Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Alanyan matkakokemukset ja vinkit: Sivu 6

Huippu henkilökunta

Vieras    30.04.2014    Alanyan hotellit    Alanya
Yöpymisen ajankohta: Huhtikuu 2014 | Hotelli: Hotellia Xperia Kandelor

kaikki toimi hyvin. lähellä kaikkea.

Arvosana hotellille:

Hyvällä paikalla/kova liikenteen meteli

Vieras    23.04.2014    Alanyan hotellit    Alanya
Yöpymisen ajankohta: Huhtikuu 2014 | Hotelli: Xperia Saray Beach Hotel

Olimme Pääsiäisviikon Saray Beach-hotellissa Nazarin matkalla. Olimme varanneet kahden hengen suuri connection huoneet 4-7 hengelle (hyvää suomenkieltä vai mitä ). Esitteessä puhutttiin jopa perhesviitistä. Illalla kun väsyneenä

saavuimme perille meille näytettiin aluksi vain toista huonetta johon neljä aikuista olisi pitänyt muka mahtua !

Englannin kielen taito oli vastaanotossa aika heikkoa, meillä hyvää. Aikamoisen sähläyksen jälkeen saatiin toisenkin huoneen avain, mutta vasta seuraavana päivänä saatiin auki huoneiden väliset väliovet, että perhe voi helpommin kommunikoida. Huoneiden koko oli pettymys, huoneet ovat matalia ja aika ahtaita, enkä voi käsittää minne 7 ihmistä olisi muka mahtunut! Lisäksi jouduimme kadun puolelle alimpaan kerrokseen ja pääkadun meteli oli maaseudun rauhaan tottuneella aika hirveetä, esitteessä ei ao. metelistä puhuta mitään. Emme pyynnöistä huolimatta päässeet

ylempiin kerroksiin kun oli kuulemma niin täyttä. Hyvitykseksi alkusählingistä saimme Hamamin neljälle, eli istumisen

turkkilaisessa saunassa. Olisiko pitänyt sitten mennä huoneeseen peseytyyn, kun tyrkytettiin kuorintaa, vaahdotusta ja hierontaa jotka kuitenkin maksoivat. No maksettiin ja ihana kokemus se kyllä oli.

Ruoka oli hotellissa hyvää, varsinkin alkusalaatit loistavia, pääruokiin ehti jo vähän kyllästyäkkin viikon aikana

(all inclusive). Tarjoilijoita kyllä riitti ja palvelu hyvää. Kadulla alkoi se jatkuva tyrkyttäminen ja kaikesta rahastaminen jo vähän ottaa päähän. Kelit oli ok, ja ranta oikein hyvä.

Arvosana hotellille:

Bacus ravintola ja baari

Vieras    26.03.2014    Alanyan ravintolat ja baarit    Alanya

Suosittelen Bacus ravintolaa. Se on lähellä Kleopatra rantaa, samalla kadulla Heikin baarin kanssa, mutta rauhallisempi kuin kadun muut ravintolat. Olen käynyt myös Alanyan muissa ravintoloissa, mutta kerta toisensa jälkeen tie vie kuitenkin Bacukseen, jos ei jaksa testailla eri paikkoja ja haluaa varmasti hyvää ruokaa. Erityisesti jos haluaa syödä hyvää kalaa niin suosittelen Bacuksen "sea bass & sour sauce" annosta, siihen ovat monet muutkin suosittelujen mukaan tykästyneet. Kanaruoat ja erityisesti kanakebab ovat myös hyviä. Turkkilaiseen tyyliin baarissa on jatkuva happy hour, eli yhden coctailin hinnalla saa kaksi. Laadukkaita viinejä voi myös suositella, erityisesti Bacuksessa tarjoiltava puolikuiva valkoviini on ollut meidän makuun.

Mukava ilmapiiri, hyvä palvelu, henkilökunta on ystävällistä ja asiallista sekä heiltä löytyy myös ilmainen noutopalvelu, eli tulevat hakemaan hotellilta, jos heille soittaa.

Bacuksen kotisivuilta löytyy muutama sananen myös suomeksi: www.bacusrestaurantbar.com/suomeksi

Edullisia ostoksia Alanyassa

dozzy83    04.03.2014    Alanyan ostokset    Alanya

Kannattaa ostaa Turkista vaatteita. Itse olin aluksi epäileväinen tuotteiden laadusta koska eivät ole aitoja. Mutta hyvin ovat kestäneet käyttöä eivätkä edes kutistu pesussa. Suosittelen!

Jeeppisafari

dozzy83    04.03.2014    Alanyan aktiviteetit ja harrastukset    Alanya

Suosittelen kovasti, hinta saattaa tuntua tyyriiltä, mutta on sen arvoista. Jeepit menevät välillä sellaistakin extreme-reittiä että oksat pois. Monen tunnin ajelun jälkeen vuoristossa, olimme aivan pölyisiä ja nälkäisiä. Pysähdyimme lounaalle raikkaan puron varrelle, jossa sai kasteltua hiekkapölyt pois. Aivan huikea reissu!

Heikin Baari

dozzy83    04.03.2014    Alanyan ravintolat ja baarit    Alanya

Hauskaa suomimeininkiä ja hyvää ruokaa, kannattaa edes kerran käydä testaamassa. Mutta toki suosittelen ihan paikallisia ravintoloita kun kerran matkalle lähtee :)

turkkilaiset

Vieras    29.01.2014    Alanyan vaarat ja ongelmat    Alanya

Käynyt turkissa jo noin 20 kertaa.Paikalliset todella rosvoja,jokaisesssa paikassa yritetään vedättää kaikella mahdollisella tavalla.Rahat viedään suoraan kädestä ja kysytään vielä tyhmänä jos tyhmä turisti auttaisi niin köyhää kansaa,menee niin huonosti.Raha on niin valtias tässä maassa,allah on puhunut liikaa.....

paras hotelli

Vieras    12.01.2014    Alanyan hotellit    Alanya
Yöpymisen ajankohta: Kesäkuu 2013 | Hotelli: May Flower

4. Kerta May Flower hotellissa ja aina on yhtä hyvä vastaanotto. Uima-allas auki 07.00-18.00(? ) Allaspojat todella mukavia ja leikkivät pienten lapsien kanssa. Hinta- laatu suhde hotellin ravintolassa on kohillaan. Huoneet siistejä ja siivoja käy päivittäin. Hotellissa pääosin Suomalaisia, Ruotsalaisia, Tanskalaisia ja Norjalaisia.

Hotellin yhteydessä pieni market, jossa on mm. Uimaleluja, viiniä, juomisia, naposteltavaa jne. Hotellissa on myös laadukas kultakauppa, jossa on halvempaa, kuin suomessa.

Hotellia vastapäätä on ainakin meidän mielestämme hyvä halvempi vaatekauppa nimi taisi olla Vikingen. Omistaja on vanhempi mies, joka on todella ystävällinen. Paitoja on ainakin koissa 146cm - xxxl.

Hotellissa on myös kuntosali ja pelihuone. Respasta voi pyytää myös ilmaisen Wi-Fi koodin. Biljardi maksaa 12 liiraa tunniöta(n.5€)

Hotellin omistajat käyvät välillä ruokailemassa hotellilla ja omistajan poika käy melkein joka päivä tarkistuskäynnillä.

Hotellista on noin 800 metriä rannalle ja parisataa metriä ostoksille eli hyvällä paikalla.

5.kerta tulossa heinäkuussa:)

Paikasta pelkkää hyvää sanottavaa. :)

Arvosana hotellille:

İSTANBUL CLUB

Vieras    26.11.2013    Alanyan ravintolat ja baarit    Alanya

Alanya asettaa kauniimpi kuin joku, joka on hyvin istanbul klubi. Tässä lähestymistavassa parempaa palvelua ja klubi viina laatu ja musiikin laatu näkyy. kunnes aamulla voit nauttia paikan

Ok hotelli...

Vieras    06.11.2013    Alanyan hotellit    Alanya
Yöpymisen ajankohta: Lokakuu 2013 | Hotelli: Club paradiso

...jos et kaipaa unta.

Arvosana hotellille:

LAIVARISTEILY ALANYA TURKKI

KMV1972    01.11.2013    Alanyan aktiviteetit ja harrastukset    Alanya

Alus: Dilara 5

Kotisatama: Alanyan satama

Suosittelen voimallisesti lomaohjelmaan laivaristeilyä. Risteily oli meidän lomaviikon (2013, viikko 43) kohokohta siitä huolimatta, että loma oli muutoinkin todella onnistunut.

Käsitykseni mukaan risteilyreitti aluksilla on pitkälti sama, vaikka myyntipuheiden perusteella eroja olisi enemmänkin (Puheet delffiineistä ja merikilpikonnista voitte unohtaa). Satama-altaan ulostulon jälkeen laivat kääntyvät oikealle (styyrpuuriin), minkä jälkeen ajetaan rannan tuntumassa länteen (Antaliaa kohti) n. 4 - 6 km ja sitten ulkomeren kautta koukaten palataan takaisin satamaan.

Mereltä / laivaperspektiivistä katsottuna Kalen (so. linna) niemi (sataman ja Kleopatra-rannan välissä) on erittäin vaikuttava. Alukset ajavat lähietäisyydellä lähes pystysuoraa vuorenseinämää, miljöön vaikuttavuus yllätti minut suuresti, vaikka olin kiikaroinut niemeä rannalta käsin. Niemen pääty ei näy maihin.

Alanya ja rantavyöhykkeen taustalla olevat vuoret näyttävät upealta mereltä katsottuna. Myös rannalla olemisen ja merellä olemisen välillä on vissi ero.

Alus pysähtyi kolmesti lyhyemmälle uimatauolle. Yhdellä uimarannalla, jonne ei ilmeisesti edes tule tietä, vietimme tunnin uima- ja auringonottotauon. Vuoren juurella ja laivan ympärillä uiskenteleminen oli todella mukavaa ja piristävää.

Reitillä olevista luolista on tehty suuri `haloo` , mutta itse en niitä kokenut mitenkään järisyttävinä elämyksinä. Sen sijaan pyytäkää henkilökuntaa osoittamaan vanha mestauspaikka, eli kieleke josta kuolemaan tuomitut heitettiin alas.

Menu: Spagettia, grillattua kanapihviä ja salaattia. Olosuhteisiin nähden ruoka oli hyvää, merellä kaikki maistuu paremmalle kuin maissa.

Laivan kippari (Ahmet, joka on myös laivan omistaja-yrittäjä) omaa 20 vuoden kokemuksen. Hän teki meihin vaikutuksen mm. positiivisuudellaan ja ammattiylpeydellään. Laiva on hänen `silmäterä` ja merenkulku on hänelle elämäntapa.

Dilara 5 on toimivan mallinen alus tähän käyttötarkoitukseen ja aluksen kunto on hyvä. Osa aluksista/risteilyistä on tehty nuorison tarpeisiin... musiikki soi ylikovalla ja ryyppääminen on railakasta.

Risteily kesti n. 4 tuntia ja maksoi viisihenkiseltä perheeltä 200 Turkin liiraa. Sisälsi noudon hotellilta ja paluukyydin. Hinta-laatu oli minun mielestä kiitettävä plus !

Nyt meinaa kirjoitus jo venyä ylipitkäksi. Annan tälle kokonaisuudelle vahvaakin vahvemman suosituksen. Lisätietoja: [email protected]

PS: Turkkilaisten myyntityöskentely on melkoista aikavarkautta. Ei kannata antaa heidän puhua vapaasti, omat kysymykset pitää olla valmiina ja niihin pitää vaatia ytimekkäät vastaukset.

Kiva hotelli

Vieras    30.10.2013    Alanyan hotellit    Alanya
Yöpymisen ajankohta: Lokakuu 2013 | Hotelli: prince apart

Hotelli oli siisti. Sijainti oli keskeinen ja riittävän hiljainen. Kaikki toimi hyvin. Hyvät ruuat ja palvelu. Iloisia ihmisiä siellä palvelemassa.

Arvosana hotellille:

rauhallinen-pikku hotelli

Vieras    07.10.2013    Alanyan hotellit    Alanya
Yöpymisen ajankohta: Syyskuu 2013 | Hotelli: Kleopatra Aytur Apart Hotel

Ihan perussiisti hotelli.Henkilökunta ystävällistä.Ainoa miinus tulee kaupan mies joka tarkisti kassit hotellin ovella.Kyseli mitä ostin muualta,Pari päivää ostin häneltä mutta sitten kyselin hintoja muualta ja huomasin ettå hinnat oli huimat,Liäksi huijasi vaihtorahoissa,uima-allas oli kivan rauhallinen.

Arvosana hotellille:

En mene enään ikinä

Vieras    01.10.2013    Alanyan hotellit    Alanya
Yöpymisen ajankohta: Heinäkuu 2013 | Hotelli: Isabella

Olin Isabellassa äitini ja pikkusiskoni kanssa heinäkuussa 2013. Ja voin sanoa etten mene enään kyseiseen hotelliin. Henkilökunta oli mielestämme todella rasittavaa ja tunkeilevaa.. Oltiin kokoajan tuputtamassa juomia ja turkkilaisia illanviettoja yms ja oli pakko mennä drinkeille tai joku tai useammatkin henkilökunnasta möksähti. Respassa ihan kiva ja sympaattinen naishenkilö, sekä joka yö ja joskus myös päivällä miellyttävä ja hyvät asiakaspalvelu taidot omaava mies.

Suomalainen musiikki pauhasi hotellin 'ravintolassa' klo 22-02 öisin.. Ravintolassa muovikalusteet ja muutenkin likaisen oloinen paikka..Emme syöneet hotellin aamupalaa, aamupala seisoi auringonpaisteessa koko aamun.Hotellihuoneen keittiö oli todella säälittävä ja mitäänsanomaton. Sängyt oli tosi kovat. Hotelli oli erittäin vanhanaikainen. Siivouksessa ei meillä ollut ainakaan mitään moittimista.

Hotellin sijainti oli liian kaukana rantaa meidän makuumme..Muutenkin hotellin ympäristö ei ollut mitenkään houkutteleva.

Jos haluat välttämättä mennä Alanyaan, en suosittele todellakaan hotelli Isabellaa, ellet tykkää turkkilaisten miesten huomiosta ja lomasi koostuu lähinnä uima-altaalla olosta ja haluat viettää hotellissa 80% lomasta.

Arvosana hotellille:

Rahat pois -hotelli

Vieras    09.09.2013    Alanyan hotellit    Alanya
Yöpymisen ajankohta: Syyskuu 2013 | Hotelli: Atzalea

Hotellin sijainti hyvä, aamupala ei ole kummoinen. Ei kannata maksaa, koska samalla rahalla saa muualta parempaa aamupalaa ostettua. Ilmastointi hinnoiteltu 7 e/pv. Meillä ei ilmastointi toiminut kunnolla, mutta jo maksetuilta päiviltä ei rahoja saanut takaisin. Kannattaa ensin tarkistaa, toimiiko ilmastointi ja nettiyhteys ennenkuin maksaa koko viikosta. Respan henkilökunta epärehellistä. Henkilökunta käy tarkistamassa kaappien ja jääkaapin sisältöä. Luulisi, ettei henkilökunnalle kuulu, mitä olet jääkaappiin ostanut koska kyseessä on kuitenkin huoneistohotelli? Maksullinen nettiyhteys toimii todella hitaasti. Hotellin yhteydessä oleva pieni marketti ottaa esim. vedestä milloin mitäkin hintaa, 1/2 litraa vettä voi maksaa 0,50 - 2 liiraa. Riippunee lienee myyjän mielentilasta? Myöskin illalla tarjolla olevan buffetin hinta ei ole hintansa arvoinen. Mistä lie hotelli luokituksensa saanut?

Arvosana hotellille:

Oletko vieraillut Alanyassa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.