Kanadan matkakokemukset ja vinkit

Lentoyhteydet St. John's, Newfoundland.

Euroopasta St. John's:iin pääsee suoraan ainoastaan Dublinista. Lentoyhtiö on kanadalainen WestJet. Kanadan sisällä lentoyhteyksiä on useampaan suurempaan ja vähän pienempäänkin kaupunkiin. Lentöyhtiöinä muun muassa WestJet, AirCanada, Jazz Aviation ja muita.

St. John's on myös yksi kahdesta paikasta, josta pääsee helposti ja nopeasti St. Pierre et Miquelon (kuuluu Ranskalle, käyttävät euroja) saarelle heidän omalla lentoyhtiöllään.

St. John's nähtävyydet.

Newfoundlandin ykkökaupunki on lähinnä kevät/kesäkohde. Paikan löytävät muun muassa valaiden ystävät, jotka saattavat huonompana 'whale watching' päivänä nähdä vain lunneja. Vinkeän näköisiä otuksia nekin. Jotkut voivat myös seilata katselemaan jäävuoria, joita ei ole kuitenkaan tarjolla jokaisena vuonna. Luonto maalla on pääosin karua, mutta viihtyisiä paikkoja löytyy muun muassa omaa rauhaa haluaville ja luontohiippareille.

Itse kaupunki ja sen nähtävyydet ovat aika rajattuja, eli vähäisissä määrin. Kaupungissa on paljon perinteisiä puurakennuksia, joista useat ovat hyvin pidettyjä. Shoppailijalle on tarjolla pääasiassa yksi katu. Juhlijalle on tarjolla kaksi katua. Keskustassa on myös ravintola, joka on auki 24/7. Tarjolla lähinnä irlantilaisvaikutteista ruokaa. Viestinnän ystävät löytävät kaupungista Cabot Tower:in Signal Hill kulttuurihistoriallisen kohteen, jossa Cuglielmo Marconi vastaanotti ensimmäisen ikinä langattoman viestin, joka ylitti Atlantin.

Pääosin paikalliset nähtävyydet kaikkineen pystyy näkemään 2-3 päivässä, ellei sitten lähde kiertämään saarta.

Plus verot... ja se tippi.

TravelerWillem    17.07.2014    Kanadan vaarat ja ongelmat    Kanada

Suomalaisittain joitakin voi hämmentää, että tavaroista tulee monissa paikoissa maksaa ilmoitetun hinnan päälle verot. Lisäksi tippi voi hämmentää, mutta se on karkeasti ottaen 10-15% taksit, 15-20% ravintolat.

Tippi ja mitävxttuakustannukset.

TravelerWillem    17.07.2014    Kanadan muita vinkkejä    Kanada

Kanadassa ravintolan porukat odottavat järkiään 15-20% tippiä. Postimerkit maksavat rapiat paikallisen dollarin luokkaa. Päälle uskallat odottaa veroja suurinpiirtein saman verran. Kaupoissa monissa provinsseissa hinta on ilman veroja (poislaskien esim. ruokakaupat) ja halvan tuotteen löytäessäsi saatat ällistyä, kun 'plus verot' lyödään päälle. Paikka on silti pääosin halvempi kuin Suomi. Erityisesti, jos välttää Atlanttista Kanadaa.

Taksi.

TravelerWillem    17.07.2014    Kanadan lennot & liikenne    Kanada

Taksikuskit ovat aikalailla suomalaisia puheliaisuudessaan. Odottavat aina tippiä 10-15%, vaikka ovat kyllä tarjoamassa täyttä palautussummaa takaisin.

erinomainen hotelli

Vieras    19.09.2009    Vancouverin hotellit    Vancouver
Yöpymisen ajankohta: Huhtikuu 2009 | Hotelli: Metropolitan Hotel Vancouver

Olemme yöpyneet Metropolitanissa useamman kerran, ja teemme niin jatkossakin.

Hotellin sijainti on hyva, seka auton kanssa liikuttaessa tai sitten jalan tai julkisilla liikennevalineilla, esim. bussipysakki heti hotellin vieressa.

Kadun toisella puolella iso ostoskeskus, lahistolla tavaratalo. Hotellissa erinomainen ravintola ja hyvia ravintoloita lahistolla.

Henkilokunta asiansa osaavaa, ystavallista, palveluhenkisia ja kaikin puolin miellyttavaa.

Suosittelen varsinkin aikuismatkailijoille.

Arvosana hotellille:

Stanley Park, Vancouver Aquarium

aalika    01.04.2009    Vancouverin ostokset    Vancouver

Vancouverin suuren puistoalueen, Stanley Parkin, parkkipaikat ovat kauniina kesäpäivänä täysiä, kannattaa olla liikkeellä ajoissa. Varsinkin viikonloppuisin. Stanley Parkissa on luonnon, toteemien ja piknikkaajien lisäksi nähtävillä myös esim. suuri Akvaario. Kannattaa heti maksaa tarpeeksi pitkä (monen tunnin!) parkkimaksu, jos on onnistunut parkkipaikan saamaan. Harmittaa lähteä lisäämään rahaa, jos meinaa aika loppua, välimatka kun saattaa parkkiin olla aika pitkä. Akvaariossa yksistään on niin paljon katsottavaa, että tunti hurahtaa nopeasti.

Terassiravintolat

White Rock pieni kaupunki länsirannikolla n 20 000 asukasta arviolta luulisin olevan.Kaupunki on aivan USA:n rajalla Vancuverin eteläpuolella. Uimarantaa yli 2 km ja rantapulevardilla mukavia ravintoloita joista hienot merinäköalat. Rannalla valkoinen iso kivi josta kaupunki on varmaankin saanut nimensä.

Vancuverin saari

kalamies    05.03.2009    Vancouverin nähtävyydet    Vancouver

Toteemeja ja kauniita maisemia

Mahtava fiilis

Vieras    18.02.2009    Toronton nähtävyydet    Toronto

Olen käynyt 3 kertaa Torontossa. CN-tower kannattaa kokea - sehän näkyy kauaksi ja se sijaitsee Harbourfrontissa lähellä Ontario-järven rantaa. Keskikesällä esällä siellä on turisteja liikaa . Niagaran putouksille pääsee Harbourfrontista laivalla tai bussilla. Olin siellä hotellissa 2 yötämahtava kokemus. Valtava veden kohina ja illalla ilotulitus. Hintataso ihan kohtuullinen - ruoka hyvää, samoin palvelu. Toronton kaupungintalo on suomalaisen arkkitehdin käsialaa.

Tunnelmallinen ravintola

maria    20.01.2009    Guelphin ravintolat ja baarit    Guelph

Guelphin keskustassa sijaitseva Other Brother -ravintola on todella mahtava paikka syödä tunnelmallinen päivällinen. Hintataso on melko korkea, mutta ruoka on niiiiin hyvää. Itse halusin aina päättää ruokailun ehdottomaan suosikkiin: Phyllo Wrapped Double Baked Cheesecake. Niin taivaallista.

Tässä vielä linkki heidän sivuilleen, jos Guelphiin eksyy.

www.otherbrothers.ca/

Maukasta intialaista ruokaa

maria    20.01.2009    Guelphin ravintolat ja baarit    Guelph

Aivan Guelphin keskustassa sijaitsee ravintola nimeltään Bollywood Bistro. Sieltä saa autenttista intialaista ruokaa. Paikka on kohtuu hintainen, tunnelmallinen ja ruoka on mielettömän hyvää. Suosittelen.

niagaran putoukset on mahtavat

Putousten ympäristö on tehty todella viihtyisäksi ja paikasta on tullutkin oikea huvipuisto alue. Kannattaa varata tarpeeksi aikaa, meillä ei 3 tuntia riittänyt kun kävimme näköalatasanteella skylon towerissa ja sitten kävelimme puistossa ja räpsimme kuvia. Kanadan puolelta putoukset ovat näyttävät ja näet molemmat. Rainbow sillallakin kävely jäi.

Jos on aikaa niin kannattaa myös katsastaa amerikan puolen putoustunnelmat.

Suuri kansainvälinen hotelli

Vieras    20.10.2008    Niagaran putouksien hotellit    Niagaran putoukset
Yöpymisen ajankohta: Marraskuu 2007 | Hotelli: Niagara Falls Marriott Gateway on the Falls

Paikka ja näköalat upeat ylitse Niagaran putousten. Hotelli oli siisti ja hiljainen nukkua. Kuitenkin hinta/laatu suhde oli pettymys. Kaikki maksoi erikseen vielä kalliin huonehinnan lisäksi, mm. parkkipaikan käyttö, aamupala, internetyhteys.

Osittain yleisissä tiloissa jo vähän "kuluneen tuntua", samoin uima-allas oli pettymys. Positiivista erinomainen sänky, ja todella laadukas sisustus huoneessa.

Arvosana hotellille:

Toronton nähtävyyksiä

Vieras    28.06.2008    Toronton nähtävyydet    Toronto

Olen käynyt Torontossa 5 kertaa, koska siskoni asuu siellä. Itse asuin siellä pienenä perheeni kanssa siirtolaisina. Itse keskittyisin turistina kiertelemään alakaupungin alueella ja nauttimaan sen monikulttuurisesta ilmeestä. Raitiovaunut ovat hauska tapa matkustaa ja melko halpa myös. Kohde, jossa vierailisin toisenkin kerran on casa loma. joka historiallisuudellaan ja ainutkertaisuudellaan kyllä sykähdyttää. Kohde sijaitsee alakaupungilla ja sinne on helppo päästä. Suosittelen myös lauttamatkaa Ontariojärvelle ja lähellä olevalle saarelle, josta saa mahtavat kuvat alakaupungin pilvenpiirtäjistä. Lautalle vie turistibussi merkityltä pysäkiltä hyvin läheltä CN-toweria ja kysymällä aina selviää. Kanadalaiset neuvovat mielellään ja kun kertoo, että on Suomesta, niin kyllä puhetta riittää ainakin jääkiekosta, jos ei muustakin.

Oletko vieraillut Kanadassa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.