Matkakokemukset - Nähtävyyksiä El Alameinissa

Historiallisia nähtävyyksiä El Alameinissa

Vieras    22.03.2019    El Alameinin nähtävyydet    El Alamein

Olen kahdesti vieraillut El Alameinissa ja jos on kiinnostunut historiasta, siellä on II Maailmansodan ajalta Sotamuseossa mm. tankkeja, aseita, karttoja, jne. mielenkiintoista taistelusta, joka käänsi historian suunnan. Saksalainen Erämaan Kettu, eversti Erwin Rommel ja Englannin Monty, kenttämarsalkka Bernard Montgomery taistelivat El Alameinissa ja lopputulos, Montogomeryn johtamien joukkojen voitto käänsi historian.

Muistomerkkeinä on Saksalaisten sotilaiden hautamuistomerkki, jonka ison tornin alle on kerätty kuolleet sotilaat, saman muistomerkin yhteydessä on Italian sotilaiden hautausmaa ja muistomerkki, Italia oli Saksan puolella sodassa. Muita hautausmaita on Liittoutuneiden iso ja kauniisti hoidettu hautakivin varustettu muurien ympäröimä hautausmaa. Kreikkalaisille on myös oma hautausmaa, joka on pienempi ja vaatimattomampi. Mikä mielenkiintoisinta, vanhan Alexandriaan johtavan tien varrella on iso kukkula, jonka laella on isohko raunio muureineen. Sen on epäilty olleen Kleopatran viimeisin asuinpaikka ja alueella on suoritettu joitain tutkimuksia ja kaivauksia.Tässä ihan huomautuksena, että kaikenlaisten historiallisten löytöjen vienti maasta on ankarasti kielletty ja lentoaseman tarkastuksessa on syytä olla ilman niitä, vaikka jotain saviruukkujen tms. löytyisikin.

Parasta El Alameinissa on tietenkin ranta, turkoosinsininen puhdas Välimeren vesi ja aurinko!

Alexandriaan kannattaa tehdä retki, jos aika sallii -sieltä vasta löytyykin paljon nähtävää,mm.kuninkaan linna ja sen upea puutarha ja paljon muutakin.

Oletko vieraillut El Alameinissa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.