Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Intian matkakokemukset ja vinkit

Jalokiviliikeessä huijattiin

Vieras    18.06.2018    Goan ostokset    Goa

Lähellä See Breese hotellia oli jalokivikauppa, jossa myyjä antoi rahasta rutkasti liian vähän takaisin. Huomasimme aika pian asian ja lähdimme vaatimaan rahojamme takaisin.Mies kyllä palautti rahaa, mutta ei kaikkea ja hänestä huomasi, että oli huijannut tahallaan. Kun moitiskelin häntä, niin ei osannut tyyppi kuin naureskella eikä ollut mikään katukauppias, vaan liike oli hieno. Oma moka tietysti, mutta kyllä suututti!

Intia, kaikki huijaa ja ihan koko ajan

Vieras    07.04.2018    Delhin vaarat ja ongelmat    Delhi

Viisikymppinen suomalainen pariskunta once in a lifetimematkalla Delhi-Jaipur-Agra-Delhi. Meitä yritettiin huijata neljä kertaa jo saapumisaamuna matkalla lentokentältä keskustaan hotellille. Ensimmäinen huijari oli nuori kohtelias poika, joka halusi ostaa meille metroliput ja lupasi ilmaisen rikshakyydin metroasemalta hotellille. Sitten metrossa hän halusi, että poistuisimme jollain epämääräisellä väliasemalla. No emme poistuneet vaan jatkoimme rautatieaseman metroasemalle. Poika jäi pois ja näytti jotain.

Rautatieaseman metroaseman ulko-ovella hyökkäsi rikshakuskit kimppuun. Selittivät, että täällä ei saa liikkua ilman kulkupassia. Kun emme uskoneet niin ohjasivat meidät kysymään rautatieaseman vieressä olevilta "viranomaisilta". Nämä virkapukuiset "viranomaiset" vahvistivat, että juu kulkupassit pitää olla. Passit ovat ilmaiset, riksha heittää meidät 20 ruplalla hakemaan passit ja sitten samalla hinnalla hotellille. Sitten ajettiin rikshalla muutama kilometri johonkin tosi epämääräiselle sisäpihalle. Jostain ilmestyi muutama paikallinen selittämään jotain ja tässä vaiheessa meille riitti. Kysyimme aika tiukasti rikshakuskilta viekö hän meidät nyt heti hotellille vai menemmekö jollakin muulla. Rikshakuski alkoi nostelemaan laukkujamme pois, kiitimme häntä "todella paljon" ja vinkkasimme seuraavalle ohikulkevalle rikshalla. Kysyimme tältä rikshakuskilta pystyykö hän viemään meidät ihan suoraan hotellillemme ja näytimme vielä paikan GPS:ltä. Onnistui, mutta maksoi 300 rupiaa.

Seuraavana päivänä yritimme kävellä Delhin rautatieasemalle ostamaan junalippuja. Länsipuolella on joku neljä sisäänkäyntiä ja jokaikisellä meille viittoiltiin, että tästä ei saa kulkea vaan pitää mennä seuraavasta.

Sitten kimppuumme hyökkäsi kauluspaitamies, joka esitteli itsensä käyntikorttia näyttäen "rautatiejohtajaksi".

Hän selitti, että juhlapyhien takia junalippuja on tosi vaikea saada. Kannattaa mieluummin ottaa matkatoimiston kautta auto ja kuljettaja. Hän sanoi varmaan kymmenen kertaa, että asia ei hänelle kuulu hän on vain matkalla kotiin mutta saattoi kuitenkin meidät ihan matkatoimiston ovelle asti.

Otimme sitten Connaught placen lähellä olevasta matkatoimistosta auton, kuljettajan ja hotellipaketit viikoksi.

Paketti oli kallis 1200 euroa, auto vanha romu, hotellit huomattavasti vaatimattomammat kuin esitettäessä.

Silti olimme lopulta ihan tyytyväisiä, että otimme auton ja kuljettajan. Näimme suhtsujuvasti Delhin, Jaipurin ja Agran tärkeimmät nähtävyydet. Kuljettajamme vei meidät vähän kalliimpiin ravintoloihin, mutta ehkä juuri sen takia vältimme vatsataudit. Lopuksi kuljettaja tosin yritti kusettaa meiltä jotain extramaksua 300 euroa, mistä jäi vähän ikävä fiilis. Annoimme hänelle kuitenkin 6000 rupiaa tippiä, mihin hän sitten olikin tyytyväinen.

Matkan varrella oli monenmoista huijausyritystä. Esim. Jaipurissa kävimme apinatemppelissä. Siellä oli joku oppaantapainen heppu, joka myi meille pähkinöitä. Sitten hän näytti, miten pähkinöillä saa apinat kiipeilemään hartioilla ja pään päällä. Kymmenen apinaa kiipeili päällämme puolisen tuntia. Kun olimme lähdössä pois, "opas" pyysi 10000 rupiaa. Hän sanoi, että apinoilla on rabiesta ja ne voivat purra koska tahansa. Rabiesrokotus maksaa kymppitonnin. Tämän hän siis kertoi sen jälkeen, kun apinat olivat pomppineet päällämme puoli tuntia. Melko vihaisena annoimme hänelle parisataa. Noita oppaita on ihan joka paikassa. Tärkeimmillä nähtävyyksillä tulevat laumana selittämään "I am official government quide, totally free of charge". Kun kysyimme, miten opas voi olla ilmainen vastaus oli "Because you buy so expensive tickets".

No tämähän oli tietysti ihan puppua, vaikka liput nähtävyyksiin olivatkin 15-20 kertaa kalliimmat kuin paikallisilla. Kun ilmoitimme, että sattuipa hyvin kun meillä ei ole yhtään rahaa niin opas häipyi saman tien. Toki ymmärrämme, että "oppaat" koittavat vaan raapia elantoaan jostain, mutta me vanha pariskunta halusimme vain fiilistellä ihan rauhassa kahdestaan.

Viimeisenä päivänä käppäilimme pari tuntia Delhin keskustassa. Lukemattomat rikshakuskit ja katuneuvojat tulivat sanomaan, että ei siihen suuntaan saa kävellä/siinä suunnassa on kaikki suljettu/täällä on vaarallista kävellä/tms. Yritimme löytää postilaatikkoa korteille, mutta eipä onnistunut. "Neuvojat" neuvoivat kaikki eri suuntiin. Paras oli eräs kaveri, joka osoitti rikkinäistä kellarin ikkunaa. Tässä vaiheessa meitä enää nauratti intialaiset "neuvojat".

Tuskinpa tulee mentyä toista kertaa ihmeelliseen Intiaan. Mutta siltikin tuota yhtä kertaa on ihan hauska muistella. Suosittelemme ainakin meidän ikäisille vain valmismatkoja.

kiva ja siisti

Vieras    06.12.2017    Goan hotellit    Goa
Yöpymisen ajankohta: Helmikuu 2014 | Hotelli: Citrus Goa

hyvä henkilökunta siistinettitoimi

Arvosana hotellille:

Taj Mahal on pakko nähdä!

Vieras    25.10.2017    Intian nähtävyydet    Intia

Meinattiin jättääTaj Mahal väliin, mutta onneksi taksikuski suositteli käydä Agrassa. Kannatti. Saimme Delhistä auton ja kuskin, joka vei sekä Agraan, että Jaipuriin hintaan 5000 rupia (n.68€). Taj Mahal liput ovat 1000 rupia per nenä. Saimme oppaan jonka nimi on Ajay Kumar. Hän on opiskelija ja tekee keikkaa oppaana. Hän myös avusti seuraavan autokuskin hankinnassa. Suosittelen. Hänen puh.numeronsa on +919410254436. Puhuu englantia.

Mukava rauhallinen hotelli

Vieras    01.10.2017    Goan hotellit    Goa
Yöpymisen ajankohta: Helmikuu 2017 | Hotelli: Casa De Goa Boutique Resort

Huone siisti ja ok varusteltu. Siivous hyvällä tasolla. Aamupala kohtuu monipuolinen, intiassa kun ollaan niin ruuat aika intia painotteiset, mutta kananmunain paistoaja poika oli ammattilainen ja pelasti aamupalan kohdallani. Syötiin hotlas kerran lounas ja kerran illallinen, ruuat ihan ok. Rannalle lyhyt matka. Respan naiset olivat mukavat ja asialliset, sekä hotellin johtaja miellyttävä herrasmies jolla tuntemusta myös suomesta. Hotellin vierestä sai kätevästi vuokrattua skootterin sopuhintaan. Helmikuussa 2018 mennään taas samaan hotlaan pariks viikos, joten ihan kelpo paikasta kyse. Uskallan suositella ihan kaikille.

Arvosana hotellille:

Hyvän palvelun Hotelli

Vieras    31.08.2017    Goan hotellit    Goa
Yöpymisen ajankohta: Helmikuu 2015 | Hotelli: Hotel Herritage Village Glub Coa

Olimme edellisen kerran helmikuussa 2008 samassa hotellissa, olimme tyytyväisiä hotellin järjestämiin palveluihin kaikin

puolin. Lähdemme taas helmikuussa 2018 2 viikoksi samaan hotelliin.

Meillä on ollut käytössä Grand Club huone johon olemme olleet tyytyväisiä.

Hotelli järjestää päivisin ja iltaisin erilaista toimintaa.

Arvosana hotellille:

Viihtyisä hotelli jossa hyvä palvelu

Vieras    31.08.2017    Goan hotellit    Goa
Yöpymisen ajankohta: Helmikuu 2008 | Hotelli: Hotel Herritage Village Glub Coa

Erittäin siisti pieni Hotelli.

Ruoka erinomaista ja palveluja riittävästi.

Hyvä valinta.

Arvosana hotellille:

riksa ja taksi

Vieras    01.01.2017    Goan lennot & liikenne    Goa

Goan paras riksa ja taksi on Bindaksella!!!!

luotettava. englantia hyvin puhuva, kohtelias

perheen isä. Tuntee Goan hyvin koska on syntyjään sieltä.

Hänen kanssaan on turvallista lähteä ostoksille markkinoille tai nähtävyyksiin.eri rannoille jne.

puh +919822581352

karmea palava kaatopaikka

Vieras    26.11.2016    Goan vaarat ja ongelmat    Goa

Saastainen, meluinen, koirat huutaa yökaudet. Palavia saastanuotioita kaikkialla, ilma saastaista, rannat paskaisia ja täynnä hyökkäileviä koiria. Merivesi saastaista ja aallot vaaralliset, ei voi kunnolla uida. Känniset paikalliset äijät huutelevat perään, ahdistelevat rannalla. Ostosten teko rasittavaa paskamaista tinkimistä. Kävely hankalaa, katujen ylittäminen hankalaa . Idiootit tukkivat uudet kävelytiet roinalla ja mopoilla, roskat viskellään edelleen kaduille, koska roskikset hajoitetaan huvikseen. Perään rääkymistä edelleen ja puhutellaan venäjäksi, hyi saatana. Astmaatikot saa pahoja oireita saastanuotioiden jatkuvasta savusta. Koko ajan tyrkytetään jotakin, kerjäläiset kimpussa. Hyi hyi hyi hyi helvetti, ja tämä oli kokemusta pohjoisgoasta. Ja vielä kerran, rannat suurin pettymys, jätti aallot, samea vesi, ei pysty uimaan, kaupustelijat kimpussa, jatkuvaa häirintää, jatkuvaa kuvienottopyyntöjä, siis sua halutaan kuvata.

Calangute

Vieras    22.12.2015    Goan muita vinkkejä    Goa

Goa - lämmin, eksoottinen, turvallinen, edullinen ja erilainen lomakohde. Olen mieheni kanssa lähdössä taas, taitaa olla seitsemäs kerta. Kohteemme Gooalla on aina Calangute. Ihastuimme aikoinaan paikan ihmisiin - ystävällisiä, auttavaisia, rehellisiä, vieraanvaraisia. Nyt jo kolmatta kertaa vuokrasimme netin kautta huvilan - Villa Calangute - ja ostimme vain lennot, suosittelen. Vuokraus on ollut luotettavaa ja helppoa. Ruoka on ollut erittäin hyvää ja edullista. Ravintolassa saa hyvää palvelua. Meillä oli onnea löytää ensimmäisellä kerralla intialainen herra, nimeltään Steve Rodrigues. Hän ajaa Calagutessa taksia, mutta on paljon enemmän kuin taksikuski. Hänen avustuksellaan olemme tutustuneet moniin sellaisiin paikkoihin, mihin tavallinen turisti ei osaisi mennä. Hän on opas, taksinkuljettaja ja aina valmis auttamaan olipa ongelma pieni tai suurempi. Liikkuminen taksilla on edullista. Steven puh.nro on +919822982034. Jos saavut reittilennolla, soita tai laita viesti Stevelle ja hän on sinua vastassa lentokentällä, niin helppoa se on.

Miksi Goaan ?

Vieras    19.07.2015    Goan vaarat ja ongelmat    Goa

On selvä, että Panajin etelä puolelle ei voi rantautua ollenkaan, koska kaikki jätteet virtaavat joen mukana etelään. Rantavahtikin osoittaa, että et tule !

Sitten pohjoisessa on taksimatkan - joskus linja-autonkin jälkeen rantaa, missä ei voi nauttia vedestä ! Jos on kyse miksatusta rannasta, niin on niin paljon roskaa ja touhua rannalla, että et turvallisesti tee mitään. Yksistään matkustaen paikat ovat mahdottomia. Kuka vartioi kun käyt jossakin ? EI.

Vähän ylempänä, mitkä rannat ovat tarkoitettu paikallisille, voit uida ! UIDA !

Jos kaipaa räätäleitä, miksi mennä rantakohteisiin ? Jos kaipaa mieshierojia, niin onhan niitä inhimillisempiäkin paikkoja.

Kaikki vouhotus ja matkustus Goalle on turhaa ja vaarallista. Bussikuljetus on myös onnessaan Mumbaihin. Bussi tulee milloin tulee ja seutu (keskusta) on pimeä. En ymmärrä ollenkaan rantalomaa, missä ei voi uida meressä ! On leijaa, skootteria, lautailijaa ja kalastajia.

Blogillinen matkavinkkejä ja kokemuksia

Vieras    02.03.2015    Intian muita vinkkejä    Intia

Heippa!

Reppureissasin Intiassa (Mumbai, Goa, Delhi, Agra) tammikuussa 2015. Kirjoitin reissustani blogia osoitteessa maailmaanrakastunut.blogspot.fi/

Sieltä voi käydä kurkkaamassa mun kokemuksia, joista kenties saat iloa ja hyötyä omallekin reissullesi :)

- Minna

Ihana paikka ja mahtava palvelu

Vieras    19.02.2015    Panajin hotellit    Panaji
Yöpymisen ajankohta: Joulukuu 2014 | Hotelli: Goa Marriott Resort & Spa

Paikka oli aivan uskomaton. Hotelliin saapuessasi näät ensimmäisenä valtavan aulan, josta avautuu ihanat näkymät uima-altaalle ja merelle. Huoneet maulla laitettuja, lasiseinät ja sadevesisuihku tuovat luksuksen tuntua. Allas-alue on kiva. Hotellin edessä olevalla rannalla ei saa uida kovien virtausten takia, joten rantareissuille on lähdettävä Etelä- tai Pohjois-Goalle. Palvelu on ylitsevuotavaisen ystävällistä, ja aamupalavalikoima valtava. Mikäli olet uuden vuoden Goalla, on Marriottin uudenvuodenjuhlat upea kokemus, tosin liputkin olivat aika kalliit.

Lisää kokemuksiani Marriottista ja Panajista voit käydä kurkkaamassa:

www.rantapallo.fi/syomatkust...melta-goa/

Arvosana hotellille:

Calanguten luotettava ja ystävällinen taksimies

Vieras    25.11.2014    Goan muita vinkkejä    Goa

Olemme käyneet Calangutessa kuusi kertaa, viimeksi helmikuussa 2014. Olemme menossa taas tammikuussa 2015. Jo ensimmäisellä kerralla tutustuimme mieheen nimeltä Steve Rodrigues. Hän ajaa taksia. Alusta lähtien olemme käyttäneet hänen palvelujaan koko lomamme ajan joka kerta. Hän ei pelkästään vie meitä paikasta toiseen, vaan auttaa kaikin tavoin esim. opastaa, neuvoo, antaa vinkkejä niin ravintoloista kuin ostospaikoista ja nähtävyyksistä jne. Lähtee mukaan pyydettäessä ostoksille ( laadukkaat ja luotettavat ostospaikat), kertoo paikallisista tavoista, tutustuttaa paikkoihin joihin turisti ei osaa itsenäisesti mennä. On hyvin miellyttävä ja keskustelee mielellään. Pitää hyvää huolta asiakkaistaan. Hänen päivystyspaikkansa on Fort Aguada Roadin varrella, lähellä Holiday Street-kadun risteystä. Puh. nro on + 919822982034 Jos hän ei ole paikalla, niin muut taksikuskit tuntevat hänet nimeltä ja voit tiedustella Steveä.

NEW MIR ARTS

Vieras    03.02.2014    Goan ostokset    Goa

Olemme lukeneet ja kokeneet PETTYMYKSIÄ Aurinkomatkojen KYLTIN alla olevasta RÄÄTÄLISTÄ joka on epämielyttävä ja johon ei voi luottaa myy mitä mieleen itselleen tulee välittämättä siitä onko ASIAKAS tyytyväinen ja haluaako asiakas edes ostaa mitään rauhassa ei voi katsella heti on varsinkin nais henkilöihin myyntiä kohdistava MYYJÄ koruja vaatteita sekä matoja niinkuin hän lausuu matoista. Jos jotain korjattavaa tuotteessa KANNATTAA KATSOA PAIKAN PÄÄLLÄ ennen kuin maksaa . Ostimme tästä liikkeestä tuoteitta ja kaiken piti olla valmiit ja kaikki OK mutta kun kotiin päästiin OLI YLLÄTYS JÄRKYTTÄVÄ Aikaisemminkin olimme ostaneet tuotteita samasta myymälästä ja kaikki hoitui hyvin MUTTA MITÄ ENEMMÄN SAA MYYTYÄ SEN EPÄMIELYTTÄVÄKSI MYYJÄ TULI käsitys tästä RÄÄTÄLISTÄ on sanoin kuvaamaton RÖYHKEÄ NILJAKAS . EMME KOSKAAN ENÄÄN MENE SIIHEN LIIKKEESEEN.

Ihmettelemme miksi KYSEISEN RÄÄTÄLIN KOHDALLA BAGASSA ON VIELÄ AURINKOMATKOJEN KYLTTI KOSKA EI OLE NYKYÄÄN AURINKOMATKOJEN SUOSITTELEMA RÄÄTÄLI

NYKYINEN RÄÄTÄLI ON MAPUSASSA "MAPSA" KATSOKAA TARKKAN MIHIN LIIKKEESEEN MENETTEJA TEHETTE OSTOKSIA

Oletko vieraillut Intiassa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.