Matkakokemukset - Nähtävyyksiä Perugiassa

Kaunis Perugia

Irene    15.05.2013    Perugian nähtävyydet    Perugia

Kävimme lomamme aikana keskiaikaisessa Perugian kaupungissa. Se sijaitsee noin 150 km koilliseen Roomasta.

Perugia hurmasi heti tunnelmallaan ja kaikella, mitä siellä näki. Vanhoja kauniita historiallisia rakennuksia, aukioita, patsaita, ihania ravintoloita, punatiilikattoisia asuintaloja ja kujia.

Perugiassa on kaksi yliopistoa, joten siellä asuu paljon nuoria ihmisiä.

Il Palazzo dei Priorin (raatihuone) rakennuksessa sijaitseva Galleria Nazionale dell´Umbrian ensimmäiset teokset tehtiin vuosina 1293- 1297 arkkitehti Jacopo di Perugia Servadion ja Giovannellon johdolla. Teokset käsittelivät Jeesusta, Mariaa ja Josefia sekä opetuslapsia sekä ristiinnaulitsemista. Teokset olivat hyvin kauniita ja vaikuttavia.

Aukio, jolla Il Palazzo dei Priori sijaitsee, on Perugian katedraali, jossa kävimme sekä keskiaikainen Fontana Maggioren- suihkulähde. Se rakennettiin vuosina 1277-1278 kuvanveistäjien Nicola Pisanon ja Giovanni Pisanon toimesta. Suihkulähde oli paikka, johon ihmiset kokoontuivat aikoinaan seurustelemaan.

Näin näytti tapahtuvan edelleen. Aukiolla seistessä saattoi hyvin kuvitella, millaista elämä on ollut siellä keskiajalla.

Raatihuoneen vieressä sijaitsee La sala dei Notari eli notaarisali. Salissa oli kaariholvia ja kattomaalaukset olivat uskomattoman hienoja ( Perugian kuvissa).

Nautimme eräässä aukion pizzeriassa herkulliset pizzat ja katselimme toisen kerroksen pikku ikkunasta suoraan aitiopaikalle Raatihuoneen aukiolle. Ruoka oli kohtuuhintaista ja hyvää. Samoin punaviini!

Oletko vieraillut Perugiassa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.