Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Matkakokemukset - Muita vinkkejä Beirutista

Matkalle Beirutiin

samihm    29.07.2014    Beirutin muita vinkkejä    Beirut

Matkustin Beirutiin viime toukokuussa lomamatkailuna. Aluksi jännitti lähteä reissuun alueelle, jossa oli kuullut olevan levottomuuksia, mutta rohkaisin mieleni ja lähdin. Lentoyhtiö oli Turkish Airlines, mikä on yksi parhaista lukuisilla matkoilla tutuksi tulleena. Ilmaiset ateriat ja juomat (myös alkoholi). Matka Helsingistä oli ensin Istanbuliin ja siellä muutaman tunnin vaihto Beirutin lennolle. Lennot maksoivat noin 350€ meno-paluu.

Hotelliksi olin valinnut erittäin edullisen viiden tähden Le Commodore hotellin, mikä sijaitsi aivan kuuluisan Hamra-kadun vieressä. Hotellilta olin myös varannut kyydin lentokentältä hotelliin, mikä maksoi $35 USD, minkä myöhemmin totesin tarpeettomaksi sillä kyselemällä paikallisilta takseilta millä matkustin olisivat vieneet $25 USD, mutta uuteen kaupunkiin keskellä yötä tulleena pidin sitä silti hyvänä vaihtoehtona.

Ulkoministeriön sivuilla sanottiin, että viisumi kannattaa hakea ennakkoon jonojen yms. välttämiseksi, mitä en tehnyt. Tämä oli oikea ratkaisu sillä Beirutin kentällä viisumijono oli reilusti lyhyempi kuin normaali passijono. Valokuvat valmiina ja passi kädessä tulin tiskille, eikä virkailija edes katsonut minuun, vaan otti passin, näpytteli jotain koneellensa, leimasi passin ja sanoi "seuraava". Kentällä oli tax-free kauppa mistä ostin hieman "janojuomaa" ja suuntasin ulos. Kuski oli odottamassa lappu kädessä ja vei hotelliin, matka kesti noin kymmenen minuuttia.

Hotellin henkilökunta oli todella avuliasta ja ystävällistä. Hotellin huone ei aivan vastannut viiden tähden tasoa, mutta hintaa ajatellen (50€/yö) oli aivan loistava.

Seuraavana aamuna lähdin kävelylle ja mikä yllätti esim. Istanbuliin nähden, ei kukaan tullut kaupustelemaan mitään vaan sai rauhassa kulkea. Sotilaita oli siellä täällä pitämässä rauhaa yllä, mutta ongelmia ei näkynyt missään. Ensimmäisen aamiaisen söin paikallisessa Starbucks-kahvilassa. Ihmiset siellä ovat hyvin länsimaalaisia ja esim. Helsingissä näkee enemmän kasvoja peittäviä pukuja naisilla kuin Beirutin keskustassa.

Pienen kävelyn jälkeen otin taksin alleni ja hinnasta sovittiin hyvin huonolla engalannilla kuskin puolelta. Noin tunnin ajelun jälkeen hinta oli lopulta noin 25€ sovitun 15€:n sijaan. Ok, ajatin tosin kuskia siellä täällä ja pyysin odottamaan, joten hinta oli todellakin hyvä. Liikenne on todellinen vaaratekijä siellä. Kannattaa aina katsoa muutaman kerran kumpaankin suuntaan ennenkuin ylittää katua. Nopeusrajoituksia ei näytä olevan.

Hotellin uima-allas kutsui iltapäivällä ja illalla hotellin oma Benihana-ravintola, minkä viinit ja ruoat kruunasivat päivän. Aito japanilainen kokki valmisti ruoan edessäni ja tarjoili tiriseviä katkarapuja suoraan lautaselle.

Itse en rannalle ehtinyt uimaan, mutta näkymät olivat mahtavat ja tämän Välimeren helmen vanha loisto tuntui edelleen. Kaupunkia rakennetaan koko ajan, pilvenpiirtäjiä nousee, rikollisuutta en kohdannut kertaakaan vaikka kuljeskelin keskellä yötä kaupungin katuja. Ihmiset ovat ystävällisiä, ravintoloita löytyy jokaiseen makuun burgereista paikalliseen. On keilahallia ja muuta viihdettä.

Voin suositella erilaista ympäristöä ja uusia kokemuksia hakeville, mutta mielestäni lapset kannattaa jättää kotiin, vaikkakin lähi-idän- ja venäläisperheillä olikin kaikki mukana.

Hyvää matkaa!

Oletko vieraillut Beirutissa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.