Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Matkakokemukset - Aktiviteetit ja harrastukset Amsterdamissa

Heineken experience, House of Bols sekä muita Amsterdamin ihmeitä

Vieras    27.08.2016    Amsterdamin aktiviteetit ja harrastukset    Amsterdam

Amsterdam on ihana paikka, varsinkin De Pijp alue suosittelen käymään ja ottamaan rennosti. Vietimme kolme yötä The Arcade hotellissa mikä oli kivalla paikkaa ja ihana henkilökunta, mutta hirveän meluisa hotelli. Kuulemma se on yleistä kun talot ovat vanhoja.

Top5.

1.ruoka

2.Van Gogh museo

3. House of Bols

4.Juustomuseo

5.Heineken Experience

Välttäisin Punaisten lyhtyjen aluetta lauantaisin elokuussa. Liian paljon ihmisiä.

Meidän kokemukset Amsterdamista voit katsoa täältä : youtu.be/btSVQwEVKDg

Spui-taidemarkkinat

Amsterdamin matkani ainoa pettymys oli Spui-taidemarkkinat, jotka ovat sunnuntai-aamuisin, Luulin, että markkina-alue olisi iso ja siellä myytäisiin vaikka mitä öljyvärimaalaukseen liittyvää; maalaustelineitä, öljyvärejä ja muuta maalaukseen liittyvää. Kuvittelin löytäväni sieltä edullisesti kunnon (käytetyn) maalaustelineen (Suomessa maksavat 200 €). Koko Spui-markkinat olivat ehkä 20 x 50 m iso tila, missä oli alle 15 öljyvärimaalauksiaan myyvää taiteilijaa.

Taide jakaa ihmisten mielipiteet; minusta toiset niistä olivat suorastaan surkeita toiset taas hyviä. Eli eipä juuri maksanut

vaivaa niille markkinoille kiirehtiä.

Pyöräillen

Minä en sitten kuitenkaan uskaltanut pyörän päälle Amsterdamin reissullani lainkaan, vaikka mökin vuokraan kuului

kaksi polkupyörää. Kadut ja tiet olivat sen verran märkiä ja märkiä puista pudonneita lehtiä oli niin paljon, etten uskaltautunut opettelemaan pyöräilyä a la Amsterdam tällä kertaa. Mutta kuten todettu pyöräilijöitä kannattaa todella jalankulkijan varoa. Heti ensimmäisenä päivänä olin jo jäädä pahasti yhden suharin alle.

Marijuana Amsterdamissa

Amsterdamissa marijuanan poltto on kyllä niin uskomaton kuvio. Tätä meillä niin laitonta ruohokasvia poltetaan siellä

joka paikassa. Marijuanapilvet pössähtelevät vastaan siellä sun täällä. Kannattaa varautua seuraavanlaisiin tilanteisiin;

menin nopealle oluelle johonkin kuppilaan, jota en sen kummemmin ensiksi katsonut. Marijuanasavu oli "sakea". Jengi poltti jointeja baaritiskillä ja pöydissä. Ostin oluen ja laitoin Marlboron palamaan, jolloin minulle sanottiin, "it is not allowed to smoke cigarettes here" :)

Pyörällä ympäri kylää

Amsterdamissa käydessä kannattaa ehdottomasti vuokrata pyörä päiväksi ja 'sulautua joukkoon'. Kannattaa myös jalankulkijana muistaa, että pyöräilijä tulee aina ensin. Autoja kaupungissa on vain harvoja, mutta pyöräilijöitä riittää.

Pyörän päivävuokra on noin 10€. Mukana tulee hyvä lukko, jota todellakin kannattaa käyttää. Lukitse pyörä johonkin huolellisesti kiinni, niin ei tarvitse pelätä, että se varastetaan. Pyörävarkaita on liikkeellä jos jonkinlaisia. Mutta suosittelen pyörän hommaamista, täällä ai ylämäet hidasta menoa.

Oletko vieraillut Amsterdamissa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.