Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Matkakokemukset - Muita vinkkejä Skiathoksesta

Loistoloma vaatimattomassa merinäköalahotellissa

Vieras    23.06.2014    Skiathoksen muita vinkkejä    Skiathos

Palasin juuri Skiathoksen matkalta. Saari on vielä säästynyt massaturismilta, joten esim. Kosin kaltaista menoa ei ole. Jos etsii rauhallisia, hyviä rantoja, tämä on juuri oikea valinta, myös lapsiperheille. Parhaaksi rannaksi mainostettu Koukounaries beach on turistiranta, jossa musiikki soi ja oluesta saa maksaa enemmän kuin muualla. Mutta aivan viereltä löytyy monen monta muuta rantaa, jossa saa kelliä melko rauhassa.

Skiathos on suurten korkeuserojen saari, joten jos jalat eivät kanna, kannattaa vuokrata auto. Patikoijalle löytyy erilaisia hyvin merkittyjä reittejä, jotka on myös kuvailtu vaatimustason mukaan.

Matkatoimistot tarjoavat erilaisia retkiä, mutta omatoimisestikin pääsee erinomaisesti. Vanhassa satamassa on veneitä, jotka tekevät erlaisia kierroksia.Itse menin Skopelos-saaren kierrokselle, jossa pysähdyttiin kolmessa paikassa. Ensin Mamma Mia -elokuvaa varten rakennetun kappelin rannassa. Siellä sai uida tai kavuta kiviportaat kappeliiin, mistä oli huikeat näköalat. Seuraava pysähdys oli saaren kaupungissa, missä oli hyvää aikaa kierrellä kujia ja etsiä mieluinen ravintola. Kolmas pysähdys oli aivan huikean hienolla rannalla. Ja kuten arvata saattaa, näin matkaten pääsi huomattavasti halvemmalla kuin matkatoimiston järjestämällä.

Vaikka Skiathos on pieni, löytyy sieltä yllättävän paljon katseltavaa.

Hotelleja löytyy monentasoisia. Oma paikkani oli Angelos Studios, joka on kahden tähden huoneistohotelli. Mutta se sijainti! Merinäköala, pihalla uima-allas baareineen (wifi), aidan takana ammuu lehmä, kalkkuna tepastelee pitkin pientareita ja kukkolauma vahtii kanojaan hiekkatien toisella puolella. Meren rantaan oli 200 metriä ja matkalla sai seurustella pikkukanojen kanssa, jotka pyrkivät aitauksestaan tielle. Kaskaiden soitto oli huumaavaa. Ja huom! huom!, ei toisia hotelleja näköetäisyydellä, vain maalaismaisemaa. Kauppa kuitenkin 200 metrin päässä, kuin myös bussipysäkki, jolta pääsi kymmenen minuutin välein kaupunkiin. Suosittelen, jos ei kaipaa luksusta.

ostokset

Ahmat12    13.06.2011    Skiathoksen muita vinkkejä    Skiathos

Kyllä Skiathoksella ostospaikkoja löytyy, ainakin silloin kun siellä olimme. Ostin tyttärelle ihanan mekon eräästä putiikista. Reissusta on toki aika monta vuotta, en tiedä mikä siellä on tilanne nykyään, onko kaupat vähentyneet.

Oli myös kauniita astioita myynnissä, muistan yhden liikkeen, ei vaan voinut ostaa kun "kantokyky" on rajoitettu.

Eleni's Village oli kiva paikka

Vieras    10.06.2011    Skiathoksen muita vinkkejä    Skiathos

Olin siskoni kanssa lomalla pienellä Skiathoksen saarella viikon verran. Hotelli oli siisti. Luokitus kaksi tähteä, mutta oltiin varauduttu pahempaan. Joka päivä kävi siivooja, joka moppasi lattiat ja tyhjensi roskikset. Näköala oli merelle ja baarista sai tarvittaessa ostaa englantilaisen tai mannermaisen aamiaisen (jota emme kuitenkaan ostaneet).

Lähistöllä (n. 600m) on marketti josta voi ostaa sapuskaa ja hotellin keittiössä on suppea varustus, jolla kuitenkin pärjää ja valmistaa ruokaa.

Itse saari on todella mäkinen, ja joillekin raskaskulkuinen, varsinkin kovalla helteellä. Saari on todella kaunis ja ihmiset aivan valtavan ystävällisiä. Joskin kallis paikka, ainakin jos haluaa hyvän kattauksen omaan aamiaispöytään. 50e oli aika pikkuraha. Mutta kunnon loma oli, enkä aikonut alkaa nuukailemaan! Kannatti kaikki!!

Tavernoita oli keskustassa joka lähtöön ja hyvää ruokaa oli jokaisen nurkan takana. Suhteelisen hyvän ruoan sai mielestäni kohtuuhintaan lähes joka paikassa (Paradise-tavernassa Mussaka n. 8e). Keskusta ei ole oikeastaan mikä shoppailijan paratiisi, vaan katukojuissa myytiin paljon "aitoja" BillaBongin ja Dolce&Gabbanan laukkuja, shortseja, laseja, paitoja ym ym, ja sama jatkuu taas seuraavassa kojussa. Pari merkkivaateliikettä siellä oli. Kaikkiaan kuitenkin ihan mukava katsella ja tutkia, mitä kaikkea siellä on.

Skiathoksella toimi yksi bussilinja, joka kuljettaa saaren päästä päähän melko tiuhaan tahtiin. Helppo toiminen systeemi eikä voi nousta väärään bussiin. Saarella on lukuisia upeita hiekkarantoja, ja Egean meren vesi on niin kirkasta!! Toisinsanoen, Paratiisisaari! Sielä vois käydä uudelleenkin! Viehätyin Kreikasta! Ihana! <3

Hieno saari ja mahtavat maisemat

eerik    12.07.2010    Skiathoksen muita vinkkejä    Skiathos

Hieno paikka ja erilainen, kuten niin moni muukin Kreikan saari. Uimarantoja on mistä valita ja bussikuljetus toimii hyvin, kokopäivän bussit liikennöi 20 min. välein kaupungista kauinpaiseen Koukounariekseen, noin 20 km.

Laivaliikenne mantereelle ja lähisaarille toimii myös hyvin, useita vuoroja päivässä ja valittavana isoista laivoista nopeisiin kantosiipi ja katamariini aluksiin. Samoi monelle uimarannalle kulkee pieniä laivoja sellaisille rannoille joihin ei oikeastaan muilla kulkuneuvoilla pääsekkään, kuten Lalariaan.

Ravintoloita on varmaankin jokaisen makuun, samoin hotellivalikoimassa löytyy luxuksesta vaatimattomimpiin. Meidän valintamme hotelliksi oli Akti hotelli aivan huvivenesataman tuntumassa, parveke merelle ja se antoi mahtavan fiiliksen, kun iltapäivä aurinko ei enään kuumentanut ja kevyt tuulenhenki puhalteli kevyesti suihkun jälkeistä ihoa ja siihen sitten lasillinen viiniä, niin oi oi sitä tunnetta.

Meistä taisi tulla tosissaan Skiathos faneja, että ensikesänä sinne uudestaan.

Oletko vieraillut Skiathoksella?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.