Alanyan matkakokemukset ja vinkit: Sivu 8

Elämäntieni johdatti minut Alanyaan

Vieras    18.12.2012    Alanyan muita vinkkejä    Alanya

Olimme loma-matkalla mieheni kanssa Alanyassa. Tapasimme ystävän joka sai meidät miettimään miksi oikeestaan asuimme Suomessa kun vaihtoehtona oli niinkin kaunis paikka kuin Alanya. Mietimme asiaa vain tovin, päätimme yhteistuumin pakata laukut ja lähteä kokeilemaan elämistä uusissa ympyröissä. Nyt olemme kunnolla asettuneet uuteen kotiimme, löysimme asunnon alanyahouse.com in kautta. Ikinä ei tiedä mitä elämä tuo tullessaan, perhettäni se siunasi kääntämällä uuden lehden elämässä uudessa maassa ja kultuurissa.. Matkamme jatkuu ja elämä yllättää. <3

Heikin baari

Elmoee    03.12.2012    Alanyan ravintolat ja baarit    Alanya

Aivan loistava suomalainen illanviettopaikka ! Mikäli ei välttämättä halua suunnata suuriin yökerhoihin on tämä loistava vaihtoehto. Sekoitus turkkia ja suomea sekä rennon letkeä meininki !

Pienehkö hotelli lähellä rantaa

Elmoee    30.11.2012    Alanyan hotellit    Alanya
Yöpymisen ajankohta: Toukokuu 2012 | Hotelli: Kleopatra South Star

Hotelli oli aivan perus hyvä Turkin mittakaavalla katsottuna. Huoneet aivan ok ja plussaa oli erittäin suuri parveke ! Allasosasto/baari hieman pienehkö ja ahtaan tuntuinen, mutta tarpeelliset asiat sai kyllä näissäkin hoidettua. Sopii matkailijalle, joka ei välttämättä haluaa maksaa hotellista suurta summaa, mutta haluaa kuitenki suhteellisen hyvän yöpymispaikan. Ainoa miinus hotellissa oli sen omat "allaspojat", jotka huijasivat meitä illan kuluessa. He eivät ilmeisesti tajunneet, että suomalaisturistit juttelevat tosiaan myös keskenään, saman tuotteen tilannut seurue sai sen noin 10€ halvemmalla kuin meidän seurueemme. Turkissa kannattaa olla aina tarkkana hintojen suhteen ja suhtautua pienellä varauksella aina heidän ns. hinnan muutoksiinsa, tässäkin tapauksessa hän perusteli hinnan muutoksen valuuttakurssin muuttumisella, mikä tuskin muuttuu kello 22.00 illasta.

Arvosana hotellille:

Muuten hyvä, mutta törkeä isäntä

Vieras    20.11.2012    Alanyan hotellit    Alanya
Yöpymisen ajankohta: Marraskuu 2012 | Hotelli: Isabella

Hotelli on muuten OK, mutta "isäntä" Ali tuhoaa kaiken. Tuppautuu viereen aamiaispötänn kauppaamaan tilaisuuksia, kaulailee naisia, huutaa typeriä juttuja jne, jne.

Älkää ottako aamiaista hotellista, menkää muualle syömään ! Näin pääsette rauhaan.

Parempi varmaan myös uida meressä...

Arvosana hotellille:

Finnairin välinpitämättömyyttä

Juzzy65    04.11.2012    Alanyan lennot & liikenne    Alanya

Oltiin heinäkuun alussa matkalla Turkissa Alanyassa ja Finnair kyllä ryssi mielestäni perusteellisesti osuutensa. Lento sinänsä meni muuten ihan hyvin mutta sitten Turkissa kentällä huomattiin, että matkalaukkuni puuttuu. Olivat Vantaalla laittaneet sen Berliinin koneeseen. Laukku saapui sit 2 pääivää myöhässä hotellille. Tuli nyt sit ainalkin opittua ihan kantapään kautta, että laitan niin omat kuin vaimon lääkkeet käsimatkatavaroihin. Myös suurin osa lastenruoista oli sit yllättäen juuri tossa mun laukussa. Eikä tässä vielä kaikki, sitten kun oltiin palaamassa kotiin kentällä arvottiin turvatarkastuksissa 2 tarkastuksen jälkeen jotain lisä tsekkausta, joka jäi sit arvoitukseksi kun noin 10 - 15 minuutin odottelun jälkeen lähdin vaimon ja lasten kanssa kävelee lähtöportille kun asiaan ei tullut oikein selitystä. Eivät pysäytelleet enää ja kotiinkin päästiin. Molemmat lastenrattaat oli varmuuden vuoksi turvatsekattu vielä Turkin päässä.

Enpä usko, että ihan heti olen tonne nokkaani tunkemassa.

Välimeri

Juzzy65    03.11.2012    Alanyan aktiviteetit ja harrastukset    Alanya

Käytiin meressä kahtena päivänä kun yleensä on pulikoitu päivittäin, tosin onhan Punainenmeri vähän erilainen mesta ;)

Aallokko oli todella voimakas, eikä viety enää lapsia toisella kerralla allasta pidemmälle. Oli vaikeaa päästä rannasta veteen ja vaimo lensikin aallon mukana rantakivikkoon.

Vesi oli mielestäni likaista, eikä pohjakasvillisuuttakaan juurikaan ollut, kaloista puhumattakaan. Kaikenmaailman romua ja jätteitä siitäkin edestä.

Näkyvyys snorklatessa huono, joskin jotain tekemistä riippulaskuvarjoa vetävällä veneellä asiaan varmaankin oli.

Auringonottotuolitkin oli Kanarian tapaan maksullisia.

Plussaa ja miinusta tasapuolisesti

Juzzy65    03.11.2012    Alanyan ostokset    Alanya

Ostos kokemukset oli ihan positiivis sävytteisiä yhtä mestaa lukuunottamatta. Oli keskustan basaarialueella, tuli kohteliaasti jutustelemaan jo kadulle vei sisään kauppaansa näytin lampun, jonka sitten ostinkin äidilleni lahjaksi ja maksoin 2 kertaisen hinnan kuin muualla. Kehtasi vielä seuraavanakin päivänä tulla maanittelemaan lisäkaupan tekoon.

Loput matkamuistot ostettiinkin sitten ihan muualta, eikä hinnatkaan päätä huimanneet. Rouvakin löysi itselleen mieluisia vaatteita ja ostin itsellenikin yhdet polvipituiset shortsit ja Harrikka takin. Lapsille löydettiin mekkoa ja muutakin vaatetta.

Vaatteet ovat kohtuuhintaisia kun viittii vähä tinkiä ja näyttävät kestävän käyttöäkin.

Kävin myös teettää itselleni merihevos tatuoinnin nilkkaan ekan lapsenlapsen symboliksi, paikka oli ihan Rosella hotellin lähistöllä keskustasta päinvastaiseen suuntaan samalla puolen katua.

Pieni hotelli

Juzzy65    03.11.2012    Alanyan hotellit    Alanya
Yöpymisen ajankohta: Heinäkuu 2012 | Hotelli: Rosella

Hotelli ja sen henkilökunta pääpiirteittäin ihan ok. Viimeisen päivän uloskirjautumis episodi sit oli jotain ihan muuta kuin mihin olen tottunut. Huoneen luovutus klo 12 ja lähtö lentokentälle klo 18, koko viikon hyvin palvelleet ihmiset eivät sitten enää olleetkaan oikein halukkaita tekemään eteesi yhtään mitään muutamaa poikkeusta lukuunottamatta.

Viikon hymyillyt siivoojakaan ei ollut ollenkaan tyytyväinen huoneisiin jättämiimme tippeihin. Aamupala ei mitenkään ihmeellinen mutta kyllä sillä selvisi aina puolille päivin, jolloin menimme ulos syömään.

Ruokailla voi oikeastaan ihan missä vaan, ainakaan me ei saatu minkäänlaisia "matkamuistoja" tältä osin. Hotellissa itsessään oli myös todella hyvä ruoka. Ei mitenkään halpaa yleensäkään.

Hotellin uima-allas pieni mutta hyvin sinne mahtui, saatiin yleensä uida ihan omalla poppoolla :)

Arvosana hotellille:


Oma matka

  • Alanya
    Lähtö: Heinäkuu 01, 2012
    Paluu: Heinäkuu 08, 2012

huijattu

ccvv    31.10.2012    Alanyan hotellit    Alanya
Yöpymisen ajankohta: Lokakuu 2012 | Hotelli: Blue star

Alanya Blue Star Flower Gardenissa on Hamam, turkkilainen sauna.

Tosi huono paikka. Oppaatkin tietävät sen mutta eivät varoittaneet siitä. Hoidon piti kestää puolitoista tuntia, mutta 10 minuuttia pesua ja tunti odottelua vilvoitteluhuoneessa. 15 minuuttia hierontaa. Hinta 30€.

Kun valitin Blue Star Flower Gardenissa olevasta Hamam, turkkilaisesta saunasta oppaalle joka selvitti huonoa palvelun tasoa minulle. Hyvityksenä sain turkkilaisen karkkirasian...

Näitä karkkirasijoita vietiin asiakkaiden huoneisiin useita kun henkilokunta niitä hisseissä kiikutti.

Blue Star Flower Garden hotellina ihan hyvä ja siisti. Älkää

eksykö alakerran hamasiin, huijausta vedätystä.

Alanyasta löytyy varmaan hyviäkin paikkoja useita.

Arvosana hotellille:

Kiertäkää Askon Baari

Vieras    31.10.2012    Alanyan ravintolat ja baarit    Alanya

Kyseinen baari/ravintola (sijaitsee Kleopatra-rannan puolella, ei kuitenkin rannan läheisyydessä, lähellä Kippis-baaria) tuotti meidän 9-hengen seurueelle ISON pettymyksen. Edellisenä päivänä sovittu ruokailu vaikutti hyvältä, kuten myös ensimmäinen ravintolassa viettämämme vartti. Siitä se alamäki sitten alkoi...

Ruokia odoteltiin 1,5 tuntia (ei johtunut seurueemme koosta tai tilauksista, vaan kuulema "oli tarkastajat sattuneet tulemaan juuri yhtä aikaa". Sitten lapsille tuotiin väärät ruuat. Puuttui alkuruuat plus sovitut drinksut tulikin vasta ruuan jälkeen. Ilta huipentui suulliseen taisteluun laskusta -Asko kun tuli laskussa vastaan vain huikeat 20 liiraa (eli alle kympin euroissa). Tässä vaiheessa lepertelevät tarjoilijatkin (Asko mukaan lukien) muuttui ihan muunlaiseksi. Niin, ja olikohan tarjoilijoiden joukossa jopa yksi, joka edes osasi puhua muuta kuin turkin kieltä!

All inclusive sanan tädessä merkityksessä

Vieras    03.10.2012    Alanyan hotellit    Alanya
Yöpymisen ajankohta: Toukokuu 2012 | Hotelli: Royal Garden Suite, Konakli

Toista kertaaTurkissa,mutta tämän kokemuksen jälkeen ei viimeistä kertaa.Hotellin henkilökunta,kuin myös vapaa-aika toiminnan vetäjät ja iltaohjelman esittäjät turistin aivankuin henkilökohtaisena vieraana.Sopisi monessa kohteessa ottaa esimerkkiä.

Arvosana hotellille:

isabella hotelli pieni ja hieman meluisa

Vieras    31.08.2012    Alanyan muita vinkkejä    Alanya

Olimme matkalla elokuun lopulla 2012 Isabella hotellissa. hotelli muutoin ihan ok ja kävelymatkanpäässä palveluista. Ei mikään luksus, mutta kohtuullinen. Allas on ihan hyvä vaikkkakin vähän pienehkö. Meillä oli näköala vuorille. Henkilökunta oli alussa mukavaa. Kun emme käyttäneet paljon hotellin palveluita käytös muuttui jopa töykeäksi. Ali vaikutti jopa suuttuneelta. Kyllå niitä asiakkaita "hyysättiin" ja liehiteltiin, jotka panivat rahansa menemään hotellin baarissa.suosittelen henkilöille, jotka tykkää liehittelystä ja tuhlaavat rahansa hotellissa. Hotelli sopii kyllä lapsiperheille. Respan Heidi tuputtaa koruja omana tekemänään, kun taas Ali sanoo korut tehneen hänen äitinsä, mistä lie basaarista hankittu ja myydään kovaan hintaan hotellissa. Iltaohjelman aikaan hotellissa kova melu, jos haluat nukkumaan ajallaan et voi melun takia. Siivous mielestäni kohtalaista. Varustetaso kehno.Henkilökunta saattaa olla vähän epärehellistä huomasin korvikset hävinneen lähtöaamuna. Jos Seppo ja Marja lukevat tätä kommenttia vielä kerran kiitos ystävällisyydestänne.Nim. Heikki ja Arja

Rauhallinen hotelli Isabella

Vieras    06.08.2012    Alanyan hotellit    Alanya
Yöpymisen ajankohta: Heinäkuu 2012 | Hotelli: Isabella

Olemme keski-ikäinen pariskunta ja vietimme heinäkuussa viikon tässä hotellissa. Hotelli sijaitsi ihan mukavan kävelymatkan päässä rannalta. Ensivaikutelma hotellimme ravintolanhenkilökunnasta oli miellyttävä, vaikkakin hieman hämmentävää, kun lähes kaikki osasi puhua suomenkieltä. Ravintolan "pomo" mainosti aktiivisesti hotellimme

iltatapahtumista ja muutenkin käyttäytyi näin suomalaiseen makuun liian tuttavallisesti ja tungettelevasti. Joku voi tästä pitääkin. Eikä siinäkään mitään, mutta hänen käyttäytymisensä muuttui välinpitämättömäksi, tuskin tervehti, kun emme aamupalan lisäksi hotellin palveluja käyttäneet. Huoneessa oli ilmastointi ainoastaan makuuhuoneessa ja sekin meni pois päältä aina, kun poistuimme huoneesta. Ulkona 40 lämmintä, sisällä yhtäpaljon! Vei aikansa ennenkuin makuuhuone viileni ja muualla ei juuri pystynyt olemaankaan. Siivous ei ollut kovin perusteellista, kylpyhuoneessa amme ja suihku, joka toimi ihan hyvin. Kylppärissä ei ollut käsisaippuaa eikä yhtään mitään muutakaan. Tällaiseen en ole koskaan törmännyt. Hotellin vastaanotossa työskenteli tosi hyvän asiakaspalvelun omaava mies, joka oli töissä joka yö ja usein päivälläkin. Fiksu tyyppi! Myös nuori nainen respassa oli ihan kiva. Huoneistossa oli keittiö ja suppea astiasto. Emme kuitenkaan siinä kuumuudessa alkaneet kokkailemaan viikon lomallamme ja ostamiseen olisi mennyt luutut, tiskiharjat ym. ja suurin syy oli se, kun ei ollut toisessa huoneessa sitä ilmastointia ja lomaviikollamme lämpötila hipoi kokoajan 40 asteessa. Hotellin aamiainen oli yksinkertainen; kuitenkin hieman runsaampi kuin pelkkä paahtoleipä ja kuppi kahvia . Suosittelen hotellia henkilöille, jotka haluavat puhua lomallaan pelkkää suomenkieltä ja viettää lomansa pääasiassa hotellin uima-altaalla ja ravintolassa, siitä ainakin henkilökunta tykkää ja tervehtivät sinua vielä lähtöpäivänakin.

Arvosana hotellille:

Heikin baari

Vieras    24.07.2012    Alanyan ravintolat ja baarit    Alanya

Menimme istumaan ja katselemaan meininkiä, palvelu ystävällistä mutta suomalaisittain katsottuna välillä liiankin.

Karaoke oli menossa ja menin sanomaan turkkilaiselle miehelle kappaleeni mutta kun ei alkanut kuulua, selvisi että olisi pitänyt sanoa isännälle joka ei juuri silloin ollut paikalla. Kun pääsin laulamaan naispuolinen asiakas tanssi lähellä yhden tarjoilijan kanssa ja kovaan ääneen haukkui koko ajan lauluani, siihen tarjoilija totesi että kaikkien kanssa pitää olla kaveri. Isäntä itse tuli vihaisen pöytään sanomaan että pitää esittää toivomukset hänelle ja kerroimme että tavat ova meille epäselvät koska lappuja ei näkynyt missään. Loppujen lopuksi tuli snapsit pöytään ilmaiseksi mutta eipä huvita enää siihen paikkaan mennä. Ilmeisesti jotkut asiakkaat tulevat sinne riitelemään mutta plusssat henkilökunnalle.

Tunnelmallinen pieni hotelli

Vieras    24.07.2012    Alanyan hotellit    Alanya
Yöpymisen ajankohta: Heinäkuu 2012 | Hotelli: Sun Way

Pieni mutta viihtyisä pohjoismaalaisten suosima hotelli. Omistaja oli ruotsalais turkkilainen pari jotka olivat molemmat jättäneet oman leimansa hotellin sisustukseen. Sijaitsee hyvällä paikalla mutta KORVATULPAT ehdottomat koska samassa talossa ja vastapäätä hyvin meluisia ravintoloita. Olimme kaksin matkalla ja huoneisto oli kaksio, iso sellainen jossa kaksi parveketta, ruokaa olisi voinut hyvin laittaa itse ja jääkaappi iso. Vedenkeitin oli hyödyllinen ja kuului keittiöön, sai keitettyä murukahvi vedet näppärästi. Siivous olisi voinut olla parempikin, vessan ovessa lappu jossa pyyhkeiden vaihto kaksi kertaa /vko mutta vaihdettiin vain kerran, lakanoiden ja tyynyliinojen vaihdosta en ole varma mutta epäilen ettei kertaakaan. Uima-allas ihan hyvän kokoinen, pienehkö mutta vesiliukumäki ja pienten pluttausallas plussaa. Henkilökunta ystävällistä mutta ei tunkeilevaa. Ilmastointi oli suht kallis, 7 euroa/vrk mutta ehdottoman pakollinen, siitä miinusta. Ruoka hotellilla perusmättöä mutta ihan ok, halvempaa olisi voinut olla. Altaalta löytyi aurinkoisia ja varjoisia paikkoja makailla ja tilaa oli aina, ainakin pienen odottelun jälkeen mutta kun ihmiset jättivät jo aamulla pyyhkeensä tuoleille varauksen merkeiksi ja altaan sulkeutuessa klo 19 hakivat ne vasta pois, olisi tilaa ollut vieläkin enemmän. Kaikenkaikkiaan hyvä ja mukava hotelli. Rantaan matkaan kilsan verran kun kierteli innokkaimmat sisäänheittäjät ravintoloihin.

Arvosana hotellille:

Oletko vieraillut Alanyassa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.