Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Alanyan matkakokemukset ja vinkit: Sivu 16

Heikin baariin :)

sannabrygga    01.04.2009    Alanyan ravintolat ja baarit    Alanya

Heikin baarissa vietimme paljon aikaa, ruoka ja drinksut olivat hyviä. Muutoinkin meidän viihtyvyydestä pidettiin hyvää huolta :)

Rantahotelli vedettömällä uima-altaalla

sannabrygga    01.04.2009    Alanyan hotellit    Alanya
Yöpymisen ajankohta: Huhtikuu 2008 | Hotelli: Balic

Valitsimme tämän hotellin uima-altaan perusteella. Matkustusajankohta kun oli sen verran keväinen, että meressä uimisesta pystyi vaan haaveilla, oli uima-allas ehdoton. Kun saavuimme hotellille, oli pettymys suuri, allas oli, mutta ilman vettä :) Seuraavan kerran ko. matkatoimiston matkaa tilatessa pitänee kysyä, kun uima-allasta mainostetaan, että onko siellä varmasti myös vettä... :)

Arvosana hotellille:

shoppailu

minnih    31.03.2009    Alanyan ostokset    Alanya

Helppo tehdä ostoksia, laadukkaampaakin tavaraa löytyy kun vaan jaksaa etsiä. Halvalla saa, jos vain osaa käyttäytyä ja olla ystävällinen. Pitää luoda hyvä suhde myyjään, eikä käyttäytyä tökerösti. Niin se metsä vastaa kuin sinne huutaa..eikös niin :o) Itse tykkäsin todella kovaa ostella, aikaa pitää toki varata..sitä se vaatii. Ja todellakin teetä tarjottiin joka kaupassa ja paikassa mihin vain menit!

Hotellille on toinenkin vaihtoehto.

toni214    11.03.2009    Alanyan muita vinkkejä    Alanya

VINKKI! Jos lähdet omatoimimatkalle ja varaat pelkät lennot, on vaihtoehtona hotellissa asumiselle, vuokrata asunto.Varsinkin pitempiaikaisilla matkoilla tämä tulee huomattavasti halvemmaksi! Googlaa nettiasunto ja syötä ID kenttään numero 18420 siellä on vuokrattavana siisti kaksio Alanyassa(Suomalaisen omistama).

Ei oikeastaan mikään vinkki vaan toive ja kysymys

ilona61    03.02.2009    Alanyan muita vinkkejä    Alanya

On ollut mielenkiintoista lukea matkakokemuksia ja vinkkejä, mutta kaipaisin juttuihin päivämäärää, milloin mitäkin on tapahtunut. Se olisi paljon oleellisempi tieto kuin se, milloin viesti on jätetty.

Olen käynyt Alanyassa muutamia kertoja ja jotain jo tiedänkin, mutta kiinnostaisi menovinkit näin sesongin vasta ollessa aluillaan. Reissuun lähdetään helmikuun viimeiseksi viikoksi eli meri ei liene houkuttelevimmillaan ainakaan uimarille, miten lie vene-/laivaretkien laita, liekö tarjollakaan? Miten aika kuluu, jos sattuukin sadepäivä tai peräti useampia?

Ihana paikka

marikanpesue    27.01.2009    Alanyan muita vinkkejä    Alanya

Olen menossa Alanyaan neljännen kerran seitsemän vuoden sisällä. Kaksi kertaa olemme olleet koko perheellä, joista ensimmäinen kerta oli viikko ja aivan liian lyhyt viisihenkiselle perheelle. Toisella kerralla olimme jo kaksi viikkoa.

Ensimmäisen reissuni tein tyttäreni, äitini ja serkkuni kanssa. Lopulta sitten sain houkuteltua miehenkin Alanyaan....

Alanyassa on ihania ihmisiä, useihin olen tutustunut ja saanut heitä jopa vieraakseni. Alanyassa on välitön tunnelma....

Alanya vie sydämen mennessään.

Toukokuussa taas viikko ja ihan miehen kanssa kaksin.....IHANAA!

Suosittelen lämpimästi kaikille tuota paikkaa.

Hyvät ja edulliset ruokapaikat laitakaupungilta

hotelli Pacha Bay

meryem    27.01.2009    Alanyan muita vinkkejä    Alanya

Olin vuonna 2007 Blue Village Pacha Bayssa joka sijaitsee Konaklissa joka kuuluu Alanyaan. Pacha Bay oli itsestään jo kuin lomakaupunki sillä sieltä löytyivät ostoskadut , oma ranta, lukuisia ravintoloita , kauppa , hamam = turkkilainen sauna, lasten aktiviteetti paikkoja sekä paljon muuta . Pacha bay on 4 tähteä ja paikallisesn luokituksen mukaan 5 tähteä. Se oli todella hieno hotelli jossa oli hyvät turvatoimet sekä palvelu pelasi . Ruoka oli ravintoloissa hyvää ja iltaisin jos ei huvittanut lähteä Alanyan keskustaan pystyi jäämään viettämään iltaa hotellille sillä siellä järjestettiin 7 päivänä viikossa ohjelmaa aikuisille sekä lapsille. Bamse ystävineen tuli käymään vähän väliä päivällä Pacha bayssa sekä lapsille oli tekemistä kokoajan . Kerran viikossa järjestettiin suuri lasten urheilukilpailu jossa eri maat ( ruotsi , norja , tanska , suomi) pystyivät ottamaan mittaa toisistaan sekä joka aamu järjetettiin vesijumppa. Ranta oli suojaisa sekä siellä pystyi harrastamaan hyvin erilaista rantaurheilua. Banaanivene sekä varjoliito olivat tavallaninen näky rannalla. Pacha Bayn allas oli todella iso ja sopi varsinkin lapsille. Hotelli huoneet olivat todella siistejä sekä kodikkaita. Suosittelen lämpimästi tätä hotellia kaikille lapsiperheille , mitään valittamista ei löydy :) !!

Vene-matka välimerellä

Aurinko paahtoi ja välimeri kimmelsi kauniina silmieni edessä aamulla, kun olin lähdössä vene-retkelle. Kallis se ei ollut ja vene täyttyikin turisteista nopeaa. Pieni seikkailu odotti siis.. Saimme nähdä mereltä käsin Alanyan rantaa, ja nähtävyyksiä. Israelin iso laivakin bongattiin! Pysähdyimme luolan suulle ja rohkeimmat kiipeilivät kalliolle ( hyvin korkealle) ja hyppäsivät sieltä sitten mereen. Uimassa sai käydä ja onnekkaita jos olimme niin näimme delfiinejä!

Veneen ohjelmassa oli mm. vatsatanssijan esiintyminen ja siellä tarjottiin ruokaa. Nälissään ei siis tarvinnut olla. Tunnelma oli hauska.

Illalla sai ostaa satamasta itselleen ja kaverilleen ilta-veneilyn paattiin. Seilattiin noin tunnin verran merellä ja kaikki näytti hienolta pimeässä. Rannalta ja alanyan vuorilta näkyivät kaikki tuhannet valot merelle. paatti oli myös valaistu tunnelmallisesti ja siellä esiintyi paikallinen laulaja laulaen kauniita turkinkielisiä rakkaus-lauluja. oiva paikka rakastuneille jos haluaa romantiikkaa!

Aivan keskustassa

PiiaPauliina85    10.01.2009    Alanyan hotellit    Alanya
Yöpymisen ajankohta: Syyskuu 2008 | Hotelli: Park Alanya

Hinta-laatu suhde paikoillaan! Hotelli sijaitsee aivan keskustassa, muutama askel ja olet alanyan sykkeessä!! :D Huoneet hieman karut vailla mukavuuksia, mutta siistit ja sängyt hyvät. Kaappitilaa aika niukasti, ainakin meillä kun viivyttiin 3 viikkoa ja tavaraa aika paljon. Suihkussa tuli hyvin vettä ja lämmintä vettä riitti (aina ei ole ollut näin).

Henkilökunta oli mukavaa ja asiallista. ruokia ja drinkkejä, ja t

Pyykinpesu onnistui hyvin, jättää illalla pyykit respaaan, ja ne olivat seuraavana päivänä viimeistään klo 16 valmiit, jotein sai taas puhtaat vaatteet illanviettoon.. :D

Allasalue aika pieni, mutta aina kaikille riitti aurinkopedit. Pedeissä tosin eroja, siellä oli muutama rikkinäinen, jota sitten täytyi vältellä.. Altaalla soi aina hyvä musiikki, ja toivoa sai. Jopa omia levyjä voi viedä soitettavaksi. Allasbaarista sai hyviä ruokia, drinkkejä ja tosi hyvää kahvia!!

Arvosana hotellille:

bussiaikatauluista

pikkukimalainen    07.01.2009    Alanyan vaarat ja ongelmat    Alanya

Tulipa vaan mieleen sellainen kantapään kautta opittu juttu, että bussit lähtevät sitten kun ovat täynnä. Jopa ne bussit, jotka kuljettavat turisteja hotelliialueilta (esim. konakli) alanyaan ja takaisin, saattavat lähteä jopa 10 minuuttia aikaisemmin kuin aikataulussa seisoo. tai vastaavasti vähän myöhemmin. varaudu siis odottamaan tai juoksemaan :)

Jäin itse nimittäin kahdesti kyydistä...

tippukiviluola

pikkukimalainen    07.01.2009    Alanyan nähtävyydet    Alanya

kiva tippukiviluola löytyy kleopatrarannan itäisimmästä päädystä, läheltä mereen työnryvää isoa niemenkärkeä. mene ihmeessä käymään! maksaa jotain 4 e, muistaakseni. ilmankosteus lähentelee 100% luolassa, joten vaikka siellä on viileämpää kuin ulkono celsiusten puolesta, niin hiki siellä virtaa yhtä lailla. Mene luolaan ehdottomosti heti aamu kymmeneltä! Itse menin lähes tasalta ja siellä oli tosi väljää, pari perhettä lisäksemme. Oli tilaa istuskella ja ihmetellä ja ryömiä "alakerran" laajaan onkaloon. Kun tulimme noin 20 min päästä ulos luolasta näimme, kuinka sinne oli tulossa 3 turistiryhmää, kussakin noin 50 henkeä. ja lisää meni koko ajan ryhmiä, mitä rannalta nyt satuin vilkuilemaan. Eli kannattaa käydä, mutta ajoissa. Pyörätuolilla ei pääse, samoin jos on liikuntarajoitteinen muutenkin: luolaan mennään käytävää, joka johtaa jyrkille, kapeille portaille. varsinainen luola-elämys on vasta siellä "alhaalla". Luola ei ole suuren suuri, mutta ei myöskään pienen pieni.

Basaarialue, tai oikeastaan tori

pikkukimalainen    07.01.2009    Alanyan nähtävyydet    Alanya

Alanyassa on mielettömän ihana basaarialue, jolta voi ostaa hedelmiä ja mausteita ERITTÄIN edullisesti. Kannattaa käydä vaikka joka päivä :) Hedelmien maku on loistava, koska ne ovat saaneet kypsyä aloillaan eivätkä laivan ruumassa. Pieniä söpöjä muslimimummoja ovat myymässä omien pikku pihojensa tuotteita sulassa sovussa isojen torikojujen seassa. Alue on erittäin laaja, ja muistuttaa eniten siitä, että tässä ollaan tosiaan TURKISSA. Muutoinhan Alnaya on täysin turismin muokkaama. Torialue oli tosiaan ainoa aidosti turkkilainen kokemus koko reissulla. Täältä paikallisetkin ruokatarpeensa ostavat. Basaari on sikälikin soma ja pittoreski, että lähistöllä on myös moskeijoita, joista kuuluu asiaankuuluvat huudot ajoittain. Basaarin laidalta löytyi myös eläinkauppa!

Hotelli KLUB DEM Konaklissa

pikkukimalainen    07.01.2009    Alanyan muita vinkkejä    Alanya

Finmatkojen Hotelli Klub Dem **** Konaklissa oli oikein soma. Hieno puutarha. Hyvä ravintola (ihanaaaaa ruokaa, ehkä 30% halvempaa kuin Suomessa). Merenranta, jossa hiekkaosuus jotain alle 10 metria, muutoin ranta on limaista ja liukasta roso-kalliota, jolta ei vuorikauriskaan selviäisi ehjin nilkoin. Ei simpukoita, sen sijaan meressä ui vastaan laastareita ym. saastaa ihan kylliksi. Mereen johtaa onneksi iso hyvä laituri, jolla voi ottaa myös aurinkoa ja hyppiä mereen. Hotellin uima-allas on tosi hyvänkokoinen, miinuksena vettä "limoittavat" nuoret ruotsalaispariskunnat, joita pahimmillaan likoaa samassa altaassa useampia. Irstasta meininkiä siihen nähden, kun kyseessä on perhehotelli ja lapsia. Ranta on muuten lapsiystävällinen, samoin allasalue. Huoneet ovat kivat, parvekkeet tilavat. Hotellin alueella on pieni "market" eli pienenpieni kioski, joka on todella kallis. Pikkuruinen aamiaisjuustopaketti maksoi yli 4e.

Hotellin suurin miinus on se, että se sijaitsee 12km päässä itse Alanyasta. Tosi iso miinus, itse asiassa. Viikon loman aikana tuli käytyä itse kaupungissa vain 3 kertaa. Bussi kulkee hotellialueen ja hotellin pihan kautta 5 kertaa vuorokaudessa, lippu muistaakseni noin 1,50 e yhteen suuntaan. Taksi maksaakin jo jotain 40 e. Jotenkin oli tosi loukkuunjäänyt olo, ihan oikeasti. Jos menee yleisillä busseilla, pitää kävellä noin 1 km päätien varteen. Lähempänä voi tehdä ostoksia noin 700 m:n päässä olevalla basaarialueella.

maksaminen ravintolassa

pikkukimalainen    07.01.2009    Alanyan ravintolat ja baarit    Alanya

Ravintolassa maksaminen oli kyllä oma taiteenlajinsa. Tarjoilijalle piti erikseen huitoa, jotta "voitais tästä häipyä". Sen jälkeen tapahtumat kulkevat seuraavanlaisesti: tarjoilija tuo pinen, soman puuarkun. Siellä on lasku. Laskun käsinkirjoitetun puolen saa ottaa itselleen. Jos kalkkeeripuolen ottaa vahingossa, saa tarjoilija sanktion, jossa hän joutuu tekemään kuukauden ilmaista työtä (kk-palkka on jotain 200 e). Niin että olkaa solidaarisia, älkää viekö kuitin väärää puolta. Pikku arkkuun laitetaan summa. Tarjoilija huidotaan uudelleen paikalle. Tarjoilija hakee pikku puuarkun. Odotusta. Odotusta. Odotusta. Lopulta tarjoilija tuo pikku puuarkun takaisin. Siellä on vaihtorahat. Jes, pääsemme lähtemään. MUTTA! Muista tippi, väh 10% laskun hinnasta (pistäkää oikeesti se tippi, niillä on niin surkea palkka). Tippi jätetään samaan vaateliaaseen pikku puurasiaan. nyt voit lähteä ravintolasta :)

Ostokset alanyassa

pikkukimalainen    07.01.2009    Alanyan ostokset    Alanya

Alanyassa on ihan sikakallista, ikävä kyllä. Kovan tinkimisenkin jälkeen sai pulittaa samoja hintoja kuin Suomessa. Koomisin esimerkki oli sievä lasimosaiikkilyhty, josta kauppias pyysi 110 euroa!!! Anttilassa samantyylinen olisi maksanut alle 30 e (jos siellä sellaisia myytäisiin). Tingin itseni ja myyjän henkihieveriin, ja sain lyhdyn 20 eurolla :/ Huh!

Alanyaan ei kannata mennä ensisijaisesti shoppailemaan, jos haluaa jotain erityistä kivaa. Joka kaupassa on myynnissä samat tuotteet, ihan totta! Eli vaatekaupoissa on kaikissa samat tuotteet, jotka ovat lähinnä piraatteja. Teetäkään ei tarjottu kertaakaan missään puodissa, vaikka kävin kyllä ostoksilla. Olin pettynyt. Laukut olivat ehkä parasta ostosantia Alanyassa, ne olivat persoonallisia (tosin piraatteja nekin). Sisustustuotteita en löytänyt, sen sijaan matkamuistokrääsää oli tarjolla tosi paljon joka kulmassa. Ärsytti hirveästi. ESIM Kleopatra-rannan myymälässä oli MAATUSKOJA myynnissä, hintaan 7e/kpl!!! Enemmän kuin Venäjällä! Kaiken huipuksi maatuskat olivat muka-turkkilaisia ja Kiinassa tehtyjä 0_o Kyllä matkustajaa vedätetään. Sisutuksellisesti hauskoja turistihöpötyksiä olivat ns. kurpitsalamput, oikein somia.

Oletko vieraillut Alanyassa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.