Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Alanyan matkakokemukset ja vinkit: Sivu 2

miellyttävä ilmapiiri

Vieras    06.04.2016    Alanyan hotellit    Alanya
Yöpymisen ajankohta: Lokakuu 2014 | Hotelli: Bella Vista Suite Hotel

Kaikki toimi erinomaisen hyvin. Kolmio viidelle, makuuhuoneiden parveke aamuaurinkoon ja ison olohuoneen parveke auringonlaskuun.

Henkilökunta eritäin ystävällistä. Vanhemmat ja kolme teini-ikäistä tytärtä, ei lainkaan mitään tungettelevaa tai sopimattomia ehdotuksia.

Hoteli antoi myös vinkkejä nähtävyyksistä ja mm autonvuokrauksessa, joka tuli heidän kauttaan paljon halvemmaksi kuin netistä.

Majoitus aamupalalla, ja se oli riittävän runsas, hinta/kohdallaan. Muutenkin ravintola toimi hyvin, ei tarvinnut miettiä, ostaako evästä huoneeseen, ravintolassa iltanälkäkin lähti.

Arvosana hotellille:

Ihana paikka

Vieras    07.02.2016    Alanyan hotellit    Alanya
Yöpymisen ajankohta: Kesäkuu 2014 | Hotelli: Maritim Hotel Club Alantur

Upea paikka, varmasti tulen käymään vielä joku toinenkin kerta. Suomalaisia ei ollut (itse tykkäsin siitä), paitsi loppuviikosta tuli pari. Paljon saksalaisia ja venäläisiä asiakkaita, mutta olivat todella mukavia, eivät liian äänekkäitä. Lapsille oli paljon toimintaa mutta teinitkin viihtyvät varmasti. Ranta oli hyvä ja tuoleja oli paljon. Ylipäätään hotelli on ihanalla alueella, oma ranta ja todella vehreä ympäristö. Rantaa vahditaan suht tarkasti, ettei sinne tule muita kuin hotellin asiakkaita. Henkilökunta todella mukavaa ja asiallista. Huone oli oikein ihana, näytti samalta kuin kuvissakin, siivouskin pelitti todella hyvin. Otimme All Inclusiven mikä oli kannattavaa, aina oli jotain hyvää tarjolla eikä ollut todellakaan pettymys. Iltaisin oli kiva siemailla hyvän makuisia drinkkejä. Ihan kivan näköistä iltaohjelmaakin siellä oli, itse en kummoisemmin vaan seurannut. Lähellä oli kauppoja ja ostoskeskus ja helposti pääsee vilkkaimmillekkin kaduille. Ehdottomasti aion käydä samassa hotellissa vielä toisenkin kerran, suosittelen!

Arvosana hotellille:

Neljä viikkoa Alanyassa.

Vieras    04.12.2015    Alanyan muita vinkkejä    Alanya

Toista kertaa vietimme marraskuussa 4 viikkoa Alanyassa. Pääosa kokemuksistamme on positiivistä. Kauppiaat ovat ahkeria ystävällisiä ja vaihtavat tuotteita päivienkin päästä. Tottakai jos haluaa tulla huijatuksi sitäkin saa jos ei ole tarkka. Se joka pyytää ei ole tyhmä vaan se joka maksaa. Siis pakko-ostoa ei ole. Bussissa saa paikan heti ja ihmiset siellä ovat hyväntuulisia ja kohteliaita. Hotellissa palvelut pelaavat ja usein kysytään onko kaikki hyvin. Huomasimme matkallamme sen että metsä vastaa niinkuin sinne huudetaan. Odottelemme ensi marraskuuta!

tosi kiva

Vieras    23.11.2015    Alanyan hotellit    Alanya
Yöpymisen ajankohta: Lokakuu 2015 | Hotelli: kleopatra ada beach

Tosi kiva ja siisti all in clusive hotelli. Ruoat alkoi tosin jo kyllästyttää kun samat kiersi mutta Näinpä se taitaa olla joka paikassa. Mutta suosittelen!

Arvosana hotellille:

Ei enää ikinä

Vieras    23.11.2015    Alanyan hotellit    Alanya
Yöpymisen ajankohta: Lokakuu 2014 | Hotelli: Atzalea

Huoneemme oli ylimmässä kerroksessa. Home haisi kylpyhuoneessa joten tuulettaa sai kokoajan. Alakerrassa sijaitsevassa "hoitolaitoksessa" rentoutus oli kyllä kaukana kun yritti väistellä torakoita joita oli aivan älyttömän paljon. Henkilökunta totesi niiden olevan pieni ongelma...

Arvosana hotellille:

Pientä tietoa Alanyasta

Vieras    17.11.2015    Alanyan muita vinkkejä    Alanya

Itse olen ollut kuusi kertaa Alanyassa ja jokainen reissu on ollut unohtumaton. Alanyaan ja Turkkiin liittyy paljon ennakkoluuloja, joita ei mielestäni pitäisi kaikkia uskoa. Onhan se totta, että siellä on miehiä, jotka lirkuttelevat kaikille yms.. Mutta se kuuluu vain heidän myyntiinsä. Turkissa on myös takseja, jotka voivat huijata ja epäilyttäviä baareja, jotka juottavat humalaan ja voivat huijata, mutta tämä on kyllä omasta mielestäni harvinaista. (Omalle kohdalle ei ainakaan ole sattunut)

Turkissa on halpaa ja kannattaa muistaa tinkiä tuotteista, koska osa pyytävät enemmän tuotteista enemmän kuin pitäisi. Suurin osa ihmisistä on hyvin avuliaita ja kohteliaita turisteille ja muillekkin ihmisille! He ovat todella ystävällisiä ja yrittävät miellyttää asiakastaan sekä kyselevät kuulumisia jne.. Joistain ihmisistä siellä olen saanut korvaamattomia ja todella hyviä ystäviä, joita näen kun menen käymään Alanyassa.

Ruoka on todella hyvää ja voi syödä oikeastaan mitä haluaa. Olen monesti kuullut sanottavan: " Kuinka uskalsit syödä sitä ja eikö siitä tullut mitään vatsatautia?".. Ei tullut, hyvin harvat saavat Turkista mahatautia tai muutakaan.

Kaikille suosittelen käymään erilaisilla retkillä ja nähtävyyksissä. Itse olen käynyt mm. Kale kukkulalla, veneretkillä, tippukiviluolassa, satama-alueella ja puistoalueella. Turkissa on paljon upeita nähtävyyksiä ja paikkoja, jotka kannatta kokea.

Jos jotakin arveluttaa lähteä lasten kanssa matkalla niin aivan turhaan. Turkkilaiset ovat hyvin lapsiystävällisiä ja hellivät heitä sekä tykkäävät "pelleillä" heidän kanssaan.

Toivon, että tästä oli apua joillekkin, joka miettii Turkkiin matkustamista.

- Matkailija

Alanyan paras hotelli

Vieras    25.10.2015    Alanyan hotellit    Alanya
Yöpymisen ajankohta: Lokakuu 2015 | Hotelli: Novella

Olemme mieheni kanssa olleet Novellassa 6 kertaa,Aina yhtä ystävällinen palvelu,olemme joskus syöneetkin siinä,ruoka oli tosi hyvää.rannalle lyhyt matka,kuten keskustaankin,kiva vähän jaloitellakin,rannalla makaamisen lisäksi.Kukaan hotellissa ei kysele perään miksi et syö täällä,niinkuin jossain hotelleissa on tapana.Siisteys täysi 10 kuten muukin palvelu.Emme olisi muuten olleet 6 kertaa Novellassa

Arvosana hotellille:

Hyvä Hotelli

Vieras    06.10.2015    Alanyan hotellit    Alanya
Yöpymisen ajankohta: Syyskuu 2015 | Hotelli: Mesut

Ruokaa ja juomaa riittävästi. Rantapaikka 10 liiraa/2 henk. Ohjelmaa melkein joka ilta. Henkilökunta ystävällistä. Huoneet siistit, ainoastaan moitittavaa, sängyt oli kovat ja ohuet peitot karheat ja meille sattui tosi pieni parveke ja näköalana viereinen tyhjä hotelli. Kielitaidottomana toivoisin respan infolappua myös suomenkielisenä. Hamam oli hyvä, ainoastaan sauna näytti suomalaisen silmissä koomiselta. Hyvä naishieroja naisille oli mieluisa yllätys. Menemme varmaan toistekin.

Arvosana hotellille:

Apart Hotel Isabella

Vieras    04.10.2015    Alanyan hotellit    Alanya
Yöpymisen ajankohta: Syyskuu 2015 | Hotelli: Isabella

Jos odottaa" kuuta taivaalta". Pitäisi mennä sitten *****5 hotelliin. Syyskuun alussa olin ko. hotellissa kaverini kanssa, minä olin viikon ja hän 2 viikkoa. Minulle ainoa tykkyttäjä oli "Heidi, niitä korujaan".Ostin kyllä häneltä kellon (korukello) sain rahan taksisin, kun eihän niissä ole kellokoneistoa.

Kaikki oli ihan jees, normaali aamiainen ja turkkilainen ilta + "tanssi-ilta"ruuat oli ok. mitä söin, koska ystäviä/kavereita paljon Alanyassa

Olen Turkin kävijä ollut 30 vuotta, joten sanon että ei ole pahaa sanottavaa, puhdasta oli ja Alikin oli melkoinen "huumorveikko", terveisiä Mafia papukaijalle ja pikku-kanille .Yks yö tuli kauhee jäätelönälkä ja läksin ostamaan jätskiä ja sain haluamani puolen litran kolpakot* 2, koska halusin ne Efestuopit täynnä erilaisia jäätelöitä, Hintaa tässä nyt en kerro määrään ja kaikkeen verrattuna Ok. Eitsu

Arvosana hotellille:

Pilaa lomasi ja terveytesi

Vieras    04.09.2015    Alanyan hotellit    Alanya
Yöpymisen ajankohta: Elokuu 2015 | Hotelli: Sun Hotel Alanya

Hotelli ei tehnyt mitään vaihtaakseen huonettani. Huone sijaitsi respan vieressä pohjakerroksessa. Tuuletusikkunani kylpyhuoneesta oli respan aulaan. Koska respat polttivat siellä tupakkaa ympäri vuorokauden, koko viikon jouduin sietämään tupakansavua huoneessani 24/7. Henkilökunta ja suurin osa asiakkaista poltti tupakkaa myös ravintolan sisätiloissa ja terassilla. Aamupalaa oli mahdotonta syödä ilman tupakansavua. Viimeisen kerran kun söin aamupalaa, vaihdoin pöytää kolme kertaa. Lopulta taas respa tuli polttamaan viereeni seisoen tupakkaa, sain tarpeekseni. Tässä hotellissa nautittiin siitä, että lomani pilattiin!

Minulta vaadittiin viikon ilmastoinnisa 70e, tuuletin oli ikivanha kellastunut räppänä, enkä ottanut sitä, koska asukkaat ja henkilökunta polttivat tupakkaa. Huoneessani oli hometta. Kaappi ja sängyt sekä tekstiilit haisivat niin pahalle ja olivat koko viikon kosteita, etten voinut mennä minnekään parempaan paikkaan syömään koko viikon aikana, koska haisin niin pahalle kosteiden tupakanhajuisten vaatteiden takia. Yskin koko viikon huonoa sisäilmaa ja nukuin huonosti. Työmaakuulokkeetkaan ei auttaneet, sillä respa piti televisioita auki täysillä pysyäkseen itse hereillä, perhe ja turkkilaiset ilmaisasiakkaat mekastivat yötä päivää. Äänet tulivat tietenkin minun huoneeseeni.

Parvekkeella ei voinut olla, koska viereisillä parvekkeilla poltettiin tupakkaa. Hotelli kertoi miesasiakkaille kuinka kauan viivyin hotellissa ja milloin lähden. Oli yllättävää, että minun tietojani sai jakaa muille ihmisille.

Siivousta ei tehty, putket vuotivat vessasta niin että lattia oli märkä koko ajan. Oli epämiellyttävää käydä sandaalien kanssa suihkussa jatkuvasti, koska pytystä ja suihkukaapista vuoti vettä. Viemäriputkessa oli märäntynyt pyyhe suojana. Sitä ei vaihdettu kertaakaan. Vasta kun laitoin paljon rahaa tippinä sängylle sain uudet pyyhkeet ja siivooja siivosi. Periaate oli se, että turisti maksaa kaiken, paikalliset pääsevät ilmaiseksi ja saavat parhaimman palvelun.

Sänky oli hirveä. Vanha, likainen, märkä haiseva patja, jossa oli periaatteessa vain kehikko enää kunnossa. Pölyä irtosi paljon koko ajan. Se haju oli kamala. Huoneessa juoksi yöllä hämähäkkejä ja pieniä torakoita. Viereisessä huoneessa nainen kirkui yöllä ilmeisesti sen takia, että oli huomannut näitä ötököitä myös.

Ranta oli vaarallinen. Siellä oli liukkaita isoja pyöreitä kiviä rantaveteen asti, ei mitään kulkureittiä hotellin kohdalla syvemmälle. Hotellin asiakkaille aurinkovuoteet, jotka olivat liian lähellä toisiaan olivat maksullisia, paikalliset tulivat aamusta asti oleskelemaan ja polttamaan tupakkaa sinne ilmaiseksi.

Arvosana hotellille:

pettynyt

Vieras    03.09.2015    Alanyan hotellit    Alanya
Yöpymisen ajankohta: Toukokuu 2015 | Hotelli: Boulevard

Olimme kyseissä Boulevard hotellissa Alanyassa mieheni kanssa ensimäistä kertaa n. täydenpalvelun paikassa. Ruoka huonoa, kävimme välillä syömässä muualla. Juomavalikko olematon ja rahalla ei voinut ostaa, koska ei ollut mitä ostaa. Henkilökunta hyvin "neutraali", suorastaan tympeää. Paikka ja hotelli Alanyan arvoaluetta, paikalliset ihmettelivät ruoa laatua ja muita puutteita kun kerroimme heille. Taidanpa mennä seuraavalla reisulla muualle ja vaikkapa apartmentoon, en maksa turhasta. Jos ruoka mätetään kuten koulun ruokalassa kauhalla lautaselle,riisi, pasta ym, kanapalat lilluivat jossain nesteessä joita annosteltiin lautaselle 1 per. nenä. Ihmetyttää mistähän maksoin ?

Arvosana hotellille:

Jatkossa kierrän kaukaa

Vieras    30.08.2015    Alanyan hotellit    Alanya
Yöpymisen ajankohta: Elokuu 2015 | Hotelli: Isabella

"Suosittu Isabella sijaitsee hyvällä paikalla paikallisasutusalueella, rauhallisen sivukadun varrella. Huoneistohotelli sopii hyvin hintatietoisille ja isommillekin perheille. Ympäristössä on paikallista asutusta ja mukavasti kauppoja ja ravintoloita. Isabellan huoneistot ovat tilavia, ja niiden koko vaihtelee jonkin verran. Kaksioissa on lisämaksullinen ilmastointi makuuhuoneessa, neljän hengen huoneistoissa vain olohuoneessa. Pihalla on uima-allas, lastenallas ja lasten leikkipaikka." ja kukut..

Meille oli todellinen pettymys. Huone likainen, seinissä on isoja paskaisia laikkuja, lakanat jotka olivat"puhtaita" oli kyllä pestyjä mutta täynnä tahroja, samoin kuin pyyhkeet. Kylpyhuoneessa laskutilaa yhden pienen hyllyn ja pesualtaan vieressä juuri sen verran että saat hammasharjat ja saippuan laskettua.Jos on hieman isompi henkilö kyseessä, tulee vaikeuksia päästä suihkukaappiin, ovet avautuvat sen verran, että tilaa on noin 40cm jos sitäkään. Lasten sänky vanha metallinen, jonka laidan koloista pienen lapsen pää mahtuisi hyvin välistä, eli ei laisinkaan turvallinen sänky esim. vauvalle,patja likainen sekä pari isoa reikää.

Keittonurkkaus löytyi, mutta tilaa oli juuri sen verran, että pitää valita haluatko tehdä ruokaa vai haluatko kuivattaa pesemäsi astiat. Laskutilaa ei paikasta muuten löytynyt. Jääkaappi ei sulkeutunut kunnolla, ja ei ollut oikein kylmä. Pakastimesta puuttui luukku.

Lähimoskeijasta kuuluva rukouskutsu herättää joka yö, tämä ei ole hotellin vika mutta olisi kiva että olisi kerrottu esitteessä. Meteli on todella kova ja kestää pitkään, sillä moskeija on noin 150m päässä.

Ilmastointi viikolta 49€, ja saat itse kiivetä katon reunaan laittamaan avaimen reikään. Ilmastointia ei voi sulkea muuten, kuin poistamalla avaimen sieltä katonreunasta tai ottamalla kaikki sähköt pois huoneistosta.

Nojatuolit olivat vaarallisia istua, sillä heti kun yritit nojata nojiin,ne liikkuivat. Hyvä ettei tippuneet lattialle. Palvelun taso surkea, heti kun kieltäydyttiin ylihintaisesta "turkkilaisesta" illasta, vähäkin palvelu loppui, eikä enään edes tervehditty.

Lasten leikkialueelle en lastani päästänyt. Keinutelineistä toinen toimi ainakin meidän siellä ollessa mattotelineenä, toisesta keinusta oli suojamuovit kuoriutuneet pois niin että ruosteistet ketjut paistoivat läpi (pienen lapsen sormet saisivat pahat haavat näistä) Liukumäki oli hajoamassa käsiin, halki keskeltä. Leikkialueelta oli esteetön pääsy aidan toisella puolella olevaan sähkökaappiin... En suosittele yhdellekkään lap.siperheelle

Arvosana hotellille:

Todellinen pettymys all-inclusive

Vieras    29.08.2015    Alanyan hotellit    Alanya
Yöpymisen ajankohta: Elokuu 2015 | Hotelli: Boulevard

Hotelliin kirjautuessa toiminta hyvin hidasta, saatiin odotella tovi, että kukaan vastaan ottaa meitä. Hymytön nuori tyttö kirjasi meidät sisään ja lätkäs avaimen kouraan. Reipas pikk. kantoi kyllä laukut reippaasti ja ohjasi huoneeseen, hän näytti myös heti safeboxin toiminnan. Kolmen hengen huone oli hyvin ahdas, pienin yksiö mikä kohdalleni on osunut. Likaiset lattiat, tahmeutta ja näkiettä hyvin huonosti siivottu. Sängyn alta tuski vuosiin imuroitu. Sit voisin kertoa ruuasta: joka pv lähes samanlaista, salaatit, leivät, jälkiruuat aina samaa. Pääruoka vaihteli vaan kanan ympärillä, eri kastikkeessa yms. Kahvi koneesta kahvia, se ihan ok. Mutta kyllä vkossa alkaa tympiin sama ruoka. ja ruuan taso. syötävää mutta ei hyvää. Juomia sai allasbaarista rajoitetusti, eivät voineet antaa jos oli vielä kiinni. Pullo vettä ei ollut tarjolla! Hotlan Allas alueen aurinko tulit olivat joka aamu/ pv pyyhkeellä varattu. 50 aur. tuolis 3 auringon ottaja ihmistä ja loput pyyhkeitä. Wct sotkuisia/ wc paperit loppu koko ajan. En todella suosittele kyseistä hotellia. Ainoa ketkä hotellissa hlökunnasta hymyilevät on siivoojat, baarimikot/ tarjoilijat/ respa todella tympeetä. Hymytöntä, eikä auta vaikka itte hymyilisit/ tervehtisit -> ei vasta kaikua. Mutta kyllä hollantilaisille hymyillään ja tervehditään. Todella huono hotelli. En suosittele. Mistä lie saaneet nuo 4 tähteä....

Arvosana hotellille:

"surkein täyshoitohotelli minun kohdalla"

Vieras    21.08.2015    Alanyan hotellit    Alanya
Yöpymisen ajankohta: Heinäkuu 2015 | Hotelli: Avena Resort & Spa

Nyt useissa muissa arvosteluissa vaaditaan sitoumus että puhut totta. Tämä karsii varmasti negatiiviset arvostelut ja vain hyvistä kirjoitetaan. Olen ollut 14 kertaa täyshoitohotellissa ja tämä oli ehdottomasti huonoin. Allasalue pieni ja heti aamusta varattu. Rannalla pieni kalja 3e ja joka paukkua jonka hait katsottiin karsaasti varmaankin erilaisen kulttuurin takia. Ruoka oli hyvää vaikkakin valikoima pieni. Vesi piti ottaa ruokalasta pullossa ja eivät tykänneet ja joka oli suurimman osan ajasta kiinni. Allasalueen vesipiste rikki jne jne. Kehoittivat ostamaan kaupasta. Jos ei paremmasta tiedä niin kannatta toki käydä katsomasssa muuallakin. Kierrä sauna ja hoidot kaukaa sillä vaikka tilasimme naishoidon antajat olivat vastassa miehet. Jos tykkää niin mikä siinä mutta harva nainen tilaa intiimialueille mishoitajaa vapaaehtoisesti. Suurin osa vieraista oli maan asukkaita joten kenties arvostelujen korkeus johtui siitä. Meillä meni tällä kertaa loma heikommin kun uskoimme näitä arvosteluja. Enää en usko enkä luultavasti enkä matkusta tähän maahan. Oppaat sata nolla hotellin puolella ja sinua vastaan.

Arvosana hotellille:

Huonossa kunnossa oleva hotelli (hometta yleisesti)

Vieras    10.08.2015    Alanyan hotellit    Alanya
Yöpymisen ajankohta: Elokuu 2015 | Hotelli: prince apart

Kahden viikon matkalla juuri nyt ja viikko takana. Todellakin hometta huoneissa, suihku ei juuri toimi. Altaan reunoissa selvästi hometta. Aurinkotuolit rikkinäisiä.

Ei todellakaan täytä edes niitä kolmen tähden vaatimuksia. Kyllä kaduttaa, että tänne tultiin, olisi vain pitänyt hieman enemmän rahaa panostaa yöpymispaikkaan ja valita jokin muu.

Todella pettyneet Apartementos Prince, Alanya

Arvosana hotellille:

Oletko vieraillut Alanyassa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.