Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Hikkaduwan matkakokemukset ja vinkit

Ikimuistoiset kaksi viikkoa Sri Lankalla

Vieras    22.10.2018    Hikkaduwan aktiviteetit ja harrastukset    Hikkaduwa

Olimme perheen kanssa kahden viikon lomamatkalla Sri Lankassa 10/2018.

Majoituimme Coral Sands- hotelliin Hikkaduwassa. Hotellin sijainti on täydellinen rantalomailuun, aivan meren rannassa ja kiven heiton päässä hotellilta pääsi uimaan esimerkiksi merikilpikonnien kanssa. Lisäksi rannalla on koralliriutta, jossa oli mukava snorklailla.

Varasimme jo Suomesta käsin kolmen yön ja neljän päivän retken paikalliselta matkanjärjestäjältä Haya Lankalta. Haya Lankan omistaja Ishu räätälöi meille toivomamme retken ja oli erittäin kärsivällinen ja ystävällinen.

Kuljettaja Nusmy tuli sovitusti noutamaan meidät hotellilta ja kaikki toimi

niinkuin oli ennalta sovittu. Meidän yöpymispaikat retkellä olivat Udawalawe-

Ella-Kandy. Emme voisi olla tyytyväisempiä, näimme ja koimme niin paljon ja maa on uskomattoman kaunis!

Vahva suositus Haya Lankalle ja Ishulle! Retken varaaminen ja suunnittelu hoitui kätevästi Watsapin kautta. Maksoimme retken paikan päällä viimeisenä retkipäivänä. Meidän ei itse tarvinnut huolehtia mistään, kuljettaja hoiti kaiken ja oli todella ystävällinen ja rauhallinen kuski :)

Lepää ja virkisty pikkukaupungin rauhassa

Vieras    04.11.2015    Hikkaduwan nähtävyydet    Hikkaduwa

Suosittelen tekemään Hikkaduwasta parin päivän retken sisämaahan. Ambalangodan kaupunkin on sopivan kokoinen, ostosmahdollisuuksia ja ravintoiloita riittää mutta turisteista ei näy vilaustakaan. Ihanan rento kaupunki, josta löytää myös parhaan maustekaupat, sijaitseehan se kaneliviljelmien keskellä.

Suosittelen Homestay Orchid majoitusta lähikylässä, Batabolassa. Aivan mahtavan lämminhenkinen paikka, jonka omistajat puhuvat hyvää englantia.

Superwellcome homestay in perfect location

Vieras    04.11.2015    Hikkaduwan hotellit    Hikkaduwa
Yöpymisen ajankohta: Lokakuu 2015 | Hotelli: Homestay Orchid

Tämä majatalo oli mahtavinta koko lomallamme. Jos haluat tutustua paikalliseen elämän menoo, mene tänne. Omistajapari on aivan ihana ja tunnelma lämmin, tuntui siltä kuin olisi mummolaan tullut. Padmi opetti minua kokkaamaan curryja ja teki minusta Sri Lankan prinsessan sarillaan. Illallisen lisäksi aamiainen oli loistava ja sänky oikein mukava.

Rupert kävi esittelemässä meille läheisen kaneliuute tehtaan sekä matkusti kanssamme läheiseen kaupunkiin jotta löydämme oikeat masteet ja hopper-pannun. Huone on iso ja siisti ja ikkunoista avautuu näkymä upeaan puutarhaan, josta saimme poimia kypsiä papajoita ja aloe veraa. Omistaja järjestää pyydettäessä myös retkiä sekä hääjärjestelyitä.

Sijainti on mainio, Hikkaduwan turistikaaos jää 15km päähän ja Batabolan kylän elämää on mainiota tarkkailla ja paikallista ruokaa maistella. Lähellä on myös isompi kaupunki, Ambalangoda, johon on hyvät bussiyhteydet. Sieltä löytyy shoppailumahdollisuuksia ja turistivapaata rentoa kaupunki elämää. Suosittelen lämpimästi viipymään ainakin pari yötä viidakon rauhassa, vaikka vesiputouksille sekä tee- ja kaneliviljelmille pyöräillen. Homestay Orchidiin pääsee Hikkaduwasta paikallisbussilla tai tuktukilla (tingi, 700 rupiaa on sopiva hinta).

Pelkästään majoitus on tarpeeksi hyvä syy mennä tähän pikkukaupunkiin!

Arvosana hotellille:

Reppureissaajan Sri Lanka

Irtiottaja    04.11.2014    Hikkaduwan muita vinkkejä    Hikkaduwa

Upea ja mieletön Sri Lanka! Reppureissua kaksi ja puoli viikkoa takana ja täällä koontia reissusta, sekä linkit kaikkiin Sri Lanka aiheisiin postauksiini. Terveltuloa lukemaan!

www.voice.fi/blogit/irtiotto...a/40/67818

Ranta

Vieras    07.10.2012    Hikkaduwan muita vinkkejä    Hikkaduwa

sri Lankassa on paljon parempiakin alueita kuin Hikkaduwa tai Unawatua. Jos kaipaat beachpoikien tai parittajien palveluja tai juoppoa seuraa, Hikkaduwa on sopiva paikka. Jos kaipaat hyvää ruokaa, rauhaa rannalla tai vain oleilua oman seurueesi kanssa valitse Negambo tai Matara tai jotain Itä rannikolla. Ne ovat vielä kohtuullisen turmeltumattomia. Turistipaikkoja toki, mutta eivät niin tyrkyllä joka asiassa. Sri Lankan inflaatio laukkaa nopeammin kuin kukaan pysyy perässä, joten hintataso mikä oli eilen ei pidä enää tänään paikkaansa.

Hieno paikka

Vieras    12.05.2012    Hikkaduwan muita vinkkejä    Hikkaduwa

Olin Sri Lankassa helmikuussa 2012.

Hikkaduwa ja Sri Lanka olivat paljon parempia kuin odotinkaan. Minusta maa ei ollut kallis, se oli erittäin halpa. Tuk-tukit hotellien edessä pyysivät kovia hintoja, mutta kun meni muutaman kymmenen metriä kauemmaksi hotellin portilta, niin hinnat olivat heti alempia ja tinkiminenkin kannatti. Kuljin paljon kansan parissa ja tutustuin paikallisiin ihmisiin. Kävin monessa perheessä teellä, muutamassa paikassa useammankin kerran.

Tunsin oloni turvalliseksi liikkuessani myös myöhään illalla, eikä minua kukaan edes yrittänyt huijata.

Suurin puute omalta kohdaltani oli Hikkaduwassa käytännössä täydellinen iltaelämän puute.

Olisin valmis menemään heti ensi talvena uudelleen sinne, mutta ensi talveksi ei ole pakettimatkoja. Olen harkinnut omatoimimatkaa ensi talveksi sinne.

Luulisi, että eri matkatoimistoilla olisi järkevää järjestää matkoja eri paikkoihin eri aikoina, eikä samaan aikaan samoihin paikkoihin, kuten viime talvena kaikilla oli Sri Lanka ohjelmistossa, ensi talvena ei kenelläkään.

Tykästyimme Hikkaduwaan ja SirLankaan

Vieras    24.04.2012    Hikkaduwan muita vinkkejä    Hikkaduwa

Olimme tammikuussa 2012 kaksi viikkoa aurinkomatkalla Hikkaduwassa, hotelli oli ihan Chaaya Trans. Hotelli on huippu paikalla ja tasokas. Palvelut toimivat erinomaisesti. Aamut ja illat olivat erityisen kauniita.

Kävimme omatoimiretkillä mm Gallen kaupungissa ja Yalan kansallispuistossa. Retkien järjestely tapahtui rannalla ja olivat juuri sitä, mitä luvattiin ja niin myös laguni-veneilyt.

Meitä ei ainakaan huijattu missään!

Matkanjärjestäjän Kandy-retki oli huippuhyvä; nyt ihmettelemmekin, miksi SriLanka ei ole ensitalven ohjelmistossa ollenkaan?

Suosittelemme SriLankaa lomakohteena!

SE ON IHANA SAARI.

Sri Lanka?

Vieras    06.01.2012    Hikkaduwan muita vinkkejä    Hikkaduwa

Koko sri lanka oli tosi kova pettymys.

Paikalliset hinnoittelevat itsensä pihalle jos ajattelet suunnata aasiaan niin älä ainakaan missään nimessä mene sri lankalle.olen kierrellyt aasiassa paljon ja voin sanoa että sri lankassa ei ole mitään ihmeellisempää kuin esim intiassa tai thaimaassa jossa sentään palvelu edes jotenkuten pelaa.

Sri Lanka on täynnä pelkkiä huijareita jossa et saa rahoillesi minkäänlaista vastinetta!

Oletko vieraillut Hikkaduwassa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.