Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Abu Dhabin matkakokemukset ja vinkit

Khalidyia Rotana Palace ja ympäristö

Vieras    30.04.2019    Abu Dhabin ravintolat ja baarit    Abu Dhabi

Perheellisenä saat varautua kalliiseen hintatasoon ja rahanmenoon ravintoloissa.

Todella paljon säästät (monta sataa euroa) mikäli katsot hyvät ravintolatarjoukset Groupon ja Cobone sivustoilta. Normialennus on 50% luokkaa!

Maksu etukäteen ja samaten pöytävaraus vähintään päivää ennen. Mutta on kyllä sellaiset tarjoomukset että ei missään vastaavia! Jostain syystä viikon aikana ei muilla näkynyt alennusvouchereita maksoivat kyllä paljon aivan turhaan!

Nähtävyydet..

toffe    24.10.2018    Abu Dhabin nähtävyydet    Abu Dhabi

Emirates palatsiin, muistakaa pukeutumissääntö shortsit ja hihattomat paidat ei käy.. ja Moskeija ei kannata mennä perjantaisin silloin heillä pyhä, mentiin perjantaina ja kuvattiin vaan ulkoa päin.. ainoa mikä jäi harmittamaan oltaisiin haluttu mennä automuseoon taksilla ei käynyt koska sieltä ei saa taksia takaisin ja taksi ei saa uutta kyytiä viedessään sinne on noin 65 km matkaa.... olisi kiva jos tämä olisi jonkun matkatoimiston retkenä..

Otantik ravintola

toffe    24.10.2018    Abu Dhabin ravintolat ja baarit    Abu Dhabi

En suosittele, liian hyökkäävä tarjoilija.. ruoka hyvää.. Mutta tuodaan kokoajan ylimääräistä mitä ei tilaa ja vaikka kieltää niin tuodaan silti.. ja se näkyi laskussa 250 dirhamia meni ensimmäisen päivän illalliseen.. mutta eipä meitä siellä enää näkynyt..

Liikenne ja taxit

toffe    24.10.2018    Abu Dhabin lennot & liikenne    Abu Dhabi

Todella vilkas ja remontin alla suureksi osaksi koko Abu Dhabia.. joten kävely ei keskussa oikein suju.. Mutta taksit todella halpoja ja niitä on perheillekin omat isommat taksit.. Mittarin mukaan laskuttavat pienin taksa oli 15 dirhamia, vaikka matka lyhyempi niin kumminkin.. Kun meni pitemmälle eli Louvre museoon niin oli 67 dirhamin luokkaa..

Ostoskeskukset

toffe    24.10.2018    Abu Dhabin ostokset    Abu Dhabi

Täytyy sanoa että tämä on todella perheellisten paikka.. perheillä ja lapsilla riittää puuhaa ostoskeskuksissa.. ovat monet täydellisiä huvipuistoja..World Trade Center Mall siellä ei lapsille leikki paikkaa ( nuo mitkä ehdimme käydä), mutta olikin huomattavasti pienempi ostoskeskus..

Siellä sai edullista syömistä niin isompaan ruokailuun kuin pieneenkin nälkään..

Ja todella hyvin ilmastoituja.. joten snne sai todella hyvin aikaa kulutettua kuin katselun ja shoppailunkin merkeissä..

Ystävällinen ja siisti Hotelli

toffe    24.10.2018    Abu Dhabin hotellit    Abu Dhabi
Yöpymisen ajankohta: Lokakuu 2018 | Hotelli: Beach Rotana

Huone aivan siisti henkilökunta todella ystävällinen, aamiainen liiankin kattava viikossa ei ehtinyt edes kaikkea maistaa.. Mutta yksi tähti putosi pois todella kalliit hinnat huomattiin jo ensimmäisen kerran 2dl Pepsi purkki allasbaarissa 6€ hintaan. siihen loppui rahan syytäminen hotelliin..

Arvosana hotellille:

Adu Dhabi ja Aurinkomatkat

Vieras    25.01.2018    Abu Dhabin vaarat ja ongelmat    Abu Dhabi

Kannattaa välttää Aurinkomatkoja, jos mielii Abu Dhabiin. Petyimme monessa suhteessa, sillä opaspalveluita ei ole ja hotellien taso on todella vaihteleva. Meillä viiden tähden hotellissa oli hometta ja huone oli saatava vaihdettua. Se vaati monimutkaisen salapoliisityön Dubain opastoimistoon, josta opas saatiin lopulta kiinni puhelimitse soittopyynnöllä. Tästä koitui yli satasen puhelinlasku , jota Aurinkomatkat ei suostu korvaamaan. Syyksi he sanoivat, että olisi pitänyt käyttää watsappia. Miksiköhän opas ei voinut soittaa niin, tai edes jättää viestiä hotelliin. Ennakkotiedot hotellista eivät pitäneet paikkansa ja muutenkin Aurinkomatkat ei suostunut korvaamaan mitään, koska en ollut ilmoittanut homeallergiaani etukäteen! Jatkossa boikotoimme Aurinkomatkoja. Sen firman taru ei tule tuolla palvelulla jatkumaan kauan. Me emme olleet ainoat tyytymättömät!

Rakennusmelua, törkeä matkanjärjestäjä

Vieras    23.12.2016    Abu Dhabin hotellit    Abu Dhabi
Yöpymisen ajankohta: Marraskuu 2016 | Hotelli: Khalidiya Palace Rayhaan by Rotana

Varoittava esimerkki Aurinkomatkoja harkitseville...

Olimme 4-henkisen perheemme kanssa Abu Dhabissa viikon lomalla rakennusmelun keskellä. Traktoreiden peruutuspiippaukset ja kivikuormien kolahtelut kaikuivat allasalueella. Rantaa ei voinut melun vuoksi lainkaan käyttää.

Saimme 4200€ matkasta kompensaationa 100€ matkalahjakortin Aurinkomatkoille... (hah, hah...Never again!)

Arvosana hotellille:

Ferrari World

carita_tampere    13.09.2015    Abu Dhabin nähtävyydet    Abu Dhabi

Ehdottomasti käymisen arvoinen paikka, varsinki vuoristorata. Ei kuitenkaan kannata mennä arkipyhänä, me menimme ja jouduimme jonottamaan laitteisiin jopa 2 tuntia.

Shoppailua Abu Dhabissa

Vieras    03.03.2008    Abu Dhabin ostokset    Abu Dhabi

Huh, mistäs aloittaisin... Abu Dhabi (ja tottakai Dubai) ovat shoppailijan paratiiseja. Abu Dhabissa on kaksi ostoskeskusta ylitse muiden: Marina Mall sekä Abu Dhabi Mall. Molempiin ostoskeskuksiin suunnatessa kannattaa kello jättää kotiin ja nauttia ostoshuumasta vailla kiireitä! Molemmista ostoskeskuksista löytyy mieletön määrä upeita kauppoja ja vaatemerkkejä laidasta laitaan: Forever21, Guess, Baby Phat, Gant, Armani, Zara, Gap, Timberland, Gucci, Chanel.... Lista on loputon! Vinkkinä laadukkaan suklaan ystäville Galler-suklaapuoti, missä myydään käsintehtyä belgialaista suklaata. Maksaa hieman enemmän, mutta on todellakin maistamisen arvoista!

Oma suosikkini on Marina Mall, josta löytyy lukemattomien vaate-, kosmetiikka-, kenkä- ja sisustuskauppojen lisäksi iso Food Court, jossa voi käydä tankkaamassa ostosten välillä. Food Courtista löytyy monia pikaravintolatiskejä italialaisesta intialaiseen ja tottakai Burger King hampurilaisten ystäville.

Marina Mallin alakerrassa on jättikokoinen ja edullinen hypermarket Carrefour. Liike lienee tuttu ainakin vannoutuneille Espanjan kävijöille.

Marina Mall sekä Abu Dhabi Mall ovat rakennettu hyvin "arabiemiraattimaiseen" malliin eli rahaa ja säihkettä säästelemättä. Osa ajasta meneekin upeiden puitteiden ihastelemiseen.

Talvikaudella 2007-2008 Abu Dhabiin avattiin yksi ostoskeskus lisää: Al Wahda Mall. Al Wahda on edellämainittuja hieman pienempi, mutta tutustumisen arvoinen. Ja koska Emiraateissa taksilla ajaminen on puoli-ilmaista, voi pirssillä vaikka hurautella Mallista toiseen yhden päivän aikana! Kolmella dirhamilla (= n. 0,60€) ajelee jo pitkät pätkät.

Ostoskeskukset ovat (yleensä) avoinna seitsemänä päivänä viikossa ja ovat avoinna aamusta iltamyöhään. Perjantain ollessa paikallinen pyhäpäivä, monet ostarit ja kaupat aukeavat hieman myöhemmin eli puolen päivän tienoilla. Ja kannattaa muistaa myös paikallinen "fiesta", jolloin monet kaupat (eivät kuitenkaan isot ostoskeskukset) ovat suljettu noin klo 13-17.

Oletko vieraillut Abu Dhabissa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.