Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Matkakokemukset - Nähtävyyksiä Preikestolenilla

Preikestolen

Leo-setä    06.09.2010    Preikestolenin nähtävyydet    Preikestolen

Preikestolen on noin 600 metriä korkea kallionjyrkänne Etelä-Norjassa, Lysefjordenin vuonon rannalla. Jyrkänteen huipun koko on noin 25 kertaa 25 metriä, ja se on lähes tasainen.

Preikestolhyttan-hostellin paikoitusalueelta jyrkänteelle vie merkitty vaellusreitti. Edestakainen vaellus kestää pari-kolme tuntia. Alue sijaitsee noin tunnin ajo- ja lauttamatkan päässä Stavangerista.

Vaellus Preikestolenille on osittain erittäin jyrkkä ja lohkareikkoinen. Huonojalkaiselle tai -kuntoiselle sitä ei voi suositella. Veden pitävät kengät ovat erittäin suositeltavat. Sadekelillä en noihin liukkaisiin lohkareikkoihin lähtisi ollenkaan. Vaikka korkeusero on vain noin 330 metriä ja kartalla yhdensuuntainen matka on 3,8 kilometriä suuntaansa, on se todellisuudessa paljon enemmän, sillä reitti kulkee ylös ja alas harjuja pitkin. Reitin loppuosa muodostaa lenkin, jonka voi kiertää kumpaan suuntaan tahansa; monet käyttävät lenkin jylhien jyrkänteiden reunoilla kulkevaa puolta mennen-tullen.

fi.wikipedia.org/wiki/Preikestolen

Oletko vieraillut Preikestolenilla?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.