Matkakokemukset - Ravintolat ja baarit Azoreilla

Hyvä

Vieras    20.04.2018    Ponta Delgadan ravintolat ja baarit    Ponta Delgada

Marina atlactikon lounas surkea! ,26€ liikaa.

Hyviä ruokapaikkoja Ponta Delgadassa Azoreilla

Vieras    28.02.2012    Azorien ravintolat ja baarit    Azorit

Saavuimme juuri Hispanian Azorien matkalta. Matkasta olisi paljonkin kerrottavaa, mutta tässä muutama vihje hyvän ruoan ystäville. (ravintolakartan voi tulostaa, googleta vain ravintolakartta Ponta Delgada, sieltä Hispanian sivuilta löytyy)

Ehdoton ykkönen oli BONSAI -ravintola(kartalla nro 32, Rua do Calhau)

- marinoidut simpukat (mussels) todella hyviä, vain 5 euroa

- tuore tonnikalapihvi erinomainen, jos pidät oikein mediumista, pyydä kalasi rare, eli melkein raakana

- miekkakala (swordfish) myös todella maukasta, samoin bouillabaisse-keitto

- kalat olivat ns. päivän kala, hinta noin 15 euroa, mutta kannattaa ehdottomasti maksaa se

- palvelu erittäin asiallista ja toimivaa, rauhallinen tunnelma

Kakkosena tulee CASA MARISCA (kartalla nro 28)

- osuimme tähän ravintolaan ekana lomapäivänä puolivahingossa lounaalle, myös paikallisten suosima, hinnat kohtuullisia

- alkuruokana limpets (hietasimpukka) kuumalla parilalla veivät kielen mennessään

- katkarapucocktail myös todella hyvää

- liharuokana vasikkaa pekoniin käärittynä...tosi mehukas ja maukas liha. Turhan paljon perunoita ja riisiä annoksessa, voi pyytää jättämään pois/korvaamaan salaatilla esim.

- Mukava tarjoilija, yläkerrassa on no smoking- puoli

Meillä kolmantena paljon suosiota saavuttanut O MARINEIRO satamassa (kartalla nro 26)

- alkupalana katkaravut valkosipulissa ja katkarapucocktail hyviä

- toisella kertaa otin alkuruoaksi marinoitua tonnikalaa, siinä maistui liiaksi etikka, muuten ok

- tuore tonnikalapihvi hyvä, taas kylläkin hiukan liian kypsä, vaikka pyysin mediumina. Olisi pitänyt pyytää rare, niin olisi varmaan ollut sopiva

- isäntä söi pääruoaksi kampelaa, todella herkullista

- paikallista punaviiniä kyytipojaksi, edullista ja hyvää.

- palvelu ja ympäristö aika "steriiliä", sellainen finedining -ruokapaikka tämä tuntuu olevan, mutta kannattaa toki kokeilla

Pari huonoakin kokemusta saatiin, tosin saattoi olla vaan huonoa tuuria, mutta kuitenkin...

- Sao Pedro (kartalla nro 21)

- paikkaa mainostettiin kovasti, mutta meidän saamamme portugalilainen lihavarras oli kuivaakin kuivempi, lisukkeena kuivia perunaviipaleita

- muihin pöytiin kannettavat annokset näyttivät vähän sekalaisilta sössötyksiltä, mausta en sitten tiedä

- täältä sai myös kuumalla parilalla itse paistaen pihviä, jota emme kuitenkaan kokeilleet, siitä ilmeisesti paikka on kuuluisa

Toinen huonompi kokemus oli O Corisco (kartalla nro 9)

- paikka näytti alussa todella mukavalta ja miljöö oli houkutteleva, samoin ruokalista

- ruoat olivat mauttomia ja kylmiä

- palvelu erittäin hätäistä ja sellaista kyttäämistä koko ajan. Olimme paikan ainoat asiakkaat, silti kahdella tarjoilijalla oli erit. kova kiire kerätä lautasia pois, heti kun sai syötyä ja laski aterimet alas, jo hyökättiin keräämään lautasia...se ei ollut lainkaan mukavaa.

Toivon, että näistä vinkeistä on apua niille, jotka suunnittelevat matkaa Azoreille. Kannattaa muuten mennä, aivan mahtava lomakohde. Nytkin viikolla 8 oli 4-5 aurinkoista päivää, +17-20 ja vain yhtenä päivänä satoi hiukan, sekin valasretkellä merellä, ei haitannut yhtään.

Auto kannattaa vuokrata ja ajella saarta ristiin rastiin.

Viikon erikoisuus

Vieras    29.02.2008    Azorien ravintolat ja baarit    Azorit

Hyvä ravintola on ihan hotelli Ponta Delgadan vieressä. Siinä on erikoisuutena "kuuma kivi" siis lautasellasi kuuma parilla jolla voit itse paistaa lihan, makkaran ym sopivan kypsäksi. Kaksi vaihtoehtoa jossa toisessa liha ja toisessa lihaa useaa sorttia, makkara. Lisukkeena perunalohkoja jotka voi lämmittää siinä kivellä myös jos ehtivät jäähtyä sekä annokseen kuuluvat hedelmät. Ehdoton suosikki viikon ruokalistassa.

Oletko vieraillut Azoreilla?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.