Alanyan matkakokemukset ja vinkit: Sivu 10

isabella

Vieras    10.03.2012    Alanyan hotellit    Alanya
Yöpymisen ajankohta: Lokakuu 2011 | Hotelli: Isabella

Hotellin vastaanotossa oli ystävällinen viehätttävä nainen. Mutta mies tarjoilijat ilman tippiä palvelu huononi ja kylmeni.

Osa yritti koko ajan petkuttaa antoivat väärin rahasta takaisin, aina omaan käteen enempi.

Liikaa tulivat liki, mielistelivät.

Hakole

Arvosana hotellille:

Upea hotelli

Vieras    25.02.2012    Alanyan hotellit    Alanya
Yöpymisen ajankohta: Syyskuu 2011 | Hotelli: margrita

Todella siisti ja laadukas hotelli. Henkilökunta tosi ystävällistä, ja auttavaista.Jäivät iltaisin, hiljaiseen aikaan, juttelemaan ja viettämään aikaa seuraamme. Siivojat tosi mahtavia ja ystävällisiä.

Olemme olleet ks hotellissa jo kaksi kertaa ja olemme jälleen varanneet kyseisen hotellin kun taas syyskuussa lähdemme kohti Turkin aurinkoa ja ystävällisiä ihmisiä tapaamaan. Suosittelen hotellia!

Arvosana hotellille:

Hieno, moderni, hyvällä paikalla - Zaman Garden

Vieras    25.02.2012    Alanyan hotellit    Alanya
Yöpymisen ajankohta: Lokakuu 2011 | Hotelli: Grand Zaman Garden Hotel

Hotelli oli iso ja hieno, lähellä rantaa ja palveluja. Ympärillä muita saman ketjun hotelleja, ja äänekäs pääkatu, joka ei pahemmin meitä ainankaan häirinnyt.

Ruoka / all inclusive ei ollut kummonen. Jälkiruokia kyllä riitti moneen makuun, mutta juomista levisi jokin vatsapöpö, koska henk.kunta käytti mehukoneessa vesijohtovettä. Myös lautaset vain huuhdeltiin nopeasti samasta letkusta. Jokaisella hotellissa juoneella tuntui olevan yhtenä päivänä tuo vatsatauti ja seuraavana päivänä ei enää mitään, mutta meilläpä se iski lapseen lähtöpäivänä. Tuli tutuksi Alanyan upea kansainvälinen yksityisairaala, joka oli lähes täynnä näitä oksennustautipotilaita. Suomenkielinen vastaanottovirkailija! Hoito oli jopa parempaa kuin suomessa, heti pääsi verikokeisiin ja tiputukseen, eikä hetkeäkään tarvinut odotella! -Kyllä tämän kokemuksen jälkeen lähdetään luottavaisin mielin taas ensivuonna Alanyaan! Lääkäri oli pohjoismainen, taitava, sairaala oli siisti ja moderni. Ei valittamista pohjoismaisen turistin terveydenhuollossa! Kannattaa ottaa ennen matkaa matkavakuutus, tämäkin lääkärireissu olisi tullut kuulema maksamaan n 5000e! Olisi pitänyt vielä jäädä tiputukseen, mutta päätimme lähteä kotiin, hyvin porskutettiin eteenpäin, miletöntä hoitoa!

Mutta muuten hotellissa ei mitään negatiivista, mahtavat uima-allasalueet, monta vesiliukumäkeä, saunat + hamamit, vartijoita, ei kuulemma tarvitse edes parvekkeen ovea laittaa kiinni! (Eipä siinä luokkoa edes ollut!) Respasta sai ilmaiskupongin rannan aurinkotuoleille, vuorokauden ympäri oli jotain syötävää, ruokien lisäksi jäätelöä, hampurilaisia, ranskalaisia ym!

Upealle Kleopatra-rannalle 200m, kauppoja lähellä, mutta ydinkeskustaan muutamasata metri, upea paikka!

Huoneet tilavia meilläkin 5 kpl sänkyjä, neljä tarvittiin! Siistejä, siivoja oli tarkka ja vaihtoi tyynyliinat joka päivä, ja muut lakanat joka toinen pvä.

Upea hotelli, ei valittamista muuten kuin ruoan suhteen, Alanya on upea paikka, käymme siellä joka syksy! Kannattaa käydä suomalaisena Heikinbaareissa ja Bistro mangossa, sekä suomalaisen TV:stäkin tutun Piian omistamassa Kippiksessä ja suomalaisessa tanssiravintola Mainingissa!

Uudelleen lähdössä!

Arvosana hotellille:

"Rantahotelli"

Vieras    22.02.2012    Alanyan hotellit    Alanya
Yöpymisen ajankohta: Toukokuu 2011 | Hotelli: Balmiye Beach

Hotelli jonka oikea nimi kylläkin on Palmiye Beach.

Hotelli rannalla,huoneet siistejä mutta pieniä,respan henkilökuntaa lukuunottamatta palvelu hyvää päiväsaikaan,illalla "rantsubaarissa" alkaa karkelot ja melu sen mukaista ja samaten tarjoilijapoikien iskuriällötykset,jos olet naisporukassa liikkeellä...tosi yököttävää käytöstä!

Kerran tuli käytyä ja toista kertaa ei tule koko Alanyaan,saimme kuvottavan kuvan koko paikasta,johtuen Hotellin henkilökunnan käyttäytymisestä!!

Arvosana hotellille:

Pascha Bay täysi 10

Vieras    12.12.2011    Alanyan muita vinkkejä    Alanya

Osallistun minäkin Turkki keskusteluun...Olen ollut aina varsin epäluuloinen Turkin suhteen. Olen itse aikoinani työskennellyt matkatoimistosta ja silti epäröin Turkkiin lähtemistä...Tänä kesänä halusimme perheen kanssa äkkilähdölle etelään. Ainoa vaatimuksemme olivat lastenkerho ja all inclusive. Tällainen kohde löytyi Turkin Alanyasta! Pascha Bay. Hieman epäröiden lähdimme matkaan...ja hyvä, että lähdimme. Loma oli täysi 10!! Pascha Bay on aivan mahtava lomakohde!! Hotelli on todella siisti ja tasokas. Ruoka oli hyvää ja se vaihteli päivittäin. Lapset viihtyivät hyvin lastenkerhoissa ja äiti Hamamissa:). Henkilökunta oli ystävällistä. Suomenkielinen opas oli tavattavissa joka päivä useita kertoja. Ohjelmaa hotellissa oli paljon ja varsin mukavaa sellaista. Varaaminen ystäväperheemme kera ensi kesäksi myös matkan Pascha Bayihin! Suosittelen hotellia lämpimästi kaikille lapsiperheille ja tasokkaasti all inclusive lomasta pitäville. Hotellista poistuminen loman aikana ainoastaan kerran ostoksille Alanyan. Ensi kerralla tuskin poistuminen lainkan, sillä myös ostokset voi tehdä alueella jopa edullisemmin kuin keskustassa. Turkki rules!

Pettymys...

yassuska    13.11.2011    Alanyan hotellit    Alanya
Yöpymisen ajankohta: Kesäkuu 2011 | Hotelli: Best House

Kyseessä siis Best House 2. Eli kauempana rannasta oleva best house. Kun tulimme hotelliin aamuyöllä, ensimmäinen ajatus oli oh no... niin pimeä, ahdistava ja tunkkainen fiilis tuli.

Huoneeseen päästyämme tuli olo että ny hotelli vaihtoon ja äkkiä.. no menimme sitten nukkumaan, sänky oli tosi nitisevä, natiseva ja kova. Hotellin vieressä meni moottoritie, joten olemattomista eristeistä johtuen saimme viettää viikkomme aikamoisessa liikenteen pauhussa.. joka jatkui tietenkin yötäpäivää...

huone oli aikas epäsiisti, seinällä oli jotain oksennuksen tapaista jne... Henkilökunta oli kuitenkin tosi mukavaa, siitä plussaa. Niin ja sähköthän ne pamahteli poikki tuon tuosta, mut se kuulemma normal in alanya.....

Kauppiaat ja ravintoloiden sisäänheittäjät olivat muuttuneet sitten edellisen käynnin tosi aggressiivisiksi , suuttuivat samantien jos ei mennyt sisään.. Eiköhän turkki ole nyt nähty, seuraavaksi rapakon taa... ;)

Arvosana hotellille:

Oikein mukava hotelli

yassuska    13.11.2011    Alanyan hotellit    Alanya
Yöpymisen ajankohta: Toukokuu 2009 | Hotelli: Atzalea

Azalea on oikein mukava ja siisti hotelli Alanyassa lähellä rantaa ja palveluja. Silloinen

henkilökunta oli tosi mukavaa porukkaa, joukossaan myös yksi suomea puhuva mies. Ystävällisiä

ja avuliaita, eivät kuitenkaan niin tyrkkyjä, kuin yleensä turkkilaiset tahtoo olla. Voin lämpimästi'

suositella tätä huoneistohotellia ihan kaikille! :)

Arvosana hotellille:

Odotukset korkealla

Vieras    01.11.2011    Alanyan muita vinkkejä    Alanya

Olimme lokakuussa 2011 Alanyassa Aurinkomatkojen matkalla, hotelli Grand Zaman Garden ****.

Olemme aiemmin käyneet ko. kohteessa 3 kertaa, mutta matkanjärjestäjän matkalla sekä hotellissa ensimmäistä kertaa.

Hotelli oli jo entuudestaan tuttu, odotimme ja petyimme. Hotelli on ulkoapäin hieno, tai no on sisältäkin, mutta ruuassa ei ole mitään kehumista! Meidän 8 henkisestä seurueesta 6 oksensi/ripuloi ja muutamilla vatsanväänteitä ja vain yksi selvisi ilman vatsakipuja. Jopa Baskent-sairaalaan asti päädyttiin. Koko ko. hotelli tuntui oksentavan, ja vessassa istuessa kuuli, ettei ollut yksin. Käytävillä kuljeteltiin keittoja ja hedelmiä potilaille huoneisiin. Tulipahan tuokin koettua, kotimatkalla asiakas tiesi kertoa, että hotellin tarjoilija oli vain huuhdellut äkkiä likaiset astiat ja täyttänyt mehuautomaatin ihan vaan jollain likaisella kaivovedellä....

Ei hotellissa muuta vikaa, n. 850 E /hlö, aika kallis siis, ei kyllä hintansa arvoinen! Siisti hotelli, hyvä siivouspalvelu!

Alanya on ihana lomakohde, Aurinkomatkat oli todella hyvä, sekä Finnair oli mitä mainion! Olemme lentäneet aiemmin turkkilaisilla yhtiöillä ja tämä F oli luksusta niihin verraten! Hyvä HeikinBaari!!!

Terveys ongelmat Alanyan matkan jälkeen

Vieras    10.10.2011    Alanyan vaarat ja ongelmat    Alanya

Aiemmin jo kertoilin olleemme kolmen viikon matkalla Alanyassa ja vatsaongelmistamme. Nyt viikon kuluttua on selvinnyt, että olen sairastanut matkalla giardiaasiin, joka on siimaeläimiin kuuluvan Giardia lamblian aiheuttama suolistosairaus. Oireet jatkuivat kotimaahan päästyämme ja vaati lääkärinhoitoa. Hoitona on Metronidazole-antibioottilääkitys, joka kestää seitsemän vuorokautta. Kannattaa siis huolehtia, millä tahansa reissulla riittävästä käsihygieniasta ja puhtaan veden saannista. Kannattaa todella välttää niitä jääkuutioita juomissa, ravintoloiden kasviksia ja huonosti kuumennettuja ruokia yleensä. Tämä alkueläin nimittäin tarttuu juuri saastuneen ruoan ja juoman välityksellä sekä suoraan kosketustartuntana. Vuosittain suomessa rekisteröidään n. 300 tartuntaa, joten olipa todella huono tuuri meikäläisellä. Toivotaan, että em. tiedoista on apua jollekin toiselle saman kokeneelle tai matkaa suunnittelevalle.

Taas Alanyassa

Vieras    10.10.2011    Alanyan hotellit    Alanya
Yöpymisen ajankohta: Lokakuu 2009 | Hotelli: Royal Palm

Oltiin Lomamatkojen matkalla ko. hotellissa, lämmintä riitti. Olemme aikaisemmin käyneet Alanyassa useammankin kerran, yleensä 2-3 tähden huoneistohotelleissa. Nyt olimme varanneet 4 tähden Royal Palmiiin perhehuoneen, sillä perheseemme kuuluu 3 lasta.

Lomamatkat toimi hyvin, hotelli oli ihana! Moderni, rannan läheisyydessä ja hyvällä paikalla, vaikka sanotaan että keskustaan on matkaa...Huoneemme oli tilava, vastasi huoneistoa. Kaikille lapsille asiallliset sängyt ja erittäin ystävällinen palvelu ja siivooja! (Siivous JOKA päivä!)

Useasti käytiin Heikin Baarissa syömässä jonne oli vain n. 50-100m. Tyttäreni sai heti nuoresta tarjoilijapojasta kaverin :)

Ranta oli siisti, vesi puhdasta. Hotellin ympäristö asiallinen ja ruoka hyvää. Kerran viikossa Turkkilainen Ilta, Haman on ilmainen.

Kävimme myös itäisellä rannalla, joka oli ihan roskainen ja vesi aivan likaista ja sameaa.

Suosittelen kaikille Kleopatra -rantaa, en yhtään ihmettele, miksi Kleopatra on Alanyan suosituin ;)

Kävimme myös Kyläretkellä vuoristossa. -Paikallista elämää, upeita maisemia, hyvää ruokaa ja tutustuminen moskeijaan. Mieletön!

Voin suositella Alanyaa yhä uudestaan joka vuosi, sinne matkustamisesta on muodostunut ns. perinne, Lokakuu on vakioajankohta!

Arvosana hotellille:

Turkki...tuo "kehuttu" maa!

Vieras    07.10.2011    Alanyan muita vinkkejä    Alanya

Pieniä kertomuksia turkin matkasta. Viikko Alanyassa tarjosi kyllä kaiken näköistä ja paljon kokemuksia jotka nyt suurimmalta osalta oli kylla kaikkea muuta kun hienoja.

Jos nyt jotain posiitiivista kertoisi niin Hammam oli kyllä mielenkiintoinen kokemus ja kannattaa kyllä kokeilla, sekä vuoristoretki paikallisen väestön asuttamiin kyliin oli hieno reissu. Ainii..AURINKO PAISTOI koko viikon!

Mutta siihen ne sitten jääkin.

Ensimmäinen varoitus. ÄLKÄÄ VARATKO VENERETKEÄ SATAMASTA AINAKAAN SEE WOLF NIMISESTÄ VENEESTÄ. Retki on halvempi (15E) per henkilö. Teille luvataan satamassa vaikka mitä mutta retki on aivan jotain muuta kun puheet antaa ymmärtää. Että tule näkemään 2 miljoonaa kalaa,ette myöskään kilpikonnia tai delfiinejä. Että pääse hyppäämään kalliolta veteen, ette 5 tai 15 metristäkään. Luolat näette laivasta. Ainut luola missä pääsee käymään on mutakylpyluola. JA JOS MENETTE UIMAAN KUN LAIVA PYSÄTYY NIIN UIKAA NOPEASTI SILLÄ KUN PILLI SOI KONEET ON JO KÄYNNISSÄ ja LAIVAN TAAKSE TULEE SUURET PYÖRTEET JONNE SUUREMPIKIN MIES JOUTUESSAAN ON HÄTÄÄ KÄRSIMÄSSÄ. Kokemuksesta voin sanoa että siitä tulee elämän kauheimmat 5 sekunttia kun ei pääse ylös ja luulee hukkuvansa.

Ruoka laivalla on melko huonoa ja VIINI aivan täyttä kuraan.

ELI YHTEEN VETO SIITÄ = EI AINAKAAN SEEWOLF VENEESEEN

Seuraava miinus turkista. KAUPPIAAT= pieniä piruja,jotka on puettu lampaiden vaatteisiin. YRITTÄVÄT KUSETTAA KOKO AJAN!

Lisää miinuksia HINTATASO=Ainakin Alanyan rantakadulla lähes sama kun suomessa...kauempana tietysti halvempaa.

jos mietitte että pitäisikö teneriffan tai canarian saarten sijaan lähteä turkkiin ni MIETTIKÄÄ VIELÄ KERRAN!

Mutta tulipa sekin maan nähtyä....vain ilmaiseksi turkkiin.

Yosun cafe and bar restaurant

minizu    05.10.2011    Alanyan ravintolat ja baarit    Alanya

Hyvä ja ystävällinen palvelu. Ruoka tosi hyvää. Sijaitsee: Kleopatra rannalta kohti ostoskatua, aivan kadun alkupäässä.

Ihan ok.

minizu    05.10.2011    Alanyan hotellit    Alanya
Yöpymisen ajankohta: Syyskuu 2011 | Hotelli: Best House

Hotelli huone oli pinta siisti. Henkilökunta oli ihan mukava. Hotellin sijainti on iso plussa. Lähellä ostoksia. Lähellä Kleopatra rantaa.

Arvosana hotellille:

Viihtyisä

minizu    05.10.2011    Alanyan hotellit    Alanya
Yöpymisen ajankohta: Lokakuu 2010 | Hotelli: May Flower

Hotelli sijaitsi hyvällä paikalla. Aivan keskustan ostospaikojen lähellä. Lyhyt matka Kleopatra rannalle. Ystävällinen palvelu.

Arvosana hotellille:

Huomioita Alanyan matkalta

Vieras    04.10.2011    Alanyan vaarat ja ongelmat    Alanya

Palasimme juuri kolmen viikon matkalta Alanyasta. Olimme ensimmäistä kertaa Turkissa ja täytyy sanoa, että siinä oli kaksi viikkoa liikaa. Olemme aiemminkin harrastaneet pitkiä matkoja eri puolille maailmaa, mutta kyllä Turkki oli mielestämme erittäin suuri pettymys. Yleensä matkoillamme noudatamme erityistä varovaisuutta liittyen ravintolaruokailuun ja yleensä elintarvikkeisiin sekä juomaveden käyttöön. Pyrimme pitämään myös riittävää huolta veden juonnista, jotta säästyisimme turistiripulilta ja muilta vatsapöpöiltä. Tällä kertaa kuitenkin onni ei ollut kuitenkaan matkassa ja molemmat mieheni kanssa sairastuimme jo muutaman päivän lomailtuamme erittäin ärhäkkään ripuliin, jonka oireina olivat kovat koliikkimaiset vatsakivut, lämpöily sekä yleinen heikotus. Joinakin päivinä hieman helpotti, mutta pian vaiva jälleen palasi. Haimme apteekista antibioottikuurit ja muita ripulilääkkeitä. Näillä vaivat loman loppua kohden lievenivät, mutta eivät kokonaan helpottaneet vasta kun kotimaahan päästyä. Nyt on vielä edessä salmonella- ja ulostenäytteissä käynti sekä vastausten odottelu sekä mahdollinen jatkohoito.

Väkisin myyminen, sekopäinen liikenne (jossa jalankulkija ei ole minkään arvoinen), huijausyritykset, toisinaan teennäinen ystävllisyys ravintoloissa ja kaupoissa sekä ala-arvoisesti järjestetty retki Sabatero-kanjonille paikallisen retkijärjestäjän toimesta antoivat todellisen syyn olla menemättä enää koskaan Turkkiin lomalle. Orient-suite huoneistohotelli oli ihan ok, vaikka selvästi huomasi, että olisi pitänyt käyttää enemmän hotellin palveluja, jotta se olisi tyydyttänyt henkilökuntaa. Kauppojen valikoima on länsi-eurooppalaisittain kovin suppea. Erityisesti lihatuotteet ovat kovin kalliita ja esim. leikkeleissä on huono valikoima. Kasviksia on runsaasti ja monipuolisesti ja ne ovat edullisia. Myös viljatuotteet ovat hyvin edullisia. Kipa- ja Carrefur-marketeissa on hieman paremmat valikoimat. Kanaa on myynnissä runsaasti ja monipuolisesti niin ravintoloissa kuin kaupoissakin, mutta kanan syöntimme loppui siihen, kun apteekin henkilö kertoi, että suomalaisen ei kannata Turkissa syödä kanaa lainkaan! Epäilemmekin, että vatsavaivojemme syynä lienee ollutkin kana-ateria, jonka söimme Turkkiin tultuamme, mene ja tiedä! Joka tapauksessa olemme taas yhtä kokemusta rikkaampia ja mietimme jo uutta matkaa johonkin toiseen maahan.

Oletko vieraillut Alanyassa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.