Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Matkakokemukset - Nähtävyyksiä Iso-Britanniassa

Suomenkielisiä opastettuja kaupunkikierroksia Edinburghissa

Vieras    29.11.2018    Skotlannin nähtävyydet    Skotlanti

Edinburhissa vieraillessa on mahdollista saada suomenkielisen oppaan antamia kävelykierroksia, joilla oppii paljon kaupungin historiasta ja tarinoista, mutta myös muista nähtävyyksistä, ravintoloista, jne. Lisätietoja löytyy sivuilta:

www.weewalkingtours.com/tour...in-finnish

London Eye

jael.kanervo    27.05.2015    Lontoon nähtävyydet    Lontoo

olen käynyt lontoossa jo useamman kerran, ja kaksi kertaa london eyessä. Hienot näkymät lontoon kaupungin ylle. Suosittelen käymistä, varsinkin lyhyen loman aikana saa hyvän yleiskuvan lähes koko lontoosta.

Erikoisempi Lontoo

Vieras    19.11.2014    Lontoon nähtävyydet    Lontoo

Olen vieraillut Lontoossa lukuisia kertoja ja tavallisten nähtävyyksien näkeminen kerta kerran jälkeen alkaa hieman kyllästyttää, joten otin härkää sarvista ja rupesin etsimään niitä ei-niin-turistisia paikkoja. Oxford Street on shoppailun puolesta maallinen taivas, joten suosittelen sitä ehdottomasti. Sinne ei kuitenkaan kannata suunnata viikonloppuna, sillä katu ja kaupat ovat täynnä ihmisiä. Suosittelisin kiertelemään erilaisia marketteja. Notting Hill alueen Portobello Road marketti on yksi kaupungin suosituimmista ja oon tehnyt siellä monia löytöjä, etenkin hyviä nahkasaappaita. Myös Spitafields ja Brick Lane marketti ovat todella hyviä!

Nähtävyyksistä voisin sanoa sen verran, että totta kai ensikertalainen haluaa nähdä Big Benin ynnä muut, mutta kun ne on koettu, laajenna Lontoon tietämystäsi ja mene ihmeessä muihin paikallisiin nähtävyyksiin. Paikalliset inhoavat turisteja eikä niitä juuri näekään niissä turistisissa paikoissa, joten jos haluut aitoo brittiläistä meininkiä, vieraile ihanissa pikku pubeissa ja ravintoloissa. Mitä räikeämpi ravintolan etusivu on, sitä turistisempi se myös varmasti on. Fish & chips, erilaiset piiraat ja roast dinner, jota syödään Englannissa myös jouluna kannattaa kokeilla. Parhaiten näitä tällaisia erikoisia paikkoja löytää sellaselta sivustolta kuin My Real London. myreallondon.expedia.fi/

Sinne paikalliset on kirjoittanut omia vinkkejään ja muutenkin sieltä löytää hyviä vinkkejä erilaiseen Lontooseen. Mutta yleensäkin kaupunkina Lontoo on todella ihana matkakohde, joten suosittelen! Isohan se on, mutta sen takia sinne on kiva mennä uudestaan ja uudestaan, koska löytyy aina jotain uutta :)

Stonehenge

girasol    01.11.2012    Stonehengen nähtävyydet    Stonehenge

Pyramidejakin vanhempi kivimuodostelma salpasi hengen.Upeasti säilynyt kiviperusta antoi vinkin kuvittelulle, millainen rakennus paikalla on ollut.Paikkaan liittyy jotakin mystistä ja positiivista.Uhripaikka se ei ole ollut;paremminkin parannus-ja iloisen juhlinnan paikka.Stonehengellä saat luurit korvaan ja selostuksen muinaisista tapahtumista...Käy kuuntelemassa!

Titanic Belfast

Vieras    19.08.2012    Belfastin nähtävyydet    Belfast

2012 avattu Titanic-näyttely on suosittelemisen arvoinen kohde. Upea audiovisuaalinen kokemus! Varaa pari tuntia aikaa.

www.titanicbelfast.com/Home.aspx

York Minster ja National Raiway Museum

Vieras    26.04.2012    Yorkin nähtävyydet    York

Matkailimme Englannissa heinäkuussa 2011. Olimme Yorkissa kolme päivää. Asuimme The Queens-hotellissa, joka oli hyvä, sijainti erinomainen. Kaupunki itsessään on mielenkiintoinen, hyvät pubit ja kahvilat, paljon nähtävää. York Minster-kirkko on mahtava rakennus, pakko vierailla, heikkokuntoisten ei kannata nousta torniin, vaikka sieltä on hieno maisema. National Railway Museum on nähtävyys, siellä on katsottavaa ainakin pariksi päiväksi, todella mielenkiintoinen museo. Kaikenkaikkiaan York on vierailun arvoinen kaupunki niinkuin koko Iso-Britannia.

Greenwich ja Thames-joella seilaus

fairytale    14.04.2009    Lontoon nähtävyydet    Lontoo

Greenwich on vierailemisen arvoinen paikka. 0 pituuspiiri kulkee siellä olevan observatorion kautta. Maisemat ovat kauniit ja puisto iso.

Samoin suosittelen Thames-joella "risteilyä". Sieltäkäsin voi ihastella nähtävyyksiä ihan eri perspektiivistä ja lipua vaikkapa tower bridgen tai london bridgen ali.

tattoo

teerimäki    05.04.2009    Edinburghin nähtävyydet    Edinburgh

Elokuu 2007 Edinburghin linnan piha.Olimme katsomassa huikeaa mieliinpainuvaa kansaivälistä tattoota.Linnalle noustessa oli valtava ihmismassa ja katsomo ahdas. Esitys kumosi täysin nämä epämieluisat puolet

Madame Tussauds vahakabinetti

-Olivia-    27.03.2009    Lontoon nähtävyydet    Lontoo

Oli kokemuksen arvoinen paikka! Siellä kuljettiin huoneesta toiseen ja joikaisessa huoneessa oli "teema".

Ensin kun mentiin sisään oli julkkiksia mm. beckhamit, tom cruice, nicole kidman, johnny depp, george clooney, brad pitt yms. Sitten kuljimme eteenpäin tuli kuninkaalliset ja urheilijoita, beatlesit yms.

Sitten tuli barac obama ja muita korkeita valtionmiehiä. Kauhukammio oli kauhea. Siellä oli ettei lapset saanu mennä sinne vaan joutuivat eri reittiä kulkemaan. Kävelimme sokkeloa läpi jossa käveli zombeja vastaan ja tuli koskettelemaan ym. karmivaa.

Aikaa meni parisen tuntia kun kiersimme koko helahoidon. Lopuksi oli sitten matkamuistomyymälä.

Buckingham Palace

-Olivia-    27.03.2009    Lontoon nähtävyydet    Lontoo

Kävimme palatsilla katsomassa vahdinvaihtoa. Lähelle palatsia emme edes viitsineet ängetä koska ihmisiä oli paljon. Katselimme tien toiselta puolelta ja näimme vartijat jotka kävelivat palatsille aseineen ja pistimineen sekä ratsuväen ja soittokunnan. Komiat olivat :D

Big Ben

-Olivia-    27.03.2009    Lontoon nähtävyydet    Lontoo

Kävimme Lontoon matkalla tutustumassa "pakolliseen" nähtävyyteen eli bigbeniin.

Kävimme vain ulkopuolelta ihastelemassa ja kuuntelemassa kun kellot löivät kaksitoista.

Tuntui kuin kaupunki olisi pysähtynyt siksi hetkeksi.

Upea kokemus ja kannattaa käydä katsomaan kun lontooseen menee!

London eye -maailmanpyörä

-Olivia-    27.03.2009    Lontoon nähtävyydet    Lontoo

Käytiin noin puolen tunnin mittaisella ajelulla maailmanpyörässä.

Pyörään kun mentiin sisään, se ei pysähtynyt ollenkaan! turvamiehet suorittivat turvatarkastuksen ennen pyörään menoa sekä kävivät tutkimassa "kopin" kun ihmiset olivat poistuneet sieltä.

Näkymä oli upea ja menisin ja maksaisin siitä uudestaan!

Chelsean stadion

chumba    14.02.2009    Lontoon nähtävyydet    Lontoo

Lontoossa on tullut käytyä monta kertaa, kerran oli merimiespappi oppaana ja silloin kiersimme kaikki nämä Big Benit ja Madame Tussaudin vahakapinetit ja muut turistirysät...

Yhden kerran taas asuin viikon lontoon Hammersmithissä ja siellä sairaalassa työskentelevien suomalaisten asunnoissa. Siellä oli useampi kymmen suomalainen silloin töissä ja viikko oli oikeastaan pelkkää juhlintaa. Yhdestä asunnosta näkyi valioliigajoukkue Chelsean stadion, kesä kun oli niin pelejä ei ollut. Vaikka rahaa ei mennyt yöpymiseen puntaakaan, oli se viikko varmasti elämäni kallein ulkomailla vietetty. Thames joen puistossa oli kiva olla picknikillä.

King Arthur

hillman    18.10.2008    Tintagelin nähtävyydet    Tintagel

Todella dramaattiset maisemat eikä ihan vastaavia helposti löydäkään. Atlannin tuulet puhdistaa sielusi ja mielesi kertaheitolla.Kuningas Arthurin "syntymä"linnan rauniot ja paljon muuta.

Ihana pikkukaupunki

riika    30.06.2008    Kendalin nähtävyydet    Kendal

Kendal on pieni,viihtyisä kaupunki pohjois Englannissa. Hyviä ostosmahdollisuuksia, pieniä liikkeitä, mutta myös ostoskeskuksia ja ennen kaikkea mahtavia maisemia. Vihreillä niityillä paljon lampaita, Lake Districtin järvialue ja Helvellyn-mountain lähellä. Järvialueella kannattaa viettää koko päivä, patikoida ja kierrellä luontopoluilla. Kamera ehdottomasti mukaan. Jos ei halua majoittua Kendaliin tai Lake Districtin alueelle, on Manchester lähellä (hyvät junayhteydet sinne ja esim Liverpooliin ja Chesteriin).

Oletko vieraillut Iso-Britanniassa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.