Iso-Britannian matkakokemukset ja vinkit

Suomenkielisiä opastettuja kaupunkikierroksia Edinburghissa

Vieras    29.11.2018    Skotlannin nähtävyydet    Skotlanti

Edinburhissa vieraillessa on mahdollista saada suomenkielisen oppaan antamia kävelykierroksia, joilla oppii paljon kaupungin historiasta ja tarinoista, mutta myös muista nähtävyyksistä, ravintoloista, jne. Lisätietoja löytyy sivuilta:

www.weewalkingtours.com/tour...in-finnish

Paddington, Big Ben, Wembley Stadium ja muita matkakertomuksia

Vieras    18.09.2016    Lontoon muita vinkkejä    Lontoo

Kävimme vaimon kanssa Lontoossa pidennetyllä viikonloppureissulla. Pääasia oli lauantain konsertti Wembley Stadiumilla. Blogissani lisää juttua ja kuvia:

worldisaweiredplacetolive.bl...ainen.html

Eiköhän tämä olisi aika mahtava ja erikoinen tapa viettää ystävänpäivää Lontoossa?

Vieras    11.02.2016    Lontoon aktiviteetit ja harrastukset    Lontoo

Suurena Notting Hill fanina, ainakin minä koin tämän aika mielenkiintoisena! Elokuva kun on mun kaikkien aikojen suosikki!

everaround.com/experiences/2...ssic-movie

London Eye

jael.kanervo    27.05.2015    Lontoon nähtävyydet    Lontoo

olen käynyt lontoossa jo useamman kerran, ja kaksi kertaa london eyessä. Hienot näkymät lontoon kaupungin ylle. Suosittelen käymistä, varsinkin lyhyen loman aikana saa hyvän yleiskuvan lähes koko lontoosta.

Crowne Plaza London - The City

heikkivayrynen    19.01.2015    Lontoon hotellit    Lontoo
Yöpymisen ajankohta: Tammikuu 2015 | Hotelli: Crowne Plaza London The City

Crowne Plaza London City sijaitsee ydinkeskustassa Black Friars Bridgen kupeessa, metron ja muiden kulkuyhteyksien välittömässä läheisyydessä. Huoneiden siisteys ja viihtyisyys ylitti odotuksemme, ja henkilökunta oli erittäin avuliasta ja ystävällistä. Huoneiden ainoa miinuspuoli taisikin olla ilmaisen Wifi -yhteyden puuttuminen. Kuulimme vasta lähtöpäivänämme että sen olisi saanut käyttöön liittymällä hotellin ilmaiseen kanta-asiakasohjelmaan. Aamiaista emme kokeilleet, sillä hinta tuntui kohtuullisen korkealta.

Paluumatka Gatwickin lentoasemalle sujui vaivattomasti kadun toisella puolella sijaitsevalta Black Friars –stationin juna-asemalta. Yhdensuuntainen junalippukin oli hinnaltaan kohtuullinen, noin 8puntaa.

Hotelli soveltuu keskeisen sijaintinsa puolesta erinomaisesti muutaman päivän Lontoon ihmettelyyn, ja viihtyisi siellä varmasti pidemmänkin lomareissun.

Arvosana hotellille:

Sokkeloinen ja maakellarilta tuoksuva majoituslaitos..

Vieras    08.12.2014    Lontoon hotellit    Lontoo
Yöpymisen ajankohta: Lokakuu 2014 | Hotelli: Queens Park Hotel

2 yötä majoituimme k.o. hotelliin...Palvelu kokonaisuudessaan asiallinen ja ystävällinen..Aamiaispöydässä kaikki muut ihan o.k. ja syötäviä eväitä, paitsi grillimakkara, joka toi mieleen kostean sahajauhopötkylän, josta oli muovailtu HK campingin näköinen luomus, mutta joka maistui sahajauhoilta...Todella huono:)

Huone siisti ja ajoi tarkoituksensa...Kylpyhuone uusittu, paitsi lattialaatat kokonaan saumaamatta...Huone oli pieni ja toi mieleen ruotsinlaivan hytin..

Huoneen sijainti sokkeloisen matkan päässä useamman oven takana ja käytävä oli niin kapea, että hiukankin harteikkaampi vieras joutuu kyllä kulkemaan niissä hieman sivuttain...

Huoneessa pienen pieni ikkuna, jota sai auki muutaman sentin...Hotellin sijainti oli optimaalinen...metroasemat lähes vieressä...sekä bayswater, että queensway..

Kaupat ja ravintolat mutaman minuutin kävelymatkan päässä..rauhallinen sijainti mutta soveltuu lähinnä vain nukkumiseen, joka kai lienee monella se tarkoituskin..

Suosittelen kuitenkin muita hotelleja, vaikkapa victorian aseman lähistöllä sijaitsevia, jolloin kulkeminen on helpompaa ja nopeampaa.

Miinuksena tähän hotelliin voisi mainita, että kun kirjauduimme hotellista ulos ja olin aikeissa jättää postikortin respaan, josta se matkaisi eteenpäin, ei sitä otettu vastaan enää, koska emme olleet " Enää " asiakkaita...

Respa neuvoi pudottamaan kortin lähimpään postilaatikkoon...Eli asiakkuus loppui, niin loppui ystävällisyyskin...( Edellisenä päivänä kortin jättö respaan oli o.k. )

Arvosana hotellille:

Comedy Store

Jos haluatte loytaa Lontoosta hyvaa viihdetta, jota toiset turistit eivat ole loytaneet, suunnatkaa Leicester Squarelle.

aukion laidalta loytyy pieni huomaamaton ovi, jossa on pieni kyltti "Comedy Store" ja oven takaa loytyy hyvin askeettisesti sisustettu teatteri ja tajuttoman lahjakkaat nayttelijat ! Kuhunkin esitykseen on paikallisia jonossa, joten menkaa tarpeeksi aikaisin, etta mahdutte sisaan. Nayttelijat improvisoivat kaiken ja saavat yleisonsa rajahtelemaan nauruun. Nayttelijat myos pyytavat yleisolta vinkkeja siita, mita he haluavat nahda improvisoitavan, joten yleiso ikaankuin osallistuu tapahtumaan. Valilla nayttelijat nayttelivat sellaisia hahmoja, jotka puhuivat jotain tiettya brittimurretta, joten moni juttu meni "ohi" mutta ehdottomasti kaymisen arvoinen paikka.

Erikoisempi Lontoo

Vieras    19.11.2014    Lontoon nähtävyydet    Lontoo

Olen vieraillut Lontoossa lukuisia kertoja ja tavallisten nähtävyyksien näkeminen kerta kerran jälkeen alkaa hieman kyllästyttää, joten otin härkää sarvista ja rupesin etsimään niitä ei-niin-turistisia paikkoja. Oxford Street on shoppailun puolesta maallinen taivas, joten suosittelen sitä ehdottomasti. Sinne ei kuitenkaan kannata suunnata viikonloppuna, sillä katu ja kaupat ovat täynnä ihmisiä. Suosittelisin kiertelemään erilaisia marketteja. Notting Hill alueen Portobello Road marketti on yksi kaupungin suosituimmista ja oon tehnyt siellä monia löytöjä, etenkin hyviä nahkasaappaita. Myös Spitafields ja Brick Lane marketti ovat todella hyviä!

Nähtävyyksistä voisin sanoa sen verran, että totta kai ensikertalainen haluaa nähdä Big Benin ynnä muut, mutta kun ne on koettu, laajenna Lontoon tietämystäsi ja mene ihmeessä muihin paikallisiin nähtävyyksiin. Paikalliset inhoavat turisteja eikä niitä juuri näekään niissä turistisissa paikoissa, joten jos haluut aitoo brittiläistä meininkiä, vieraile ihanissa pikku pubeissa ja ravintoloissa. Mitä räikeämpi ravintolan etusivu on, sitä turistisempi se myös varmasti on. Fish & chips, erilaiset piiraat ja roast dinner, jota syödään Englannissa myös jouluna kannattaa kokeilla. Parhaiten näitä tällaisia erikoisia paikkoja löytää sellaselta sivustolta kuin My Real London. myreallondon.expedia.fi/

Sinne paikalliset on kirjoittanut omia vinkkejään ja muutenkin sieltä löytää hyviä vinkkejä erilaiseen Lontooseen. Mutta yleensäkin kaupunkina Lontoo on todella ihana matkakohde, joten suosittelen! Isohan se on, mutta sen takia sinne on kiva mennä uudestaan ja uudestaan, koska löytyy aina jotain uutta :)

Luksus-teehetki THE RITZISSÄ

Vieras    30.05.2014    Lontoon ravintolat ja baarit    Lontoo

Kävimme Lontoossa kuuluisassa The Ritzissä iltapäiväteellä. Meillä kävi todella hyvä tuuri, kun saimme peruutuspaikan, sillä sinne on 3 kuukauden jonot. Varauksen teimme jo Suomesta netissä.

Palvelu oli ensiluokkaista, teemenu uskomattoman monipuolinen herkkuineen kaikkineen.

Katso lisää täältä: 007travelers.blogspot.fi/201...-2010.html

Hotelli parhaalla paikalla

Vieras    21.05.2014    Edinburghin hotellit    Edinburgh
Yöpymisen ajankohta: Toukokuu 2014 | Hotelli: Royal Over-Seas League

Persoonallinen hotelli. Loistava sijainti ja ystävällinen ja palvelualtis henkilökunta. Osasta huoneista näkymä suoraan linnalle. Menisin ehdottomasti toistekin.

Arvosana hotellille:

Mukava hotelli nukkumiseen

Vieras    07.03.2014    Lontoon hotellit    Lontoo
Yöpymisen ajankohta: Maaliskuu 2014 | Hotelli: Garden View Hotel

Garden View Hotel

**/5

• WC:n lukko ei toimi, ovea ei saa lukkoon.

• Kun maksaa about 100 euroa yöltä toivoisi että WC paperi ei olisi halvinta mahdollista

• Aamupalalla ei mitään leivän päälle

• Hieman ahdas, toisaalta huoneessa olisi enemmän tilaa mikäli sängyt olisi yhdessä.

• TV olemattoman kokoinen, kuvanlaatu sellainen että tarvitsee olla vähintään 178cm ja seisoa selkä suorana että saa selvää kuvasta. Sängyltä ei näe mitään.

• Ei minkäänlaista jääkaappia

• Huonekalut ränsistyneitä

• Käytävältä kuuluu välillä häiritsevän paljon ääntä

• Ahtaat käytävät, ahdas hissi

+ Aamupala kuitenkin on, ja siinä saa sen verran syötyä että nälkä siirtyy parilla tunnilla

+ Hyvät metroyhteydet

+ Siivous päivittäin

+ Ystävällinen palvelu

+ Respa auki 24/7

+ Ilmanen netti

Arvosana hotellille:

Stonehenge

girasol    01.11.2012    Stonehengen nähtävyydet    Stonehenge

Pyramidejakin vanhempi kivimuodostelma salpasi hengen.Upeasti säilynyt kiviperusta antoi vinkin kuvittelulle, millainen rakennus paikalla on ollut.Paikkaan liittyy jotakin mystistä ja positiivista.Uhripaikka se ei ole ollut;paremminkin parannus-ja iloisen juhlinnan paikka.Stonehengellä saat luurit korvaan ja selostuksen muinaisista tapahtumista...Käy kuuntelemassa!

EI IKINÄ!!!

Vieras    02.10.2012    Lontoon hotellit    Lontoo
Yöpymisen ajankohta: Syyskuu 2012 | Hotelli: Peckham Lodge

Juuri palannut kolmen yön reissusta kyseisestä hotellista ja en suosittele missään nimessä!!!

Ohessa olevat kuvat eivät todellakaan vastaa missä tilassa hotelli nyt on!

Jos haluaa halvan hotellin ja ei välitä missä kunnossa tai minkälainen se on niin sellaiselle varmaan ok mutta itse odotin jotain hieman parempaa!

Hotellissa remontti kesken, työmiehiä ja remontin ääniä koko ajan!

Huoneet uskomattomassa kunnossa, itse yövyin kellarissa, toisen rakennuksen alimmainen eli kellarikerros, ikkuna oli tien vieressä, jossa muutama porras ja syvennus juuri meidän ikkunan eteen. Ikkunaa ei saanut kunnolla kiinni, lukitus rikki. Kahden hengen huoneessa (120cm leveä sänky, sänky surkea!

Eikä minkäänlaista pöytä tai kaappi tilaa, siis ei pöytää, tuolia tai kaappia. Muutama hengari ja pieni seinähylly.

Suihku ja wc ok, vaikkakin suihkuseinä tipahti alas ensimmäisenä iltana, oli korjattu seuraavana päivänä.

Pieni käytävä joka vei huoneeseen haisi USKOMATTOMAN pahalla!!! Home ja kissan pissa...katosta näki kuinka vesi oli valunut läpi...

Aamupala surkea --> pikahavi, tee, tuoremehu, vaalea leipä, croisantti (aina loppu), voi, hillo, juustomassa (aina loppu), maito, muro...tilattua sai paremman mutta oli kallis!

Muutkin ryhmämme huoneet olivat alaarvoisia vaikka olivat ylemmissä kerroksissa.

En suosittele missään nimessä kenellekkään!!!

Kulkuyhteydet kuitenkin hyvät. Bussilla suoraan keskustaan...toki alueella on vain 20% kantaväestö eli yksin ja pimeään aikaan ei kannata kulkea...

Arvosana hotellille:

Titanic Belfast

Vieras    19.08.2012    Belfastin nähtävyydet    Belfast

2012 avattu Titanic-näyttely on suosittelemisen arvoinen kohde. Upea audiovisuaalinen kokemus! Varaa pari tuntia aikaa.

www.titanicbelfast.com/Home.aspx

Euroopan pommitetuimpia hotelleja

Vieras    19.08.2012    Belfastin hotellit    Belfast
Yöpymisen ajankohta: Heinäkuu 2012 | Hotelli: Europa

Hotelli on yksi Belfastin nähtävyyksiä ja yksi Euroopan pommitetuimpia hotelleja.

Hotelli on siisti ja sijainti on hyvä. Huoneet olivat kodikkaita, tilavia ja valoisia. Aamupala kuului hintaan ja huoneesta löytyi välineet teen ja kahvin tekoon. Aamupala oli ihan ok mutta olisin kaivannut hieman enemmän hedelmiä ja kasviksia. Löytyi puuroa, pekonia, kananmunaa, leipää, sooda- ja perunaleipää, hedelmäsalaattia, maustamatonta jogurttia, teetä, kahvia ja mehuja.

Huoneiden siivous oli aika huonolaatuista, pyyhkeitä ei aina vaihdettu tai tuotu tarpeeksi, ammetta ei pesty ja kahvimukit jäi välillä vaihtamatta.

Wifi oli maksullinen vaikka mainostavatkin ilmaista yhteyttä ja yhteydet huoneissa huonoja, itse jouduin Ipadin kanssa menemään hotellin aulaan että yhdisti mihinkään.

Palvelu oli hotellissa erittäin huonoa ja töykeää. Taisi ollakkin Belfastin ainoa paikka missä palvelu oli huonoa. Hotellin respassa kaupungin tuntemus oli erittäin huonoa joten neuvojen saamiseksi suosittelen menemään turisti-infoihin jotka tosin eivät olleet sunnuntaisin ainakaan auki. Turistibusseja mainostavat naiset ja miehet tosin antavat myös hyviä neuvoja ja ohjeita ja ovat erittäin palvelualttiita.

Itse en valitsisi tätä hotellia uudestaan mutta jos palvelun laadulla ei ole väliä vaan huoneiden viihtyvyys ratkaisee, on tämä ihan ok valinta. Samalla kadulla tosin on monia muitakin hotelleja joten hyvällä sijainnilla saa muutakin kuin tämän hotellin.

Myös jatkuva häiden juhlinta hieman häiritsi yöunia. Musiikin jytke kun kuului huoneeseen. Itse viivyimme viikon ja viikonloppu varsinkin oli täynnä erilaisia häitä ja muita juhlia. Joten viikonloppuisin en ainakaan suosittele herkkäunisille.

Arvosana hotellille:

Oletko vieraillut Iso-Britanniassa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.