleisarvosana on suhteutettu paikallisiin olosuhteisiin. Jos vertaan "yleismaailmallisesti"

niin arvosana lienee 1-2 tähteä. Mene ja totea kuinka voi elää vähällä mutta iloisesti ja onnellisesti!

Cape Pointin/Bakaun alueella ja yleisestikin Gambiassa tarvitset paikallisen oppaan ainakin aluksi tutustuaksesi ympäristöön ja paikallisiin tapoihin(ja päästäksesi eroon bumstereista). Voin suositella omaani Sarja(lausutaan Saja)Sonkoa e.mail: [email protected] Facessa: Sarja Sonko.

Mies joka osaa myös olla hiljaa!!! Hänen avokonttorinsa sijaitsee Kofi Annan -streetin alussa!! Hän järjestää mitä vain, retkistä yöelämä seuraksi allinclusive tai tinkaajana!!

Ja hinnat ovat n.1/3 esim. tjäreborgin retkihinnoista!!

Turistille Gambia on yllättävän kallis paikka, paikallisten ansiotasoon verrattuna.

Meillä oli pv-budjetti n.50€/pv/hlö, ilman pröystäilyä se riitti juuri(ilman tuliaisia).

Hymyile paljon, kättele paljon ja käytä käsidesiä paljon. Lämpöä ja hymyä t:Hannu Hassi(lisätietoja Facesta tuolla nimellä)

Huonevinkki: 400-sarjan blokki, näkymä altaalle

Arvosana hotellille:

Ratsastus Gambiassa

vanellus    07.01.2011    Bakaun aktiviteetit ja harrastukset    Bakau

Rannalta löytyy monenlaisia hevosten tarjoajia. Osa polttelee reippaasti muutakin kuin Marlboroa ja nämä tyypit sivuutin tomerasti.

"Amines Horse Riding"- pojat käyttäytyivät mukavasti, eivät tuputtaneet ja huolehtivat hevosistaan niin hyvin kuin voivat.

Aika laihoja hummat siellä ovat, kun ei vihreetä ei ole tarjolla, eikä paikallisilla varaa rehuja ostella.

Eräs nuorimies toi pienen pollensa tarjolle ja huomasin, että otsahihna oli terävää muovista pakkausnarua joka painui napakasti pollen korvien eteen. Juteltiin siinä hevosista ja tuntui kuin poika olisi todella ollut kiinnostunut aiheesta - ainakin hän irrotti tuon terävän narun ja lupasi myös kääntää suitset oikeinpäin. Sanottakoon vielä että tämä tapahtui, vaikka oli käynyt varsin selväksi, etten ota hänen hevostaan.

Oli mahtavaa laukkailla pitkällä rannalla! Paikalliset hevoset lisää vauhtia "asha"- kehotuksella. Unohdin jo selässä ollessani sen sanan millä hiljennetään...

Hintaa en muista, mutta siitä voi varmasti neuvotella. Jos raaskii maksaa pyydetyn, niin se saattaa vaikutaa hevosten ruokintaan.

MIkäli ja kun joskus menen uudestaan, taidan ottaa viemisiksi joitain hevostarvikkeita. Tuskin pahastuvat vaikka olisi kulunuttakin tavaraa.

"Pummien" välttäminen

Vieras    25.02.2009    Bakaun vaarat ja ongelmat    Bakau

Kulkiessasi kävellen kaupunkialueella tulee seuraasi erittäin nopesti 1-2 nuorta miestä, jotka haluavat keskustella kanssasi. He kysyvät nimesi ym. tietoja ja kysyvät minne olet menossa, mitä haluat. He tarjoutuvat näyttämään sinulle paikkoja.

Jos suostut näiden kavereiden ehdotuksiin, esittävät he "avustuspyynnön" jonkin kuvitteellisen asian hyväksi. Suosittu tarina on "menin eilen naimisiin. Anna minulle häälahja". Älä anna rahaa. Sano se selvästi. Kaverit uskovat riittävän selvää puhetta.

HYvä keino välttää kiusalliset seuralaiset on virallisen turistioppaan käyttäminen. Oppaita on lähes jokaisen hotellin edustalla, jossa heillä on "toimisto". Oppaat hätistävät nopeasti ylimääräiset seuralaiset pois. Oppaiden kanssa voi mennä lähes mihin tahansa. Oppailla on kiinteä hinnasto, mutta hinnasta kannattaa aina neuvotella. Oppaat puhuvat englantia paikallisesti murtaen.

Gambiassa Bakaussa hotelli Sunbeach'in oppaana toimii mm. Lamin Ceesay. Hän on luotettava opas. Laminin lempinimi on "Tipo". Tällä nimellä hänet tunnetaan ja tätä nimeä hän toivoo käytettävän. Kun menet hotellin portista ulos, kysy Tipoa.

Tipon puhelinnumero on +220 774 0126 ja sähköpostiosoite [email protected]

Oletko vieraillut Bakaussa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.