Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Yhdysvaltain matkakokemukset ja vinkit

Iso hotellikompleksi valtateiden keskellä kaukana kaupungin keskustasta

Leo-setä    09.02.2018    Indianapolisin hotellit    Indianapolis
Yöpymisen ajankohta: Helmikuu 1996 | Hotelli: Sheraton Indianapolis Hotel and Suites

Soveltuu majapaikaksi, jos liikkuu omalla autolla, muuten sijainti on melko hankala. Hotellin palveluihin kuuluu myös viereisen kuntosalin käyttöoikeus.

Arvosana hotellille:

Mukava huvila

Vieras    18.09.2017    Orlandon hotellit    Orlando
Yöpymisen ajankohta: Lokakuu 2016 | Hotelli: Villa Aqua Orlando

Siisti ja mukava huvila siistillä alueella. Rentoutua voi huvilalla, lähteä shoppailemaan tai autoilla reilu tunti Tampaan.

Arvosana hotellille:

Kulkemisesta ja nähtävyyksistä

Lähdimme itse DC:n reissulle hieman "soitellen sotaan" asenteella. Meillä ei ollut oikeastaan mitään suunnitelmaa miten ja missä kuljemme, tiesimme vain, mitä haluamme nähdä.

Lensimme Helsinki - Vantaalta Keflavikin kautta Dullesin kansainväliselle lentokentälle.

Dullesin kentältä otimme Silver Line bussin, joka kuljetti meidät 5$/hklö hintaan Wiehle-Reston East metroasemalle. Siellä pyysimme hieman apua paikalliselta virkailijalta, kun ei meillä maalaistolloilla ollut mitään käsitystä siitä, miten saamme metron maksettua.

Homma olikin loppujen lopuksi erittäin yksinkertainen. Koneesta saatiin kortti, jolle ladattiin rahaa, jolla sitten maksettiin matkat. Korttia pystyi sitten lataamaan tarpeen tullen aina metroasemilla.

Metrolla kulku oli yllättävän helppoa vaihtoineen päivineen. Myös metrojen siisteys yllätti, sillä olin kuvitellut matkaavani jollain todella epämiellyttävällä, täyteenahdetulla narkkareita täynnä olevalla kulkuvälineellä.

Näin jälkeen päin on sanottava, että Dullesista DC:hen on erittäin helppo kulkea ja myös päin vastoin. Silver linen bussi kulki myös takaisin päin kentälle. Huippu juttu!

Nähtävyydet osuivat tiellemme sattumalta. Olimme aikaisin aamusta liikenteessä, joten emme joutuneet jonottamaan minnekään, esim Valkoinen talo, Lincoln Memorial etc.

Smitshonian museot ovat ilmaisia ja niistä ehdottomasti paras oli Air and Space Museum, johon kannattaakin suunnata heti klo 10:00, sillä ainakin meidän käyntimme aikana, se oli yksi suosituimmista.

Kuten jokainen jenkeissä matkustanut tietää, museoissa on turvatarkastukset ja läpivalaisut. Ne sujuivat sutjakkaasti ja ongelmitta.

Upeaa oli se, että kysyttäessä sai aina apua ja neuvoja. Kadut olivat siistit, eivätkä tupaten täynnä ihmisiä. Oikeastaan Washington DC:n siisteys ja kauneus yllätti minut täysin.

Puistoja on paljon, nähtävää on paljon.

Ruokapaikkojen vähyys yllätti meidät, tai sitten emme osanneet pyöriä oikeilla alueilla (me emme siis käyttäneet karttaa reissullamme, saati muita vastaavia opasteita)

Joka puolelta löytyy kyllä kahviloita kahviloiden perään ja ravintolat, joissa söimme, olivat jokseenkin hintavia, mutta tämä nyt ei sinällään yllättänyt meitä lainkaan.

Arlingtonin hautausmaa on käymisen arvoin paikka. Sinne pääsee helposti Metro Stationilta metrolla. Tämän jälkeen voi pistäytyä Pentagonilla, mutta meille riitti, että näimme tuon valtavan rakennuksen Arlingtonin hautausmaalta mäen päältä.

Kaiken kaikkiaan kulkeminen DC:ssä on helppoa ja jouhevaa. Metroja kulkee 05:00 - 00:00 välillä tiuhaan tahtiin ja niitä kannattaa käyttää hyödyksi. Välimatkat ovat pitkiä, ensimmäisenä päivänä, kun päätimme kiertää jalan, jotta näemme mahdollisimman paljon, kilometrejä tuli yhtäkkiä 25. Toki hampurilaisaterian kalorit katosivat siinä tallustellessa.

The Fairfax embassy Row

Yöpymisen ajankohta: Kesäkuu 2017 | Hotelli: The Fairfax at Embassy Row, Starwood Luxury Collection

Kyseinen hotelli tuli valittua sen sijainnin perusteella, sillä ajattelimme, että siitä on helppo kulkea ja kyseinen hotelli oli tarjouksessa ebookersin sivuilla, kun varausta teimme.

Oletimme saapuvamme neljän tähden hotelliin ja tältä touhu näyttikin aulassa jäykkine respatyöntekijöineen ja piccoloineen.

Huone oli pieni, siisti ja vanhanaikaisesti maalaisromanttinen.

Itselleni tärkeää on, että hotellissa saa nukuttua yönsä hyvin. Tässä hotellissa se ei onnistunut. Huoneen ovi oli paperinohut ja kun oven sulki, jäi oven alaosaan ja lukkopuolelle noin senttimetrin mittaiset raot, joista käytävän valo loisti iloisesti huoneeseen. Kaikki kulkeminen ja äänet kantautuivat käytävältä huoneeseen aivan, kuin liikenne olisi käynyt huoneemme läpi.

Ilmastointi oli mielenkiintoinen. Jäähdytysjärjestelmä napsahti päälle tasaisesti puolen tunnin välein ja tuntui, että pyörremyrsky olisi iskenyt huoneeseen. Laite myös piti aina päälle mennessään rasittavaa naksuttavaa ääntä, joka häiritsi erittäin paljon yöaikaan.

Ikkuna oli sisäpihalle päin, joten ulkoa ei häiritsevää meteliä kuulunut.

Wc:ssä ei tainnut olla minkäänlaista ilmanvaihtoa, vaan jo ensimmäisen suihkussa käynnin jälkeen saimme todeta, että siellä ei kuivu mikään. Tila jäi kosteaksi ja oli sitä vielä 12tuntia suihkussa käynnin jälkeenkin.

Hotellin asiakaskunta näytti olevan pääsääntöisesti lentokapteeneja, lentoemäntiä, sekä business-matkailijoita, joten huomasimme kyllä penseän suhtautumisen suomalaiseen rockariin, kun ei pukua päällä ollut.

Hotellin ravintolaa emme käyttäneet kertaakaan, sillä epäilimme hintatason olevan aivan omissa sfääreissään.

Kyllä ko. hotellia tukikohtana käytti sijaintinsa puolesta, mutta jos saisin valita uudelleen, valitsisin jotain aivan muuta.

Arvosana hotellille:

Autonvuokrauksesta ja tietulleista Miamissa !!!

mmikan    12.12.2016    Miamin lennot & liikenne    Miami

Moi ystävät

kun olette vuokraamassa autoa sitten onlinena tai tiskillä,kannattaa ennen vuokrausta perehtyä tietullin maksujen suuruuteen.

Itse otimme auton rentalcars.comin kautta Dollar rent a car vuokraamosta, ei oliisi kannattanut!

Aiemmin olemme vuokranneet Alamolta.

Dollar rent a car veloittaa sunpass transponderin aktivoinnista 15 $/vrk!!

Alamolla ja muilla käsittääkseni huomattavasti pienempi hinta.

Jotkut vuokraamot on tehneet tuosta bisneksen itselleen.

Eli kannattaa huolella tarkistaa mitä vuokra hinta sisältää.

Tämä oli jo kuitenkin kymmenes kerta kun auton vuokrasin täällä mutta varmasti viimeinen Dollar ren a carista.onneksi on tuttu paikka ja osaa välttää tietullit.

www.sunpass.com/rentalcar tsekkaa tämä ennen vuokraamon valintaa

Asuntoautolla Amerikassa

Vieras    30.09.2016    Arizonan nähtävyydet    Arizona

Incar kamera kuvaa neljän viikon matkalta (5000 km) usa:ssa

www.youtube.com/watch?v=JED-...e=youtu.be

Grand Canyon, Hoover Dam, Sedona

ViidakonMursu    17.06.2016    Arizonan nähtävyydet    Arizona

Lähdimme Phoenixista kohti Las Vegasia ja matkalla totta kai pysähdyimme Hooverin padolla. Pato oli vaikuttava näky, enkä kadu hetkeäkään siellä käyntiä. Kävimme tarkastelemassa patoa myös Memorial Bridgeltä, mikä oli tällaiselle korkeanpaikan kammoiselle valtava voimain ponnistus. Tuuli niin kovaa, että pelkäsin vaatteiden repeävän päältäni.

Vaikuttavin kokemus koko matkalla oli ehdottomasti Grand Canyon, jota tarkastelimme South Rimillä iltapäivästä aina auringonlaskuun. Näimme kuinka kanjoni vaihtoi muotoaan valon ja varjon tanssiessa.

Maaliskuussa Canyonilla on vielä aivan hemmetin kylmä! Tuuli viilsi pohjoisesta ja lunta oli vielä maassa siellä täällä. Tämä oli kyllä tiedossamme, mutta Las Vegasissa oli aamulla lämmintä 30 astetta ja Canyonille päästyämme saimme todeta elohopean pudonneen eli 25 astetta. Eli lämmintä päälle jos tuohon aikaan vuodesta olette liikkeellä!

Canyon oli henkeäsalpaava. Mitään niin kaunista ja jylhää en ole eläessäni nähnyt.

Suosittelen ehdottomasti jos noilla "lähiseuduilla" liikutte, että käytte kääntymässä.

Pysähdyimme Sedonan kylässä, joka on tunnettu punaisista vuoristaan. Maisema oli jylhä ja vaikuttava. Suosittelen. Matka Flagstaffista Sedonaan sai haukkomaan henkeään, niin upeita maisemia, ettei sanoin voi kuvailla.

Siisti ketjuhotelli.

ViidakonMursu    17.06.2016    Phoenixin hotellit    Phoenix
Yöpymisen ajankohta: Maaliskuu 2016 | Hotelli: Holiday Inn Airport North, Phoenix

Hotelli oli siisti ja huoneet suuret. Sisäpihalla oli viihtyisä uima-allas sekä katoksia, sohvaryhmiä, joissa viettää aikaa. Hotellin aulabaari oli auki vain klo 23 saakka, mutta hotellin kylkeen rakennetussa Burger theory ravintolassa oli menoa hieman pitempään. Aamiainen tarjoiltiin myös Burger theoryssa ja tällä kertaa olimme onnistuneet maksamaan sen jo etukäteen. Aamiainen oli suorastaan kehno ja kustansi taas laatuunsa nähden aivan liikaa, täälläkin se taisi olla lähempänä 20$ per henkilö.

Huoneista löytyi kahden valtavan sängyn lisäksi myös jääkaappi, tallelokero sekä televisiot totta kai molemmista huoneista.

Allaspyyhkeet sai hotellilta.

Hotellin ympäristössä ei ole yhtään mitään. Vilkkaasti liikennöidyn tien toisella puolella on subway ja yksi ruokakauppa. Alue vilisee kodittomia, jotka hyvinkin aggressiivisesti yrittivät liikennevaloissa päästä juttusille autoilijoiden kanssa. Meihin sen sijaan ei kiinnitetty huomiota kun kuljeskelimme alueella.

Hotellin sisäpuolella tällaisesta maailmasta ei ollut tietoakaan vaan siellä sai viettää aikaansa hyvinkin rauhallisesti.

Arvosana hotellille:

Asiallinen motelli

ViidakonMursu    17.06.2016    Flagstaffin hotellit    Flagstaff
Yöpymisen ajankohta: Maaliskuu 2016 | Hotelli: Highland country inn

Yövyimme yhden yön motellissa palatessamme Grand Canyonilta takaisin Phoenixiin.

Motelli oli siisti, mutta sitä ei välttämättä voisi kuvailla sanalla viihtyisä. Motelli oli perinteisesti hevosenkengän muotoon rakennettu rakennus, jonka sisäpihalla oli parkkipaikka.

Huoneesta löytyi kaksi sänkyä, mikroaaltouuni, jääkaappi sekä hurjalla äänellä huriseva "heather" jolla sai lämmitettyä viileän huoneen.

Huoneessa nukkui kyllä yhden yön ja jatkoi matkaa, mutta ei siitä sen suurempaa sanottavaa jäänyt. Kokemus tämäkin.

Arvosana hotellille:

Upea hotelli ja casino

ViidakonMursu    17.06.2016    Las Vegasin hotellit    Las Vegas
Yöpymisen ajankohta: Maaliskuu 2016 | Hotelli: Treasure Island

Odotettu Las Vegas, jossa vietimme kaksi yötä ja erittäin miellyttävässä Treasure Island hotellissa, joka sijaitsi keskeisellä paikalla lähes keskellä The Stripiä.

Huoneet olivat siistit ja tyylikkäät, joissa olisi viihtynyt pidempäänkin, mutta itse Vegasissa oli niin paljon nähtävää, ettemme muuta kuin nukkuneet huoneissa.

Huoneessa oli suuri sänky, kassakaappi sekä kylpyamme.

Mikään meteli ei kantautunut huoneeseen, ei ulkoa, käytävältä eikä kasinolta. Olimme seitsemännessä kerroksessa ja meillä kävi tuuri ja näkymät olivat suoraan Las Vegas bulevardille.

Aamiaisen sai ostaa hotellin (mielestäni ala-arvoisesta) ravintolasta. Hotellista löytyi myös starbucks pienen etsimisen jälkeen. Toinen samanmoinen oli heti hotellin ovella.

Suosittelen ehdottomasti jos matkaatte Vegasissa. Treasure Islandin casinokin oli siisti, asiallinen ja erittäin viihtyisä vaikken uhkapeleistä niinkään välitä.

Arvosana hotellille:

Tyylikäs hotelli kompleksi

ViidakonMursu    17.06.2016    Phoenixin hotellit    Phoenix
Yöpymisen ajankohta: Maaliskuu 2016 | Hotelli: Arizona Grand Resort

Vietimme 5 yötä kyseissä valtavassa hotellikompleksissa. Hotellilla oli tasokas golf-kenttä sekä hotelliasiakkaiden käytössä oleva vesipuisto The Oasis.

Huoneemme sijaitsivat Camelback suites - osiossa ja ne olivat suuret ja tilavat. Huoneissa oli kaksi valtavaa sänkyä makuuhuoneessa ja oleskeluhuoneessa oli jääkaappi, sohva, pöytä sekä iso teleisio, jota ei kylläkään tullut katseltua.

Hotellin aamiainen kustansi erikseen jokaisena aamuna. Hinta oli noin 20$/henkilö, eikä tarjonta ainakaan omaa päätäni huimannut. Ehkä näin suomalaisittain tuntui oudolta, että tarjolla oli heti aamusta pullaa ja viinereitä perinteisten paahtoleipien sijaan. Hedelmiä oli tarjolla runsaasti, mutta aamiainen ei kyllä ollut hintansa väärti.

Hotellin alue oli siisti ja välimatkoja sai kulkea kuljettajan kuljettamalla golf-kärryllä, jos jalat eivät kantaneet. Itse en kyseistä palvelua käyttänyt kuin hotellille saapuessamme kun laukut kuljetettiin huoneistoihin.

Hotellin lobbysta oli kauniit näkymät golfkentälle ja hotellilta kulki Shuttle läheiseen Mill Malls'iin.

Erittäin hyvä tukikohta Phoenixissa vieraillessa.

Arvosana hotellille:

kokemuksen arvoinen haiseva hotelli

Vieras    13.03.2016    Miami Beachin hotellit    Miami Beach
Yöpymisen ajankohta: Maaliskuu 2016 | Hotelli: South Beach Plaza Hotel

Hotellin baarin tarjoilija saa yhden tähden. Se oli mukava. Toisen tähden olisi saanut turistimatkoja ja autoja vuokraava mies mutta viimisen päivän kusetus saa vieläkin ottamaan autonvuokraus firmaan yhteyksiä. Vuokrasin auton ja lasku piti olla 145 dollairii mutta olikin 285 dollarii.

Hotelli oli jostakin 50 luvulta. Kauhee haju joka paikassa. Kuulemma myrkyttivät torakoita. Huone oli niin hirveä ettei edes kehitysmaistakaan sellaista löydy. vaatehuone oli myös huoneessamme mutta vaatteet vaan löyhkäsi sieltä pois otettaessa.

Hotellin sijainti oli ok

P.S roska-auto herätti joka aamu hirveeseen meteliin klo 7. Eli herätyskelloa ei tarvinnut.

Arvosana hotellille:

South beachille jos on käteistä paljon!

Vieras    13.03.2016    Miami Beachin ravintolat ja baarit    Miami Beach

Aivan sika kallista joka puolella south beachillä. Kaljapullo pieni hinta liikkuu 8-13 dollaria kpl baarissa.

Ruokapaikassa tuli pieni alkupala kahdelle. Sen jälkeen kaksi pihviä lohkoilla sekä vielä 2 lasia punaviiniä. Lasku oli 240 dollarii. Aivan kusetusta joka paikassa. En suosittelle edes raha ihmisille.

Kaksi viikkoa New York

Tommik    02.11.2015    New Yorkin muita vinkkejä    New York City

Tässä vinkkejä NYC matkustaville, oli kyseessä vkonloppu tai pidempi aika.

Yrittäkää jaksaa lukea, yritän kertoa mahdollisimman paljon käytäntöön ja muuhun liittyvää.

Lentohan ei tuntunut missään, suora lento ja kesti sen 8 tuntia. Finnairin koneessa oli hyvää se että leffoja pystyi katsomaan oman mielen mukaan. Lentokone ruualta ei voi odottaa ihmeellistä, nälkä siirtyi sen verran että jaksoi odottaa kentälle pääsemistä, ja asunnolle. Vuokrattiin siis asunto New Jerseyn puolelta Home Awayn kautta missä tarjontaa riittää. Hinta oli kohtuullinen asunnon sijaintiin ja ulkoasuun verrattuna.

Aikaisemmin en ollut Nycissä käynyt. Jfk:lle laskeutumisen jälkeen eteneminen oli ihan ok vaikka turvatarkastus kesti pitkään. Sen jälkeen pääsi melko ripeästi kenttäkompkleksista pois. Kannattaa kuunnella kuulutuksia välillä. Meidän laukut oli nostettu liukuhihnalta pois siihen viereen mistä ne löyty mutkattomasti.

Sen jälkeen alkoi etsinnät kyydeille, 10 min etsinnän jälkeen kysyttiin ulkona olevilta bussiyrityksiltä kyytiä ja se hoitu hyvin eli otettiin meno-paluu joka maksoi 30 dollaria(ei tarvinnut miettiä paluukyytiä enää). Hintakaan ei paha, minun mielestä. Taksikyyti maksaa JFK:lta keskustaan noin 100 dollaria. New Jerseyyn se maksaa 140dollaria.

Sitten odoteltiin ja arvottiin ollaanko oikeassa kohdassa odottamassa vihreää isoa bussia. Henkilö keneltä ostettiin liput näytti paikan mihin kyyti tulee.

Näillä yrityksillä jotka tarjoaa kyytipalveluita löytyy yleensä kaikki laitteen myös korttimaksuun vaikuttavat luotettavilta ja sen näkee yhdenmukaisista yriyksen asuista.

Seuraavaksi lähdettiin liikkeelle kohti cityä, liikenne oli juri sitä mitä odotti...eli sitä on paljon. Noin 25min ajon jälkeen alkaa erottumaan ne pienet talot ja tiedät että city lähestyy! Huikea näky se valomeri kun ajetaan Broawaytä tai 5th avenueta pitkin..tosin ei siitä bussista kaikkea näe. Kuski ilmottelee etukäteen paikat missä pysähtyy. Eli sinun on hyvä selvittää etukäteen missä kohtaa on järkevää jäädä pois. Lähestulkoon kaikki yhteydet ensikertaa Nyciin menevälle on Port Authorityn Buss Terminaalissa, metrot, jatkobussit, Path-junillekin pääsee, mutta mikäli jäät Manhattanille hotelliin, sinun tarvitsee tietää vain osoite missä se on ja katsot etukäteen nettikartasta missä se sijaitsee.

Me mentiin Port Authorityn asemalle ja sieltä ennakotiedon mukaan etsittiin bussi nro 156. Mennessä katsottiin sopivan näköinen henkilö joka osasikin kertoa miten kannattaa jäädä pois.

HUOM. kaikki eivät osaa eikä halua neuvoa oikein!! Ja tästä kerron tuonnempana.

Port Authority sijaitsee siis w42st ja 8th avenuella. Jos joku ei siellä osaa sitä kertoa niin kannattaa tuon muuttaa pois!

Asunnon omistaja odotti meitä siellä ja tunnisti kun tultiin matkalaukkujen kanssa. Are you the two fellows from finland, come lets go to check the apartment.

Alue oli siis vanhaa New Jerseyn aluetta, latinoaluetta ja melko mukavan näköistä. Kaikki oli melkein oven edessä kun oli tarvetta kauppaan tai mihin hyvänsä. Pysäkki oli 10 metrin päässä.

Siinä asetuttiin ja tutustuttiin asuntoon. Ja eka homma oli keittää suomikahvit kun tuli otettua mukaan juhlamokkaa :) Maitoa löyty 20 metrin päästä kaupasta. Niin, gallona maitoa maksoi 2.99 dollaria eli melkein neljä litraa.

Seuraavana aamuna lähdettiin tutkimaan kaupunkia ja katsottiin että mikä olisi paras lippuvaihtoehto liikkua...no päätettiin ensin ottaa kertalippuja, mutta kuten asunnon omistaja sanoi niin kannattaa ehdottomasti ottaa Metrocard esim.7 päivälle, kaikkia vaihtoehtoja en nyt muista mutta itse otin sen 7 pvälle ja maksoi 31 dollaria. Mutta, on siis sellainen kortti mikä käy metroon, busseihin ja path-juniin ja maksaa 52 dollaria 7 pvälle. Nämä kannattaa kysyä esim.Port Authorityn asemalta tai itse mennä automaatille ja IHAN rauhassa niitä katsoa siinä, automaatteja riittää joita kiireiset paikalliset voivat käyttää. Ja voi kysyä sellaiselta tavallisen näköiseltä ihmiseltä jolla ei ole mieletön kiire. Tavallisen näköinen paikallinen = nuori jolla siistit vaatteet, keski-ikäinen jolla siistit normaalit vaatteet.

Rauhallisuudella ja itsetutkinnalla pärjää hyvin. Meitä vierailijoita siellä riittää ja paikalliset saavat hoitaa asiansa omalla tahdilla.

Ja hei, ota rahat taskusta sitten vasta kun " tiedät " mitä olet ostamassa. En tarkoita sitä että joku tulee ja nappaa lompakon käsistä, on itsellesi helpompaa kun ei ole kourat täynnä ja näytät paljon itsevarmemmalta.

Lippuautomaatteja on joka paikassa.

Sitten kun katsot metrokarttoja, on värilinjat ja numerot, mutta tämä onkin New Yorkissa omaa luokkaansa ja vaatii ajattelua sekä päättelyä vaikka voi tuntua simppeliltä.

Yksi: täytyy tietää missä jäät pois.

kaksi : mikä on linjan päätepysäkki.

kolme : täytyy tietää värilinja. esim. sininen A,E,C. Onko suuntana uptown tai downtown. Mahdollisesti esim.brooklyn. Katso metrokartasta oma pysäkki ja suunta. Opasteet on aika lapsenkengissä koska tuolla on aikasemmin mainitusti oma maailma noiden suhteen. Kaikki sujuu hyvin kun olet tarkkana.

esim.Pariisissa metron käyttäminen värilinjoilla on huomattavasti helpompaa.

Mainitaan nyt erikseen että kaikki eivät halua neuvoa sinua oikein...outoa eikö totta, mutta näin se menee. Opasteista on sanottava että ei siis ole parhaalla mallilla!

Paljon oppi kyllä kahdessa viikossa!

Myöhemmin laitan lisää infoa mistä voisi olla hyötyä muille.

Lisaa tarinoita Baltimoresta

Lisaa pikkujuttuja Baltimoresta.

Taalla on sellainen ilmainen bussisysteemi CHARM CITY CIRCULATOR, jolla on muutama reitti, joita se ajaa.

Mina kaytan "Purple Routea", koska sen lahin bussipysakki on melkein Davidin toimistorakennuksen kupeessa (eika siis myoskaan kovin kaukana hotellistani).

Se ajaa satamaan (Inner Harbor), johon useimmiten olen menossa, ja sielta Federal Hilliin (aivan sigamagee kaupunginosa, joka on taynna baareja ja pubeja - siis huvittelupaikka perjantai- ja lauantai-iltaisin). En viela ole ottanut selvaa, kuinka monta "linjaa" talla Charm City Circulatorilla on (yksi on Orange Route), mutta se on erittain kateva tapa liikkua paikasta toiseen. Se on nopea, koska se ei pysahdy joka pysakilla ja se on ILMAINEN ! Perfect way for tourists to get around !

Olen ollut todella vaikuttunut tasta kaupungista. Tama on vahan "eurooppalaisempi" kuin jenkkikaupungit yleensa. Arkkitehtuuri on tyylikkaampaa, vanhoja upeita kivirakennuksia ja vahemman amerikkalaista "kraasaa". Satama-alueesta tulen sitten joskus kertomaan vahan enemman, koska se on todella upea. Hotelli, jossa asun on 157 vuotta vanha rakennus (eli jenkkilaisittain hyvin vanha). Se on restauroitu siihen tyyliin kuin se on alkuperaisesti ollut ... huoneestani tulee mieleen kaunis (vaikkakin pieni) kotini Museokadulla.

Oletko vieraillut Yhdysvalloissa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.