Matkakokemukset - Muita vinkkejä Tala Baysta

Rauhallinen matkakohde

Vieras    12.02.2012    Tala Bayn muita vinkkejä    Tala Bay

KIRJOITTAJANA on keski-ikäinen matkaileva, muissakin arabimaissa käynyt pariskunta.

MAA on tunnelmaltaan rauhallinen ja luotettava ja erittäin sopiva lomakohteeksi. Palvelu on asiallista ja ystävällistä, hyvin vähän tyrkytystä ja "rahat pois turisteilta"-meininkiä.

APOLLOMATKAT onnistui järjestelyissään erinomaisesti. Retket Petraan, Kuolleelle merelle ja Wadi Rumiin olivat hyvin suunniteltuja ja paikallisopas loisti asiantuntemuksellaan sekä karismallaan. Hyvä opastus on syy lähteä matkanjärjestäjän bussiin oman taksin sijasta. Esimerkiksi taksi tarjosi meille matkaa Petraan vain noin 66 eurolla. Tosi halpaa verrattuna Apollomatkojen 278e/2 henkeä! Mutta, mutta, sisäänpääsy Petraan on noin 55e/hlö, matkanjärjestäjän ateria ja opastus alueella! Vaikka kuinka on englantia puhuva kuljettaja, hän tuskin tuohon kyytihintaan lunastaa lippua itselleen alueelle ja tulee kertomaan mitä siellä on nähtävää. Koimme myös positiivisena sen, että Apollomatkat ei kerännyt kollektiivisia tippejä kuljettajille ja paikallisoppaalle.

TALVIKAUDEN SÄÄ ei ole niin takuuvarmaa, kuin esitteissä annetaan olettaa. Kohdallemme sattui melko viileä viikko helmikuun alkupuolella. Aamupäivät olivat viileitä, samaten illat; lämmintä 21 astetta oli vain puoliltapäivin 3-4 tunnin ajan. Joka päivä oli myös tuulista. Talvikausi Aqabassa onkin turistien osalta hyvin hiljaista ja hotellit lähes tyhjillään. Tala Bayn Mövenpick-hotellissa oli vain noin 100-200 vierasta tuhannen vieraan kapasiteetista. Varsinainen sesonki alkaa maaliskuun lopulla-huhtikuussa.

TULIAISOSTOKSET hoituivat helposti Kuollella merellä; mutaa ja voiteita kassiin niin paljon kuin painorajoitukset sallivat. Pari kaunista kupari- ja hopeaesinettä löytyi myös helposti. Emme edes käyneet Aqaban souk-alueella.

TUPAKOINTI oli sallittua lähes joka paikassa, myös sisätiloissa.

ALKOHOLIA oli saatavilla rajoitetusti, lähinnä hotelleissa ja se oli varsin kallista. Purkillinen Amstel-olutta 4,5-5,5e ja hotellissamme lasillinen viiniä tai drinkki 10e pintaan. Jossain muualla sai lasillisen viiniä 5e ja paikallinen viini oli juotavaa. Aqabassa näkyi alkoholiliikkeitä. Me ostimme etukäteen koneesta huoneemme terassilla nautittavat viinit ja konjakit.

AQABAN LENTOKENTTÄ on pieni, mutta sieltä saa lähtiäisiksi perusmatkamuistot, vähän Kuolleen meren kauneudenhoitotuotteita, hajuvesiä, karkkia, savukkeita ja edullisesti alkoholia. Erikoishuomio: siellä on rajattu valikoima kuubalaisia sikareita alle puoleen hintaan suomalaisesta tasosta.

SUOSITTELEMME Jordaniaa ja Aqabaa/Tala Bayta kulttuurillisesti loistavana ja tunnelmaltaan miellyttävänä matkakohteena. Hinta/laatusuhde lennoista ja viiden tähden hotellista palveluineen on lyömätön. Maksoimme matkasta 730e/hlö.

Jordanian ja Tala Bayn kokemukset

Vieras    20.11.2011    Tala Bayn muita vinkkejä    Tala Bay

Terveiset viikon lomalta Tala Baystä.

Kahden aikuisen ja kolmen lapsen (1,4 ja 6 vuotta) viikon loma takana Tala Bayn Movenpick hotellista.

Viikko oli hyvä ja maasta ja Abasta yleensä jäi hyvin positiiminen kuva. Olemme aikaisemmin käyneet Eilatissa ja mukavalta tuntui Jordanian rennompi meininki Israeliin nähden. Esim. hotellin uima-altaalla lapset saivat uida aika rauhassa ilman että uimavalvojan pilli soi vanhemmille siitä että lapset on jätetty hunningolle.

Tala Bay ei ollut aivan niin steriili loma -resort kuin etukäteen luulimme. Muslimien pyhien takia hotellissa oli n. 80% paikallisia, joka oli meistä mukava asia. Hotelli oli erittäin hyvä. Olimme puolihoidolla. Puolivälissä viikkoa ymmärsimme että koko buffaa ei kannata edes yrittää käydä läpi viikon aikana. Määrän lisäksi myös laatu oli hyvä. Tala Bayssä on vähän hotellien ulkopuolista ravintolatarjontaa eli jos ei syö hotellissa niin pitää mennä Akabaan. Hotellihuoneen saimme vaihettua heti saapumisen jälkeen koska muutoin olisimme joutuneet katsomaan viereisen talon seinää koko viikon. Perhehuone oli ihan hyvä meidän tarpeisiin.

Ihmiset olivat hyvin ystävällisiä joka paikassa. Agressiivista kaupittelua ei ollut. Lapset saivat tietysti erityiskohtelun joka paikassa.

Matkatoimiston retkiä emme käyttäneet. Wadi Rumissä kävimme taksilla. Viiden tunnin tehoretki maksoi 40JD (+tipit hyvästä palvelusta) ja muutaman tunnin safari siihen päälle (60JD). Petrassa kävimme hotellin laukkupoikien organisoimalla pikkubussimatkalla. Se oli ehkä vähän ylihintainen (150JD) mutta pakussa oli mukava matkustaa isommalla porukalla. Matka kesti kokonaisuudessaan 12h. Taksilla sama matka olisi tehty halvimmillaan 60JD:llä.

Taksia kannattaa suositella retkille. Tarjontaa on paljon, hinnat hyvin kohtuulliset ja homma tuntui muutenkin toimivan. Osa kuskeista puhuu hyvää englantia, mika on tietysti bonus matkaa ajatellen. Wad Rumin matkan teimme Aballa Qabaa nimisen herrasmiehen kanssa. Hän puhui hyvää englantia, auto oli tip top kunnossa ja ajotapa miellytti myös meitä moniin muihin Akaban taksisuhareihin nähden. Myös turvakaukalo löytyi perheen pienimmälle. Abdallahin yhteystiedot ovat 00962795533186 tai [email protected]. Häntä voi suositella.

Yksi ero Israeliin nähden on myös se että Jordaniassa voi joutua kärsimään vatsavaivoista. Israel on siinä mielessä turvallisempi kohde. Paikan päällä vanhemilla oli pari päivää vaivoa mutta lapset säästyivät. He tulivat sairaaksi vasta Suomessa :). Syylliseksi epäilemme Akabassa syötyä tabulee -salaattia.

Montoset

Oletko vieraillut Tala Bayssa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.