Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Matkakokemukset - Lennot & liikenne Amsterdamissa

Joukkoliikennekortti heti asemalta

Vieras    19.08.2018    Amsterdamin lennot & liikenne    Amsterdam

Amsterdamissa useamman päivän viipyville suosittelen GVP-joukkoliikennekortin ostamista heti lentoasemalta (saa tavalliselta kioskilta). Niitä saa eri pituisina (viisi päivää ehkä pisin aika) Se käy bussiin 69, jonka päätepiste on Station Sloterdijk ja josta pääsee edelleen vaihdolla keskustaan. Kuitenkin säästää aikaa, jos jää pois esim. Hagelandissa ja siinä vaihto ratikkaan, jolla keskustaan. Kannattaa ladata myös GVP:n mobiilisovellus.

Juna lentokentälle

Vieras    06.08.2018    Amsterdamin lennot & liikenne    Amsterdam

Edellisen kirjoittajan tiedoista poiketen ainakin nyt elokuussa 2018 lentokentältä on nimenomaan suoria junavuoroja keskustaan, Yhteys on nopea eli pysähdyksien määrästä riippuen 15-18 min.

Kulku Schipholin kentältä junalla Centraal Station Amsterdam (Amsterdamin rautatieasema)

Vieras    27.06.2017    Amsterdamin lennot & liikenne    Amsterdam

Junalippu automaatteja löytyy Lentoaseman aulasta. Automaattiin voi maksaa luottokortilla, kännykällä tai kolikoilla. Setelit niihin ei käy. Junalippu lentokentältä Amsterdamin keskustaan maksoi 23.6.2017 5,2€ (4,2+1). Meno-paluulippua ei kannata ostaa, koska se on vain kyseisen päivän voimassa (tai vuorokauden?).

Lentoaseman ja Amsterdamin keskusrautatieaseman välillä ei ole suoraa junayhteyttä, vaan matkalla on junan vaihto Sloterdijk:n asemalla, noin 12 min lentoasemalta lähdön jälkeen. Silloin junasta poistutaan ja laskeudutaan laiturilta portaita alas, junaliput käytetään kulkuporteilla olevilla kortinlukijoilla ja päästään ulko-ovesta ulos asemarakennuksesta. Kulkureitti n. 150m päässä olevaan toiseen asemarakennukseen on hyvin merkitty. Noin 6 min on aikaa siirtyä sieltä Amsterdam Centraal Stationille lähtevään junaan. Junia menee kyllä aika usein, joten maailma ei kaadu vaikka myöhästyisikin. Sitten nousu junaan ja n. 6 min ja juna on Amsterdamin Keskusrautatieasemalla. Asemalaiturilta poistuessasi tarvitset taas junalippua, jotta pääset kulkuportista alas kadulle.

Rautatieasemalla on myös lippuautomaatteja, ainakin pääoven vieressä, rakennuksen ulkopuolella. Paluumatka lentokentälle sujuu peilaten menomatkaa. Junanvaihto samalla asemalla.

lentoyhtiö KLM!

hössi    10.04.2009    Amsterdamin lennot & liikenne    Amsterdam

Lensimme keväällä 2008 Amsterdamiin KLM lentoyhtiön koneella.Suhtauduimme epäilevästi-kun ei ollut se tuttu ja turvallinen.Mutta mielemme muuttui ja täytyy myöntää,että ei finnair taida yltää niin hyvään palveluun.Voin lämpimästi suositella!

Oletko vieraillut Amsterdamissa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.