Alanyan matkakokemukset ja vinkit: Sivu 17

Vene-matka välimerellä

Aurinko paahtoi ja välimeri kimmelsi kauniina silmieni edessä aamulla, kun olin lähdössä vene-retkelle. Kallis se ei ollut ja vene täyttyikin turisteista nopeaa. Pieni seikkailu odotti siis.. Saimme nähdä mereltä käsin Alanyan rantaa, ja nähtävyyksiä. Israelin iso laivakin bongattiin! Pysähdyimme luolan suulle ja rohkeimmat kiipeilivät kalliolle ( hyvin korkealle) ja hyppäsivät sieltä sitten mereen. Uimassa sai käydä ja onnekkaita jos olimme niin näimme delfiinejä!

Veneen ohjelmassa oli mm. vatsatanssijan esiintyminen ja siellä tarjottiin ruokaa. Nälissään ei siis tarvinnut olla. Tunnelma oli hauska.

Illalla sai ostaa satamasta itselleen ja kaverilleen ilta-veneilyn paattiin. Seilattiin noin tunnin verran merellä ja kaikki näytti hienolta pimeässä. Rannalta ja alanyan vuorilta näkyivät kaikki tuhannet valot merelle. paatti oli myös valaistu tunnelmallisesti ja siellä esiintyi paikallinen laulaja laulaen kauniita turkinkielisiä rakkaus-lauluja. oiva paikka rakastuneille jos haluaa romantiikkaa!

Aivan keskustassa

PiiaPauliina85    10.01.2009    Alanyan hotellit    Alanya
Yöpymisen ajankohta: Syyskuu 2008 | Hotelli: Park Alanya

Hinta-laatu suhde paikoillaan! Hotelli sijaitsee aivan keskustassa, muutama askel ja olet alanyan sykkeessä!! :D Huoneet hieman karut vailla mukavuuksia, mutta siistit ja sängyt hyvät. Kaappitilaa aika niukasti, ainakin meillä kun viivyttiin 3 viikkoa ja tavaraa aika paljon. Suihkussa tuli hyvin vettä ja lämmintä vettä riitti (aina ei ole ollut näin).

Henkilökunta oli mukavaa ja asiallista. ruokia ja drinkkejä, ja t

Pyykinpesu onnistui hyvin, jättää illalla pyykit respaaan, ja ne olivat seuraavana päivänä viimeistään klo 16 valmiit, jotein sai taas puhtaat vaatteet illanviettoon.. :D

Allasalue aika pieni, mutta aina kaikille riitti aurinkopedit. Pedeissä tosin eroja, siellä oli muutama rikkinäinen, jota sitten täytyi vältellä.. Altaalla soi aina hyvä musiikki, ja toivoa sai. Jopa omia levyjä voi viedä soitettavaksi. Allasbaarista sai hyviä ruokia, drinkkejä ja tosi hyvää kahvia!!

Arvosana hotellille:

bussiaikatauluista

pikkukimalainen    07.01.2009    Alanyan vaarat ja ongelmat    Alanya

Tulipa vaan mieleen sellainen kantapään kautta opittu juttu, että bussit lähtevät sitten kun ovat täynnä. Jopa ne bussit, jotka kuljettavat turisteja hotelliialueilta (esim. konakli) alanyaan ja takaisin, saattavat lähteä jopa 10 minuuttia aikaisemmin kuin aikataulussa seisoo. tai vastaavasti vähän myöhemmin. varaudu siis odottamaan tai juoksemaan :)

Jäin itse nimittäin kahdesti kyydistä...

tippukiviluola

pikkukimalainen    07.01.2009    Alanyan nähtävyydet    Alanya

kiva tippukiviluola löytyy kleopatrarannan itäisimmästä päädystä, läheltä mereen työnryvää isoa niemenkärkeä. mene ihmeessä käymään! maksaa jotain 4 e, muistaakseni. ilmankosteus lähentelee 100% luolassa, joten vaikka siellä on viileämpää kuin ulkono celsiusten puolesta, niin hiki siellä virtaa yhtä lailla. Mene luolaan ehdottomosti heti aamu kymmeneltä! Itse menin lähes tasalta ja siellä oli tosi väljää, pari perhettä lisäksemme. Oli tilaa istuskella ja ihmetellä ja ryömiä "alakerran" laajaan onkaloon. Kun tulimme noin 20 min päästä ulos luolasta näimme, kuinka sinne oli tulossa 3 turistiryhmää, kussakin noin 50 henkeä. ja lisää meni koko ajan ryhmiä, mitä rannalta nyt satuin vilkuilemaan. Eli kannattaa käydä, mutta ajoissa. Pyörätuolilla ei pääse, samoin jos on liikuntarajoitteinen muutenkin: luolaan mennään käytävää, joka johtaa jyrkille, kapeille portaille. varsinainen luola-elämys on vasta siellä "alhaalla". Luola ei ole suuren suuri, mutta ei myöskään pienen pieni.

Basaarialue, tai oikeastaan tori

pikkukimalainen    07.01.2009    Alanyan nähtävyydet    Alanya

Alanyassa on mielettömän ihana basaarialue, jolta voi ostaa hedelmiä ja mausteita ERITTÄIN edullisesti. Kannattaa käydä vaikka joka päivä :) Hedelmien maku on loistava, koska ne ovat saaneet kypsyä aloillaan eivätkä laivan ruumassa. Pieniä söpöjä muslimimummoja ovat myymässä omien pikku pihojensa tuotteita sulassa sovussa isojen torikojujen seassa. Alue on erittäin laaja, ja muistuttaa eniten siitä, että tässä ollaan tosiaan TURKISSA. Muutoinhan Alnaya on täysin turismin muokkaama. Torialue oli tosiaan ainoa aidosti turkkilainen kokemus koko reissulla. Täältä paikallisetkin ruokatarpeensa ostavat. Basaari on sikälikin soma ja pittoreski, että lähistöllä on myös moskeijoita, joista kuuluu asiaankuuluvat huudot ajoittain. Basaarin laidalta löytyi myös eläinkauppa!

Hotelli KLUB DEM Konaklissa

pikkukimalainen    07.01.2009    Alanyan muita vinkkejä    Alanya

Finmatkojen Hotelli Klub Dem **** Konaklissa oli oikein soma. Hieno puutarha. Hyvä ravintola (ihanaaaaa ruokaa, ehkä 30% halvempaa kuin Suomessa). Merenranta, jossa hiekkaosuus jotain alle 10 metria, muutoin ranta on limaista ja liukasta roso-kalliota, jolta ei vuorikauriskaan selviäisi ehjin nilkoin. Ei simpukoita, sen sijaan meressä ui vastaan laastareita ym. saastaa ihan kylliksi. Mereen johtaa onneksi iso hyvä laituri, jolla voi ottaa myös aurinkoa ja hyppiä mereen. Hotellin uima-allas on tosi hyvänkokoinen, miinuksena vettä "limoittavat" nuoret ruotsalaispariskunnat, joita pahimmillaan likoaa samassa altaassa useampia. Irstasta meininkiä siihen nähden, kun kyseessä on perhehotelli ja lapsia. Ranta on muuten lapsiystävällinen, samoin allasalue. Huoneet ovat kivat, parvekkeet tilavat. Hotellin alueella on pieni "market" eli pienenpieni kioski, joka on todella kallis. Pikkuruinen aamiaisjuustopaketti maksoi yli 4e.

Hotellin suurin miinus on se, että se sijaitsee 12km päässä itse Alanyasta. Tosi iso miinus, itse asiassa. Viikon loman aikana tuli käytyä itse kaupungissa vain 3 kertaa. Bussi kulkee hotellialueen ja hotellin pihan kautta 5 kertaa vuorokaudessa, lippu muistaakseni noin 1,50 e yhteen suuntaan. Taksi maksaakin jo jotain 40 e. Jotenkin oli tosi loukkuunjäänyt olo, ihan oikeasti. Jos menee yleisillä busseilla, pitää kävellä noin 1 km päätien varteen. Lähempänä voi tehdä ostoksia noin 700 m:n päässä olevalla basaarialueella.

maksaminen ravintolassa

pikkukimalainen    07.01.2009    Alanyan ravintolat ja baarit    Alanya

Ravintolassa maksaminen oli kyllä oma taiteenlajinsa. Tarjoilijalle piti erikseen huitoa, jotta "voitais tästä häipyä". Sen jälkeen tapahtumat kulkevat seuraavanlaisesti: tarjoilija tuo pinen, soman puuarkun. Siellä on lasku. Laskun käsinkirjoitetun puolen saa ottaa itselleen. Jos kalkkeeripuolen ottaa vahingossa, saa tarjoilija sanktion, jossa hän joutuu tekemään kuukauden ilmaista työtä (kk-palkka on jotain 200 e). Niin että olkaa solidaarisia, älkää viekö kuitin väärää puolta. Pikku arkkuun laitetaan summa. Tarjoilija huidotaan uudelleen paikalle. Tarjoilija hakee pikku puuarkun. Odotusta. Odotusta. Odotusta. Lopulta tarjoilija tuo pikku puuarkun takaisin. Siellä on vaihtorahat. Jes, pääsemme lähtemään. MUTTA! Muista tippi, väh 10% laskun hinnasta (pistäkää oikeesti se tippi, niillä on niin surkea palkka). Tippi jätetään samaan vaateliaaseen pikku puurasiaan. nyt voit lähteä ravintolasta :)

Ostokset alanyassa

pikkukimalainen    07.01.2009    Alanyan ostokset    Alanya

Alanyassa on ihan sikakallista, ikävä kyllä. Kovan tinkimisenkin jälkeen sai pulittaa samoja hintoja kuin Suomessa. Koomisin esimerkki oli sievä lasimosaiikkilyhty, josta kauppias pyysi 110 euroa!!! Anttilassa samantyylinen olisi maksanut alle 30 e (jos siellä sellaisia myytäisiin). Tingin itseni ja myyjän henkihieveriin, ja sain lyhdyn 20 eurolla :/ Huh!

Alanyaan ei kannata mennä ensisijaisesti shoppailemaan, jos haluaa jotain erityistä kivaa. Joka kaupassa on myynnissä samat tuotteet, ihan totta! Eli vaatekaupoissa on kaikissa samat tuotteet, jotka ovat lähinnä piraatteja. Teetäkään ei tarjottu kertaakaan missään puodissa, vaikka kävin kyllä ostoksilla. Olin pettynyt. Laukut olivat ehkä parasta ostosantia Alanyassa, ne olivat persoonallisia (tosin piraatteja nekin). Sisustustuotteita en löytänyt, sen sijaan matkamuistokrääsää oli tarjolla tosi paljon joka kulmassa. Ärsytti hirveästi. ESIM Kleopatra-rannan myymälässä oli MAATUSKOJA myynnissä, hintaan 7e/kpl!!! Enemmän kuin Venäjällä! Kaiken huipuksi maatuskat olivat muka-turkkilaisia ja Kiinassa tehtyjä 0_o Kyllä matkustajaa vedätetään. Sisutuksellisesti hauskoja turistihöpötyksiä olivat ns. kurpitsalamput, oikein somia.

älkää menkö elokuussa!!!

pikkukimalainen    07.01.2009    Alanyan muita vinkkejä    Alanya

Reissumme Turkin Alanyaan oli todella epäonnistunut kuumuuden vuoksi. Olen reissannut paljon pitkin mualimaa ja kuumuuteen tottunut (esim. kuukauden Thaimaan kiertelyn aikana). Mutta elokuu ja Turkki - ei! varjossa oli +32c ja tästä pahan teki ilmakosteus joka ko. rantakaupungissa oli tosi korkea. Ei pystynyt viittä metriä kävelemään, kun oli vaattteet jo hiestä ja kosteudesta märät, miulla, nuorella hyväkuntoisella kuumuutta ennenkin nähneellä ihmisellä! Olkaa fiksumpia kuin minä ja menkää Alanyaan mieluiten vaikka sitten lokakuussa niin ei mene loma aurnkoisen sään vuoksi pilalle, niinkuin meillä ;) Eri asia tietysti on, jos ainoa intressi on maata rannalla (ei kuulu kiinnostuksenkohteisiini). Rannalla kyllä tuli maattua sitten ihan kunnolla, kun mitään muuta ei VOINUT tehdä. Rannalla tuntui kuin olisi ollut grillissä vaikka makasin varjon alla. veteenmeno ei kuuri viilentänyt (mielenkiintoinen tunne, kun tuntee hikoavansa vedessä!). Jos Turkkiin vielä joskus menen, niin ehdottomasti viileämpänä aikana ja Istanbuliin :)

alanya

eerikamiisa    25.12.2008    Alanyan nähtävyydet    Alanya

Alanyassa kannattaa käydä meriretkillä ja kalenkukkulalla

IHANA!!!

j_uuppa    14.10.2008    Alanyan hotellit    Alanya
Yöpymisen ajankohta: Toukokuu 2005 | Hotelli: Sun Park Garden

Ei mtn ``miinusta´´.. Tai no ehkä se, ku ranta oli kaukana, niin tuotti ongelmia, ku lapsia mukana.

Arvosana hotellille:

lavinia apartment

Eiju    23.09.2008    Alanyan muita vinkkejä    Alanya

itäisellä puolella, n. 200m rannasta. siisti,aika rauhallinen hotelli. hyvä uima-allas ja todella hyvä ruoka. lähellä kaikkea. kannattaa kaydä.

Hyvä disko alanyassa/katakombe

Eiju    23.09.2008    Alanyan ravintolat ja baarit    Alanya

aivan rannalla,rantakadun varrella migros markettia vastapäätä. hyvä paikka,edullisempi kuin sataman diskot. myös vanhempaa porukkaa. jo kuusi vuotta käyty ja tunnetaan omistaja. palvelu on todella hyvää ja wct yllättävän siistit !

Veneretki vastinetta rahoille

Olof63    21.09.2008    Alanyan aktiviteetit ja harrastukset    Alanya

Kesällä -08 olimme perhelomamatkalla Turkin Alanyassa. Vaikka Alanya muuten paikkana tuntui pienoiselta pettymykseltä, niin paikallisen matkanjärjestäjän myymä veneretki osoittautui positiiviseksi yllätykseksi.

Alanyan basaarialueen laitamilla olevan "matkanjärjestäjän" Eftal-toursin toimistossa sopimamme retken hinnaksi tuli hieman yli 10 euroa/ henkilö. Veneretken hintaan kuului lisäksi nouto hotelliltamme( 4 km keskustan ulkopuolelta ) sekä retken jälkeen kuljetus hotellille, lounas veneellä , ilmaiset juomat koko veneretken ajan, valokuvaajan ottamat kuvat puoleen hintaan ja tietenkin insurance :-).

Suosittuja veneretket ovat Alanyassa. Meidänkin veneemme kanssa lähti samaan aikaan ainakin kolme- neljä muuta venettä seilamaan Alanyan rannikkoa.

Veneretkellä kierretään Alanyan rannikkoa, pysähdytään useasti uimaan ja sukeltelemaan. Veneen henkilökunnasta oli aina yksi mukana uimaretkillä. Käydään luolissa uiden ja ihmetellään meren muovaamia kallioita ja pysähdytään " merirosvojen piilopaikoissa". Tippukiviluolassa käynti oli ehdottomasti hurjin kokemus, koska merenkäynti oli yllättävän voimakasta luolan suuaukolla. Delfiinejä koetettiin bongata veneen viereltä, vaan eipä niitä näkynyt, vaikka esitteessä niin luvattiin,, olipa yllätys :-)

Retkellä tarjottiin lounaaksi grillattua kanafilettä, sekä salaattia ja leipää, sekä niitä ilmaisia juomia. Juomien kanssa osa retkellä olijoista joutui " vääntämään kättä" laivan kapteenin kanssa, jonka mielstä oluet eivät kuulunetkaan free drinks on tour -pakettiin. Toisaalta pieni röyhkeys taitaa kuulua paikalliseen kaupankäyntiin, joten free drinks taisi ollakin "one free drink on board",

Meiltä ei kukaan kysynyt limsoista maksua.

Vieressämme oleva suomalaisrouva, joka oli ollut veneretkillä kahtena aiempana kesänäkin, kehotti ottamaan valokuvan matkalipusta ennekuin ne laivan väen toimesta kerätiin pois, sen varalta, jos kovinkin joutuisi kinamaan lipun sisältämästä palveluista.

Retkeen kuului myös huvittelua laivan kannella; kilpailuja, tanssia sekä veneen miehistön ( kolme nuorta miestä ) esityksiä.

Valittavana veneessä oli sisätilat alakannella, jossa oli istuimet ja pöydät sekä aurinkokannella, jossa voi joko istua veneen reunustan penkeillä tai mennä takakannelle ottamaan aurinkoa patjoille.

Kokopäivän retki, jossa oli paljon nähtävää ja koettavaa. Se mitä sovittiin matkanjärjestäjän kanssa, piti paikkansa.

Pieni mutta kiva!

Vieras    19.09.2008    Alanyan hotellit    Alanya
Yöpymisen ajankohta: Elokuu 2008 | Hotelli: Park Alanya

Todella kiva hotelli, ihan jees aamupalakin. Melu ei haitannut lainkaan eikä myöskään moskeijasta kantautuva melu.. Henkilökunta kivoja ja ruoka ihan ok..erityisesti juustomunakas oli aivan mahtavaa! Kaupat lähellä ja keskusta jne! Kannattaa mennä =)

Arvosana hotellille:

Oletko vieraillut Alanyassa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.