Hongkongin matkakokemukset ja vinkit

Ihana Hong Kong!

Vieras    04.02.2012    Hongkongin lennot & liikenne    Hong Kong (Hongkong)

Monissa maailman kaupungeissa on tullut käytyä mutta Hong Kong on minun ehdoton suosikki. Siellä on kaikkea ,liikuminen on helppoa,metrolla,taksilla tai bussilla.Hong Kongin kaupungin sivut on hyvät niihin kannattaa tutustua.Netistä löytyy helposti hotelleja joka makuun ja Finnair lentää suoraa Helsingistä.

Hong sopii kaikille ,siellä on turvallista liikkua(tietysti normaalia varovaisuutta noudattaen kuten muutenkin maailmalla).

Nähtävyyksiä,shoppailua,ruokaa kaikkea löytyy kaikille kukkaroille.Pienellä etukäises suunnittelulla lyhyestäkin matkasta saa paljon irti.Olen ollut siellä kahdesti helmi-maaliskuun vaihteessa ,lämötila +18-22,sopivaa ja miellyttävää että jaksaa kulkea ja katsella. Kolmen viikon päästä menen sinne taas muutamaksi päiväksi.

Huonolaatuinen räätäli

Vieras    28.04.2011    Hongkongin ostokset    Hong Kong (Hongkong)

Hei,

Hong Kongissa ollessamme maaliskuu 2011 päätin käydä erään ystäväni suosituksesta Express Custom Tailors nimisellä räätälillä teettää kauluspaitoja itselleni.

Kaupanteko itsessään sujui hyvin ja toimitus oli ajallaan.

Kotiin tullessani kuten aina on tapanani niin pesen uudeet paidat samalla lailla kuten kaikki muutkin Egyptiläisestä puuvillasta tehdyt paitani.

Näiden paitojen kohdalla yllätyin KAIKKI ompeleet vetivät ruttuun ja paidat näyttivät aivan karmeilta.

Ihan selvästi oli ommeltu totaalisen väärällä langalla. Pilalle menivät 6:sta paidastani kaksi (molemmat mustat paidat) muita "voi käyttää pimeällä".

Kauppiaalle sähköposti viestintä jäi lyhyeksi ja he eivät ottaneet minkäänlaista vastuuta tekemistään paidoista.

Yhden ainoan sähköpostin jälkeen he eivät useista yhteydenottopyynnöistäni huolimatta ei tullut enää mitään vastausta.

Minä en voi millään suositella tätä vaatturia.

Express Custom Tailors

Shop 18, Ground Floor, Star

House

No.3 Salisbury Rd., T.S.T. Kln.

Hong Kong

Moikkelis!

Vieras    10.08.2009    Hongkongin muita vinkkejä    Hong Kong (Hongkong)

viedettiin aivan uskomattoman kiva 10 päivää HK:ssa. Koska ollaan osa-aikatyöttömiä niin piti olla tiukka budjetilla. Mutta mahdollista se oli, lennot Helsinki-Hong-Kong-Helsinki ja hotelli*** 9 yötä yht.505 euroa /henkilö!

Kaikki pelasi uskomattoman hyvin, alkaen Cathay Pacific lennosta... Ruoka todella edullinen, samoin kulkeminen. Saahan siellä kalliistikin aikaa viettää jos tykkää. Ollaan käyty 27 maassa, HK on Floridan ja Portugalin kanssa etusijoilla. Ehkä ykkösenä. Ja siellä HK:ssa muuten vaeltiin luonnossa, osallistuttiin kaupungin vilskeeseen, käytiin kantonilaisessa oopperassa, koettiin lukuisia temppeliretkiä ja maisteltiin hyvää ja riittoisaa ruokaa (annos noin 3 euroa) jne jne........ SUOSITTELEN!!!

Esprit outlet

Hoo    26.07.2009    Hongkongin ostokset    Hong Kong (Hongkong)

Oih.. Jos olet mieltynyt Espritin vaatteisiin, hakeudu Espritin outlet myymälöihin. Tuotteet on aitoja, mutta hintalappu suomen hintoihin verrattuna monin kerroin edullisempi. Yksi parhaista löytämistäni myymälöistä oli Canton Roadin varrella lähellä ferry terminaalia, kaksi kerrosta ja rekit pullollaan vaatteita. Useamman tunnin shoppailun jälkeen suomeen lähti laukkutolkulla vaatteita... Hinnat alkaen 39 HKD ja esim syys- ja kevättakit 250 HKD. Paljon oli myös tarjouksia - kaksi tuotetta yht 129 HKD.

Peak vuorelta upeat näkymät

Hoo    26.07.2009    Hongkongin nähtävyydet    Hong Kong (Hongkong)

Mikäli haluat katsella Hong Kongia "katolta käsin" mene Peak-vuorelle. Maisemat oli hulppeat ja ajoitus niiden katselulle täydellinen, kun ilta alkoi hämärtyä ja pilvenpiirtäjiin alkoi syttyä valot yksi toisensa jälkeen. Menimme huipulle bussilla ja tulimme alaspäin junaksikin kutsutulla kiskoilla kulkevilla vaunuilla. Hieno kokemus!

outlet myymälöitä

rinsessa    12.02.2009    Hongkongin ostokset    Hong Kong (Hongkong)

Käväisimme parin päivän visiitillä Hong kongissa tammikuussa -09. Aika meni pääasiassa ostoskeskuksesta toiseen juoksemisessa, joten nähtävyyksiä ei varsinaisesti ehditty hirveästi nähdä. Valoshow käytiin katsomassa illalla ja se olikin ihan hieno. Järjestetään joka ilta klo. 20 ja mukana on 40 eri rakennusta, päässyt guinnesin ennätysten kirjaankin.

Mutta varsinaisena vinkkinä voitaneen kertoa, että mikäli outlet myymälät kiinnostavat, niin oranssilla metrolinjalla, kun menee pääteasemalle Tung Chungiin, niin siinä aseman yhteydessä on ostoskeskus, joka on pullollaan pelkkiä Outlet myymälöitä, löytyy espritiä, adidasta, nikea ym. urheiluliikkeitä. Lisäksi benettonia ja sitten ihan kalliitakin merkkejä ja kaikenlaista. Mutta siis lähinnä vaatetta ja kenkiä oli tuolla.

Alkuluuloistamme huolimatta ilmeni, ettei elektroniikka Hongkongissa olekaan enää niin halpaa kuin kuvitella saattaa. Jotkut tuotteet olivat itseasiassa Suomessa edullisempiakin kuin tuolla, joten jos jotain sellaista aiotte ostella, niin kannattaa tarkastella Suomen hintoja ensin ennen matkaa.

Kaupunki oli oikein siisti ja helppokulkuinen. Opasteita oli monissa paikoissa ja ihmiset olivat hyvin avuliaita ja puhuivat valtavan hyvää englantia. Oikein mukava kaupunki. Suosittelen!

Hong Kongin metrolla menoksi!

Vieras    10.01.2009    Hongkongin lennot & liikenne    Hong Kong (Hongkong)

Hong Kongin metro on ehdoton kulkuväline. Sillä siirtyy nopeasti kaupungin toiselta laidalta toiselle. Junat ovat nopeita, siistejä ja helppoja käyttää. Mielenkiintoinen yksityiskohta on rosteripenkit. Taatusti puhtaat! Pakkasessa rosteri ei taitaisi olla ihannemateriaali. Hinta ei myöskään päätä huimaa, muutenhan Hong Kong on kallis paikka.

pilvenpiirtäjien upea valoshow joka ilta klo 20-20.15

Vieras    04.01.2009    Hongkongin lennot & liikenne    Hong Kong (Hongkong)

Hong Kohg on upea kohde matkustaa vaikka yksin. Helppo osata joka paikkaan linja-autolla tai taksilla, kaikki on edullista. ja turvallista. Linja-autoja menee kokoajan. Illalla kannattaa mennä katsomaan kovloonin puolelta Hong Kongin pilvenpiirtäjien valoshowta. Se on joka ilta 20.00-20.15. Vuorenhuipulta on mahtavat näköalat yli pilvenpiirtäjien, kannattaa käydä katsomassa myös illalla jos ei ole sumuista. Avokattoinen linja-nauto 15 C kiertelee upeiden lasikerrostalojen välistä pitkin kaupunkia. Sielä on kaikkien kalleimpien vaatesuunnittelijoiden ja kosmetiikan edustajaliikkeet, hinnat arvaattekin, mutta rahalla saa vaikka mitä. Asuin kiinalaisella alueella Kovloonissa YMCA hotellissa, maksoi vain 50 yö, varasin sen netistä. Aivan asialllinen ja siisti, oli lentokenttäkuljetuskin hotellilta. 13 e. hotellin ympäristössä oli ihana hedelmätori jossa myytiin ihania hedelmiä . Banaanit makso 35 c kilo kuorittu ananas 2 e ja se oli todella muuta kuin suomessa ostettu ananas. Suosittelen omatoimimatkaa hong kongiin, se on jotakin aivan ihanaa, Sääkin on sielä aina ihanteellinen.

terveisin eija

seinäjoelta

luksusta haluaville ja/tai businessmiehille

sannimanni    21.06.2008    Hongkongin hotellit    Hong Kong (Hongkong)
Yöpymisen ajankohta: Tammikuu 2008 | Hotelli: Langham Place

Viimeisen päälle tasokas hotelli! Uskomattoman hyvä palvelu ja ilmainen nettiyhteys hotellin asiakkaiden käytössä. Hyvä sijainti ns. shoppailunkin kannalta koska hotellilta muutaman korttelin päässä on katumarkkinoita (ns. Ladies market).

Arvosana hotellille:

SeaLand

Kannatta vierailla oli matkaseurueessa mikä ikäistä väkeä tahansa. Koko huvipuiston kiertelyyn menee helposti puoli päivää, joka helteisenä aikana on helpottava paussi hehkuvan kuumilta kaduilta.

Sealand ym.

Hongkongissa löytyy hyvin pienellä alueella monenmoista ihmeteltävää. Citymatkailun kaikki riemut on heti kulman takana. Metrolla, köysiradoilla ja muilla julkisilla konsteilla pääsee vaivattomasti esimerkiksi Sealandiin, laajaan meripuistoon josta löytyy juttuja vaikka koko perheelle, ja ennen kaikkea hetkeksi huokaisemaan kolmenkymmenen asteen helteestä (kaikki taksit, kauppaliikkeet ja julkiset tilat on ilmastoituja ja niinpä hikoilija pääsee vilvoittelemaan heti kun siltä tuntuu)

shoppailijan unelma

valperi    11.05.2008    Hongkongin ostokset    Hong Kong (Hongkong)

Vaikka hintataso on hieman korkeampi kuin monessa Aasian kohteessa, se on kuitenkin hyvin kohtuullinen EU-kansalaiselle.

Pienellä alueella on tarjontaa ihan laidasta laitaan, eli hait mitä tahansa se löytyy.

Elektroniikka ei ole kovin paljon halvempaa kuin tarjoukset Suomessa, mutta valikoimat tuntuvat ihan rajattomilta ja uutuustuotteet selvästi huokeampia.

pitkähkö mutta vaivaton

Finnairin suoralla välilaskuitta perille, loppujen lopuksi aika vaivaton matka. Neljän porukalle taksimatka kentältä hotellille ihan kohtuu hintoihin, ja päin vastoin, eli koko varattu aika jäi perillä tehokkaasti käytettäväksi city-matkailuun.

Oletko vieraillut Hongkongissa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.