Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Matkakokemukset - Muita vinkkejä Iso-Britanniasta

Paddington, Big Ben, Wembley Stadium ja muita matkakertomuksia

Vieras    18.09.2016    Lontoon muita vinkkejä    Lontoo

Kävimme vaimon kanssa Lontoossa pidennetyllä viikonloppureissulla. Pääasia oli lauantain konsertti Wembley Stadiumilla. Blogissani lisää juttua ja kuvia:

worldisaweiredplacetolive.bl...ainen.html

Belfast

Vieras    19.08.2012    Belfastin muita vinkkejä    Belfast

Belfast on kodikas ja rento kaupunki joka sopii hyvin pitkän viikonlopun matkakohteeksi. Ihmiset ovat todella ystävällisiä ja kaupunki on turvallinen. Sopii myös hyvin lapsiperheen matkakohteeksi. Nähtävyyksiä on tarpeeksi ja osa myös ilmaisia. Kaupungintalo, kasvitieteellinen puutarha eli Botanic Gardens, hotelli Europa, Crown Liquor Saloon ja Belfastin katedraali ovat ilmaisia nähtävyyksiä. Suosittelen käymään ainakin tuolla kasvitieteellisessä, Belfastin katedraalissa ja Titanic-museossa. Tuonne Titanic-museoon liput kannattaa varata jo etukäteen ettei tule pettymyksiä mutta itse rakennuskin on jo näkemisen arvoinen. Belfastista voi myös tehdä päiväretkiä toisiin kaupunkeihin ja tuonne upeaan luonnonmuovaamaan nähtävyyteen, Giant Causewaylle.

Belfastin ostosmahdollisuudet ovat hyvät, paljon kauppoja mitä ei Suomessa ole. Belfastissa on myös paljon puntakauppoja josta löytää melkeimpä mitä vain yhdellä punnalla.

Leffateatterissakin kannattaa käydä jos kielitaito riittää, leffat ovat halvempia kuin Suomessa. Leffateatterissa saa kulkea miten haluaa leffan ajan ja monet paikalliset hakevatkin ruokaa ja juomaa kesken elokuvan.

Hintataso on Suomen luokkaa, hieman halvempaa kuitenkin kuin meillä. Alkoholi on Belfastissa halvempaa kuin Suomessa ja elämä keskittyykin paljon pubeihin. Pubeissa juhlitaan häitä, käydään lounaalla ja istutaan iltaa työpäivän jälkeen. Niissä kannattaakin käydä syömässä, ruoka on hyvää eikä kovin kallistakaan. Pikaruoan ystäville löytyy ainakin Mäkkäri ja KFC. Kaikinpuolin mukava kaupunkimatkakohde.

Upea "pieni Lontoo"

So-Exciting    07.03.2010    Brightonin muita vinkkejä    Brighton

Brightoniin minua veti se,että rantaa löytyy yllinkyllin,ostospaikkoja löytyy,ja ihmiset ovat ystävällisiä ja avuliaita.

Ostospaikkoja Brightonissa löytyy monia,suosikkejani olivat monet ostoskeskukset,joita niitäkin siellä mukavasti olikin...

Ranta-alue on uskomattoman suuri,ja jos kelit vain suovat,niin siellä on mukava löhöillä lomaa viettämässä.

Brightonissa yksi viikko riitti aivan mainiosti,koska nähtävyyksiä siellä ei kovinkaan paljoa ole :/

Ravintoloissakin pariin kertaan tuli pistäydyttyä,mutta enemmän ihastuin Fish And Chip:seihin,joita rouskutellessa on mukava nauttia aurinkoisesta säästä,jota taivas siellä ollessani tarjosi(onneksi).

Ihmiset Brightonissa (teinejä lukuunottamatta) olivat mukavia,ja auttoivat aina tarvittaessa.Rahaahan Brightonissa kuluu,mutta niinhän sitä kuluu jokapuolella.

-Ehdottomasti aijon mennä uudestaankin Brightoniin :)

Hyde park

riika    24.07.2009    Lontoon muita vinkkejä    Lontoo

Jos menee lontooseen, niin kannattaa ehdottomasti mennä piknikille hyde parkkiin. Ihana istuskella siellä jos satttuu hyvä ilma. Halpa vauhtoehto ruokailulle, kaupasta eväät vaan mukaan!

Adapteri

-Olivia-    27.03.2009    Lontoon muita vinkkejä    Lontoo

Meille adapteri oli tarpeellinen kapistus lontoossa!

wow!

nopa    11.03.2009    Lontoon muita vinkkejä    Lontoo

Olipa mahtava matka Lontooseen viime kesänä! Rakastuin niihin ihmisiin, aksenttiin ja puistoihin!! Suosittelen ainaki Hyde Parkia, Italian garden oli mahtava

ihana paikka <3

Iso-britanniassa on tultu käytyä jo monta kertaa sen takia koska isä on kotoisin sieltä.

Britanniassa on erittäin halpaa ja varsinkin nyt kun punnan arvo on laskenut.

Jos käy Britanniassa niin kannattaa käydä katsomassa kuuluisat nähtävyydet, kuten : London eye ja Big ben.

Jopa Lontoota suositumpi ostos-paikka on Manchester, joten ei edes välttämättä tarvitse mennä Lontooseen.

lontoon hulinaan hukkuu

Gristalli    26.06.2008    Lontoon muita vinkkejä    Lontoo

Sielä on kaikkea nin paljon,että tulee ihan kulttuuri-shokki.Big Ben,Kuningattaren palatsi,maailman suurin maailmanpyörä,ravintoloita kaikkalta maailmasta.

On totta,ettei Lontoo nuku koskaan.Paras tapa on liikkua taksilla,hinta on edullinen,mutta kaikki muu maksaa.Ravintolassa kahden hengen ateria juomineen maksoi yli 100 puntaa.Haluan Lontooseen uudelleen ja uudelleen,lentomatka on lyhyt ja lentokentältä on suora junayhteys minne tahansa.Kannatta käydä,tehdä vaikka pitkä viikonloppumatka.

Sieltä löytyy jokaiselle jotain ja kirpputorit ovat aivan mahtavia.Taskuvarkaita kannattaa varoa.

meri,ostospaikat,yliopistokaupunki

Gristalli    26.06.2008    Brightonin muita vinkkejä    Brighton

Brighton on eräs lempikohteeni.Poikani opiskeli sielä pari vuotta ja jäin kapaamaan Brightonia.

Todella kaunis kaupunki,paljon erikoisliikkeitä,mistä sai mitä tahansa.Muffinssit olivat jokapäiväistä herkkuani.Ravintolota ja pubeja on vaikka kuinka paljon.Ruoka on hyvää ja pubeissa on nostalginen englanilainen tunnelma.

Brightonista pääsee junalla suoraan Lontooseen.matka kestää reilu 3 tuntia,mutta siinä ajassa ehtii nähdä paljon englannin maaseutua ja maisemia.Suosittelen ja menen itsekin sinne yhä uudelleen.Vähän kallista sielä kaikki on.Mutta paikka on sopiva niin aikuisille kuin lapsillekin.Kaikki on otettu huomioon.

museot

Vieras    15.06.2008    Manchesterin muita vinkkejä    Manchester

Oxford road'lla on Museum of Manchester jossa on tayttettyja elaimia ja interaktiivisia toimintoja ihmisesta.Hyva kohde lapsi perheille tai opiskelijaryhmille.

Science Museum on toinen hyva kohde Mancen historiasta ja sijaitsee Deansgate etela paassa.Siella on myos vaihtuvia naytelyita.

The Ceasar Hotel

Memphis    04.05.2008    Lontoon muita vinkkejä    Lontoo

Melko kolkko hotelli. Voi joutua Kellariin asumaan ;(. Hissit hyvin ahtaita max 2 ilman laukkuja. Suht siisti ja ok aamiainen, kannattaa tarkkailla, että kuittaavat oikean huone numeron, voit muuten joutua maksamaan toisten kalliit extra aamiaiset.

Oletko vieraillut Iso-Britanniassa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.