Matkakokemukset - Nähtävyyksiä Trapanissa

Trapanissakin riittää nähtävää!

Vieras    16.01.2012    Trapanin nähtävyydet    Trapani

Vietimme Trapanissa viikon syyskuussa 2011. Tarkoituksemme oli alunperin käydä siellä sun täällä, mutta lopulta huomasimme oleskelleemme lähes pelkästään Trapanissa. Pienehkössä paikassa riitti todella näkemistä, ei tarvittu Palermoja sun muita kohteita! Palermosta kuulimme kaiken lisäksi huonoa palautetta toisilta suomalaisilta turisteilta. Viikon aikana kävimme Marsalassa ja Ericessä.

Marsalaan pääsi junalla. Matka kesti n. 45 min. Aikatauluja oli miljoonaa erilaista, ja oikea juna selvisi vain istuskelemalla, odottelemalla ja kyselemällä huonolla italialla. Junalipun hintaa en muista, muttei se montaa euroa ollut. Marsala oli melko samantapainen kuin Trapani, emmekä edes osanneet löytää Marsala-viiniä mistään. Marsalassa kävelimme vanhaan kaupunkiin ja sieltä bongasimme luonnontieteellisen puiston, jossa kasvoi kaikenmaailman erilaisia palmuja jne. Sisiliskot juoksentelivat ympäriinsä. Marsalan kauppakadulla oli monia kivoja kauppoja, löysin tuliaiseksi mm. Garibaldin naamataululla varustetun T-paidan. Garibaldi on Marsalassa suuri sankari.

Ericeen pääsi Trapanin uudesta kaupungista gondolihissillä tai bussilla. Vanhasta kaupungista gondolihisseille käveli tahdista riippuen tunnin tai kaksi. Busseja meni kuitenkin vain harvoin, gondoleja taukoamatta. Gondolilla matkustaminen ei sovi heikkohermoisille tai korkeanpaikan kammoisille. Gondolimatka maksoi muutaman euron. Kokemus oli karmiva! :D Erice oli kuitenkin ehdottomasti kärsimyksen arvoinen!! Emme ole ikinä olleet niin vaikuttuneita miesystäväni kanssa. Kuljimme Ericen vanhassa kaupungissa sen verran pitkälle, että muut turistit jäivät taakse. Kaupungissa vallitsiva niin syvä rauhallinen hiljaisuus että siinä meinasin vallan hengelliseksi heittäytyä. Kadut olivat toooodella kapeita paikotellen ja kaikki oli kivestä rakennettua. Vaikuttavan kokemuksen kruunasivat katolla istuskelleet kaksi vitivalkoista kyyhkyä. Lisäksi kävelimme Ericen rinnettä alas hiekkatietä pitkin ja sieltä näkyikin Trapanin kaupunki, meri ja saaret kaikessa kauneudessaan. Rinteiltä olisi löytynyt kotoisan oloisia hotelleja, olisi ollut hauskaa jäädä sinne yhdeksi yöksi. Iltaa kohden sumu valtasi vanhan kaupungin, en tiedä näkeekö siellä iltaisin mitään eteensä!

Kuitenkin pelkästään Trapanissakin riittää nähtävää, ei tarvitse lähteä mihinkään. Ericessä kuitenkin lämpimästi suosittelen käymään jos Trapanissa olette, en tiedä voiko sellaista kokemusta saada monessakaan muussa paikassa maailmassa. Trapanissa oleskelimme vanhan kaupungin puolella ja näin ollen sitä osaa tulikin katseltua ja kierreltyä. Kävelimme parina päivänä uuden kaupungin puolelle shoppailemaan. Uuden kaupungin puolella on puisto, jota paljon kehutaan ja jonka nimeä en muista. Puistossa olikin mielenkiintoisia puulajeja, mutta eläinten olot järkyttivät meidät syvästi. Puistossa oli siis ihmisten pällisteltävänä pupuja, marsuja ja lintuja. Mieleni teki oksentaa, huutaa ja itkeä. Olin todella vihainen ihmiselle joka puistoa täällä netissä suositteli.

Kokonaisuudessaan suosittelen Trapania käppäilemisestä ja ihmettelemisestä pitävälle rauhalliselle matkustajalle.. :)

Trapani ja ympristö

Vieras    08.11.2011    Trapanin nähtävyydet    Trapani

Olimme pari viikkoa sitten (Lokakuun loppu) Trapanissa. Kiertelimme junilla ja l-autoilla ympäristössä. Tykästyimme kovasti paikkaan. Saaret olivat mukavia. Ruoka erinomaista, ihmiset mukavia ja avuliaita.

Erice mielenkiintoinen.

Aiomme mennä keväällä uudestaan tutustumaan viini- ja oliivitiloihin, mikäli mahdollista.

Pysähtynyt kaupunki

erklait    09.12.2010    Trapanin nähtävyydet    Trapani

Trapani on kukoistanut menneinä vuosikymmeninä, mutta ne ovat jääneet jo miltei unholaan. Koko läntistä Sisiliaa leimaa sama ilmiö, joka johtuu siitä, että Välimeren kalansaaliit, varsinkin tonnikala on voimakkaasti vähentyneet ja siihen liittynyt teollisuus on kuollut.

Niinpä Trapanista on tullut rauhallinen ja viehättävä pikkukaupunki, joka on varsin mukava vierailukohde. Mitään erityistä "äksonia" sieltä ei löydy, mutta kiinnostavia paikkoja sitäkin enemmän. Vanhassa kaupungissa on jännittävä kuljeskella kapeita kujia pitkin. Tori satamassa on vilkas. Pääkadun yläpäästä saa viiniä 1€/litra omaan astiaan. Se tuntui kohtuullisen laadukkaaltakin. Majoittumiseen voi suositella Ai Lumi BB-majoitusta. Alakerrassa on michelin-ravintola. Polkupyörä kannattaa vuokrata. Ympäristössä on mm. suola-altaita, joiden toimintaa voi käydä seuraamassa etäämmältä. Kohde sopii rauhaa hakeville ja elämän tutkistelijoille.

Erice on vanha linnoituskaupunki Trapanin kupeessa olevalla vuorella. Sinne pääsee cabiini-hissillä. Ericessä on vain vanhoja rakennelmia, mukulakivikatuja ja puolustusvarustuksia. Niillä on ikää useampi sata vuotta. Todella kiinnostava ja kiehtova paikka.

Favignana on saari vajaan tunnin lauttamatkan etäisyydellä Trapanista. Se on mielenkiintoinen hiljainen ja perhaat päivänsä nähnyt kalastajakylä. Sitä leimaa myös lopettanut kalatehdas. Polkupyöra on erinomainen kulkuneuvo saaren tutkimiseen

Trapaniin ei tehdä seuramatkoja. Yksi tapa päästä sinne on lentää RyanAirilla Milanoon ja sieltä edelleen Trapaniin.

Oletko vieraillut Trapanissa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.