Alanyan matkakokemukset ja vinkit: Sivu 11

finnairin siivin

amu    24.09.2011    Alanyan lennot & liikenne    Alanya

ostimme pitkästä aikaa matkan aurinkomatkoilta, joten pääsimme finnairin kyytiin ja täytyy myöntää että oli todella positiivinen kokemus. menomatkalla huomasimme että kone ei tule täyteen, joten kysyin lentoemolta että olisiko mahdollista saada oma penkkirivi kun on puolitoistavuotias lapsi mukana, no emo sanoi että eiköhän se järjesty, ja järjestyihän se ensimmäistä kertaa ikinä, sama emo tuli myöhemmin kysymään että haluaisiko pienokainen maistella jauhelihapihviä, ruoka-annoksia oli jäänyt yli joten pikku-neiti sai veloituksetta koko aterian, sama palvelu jatkui paluumatkalla, harkitsemme vakavasti siirtymistä aurinkomatkojen asiakkaiksi (ei ole maksettu mainos) ;)

mukava hotelli

Vieras    24.09.2011    Alanyan hotellit    Alanya
Yöpymisen ajankohta: Syyskuu 2011 | Hotelli: Atzalea

Hotelliin olimme muuten tyytyväisiä, mutta hotellin hamam ei ole kokeilemisen arvoinen. Kävimme äitini kanssa käsihoidossa ja molempien kynsinauhoja käsiteltiin niin rajusti, että verta tihkui. Ei tainnut olla mikään ammattilainen tuo manikyyrin tekijä. Hamamin miespuoliset työntekijät kuljeskelivat pyyhe lanteilla virnistellen hamamin tiloissa, mikä oli meistä vähän outoa.

Pidimme hotellin aamupalasta. Henkilökunta oli pääosin mukavaa, kaikki tosin eivät puhuneet englantia. Hotelli oli rauhallinen ja altaille mahtui hyvin uimaan ja aurinkoa ottamaan. Yöelämän äänet eivät häirinneet ainakaan meitä, sillä huoneemme sijaitsi viidennessä kerroksessa. Siivous ei ollut kovin perusteellista, mutta ei se meitä suuremmin haitannut. Jalkapyyhkeen pyysin pari kertaa erikseen vaihtamaan kun se oli niin märkä ja hiekkainen.

Arvosana hotellille:

Bistro Bahama

muus    18.09.2011    Alanyan ravintolat ja baarit    Alanya

Bistro Bahama sijaitsee lähellä Kale-kukkulan juurta, läntisellä puolella. Damlatakselta hiukan ylöspäin. Aivan kertakaikkisen erinomaista ruokaa, kokkina toimikin joku paikallisten ravintoloiden välisen kokkikilpailun voittanut henkilö. Ystävällinen palvelu, ilmaiset alkupalat, popparit ja ilmaiset drinkit ruoan jälkeen. Suosittelen erittäin lämpimästi!

Baronessa Aparts

muus    18.09.2011    Alanyan hotellit    Alanya
Yöpymisen ajankohta: Syyskuu 2011 | Hotelli: Baronessa

Hotelli sijaitsee hyvällä paikalla. Aivan kävelymatkan päässä kaikkialta. Huoneistomme oli todella tilava kaksio. Altaita oli yhteensä kolme kappaletta, yksi lasten allas ja yksi lämmin allas, yksi kylmempi allas. Miinuksena mainittakoon se, ettei aurinko juurikaan paista allas-alueelle. Hotellin ravintolassa oli varsin herkullista ruokaa, mutta annoksia sai odottaa TODELLA kauan vaikka asiakkaita ei ollut paljon. Henkilökunta asiallista, hiukan häiritsi jatkuva kysely siitä milloin söisimme hotellilla ja miksi emme syö koskaan hotellilla jne. Ilmastointi oli kallis, 45€ viikko ja jos olisi halunnut käyttää langatonta nettiä, se olisi maksanut 15€ viikko, kun monissa paikoissa se on ilmainen. Siivous oli jotain sinnepäin, tosin meitä se ei häirinnyt kun emme paljoakaan aikaa hotellilla viettäneet.

Arvosana hotellille:

Sammy's place

Turrre    28.08.2011    Alanyan ravintolat ja baarit    Alanya

chicken oli tosi maukasta, ihmiset puhuu suomee.. Palvelu pelaa ja viihdytystä myös. :))

Hyvällä Paikalla.

Vieras    17.08.2011    Alanyan hotellit    Alanya
Yöpymisen ajankohta: Heinäkuu 2011 | Hotelli: Develi

Hotelli Develi.

Viikko takana Alanyassa ja Hotelli Develi.

Ihastuttava hotelli ja hyvä mukava asiallinen henkilökunta,kaikki +2 tähteä mitä Aurinkomatkat lupaa täyttyi ja ylittikin tähdet.

Hotelli on oivassa paikassa keskustassa,kuitenkin sivukadulla ja kadun ylityksen päästä Kleopatra rannasta,henkilökunta todella auttoi,neuvoi avuliaasti "pientä taaplaajaa"kun kysyimme minne kannattaa mennä syömään illalla ja mitä ostaa mistäkin,huoneet vaatimattomia mutta siistejä,kaikki pelasi,eli: saletisti natsasi,suosittelen lämpimästi tätä hotellia.

Muuten Alanya kohteena ei niin ihmeellinen,ei oikein mitään nähtävää,mutta liikuimme itse maalaiskyliin ja näimme paikallisia asukkaita jotka olivat todella ystävällisiä ja kauniita maisemia voi ihastella polkupyöräretkillä.

Arvosana hotellille:

Kansainvälinen, laadukas perhehotelli, jota voi suositella

Vieras    14.08.2011    Alanyan hotellit    Alanya
Yöpymisen ajankohta: Heinäkuu 2011 | Hotelli: Royal Garden Suite, Konakli

Viiden hengen seurueemme oli ensimmäistä kertaa Turkin Alanyassa heinäkuussa 2011. Valitsimme Aurinkomatkojen Royal Garden Suiten all inclusiven ja monipuolisten harrastusmahdollisuuksien, ja myöskin sijainnin vuoksi. Kaikki odotuksemme ylittyivät moninkertaisest; all inclusive -palvelu oli erinomainen, jopa viiden tähden arvoinen, -ruokaa oli yltäkylläisesti, eikä toistoa listassa ollut, . Ruoka oli erittäin hyvää, se oli monipuolista ja valikoima oli valtava alkupaloista jälkiruokapöytään saakka. Tarjoilu oli siistiä, tilat olivat erittäin siistit, eikä minkäänlaisia vatsaongelmiakaan tullut. Perhesviittimme oli siisti ja hyvä sijainniltaan, ja huoneisto siivottiin todella hyvin päivittäin. Koko hotellin henkilökunta kaikkiaan oli käytökseltään hyvin korrektia ja miellyttävää. Ohjelmaa järjestävä henkilökunta huolehti koko ajan vieraiden viihtyvyydestä, ja kävi kutsumassa, ja pyytämässä osallistumaan vesijumppaan, rantalentikseen, aerobiciin ja itämaiseen tanssiin ja iltaohjelmiin jne. Erittäin kivoja ihmisiä ja erittäin palvelualttiita.:) Muu hotellin asiakaskunta koostui pääosin saksalaisista ja venäläisistä. Suomalaisia oli jonkin verran, samoin hollantilaisia ja turkkilaisia. Uima-allas oli iso ja hyvinhoidettu.

Hotelli sijaitsi rannalla, joka oli ihan ok, l. vesi lämmintä ja hiekkapohja, mutta ei todellakaan Välimeren parhaimmistoa. Ranta ei tietenkään ole hotellin vika. Konaklin kylä on hotellilta muutaman sadan metrin päässä ja siellä on hyvin "basaareita" yms. ostosmahdollisuuksia. Palvelu ja myyntitapahtuma itsessään oli maltillisempaa kuin Alanyan basaareissa. Alanyaan meni autolla noin viisi minuuttia. Paljon plussaa annamme myös Summer garden -discolle, joka sijaitsee Konaklin ja hotellin välillä. Hotellin henkilökunnan kautta saimme myös järjestettyä kaikki lisäpalvelut, retket yms. Oli todella hyvä paikka, jonne varmasti tulee mentyä uudelleen.

Arvosana hotellille:

Palmiye Peach Hotelli ja Melu!!

Vieras    08.08.2011    Alanyan ravintolat ja baarit    Alanya

Hotelli ja Melu :((

Juuri viikon matka takana Alanyan Palmiye Beach hotellissa ja toista kertaa ei tule.

Hotelli siisti ja ruoka hyvää,mutta kallista.

Hotellin Ravintolassa joka ilta hirvittävä biletysmeininki,musiikki soi tauotta ja täysillä desibeleillä,eli huoneissa ei nukutuksi saa,samaten henkilökunta osittain erittäin "iholle"käyvää,vastaanoton nuorimies ekonsa kanssa ei palvelusta ollut koskaan kuullutkaan!!!

Parasta Alanyassa on lapsiperheille tarkoitetut vesiliukumäet ja illalla Kale kukkula auringonlaskun aikaan.

Mielestämme yliarvostettu turistikohde,johon toiste,emme mene.

ruokamarkettien hinnat

Vieras    06.08.2011    Alanyan vaarat ja ongelmat    Alanya

Tulin juuri viikon matkalta Alanyasta. Tämä oli kolmas visittini sinne. Paikka on kiva ja tekemistä riittää. Sellainen ero aikaisempiin kertoihin oli, että kauppojen myyjistä on tullut entistäkin agressiivisempia. Aivan tajutonta väkisin tyrkyttämistä muutamaa kauppaa lukuunottamatta. Lupaavat ensin kadulla, että kunhan sisään tulet, niin annamme ensin katsella rauhassa....ja katin kontit! Parissa ruokamarketissa jouduin huijatuksi. Hintoja ei ollut missään ja kassalla ennen minua oli paikallinen asukas, joka osti ison määrän vaikka mitä ja loppusumma oli 10 liiraa ja minulla vain muutama ruokatavara ja summa oli tasan :D 20 liiraa. Turisteille on siis eri hinnat kuin paikallisille. Yhdessä ravintolassa meinasivat veloittaa 15 liiraa liikaa. Kannattaa katsoa hinnat tarkkaan. Monessa paikassa et saa kuittia, vain käsin kirjoitetulla lapulla on ruokien kokonaissumma. Viinien hinnat ovat turisteille aivan mitä sattuu, eikä laadusta ole takeita. Mutta paikka on kyllä ihan käymisen arvoinen, kunhan et anna vetää itseäsi höplästä, sillä yritystä kyllä on :) Tinkimestä vielä hieman....olen itse kova tinkimään ja joskus teki pahaa katsoa vierestä. kuinka jokusia turistiparkoja surutta sumutettiin hinnoissa, koska eivät osaa/uskalla tinkiä kunnolla. Lähtöhinta vain reilusti alas ja siitä lähdetään. Monesti hinnoista sain yli puolet pois tinkimällä. Esim "170 liiran" puseron sain 30 liiralla :DD

Kuumuus

Vieras    04.08.2011    Alanyan muita vinkkejä    Alanya

Vietimme viikon loman Turkin Alanyassa heinäkuulla 2011. Matka oli Nazarin järjestämä. Olimme ensimmäistä kertaa ko. matkatoimiston matkalla ja kaikki sujui erittäin mallikkaasti, voimme suositella. Yövvyimme hotelli Kandelorissa, joka sijaitsi lähellä Kleopatra-rantaa. Hotelli oli ok ja ruoka hyvää (all inclusive). Hotelli koostui kahdesta eri rakennuksesta, molemmat remontoitu vuonna 2010. Henkilökunta oli erittäin ystävällistä. Ainut miinus oli pieni uima-allasalue sekä heinäkuulle ajoittunut ääretön kuumuus. Mitään ei jaksanut tehdä, ei edes ottaa aurinkoa, yötkin olivat kuumia, n. 30 astetta lämmintä ja kosteaa. Alanayassa ei tuule niinkuin esimerkiksi Rhodoksella. Suosittelemme matkaa muuna ajankohtana, esim. aikaisemmin keväällä tai syys-lokakuulla. Bazaarialueen myyjät järkyttäviä tyrkyttäjiä edelleen. Jos sattui naismyyjä, he olivat paljon ystävällisempiä kuin miehet ja antoivat rauhassa katsella. Käytimme ainoastaan Turkin liiroja, jotka tulivat edullisemmaksi kuin euroilla maksaminen. Kortteja emme uskaltaneet käyttää. Veneretkille kannattaa mennä, olimme auringonlaskuristeilyllä ja se oli tosi hieno. Alanya on hyvä paikka auringonottajille, bilettäjille sekä shoppailijolle.

kultakorut

amu    27.07.2011    Alanyan ostokset    Alanya

jos sattuu olemaan tarvis vaikkapa sormuksille ;) ja on turkissa lomalla, kannattaa käydä jossain matkatoimiston suosittelemassa kultakaupassa visiitillä. kullan markkinahinta on nyt niin korkealla että säästää voi ainoastaan työkustannuksissa ja työ on turkissa paljon halvempaa kuin suomessa, joten kun käyttää luotettavaa kauppiasta "tienaa" hiukan matkarahoja takaisin ;)

Rannalla.

Vieras    26.07.2011    Alanyan hotellit    Alanya
Yöpymisen ajankohta: Huhtikuu 2011 | Hotelli: Balmiye Beach

Olimme huhtikuussa Finnmatkojen Balmiye Beach hotellissa.

Hotelli on loistavalla paikalla,ranta melkein kiinni hotellissa,huoneet pieniä mutta siistejä,uima-allas tosi pieni ja sisällä portaikkojen lomassa,ilman vettä,johtuen varmasti ajankohdasta,eikä sinne muutenkaan olisi huvittanut mennä uimaan,kaikkien käytävillä kulkevien katsottavaksi.

Aamiainen normaali,kahvia,teetä,tuoremehua,leipää,juustoa,leikkeleitä ja kananmunia,ei hedelmiä.

Hotellin ravintolan henkilökunta palvelualtista,mutta "isku"-päällä meininkiä riitti kuvottavuuksiin asti,jatkuvasti joku pyytämässä duuniajan jälkeen teetä lipittämään johonkin.....:((

Muuten paikkana Alanya ihan jees,jos haluaa rantsulomaa,pelkkä Kale kukkula ja vesiliukumäet ei tee paikasta houkuttavaa,tyylillä,tänne pian uudestaan.

Arvosana hotellille:

Hinta-laatu -suhde ok

Vieras    17.07.2011    Alanyan hotellit    Alanya
Yöpymisen ajankohta: Toukokuu 2011 | Hotelli: Develi

Hotelli oli edullinen ja siihen nähden ok pariskunnalle yhdeksi viikoksi, mutta kahdeksi viikoksi tai lasten kanssa en tähän hotelliin lähtisi. Keittiötä/ keittolevyjä ei ollut, vain pieni minibaarijääkaappi, joka ei sähkökatkosten takia ollut kylmä. Vähän nuhjuisen ja vanhan oloinen, ei kuitenkaan mikään murju. Henkilökunta oli todella mukavaa ja iloista. Uima-allas oli pieni, syvä ja puolipäivää varjoinen, mutta eipä se näin lähellä rantaa haitannut. Aamupala oli niukka, mutta kyllä sillä pari tuntia pärjäsi. Aamupalalla oli erilaisia marmeladeja, juustoa, kurkkua, tomaattia, leipää ja kahvia/teetä.

Hotellin sijainti on aivan loistava (viisi tähteä tästä!) ja seutu kivan näköistä. Bussi ei hotellin eteen pääse, mutta se ei ainakaan meitä haitannut, matka bussille oli hyvin lyhyt, vain kymmeniä metrejä. Sijainti kävelykadulla oli hyvä siksi, että liikenteen melu ei huoneeseen kuulunut, mutta alakerran ja vastapäisen hotelli Bavyeran karaoke jonkin verran. Lisäksi kävelykatu oli ihanan näköinen.

Matka tähän hotelliin oli edullisin mitä löysimme ja sisälsi vielä kevyen aamupalan, joten siihen nähden olemme tyytyväisiä. Valitsimme hotellin hinnan ja sijainnin perusteella.

Arvosana hotellille:

Yöelämä

Vieras    13.07.2011    Alanyan ravintolat ja baarit    Alanya

Yöelämä Alanyassa on aivan mahtava! Baareissa tuli pyörittyä lähes joka ilta viikon lomallamme. Meno oli joka päivä ihan hillitön. Robin Hood ja Doors muodostuivat lemppareiksi. Kaikki hyvät baarit ja ravintolat satama-alueella lähellä toisiaan. Sisäänpääsymaksua ei ollut missään, ikärajoista ei puhettakaan, juomat kohtuuhintaisia ja baarimikot aivan ihania.

Ystävällinen, siisti Ark-hotelli

kesämatkailija    10.07.2011    Alanyan hotellit    Alanya
Yöpymisen ajankohta: Kesäkuu 2011 | Hotelli: Ark huoneistohotelli

Lomailimme perheen kesken Alanyan Ark-huoneistohotellissa ja lomamme sujui ihanasti. Koko hotellimiljöö viihtyisä ja siisti, sisustus modernia. Henkilökunta fantastista, puhuivat muutamia sanoja Suomeakin, todella yställistä palvelua. Huoneet perussiistejä, sängyt kylläkin kovia ja lakanat onnettomat, se ainoa miinus tästä hotellista.

Allasalue ihana, allasbaarista sai hakea juomia klo 10-23 (olimme ottaneet allinclusiven mikä tosi kätevä kun ei rahan kaa tarvi pelata..) Allasalueella oli kolme vesiliukumäkeä, ne olivat käytössä pari tuntia aamupäivällä ja pari tuntia iltapäivällä. Siellä oli hubaa niin lapsilla kuin isommillakin... :)

Ruoka oli hyvää ja monipuolista, salaatteja montaa eri sorttamenttia ja lapsille oma buffet. Ei ollut valittamista.

Kaikenkaikkiaan suosittelen Ark-hotellia, hintalaatusuhde on kohdallaan!

Arvosana hotellille:

Oletko vieraillut Alanyassa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.