Matkakokemukset - Nähtävyyksiä Rosalassa

Viikinki keskus

ViidakonMursu    13.07.2014    Rosalan nähtävyydet    Rosala

Tehtiin pieni pyörähdys Rosalan Viikinkikeskuksessa. Lautta lähti Kasnäsistä 11.30 ja tultiin takaisin päin 14.00 lautalla. Lautat oli ilmaisia. Tuo aika riitti oikein hyvin Viikinki keskuksen kiertämiseen, oikeastaan jäi hieman ylimääräistäkin aikaa. Paikka oli ehkä pikkaisen rapistuneen oloinen, ei sellainen kuin kuvittelin.

Muutamia viikinkiaikaisia taloja oli tehty, päällikön halli, asumuksia, joitain uhrialttareita, viikinkilaiva... Viikinkilaivalla ei enää pääse matkustamaan, se on vedetty rantaan, joten se ei oikein keskellä metsää näyttänyt oikein miltään.

Siellä pääsi tutustumaan aseiden replikoihin ja lähes kaikkeen sai koskea ja kokeilla.

Hinta oli 8e per henkilö sisään, paikan päällä oli mahdollisuus myös syödä, A-oikeudetkin löytyi.

Keskuksessa on mahdollista myös yöpyä päällikön hallissa, myös saunamahdollisuus löytyy. Aluksi ajattelimme tätä vaihtoehtoa, mutta paikka on hinnoitellut itsensä ulos. yksi huone, jossa on kaksi sänkyä, maksoi 120e yöltä.

Saarelta pääsee myös bengtskärin majakalle käymään, mutta ei käyty tällä reissulla. Sinne hinta on muistaakseni 59e per naama, taisi olla koko päivän reissu kyseessä.

Kyllähän tuolla viikinkikeskuksessa kävi, mutta ei se lähtemätöntä vaikutusta tehnyt kuitenkaan. Suosittelisin käymään siellä ehkä silloin kun siellä järjestetään esimerkiksi viikinkimarkkinoita tms, olisi ehkä vähän tunnelmaa ja enemmän nähtävää.

Oletko vieraillut Rosalassa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.