Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Amsterdamin matkakokemukset ja vinkit

Joukkoliikennekortti heti asemalta

Vieras    19.08.2018    Amsterdamin lennot & liikenne    Amsterdam

Amsterdamissa useamman päivän viipyville suosittelen GVP-joukkoliikennekortin ostamista heti lentoasemalta (saa tavalliselta kioskilta). Niitä saa eri pituisina (viisi päivää ehkä pisin aika) Se käy bussiin 69, jonka päätepiste on Station Sloterdijk ja josta pääsee edelleen vaihdolla keskustaan. Kuitenkin säästää aikaa, jos jää pois esim. Hagelandissa ja siinä vaihto ratikkaan, jolla keskustaan. Kannattaa ladata myös GVP:n mobiilisovellus.

Juna lentokentälle

Vieras    06.08.2018    Amsterdamin lennot & liikenne    Amsterdam

Edellisen kirjoittajan tiedoista poiketen ainakin nyt elokuussa 2018 lentokentältä on nimenomaan suoria junavuoroja keskustaan, Yhteys on nopea eli pysähdyksien määrästä riippuen 15-18 min.

Kulku Schipholin kentältä junalla Centraal Station Amsterdam (Amsterdamin rautatieasema)

Vieras    27.06.2017    Amsterdamin lennot & liikenne    Amsterdam

Junalippu automaatteja löytyy Lentoaseman aulasta. Automaattiin voi maksaa luottokortilla, kännykällä tai kolikoilla. Setelit niihin ei käy. Junalippu lentokentältä Amsterdamin keskustaan maksoi 23.6.2017 5,2€ (4,2+1). Meno-paluulippua ei kannata ostaa, koska se on vain kyseisen päivän voimassa (tai vuorokauden?).

Lentoaseman ja Amsterdamin keskusrautatieaseman välillä ei ole suoraa junayhteyttä, vaan matkalla on junan vaihto Sloterdijk:n asemalla, noin 12 min lentoasemalta lähdön jälkeen. Silloin junasta poistutaan ja laskeudutaan laiturilta portaita alas, junaliput käytetään kulkuporteilla olevilla kortinlukijoilla ja päästään ulko-ovesta ulos asemarakennuksesta. Kulkureitti n. 150m päässä olevaan toiseen asemarakennukseen on hyvin merkitty. Noin 6 min on aikaa siirtyä sieltä Amsterdam Centraal Stationille lähtevään junaan. Junia menee kyllä aika usein, joten maailma ei kaadu vaikka myöhästyisikin. Sitten nousu junaan ja n. 6 min ja juna on Amsterdamin Keskusrautatieasemalla. Asemalaiturilta poistuessasi tarvitset taas junalippua, jotta pääset kulkuportista alas kadulle.

Rautatieasemalla on myös lippuautomaatteja, ainakin pääoven vieressä, rakennuksen ulkopuolella. Paluumatka lentokentälle sujuu peilaten menomatkaa. Junanvaihto samalla asemalla.

Kaikkea löytyy

Vieras    28.12.2016    Amsterdamin muita vinkkejä    Amsterdam

Ainakin ihmispaljous yllättää, pelkää joka hetki varkaitten käyvän taskuille jos ei ole valpas, no näin ei käynyt. Tummaa väkeä riittää ja nuorta väkeä ihmetykseen asti vaeltavan teillä.

Pyöriä kannattaa varoa, joskus skootteristin näin iskevän nyrkillä nuorta naista joka oli hänen tiellään. Ratikkakuski linjalla 5 iltamyöhällä tuntui läpeensä kyllästyneeltä ja ovikaan ei ollut käytössä edessä. Ihmiset tungeksivat maksamaan eteen ja hän lähti matkaan vaikkei ollut rahastanut kaikkia, ajeli kurveja vauhdilla ja laitoin minäkin rahani hänen eteensä laatikkoon, mutta ei antanut lippua. Sanoin kyllä, että oli kai 2,90...ei mitään reaktiota, kunnes nainen halusi kaksi lippua ja "heräsi" ...minäkin halusin lippuni ja totesi: "olisit sanonut". Siis täysi nuija.

Aamulla heräsimme, kun hotellin alapuolella tyttö potki skootteria ja kaatoi sen lopulta, oli kai sanaharkki poikaystävän kanssa kun poika valitti ettei saa särkeä menopeliä! Kalliimpaa kuin Suomessa, ruoka hyvää. Paikallisest pizzat kyllä olivat huonompia kuin Suomessa, mauttomia ja kalliita. Toki löytyi parempia italialaisia pizzapaikkoja. Punaisten lyhtyjen alue on armoton rahastajapaikka ja hamppu haisee vähän väliä ja sen muunnokset. Ei todella nauti siitä savusta, jota niin moni siellä tuntuu vetävän, säälittävää.

Heineken experience, House of Bols sekä muita Amsterdamin ihmeitä

Vieras    27.08.2016    Amsterdamin aktiviteetit ja harrastukset    Amsterdam

Amsterdam on ihana paikka, varsinkin De Pijp alue suosittelen käymään ja ottamaan rennosti. Vietimme kolme yötä The Arcade hotellissa mikä oli kivalla paikkaa ja ihana henkilökunta, mutta hirveän meluisa hotelli. Kuulemma se on yleistä kun talot ovat vanhoja.

Top5.

1.ruoka

2.Van Gogh museo

3. House of Bols

4.Juustomuseo

5.Heineken Experience

Välttäisin Punaisten lyhtyjen aluetta lauantaisin elokuussa. Liian paljon ihmisiä.

Meidän kokemukset Amsterdamista voit katsoa täältä : youtu.be/btSVQwEVKDg

Amsterdam nähtävyyt, Night lifee ! :)

Vieras    27.09.2015    Amsterdamin muita vinkkejä    Amsterdam

Nightlife ehdottelisin teille teineille 18+ sugarfactorya k-18 mahtava paikka , 2 kerroksinen hyvää musiikkia ja tanssi tilaa aika lailla !

Amsterdamissa kannattaa käydä syömässä heidän traditionaali ruokaa ranskalaisperunoita ja majoneesi kastiketta/ketsuppia halvalla saa kioskilta!

Pyörällä ehdottelisin kulkea ja älä missään nimessä pysähtele ellet halua jäädä pyörän alle, kokemuksia on ! :D

airport shutle

Vieras    08.05.2014    Amsterdamin vaarat ja ongelmat    Amsterdam

VAROITUS !!!!!!!

Ostimme CONNEXXION airport shutle meno-paluu kuljetuksen kentältä hotelliin,menomatka meni hyvin mutta se

paluu ei meinannut onnistua lainkaan.Olimme varanneet paluukyydin hotellin respan kautta lähtöä edeltävänä päivänä kuten shutlen kuljettaja tullessa opasti.

Tilattu aika oli 09.22. 20min odoteltuamme pyysimme repaa soittamaan , EI noutajaa, respa soitti kaikkiaan 4kertaa

Olimme juuri nousemassa taxin kyytiin hotellin edestä kun connexxion taxi vihdoin tuli kello oli 10.15.

Mitä ainakin me opimme EI KANNATA OTTAA KUN MENOKULJETUS ,onneksi olimme ajoissa lähdössä niin ehdimme silti lennollemme tosin tuliaiset jäivät hankkimatta samoin ruokailu joihin molempiin Schippolisa on loistomahdollisuudet.

Respan väki kertoi ettei tapauksemme ollut mitenkään harvinainen k.o.puljun kanssa.

kääkkä

Keskeinen mutta meluisa sijainti

maria    23.04.2014    Amsterdamin hotellit    Amsterdam
Yöpymisen ajankohta: Huhtikuu 2014 | Hotelli: Leidse Square Museum Apartments

Kauniit, siisitit ja hyvin varustellut asunnot. Sijainti loistava kaupungilla suhaamista ajatellen.

Ainut miinus oli aivan vastapäätä sijaitseva yökerho, jossa melua riitti joka yö, viiteen asti aamulla. Meillä oli 3. kerroksen asunto, en edes halua kuvitella möykän määrää ensimmäisen kerroksen asukkailla...

Arvosana hotellille:

Heineken-Museo

riittainkeri    23.12.2013    Amsterdamin nähtävyydet    Amsterdam

Heineken-museon kierrosta kehuttiin eri nettipalstoilla niin mahdottoman hauskaksi ja mielenkiintoiseksi, että päätimme mennä sinne. Ja täytyy kyllä sanoa, että koko juttu oli enemmän kuin hintansa (18 €) väärtti. Kierroksella oli huone toisensa jälkeen ties mitä; ihan asiallisesta infosta ja historiasta hullutuksiin ... tosin ko. hullutukset viehättävät enemmän varmasti esim. kaksikymppisiä kuin meitä yli viisikymppisiä. Tourneen aikana tarjottiin kolme pientä olutta ja

kierroksen päätteeksi saimme ajaa museon edestä lähtevällä kanavalaivalla n. 15 minuutin matkan Dam-aukion läheisyy

dessä olevaan Heineken-matkamuistomyymälään, mistä saimme vielä ilmaiset lahjat; Heineken-pullonkorkinavaaja

(hyvinmuotoiltu). Annoin sen matkatuliaisina täällä Suomessa eräälle oluenjuojaystävälleni. Voin suositella museovisiittiä varsinkin nuoremmalle väelle.

Kanavaristeily

riittainkeri    22.12.2013    Amsterdamin nähtävyydet    Amsterdam

Minusta kaikkein paras "nähtävyys" Amsterdamissa on kanava-ajelu ilta-yöpimeässä. Kaupubgin valot ovat upet.

ÄLKÄÄ MISSATKO TÄTÄ !

Spui-taidemarkkinat

Amsterdamin matkani ainoa pettymys oli Spui-taidemarkkinat, jotka ovat sunnuntai-aamuisin, Luulin, että markkina-alue olisi iso ja siellä myytäisiin vaikka mitä öljyvärimaalaukseen liittyvää; maalaustelineitä, öljyvärejä ja muuta maalaukseen liittyvää. Kuvittelin löytäväni sieltä edullisesti kunnon (käytetyn) maalaustelineen (Suomessa maksavat 200 €). Koko Spui-markkinat olivat ehkä 20 x 50 m iso tila, missä oli alle 15 öljyvärimaalauksiaan myyvää taiteilijaa.

Taide jakaa ihmisten mielipiteet; minusta toiset niistä olivat suorastaan surkeita toiset taas hyviä. Eli eipä juuri maksanut

vaivaa niille markkinoille kiirehtiä.

Pyöräillen

Minä en sitten kuitenkaan uskaltanut pyörän päälle Amsterdamin reissullani lainkaan, vaikka mökin vuokraan kuului

kaksi polkupyörää. Kadut ja tiet olivat sen verran märkiä ja märkiä puista pudonneita lehtiä oli niin paljon, etten uskaltautunut opettelemaan pyöräilyä a la Amsterdam tällä kertaa. Mutta kuten todettu pyöräilijöitä kannattaa todella jalankulkijan varoa. Heti ensimmäisenä päivänä olin jo jäädä pahasti yhden suharin alle.

Jordaanin markkinat

riittainkeri    20.12.2013    Amsterdamin ostokset    Amsterdam

Jordaanin markkinat, jotka ovat maanantai-aamuisin (9-13 ?) ovat mielestäni paljon paremmat kuin Albert Cujyipin markkinat. Jälkimmäisillä vaatteet olivat minusta auttamattoman vanhanaikaisia, mutta Jordaanista löysin vaikka mitä.

Jordaanin markkinat myös ovat paljon isommat kuin Albert Cujyipin. Jordaaniin pääsee ratikalla rautatieaseman edustalta (muistaakseni numero 17), pysäkki, joka on lähinnä Jordaania on vielä noin kymmenen minuutin kävelymatkan päässä.

Marijuana Amsterdamissa

Amsterdamissa marijuanan poltto on kyllä niin uskomaton kuvio. Tätä meillä niin laitonta ruohokasvia poltetaan siellä

joka paikassa. Marijuanapilvet pössähtelevät vastaan siellä sun täällä. Kannattaa varautua seuraavanlaisiin tilanteisiin;

menin nopealle oluelle johonkin kuppilaan, jota en sen kummemmin ensiksi katsonut. Marijuanasavu oli "sakea". Jengi poltti jointeja baaritiskillä ja pöydissä. Ostin oluen ja laitoin Marlboron palamaan, jolloin minulle sanottiin, "it is not allowed to smoke cigarettes here" :)

Romanttinen mökki Amstel-joen varrella

riittainkeri    20.12.2013    Amsterdamin hotellit    Amsterdam
Yöpymisen ajankohta: Marraskuu 2013 | Hotelli: www.airbnb.com

Kaikille tiedoksi matkustitte ihan minne tahansa; tsekatkaa netistä www.airbnb.com . Osoitteessa yksityiset ihmiset vuokraavat asuntoja matkustajille. Esim. Amsterdamissa tarjontaa on todella runsaasti. Olin torontolaisen ystäväni kanssa Amsterdamissa 18.11-25.11 ja vuokrasimme mökin Amstel-joen varrelta. Se oli napakymppi. Viikon vuokra

oli 500 € ja mökissä olisi voinut asua kolmaskin ehkä jopa neljäskin henkilö. Oli valtava etu, että meillä oli oma keittiö; saimme keittää kahvit ja tehdä voileivät tai muuta purtavaa koska tahansa. Yleensä söimme aamiaisen mökissä ja

teimme lounasboxeihin lounaan, jonka otimme mukaan ja söimme sitten kaupungilla, kun tuli nälkä. Se oli suuri säästö. Amsterdamissa ravintolat ovat suht kalliita, mutta ruoka kaupoissa todella edullista verrattuna Suomeen.

Mökissä oli liinavaatteet, pyyhkeet veimme itse. Ihmiset, jotka hoitivat mökin vuokrauksen olivat todella ystävällsiä ja

avuliaita, mutta eivät yhtään tungettelevia. Suosittelen kenelle tahansa.

Arvosana hotellille:

Oletko vieraillut Amsterdamissa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.