Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Belfastin matkakokemukset ja vinkit

Titanic Belfast

Vieras    19.08.2012    Belfastin nähtävyydet    Belfast

2012 avattu Titanic-näyttely on suosittelemisen arvoinen kohde. Upea audiovisuaalinen kokemus! Varaa pari tuntia aikaa.

www.titanicbelfast.com/Home.aspx

Euroopan pommitetuimpia hotelleja

Vieras    19.08.2012    Belfastin hotellit    Belfast
Yöpymisen ajankohta: Heinäkuu 2012 | Hotelli: Europa

Hotelli on yksi Belfastin nähtävyyksiä ja yksi Euroopan pommitetuimpia hotelleja.

Hotelli on siisti ja sijainti on hyvä. Huoneet olivat kodikkaita, tilavia ja valoisia. Aamupala kuului hintaan ja huoneesta löytyi välineet teen ja kahvin tekoon. Aamupala oli ihan ok mutta olisin kaivannut hieman enemmän hedelmiä ja kasviksia. Löytyi puuroa, pekonia, kananmunaa, leipää, sooda- ja perunaleipää, hedelmäsalaattia, maustamatonta jogurttia, teetä, kahvia ja mehuja.

Huoneiden siivous oli aika huonolaatuista, pyyhkeitä ei aina vaihdettu tai tuotu tarpeeksi, ammetta ei pesty ja kahvimukit jäi välillä vaihtamatta.

Wifi oli maksullinen vaikka mainostavatkin ilmaista yhteyttä ja yhteydet huoneissa huonoja, itse jouduin Ipadin kanssa menemään hotellin aulaan että yhdisti mihinkään.

Palvelu oli hotellissa erittäin huonoa ja töykeää. Taisi ollakkin Belfastin ainoa paikka missä palvelu oli huonoa. Hotellin respassa kaupungin tuntemus oli erittäin huonoa joten neuvojen saamiseksi suosittelen menemään turisti-infoihin jotka tosin eivät olleet sunnuntaisin ainakaan auki. Turistibusseja mainostavat naiset ja miehet tosin antavat myös hyviä neuvoja ja ohjeita ja ovat erittäin palvelualttiita.

Itse en valitsisi tätä hotellia uudestaan mutta jos palvelun laadulla ei ole väliä vaan huoneiden viihtyvyys ratkaisee, on tämä ihan ok valinta. Samalla kadulla tosin on monia muitakin hotelleja joten hyvällä sijainnilla saa muutakin kuin tämän hotellin.

Myös jatkuva häiden juhlinta hieman häiritsi yöunia. Musiikin jytke kun kuului huoneeseen. Itse viivyimme viikon ja viikonloppu varsinkin oli täynnä erilaisia häitä ja muita juhlia. Joten viikonloppuisin en ainakaan suosittele herkkäunisille.

Arvosana hotellille:

Belfast

Vieras    19.08.2012    Belfastin muita vinkkejä    Belfast

Belfast on kodikas ja rento kaupunki joka sopii hyvin pitkän viikonlopun matkakohteeksi. Ihmiset ovat todella ystävällisiä ja kaupunki on turvallinen. Sopii myös hyvin lapsiperheen matkakohteeksi. Nähtävyyksiä on tarpeeksi ja osa myös ilmaisia. Kaupungintalo, kasvitieteellinen puutarha eli Botanic Gardens, hotelli Europa, Crown Liquor Saloon ja Belfastin katedraali ovat ilmaisia nähtävyyksiä. Suosittelen käymään ainakin tuolla kasvitieteellisessä, Belfastin katedraalissa ja Titanic-museossa. Tuonne Titanic-museoon liput kannattaa varata jo etukäteen ettei tule pettymyksiä mutta itse rakennuskin on jo näkemisen arvoinen. Belfastista voi myös tehdä päiväretkiä toisiin kaupunkeihin ja tuonne upeaan luonnonmuovaamaan nähtävyyteen, Giant Causewaylle.

Belfastin ostosmahdollisuudet ovat hyvät, paljon kauppoja mitä ei Suomessa ole. Belfastissa on myös paljon puntakauppoja josta löytää melkeimpä mitä vain yhdellä punnalla.

Leffateatterissakin kannattaa käydä jos kielitaito riittää, leffat ovat halvempia kuin Suomessa. Leffateatterissa saa kulkea miten haluaa leffan ajan ja monet paikalliset hakevatkin ruokaa ja juomaa kesken elokuvan.

Hintataso on Suomen luokkaa, hieman halvempaa kuitenkin kuin meillä. Alkoholi on Belfastissa halvempaa kuin Suomessa ja elämä keskittyykin paljon pubeihin. Pubeissa juhlitaan häitä, käydään lounaalla ja istutaan iltaa työpäivän jälkeen. Niissä kannattaakin käydä syömässä, ruoka on hyvää eikä kovin kallistakaan. Pikaruoan ystäville löytyy ainakin Mäkkäri ja KFC. Kaikinpuolin mukava kaupunkimatkakohde.

Oletko vieraillut Belfastissa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.