Venezuelan matkakokemukset ja vinkit

hiukan turvaton olo

kylällä kävellessä tuntui että silmät pitää olla selässäkin, illalla ei suositeltu poistumista vartioidulta hotellialieelta jossa toki oli ohjelmaa, isossa Porlamarin kaupungissa kehotettiin välttämään määrättyjä alueuta

riippumatto Karibialta

Edith    29.10.2011    Isla de Margaritan ostokset    Isla de Margarita

ehdoton must ostos, aito käsityöpajasta ostettu kudottu riippukeinu. Vaikka painoi matkalaukussa oli kyllä arvokkain karibian tuominen. Kovassa käytössä terassillamme kotona.

Playa El Aqua, sää

Marras-joulukuun vaihteessa 2008 2 viikkoa. Loppulomasta yksi sadepäivä. Muulloin sadekuuroja jokunen, lähinnä yöllä. Myös ukkosta yöllä. Kuu kiinnitti myös huomiomme, oli taivaalla niinpäin ettei oo koskaan meillä Suomessa sellaisessa asennossa, se oli niinkuin vaakapäin kun meillä kuun sirppi on aina pystyssä.

jeeppisafari

Lähes koko saaren kiertävä päiväretki jeeppisafari. Mahtava kokemus. Käytiin korkealla vuorella, kansallispuistossa (La Restinga), upealla rannalla (Punta Arenas), "kaktusmetsässä"... tää oli huikee retki. Suosittelen.

beach, hyvä ranta Punta Arenas

Satuttiin täydellisellä kelillä tälle turkoosin siniselle ihanalle Punta Arenas rannalle, ei voi upeampaa fiilistä olla kun lillua täällä rauhallisella rannalla, täällä meri oli turvallinen ja ihan, ei aaltoja. Aika pysähtyi. Lisäksi rantaravintolassa maittava kalalounas.

La Restinga National Park

ihanaa luontoa ja mangrovemetsikköä, meritähtiä. Upea kokemisen arvoinen retki. Suosittelen.

Finnairin suora lento välilaskulla Porlamariin

Välilasku oli Göteborgissa josta tuli lisää matkustajia. Kone oli ns laajarunkokone jossa Comfort luokka kaikilla eli oli vähän enämpi jalkatilaa. Finnmatkat oli matkan järjestäjä. Menomatkalla 5h jouduttiin pyryn takia olemaan "jumissa" Ruotsin kentällä. Tässä kotaa matkanjärjestäjä antoi 50kruunua "välipalarahaa". Tuollahan ei juuri mitään saannut ja kun ei ollut varautunut Ruotsin valuuttaan niin Visan vingutus alkoi menomatkalla Göteborgin kentällä. Pysähdyksen piti olla vain tunnin mittainen. Tää viivytys aiheutti että missasimme ekan päivän illallisen joka ois sisältynyt allinclusive. Tätä ei matkanjärjestäjä korvannut mitenkään. Matkapäivästä tuli tosi pitkä ton viivytyksen takia.

siisti all inclusive hotelli rannalla

Edith    29.10.2011    Isla de Margaritan hotellit    Isla de Margarita
Yöpymisen ajankohta: Marraskuu 2008 | Hotelli: Flamboyant

Finnmatkojen kahden viikon allinclusive hotelliloma Karibialla. Hotellissa hyvät ruoat, monenlaista mieluisaa löytyi. Aamiaisella kokki paistoi munakasta toivotuilla täytteillä, hyviä liha ja kasvisruokavaihtoehtoja buffee ravintolassa. Myös ala carte tuli testattua ja hyväksi todettiin. Allasalueelle ja rannalle mahtui aina, ranta kylän halki kulkevan tien toisella puolella jossa hotellin oma baari mistä saikylmät juomat rannalla. Meri erilainen kuin missään muualla, kuin poreamme kokoajan, purputti jännästi. Siellä ei varsinaisesti voinut uida sillä turvallista oli olla vain lantiota myöden vedessä. Kastautuminen kuitenkin mukavaa ja erikoista. Aurinkovuoteissa rannalla maatessa aallot tuli aurinko vuoteiden alle asti joten jos jätti siihen vaikkapa sandaalit ja ummisti silmät niin voi olla että meri oli vienyt ne mennessään. Häiritsevä asia rannalla oli kaupustelijat joita jonkin verran oli myymässä helmiä, "rättejä", aurinkolaseja...

Arvosana hotellille:

Kambyloa ja hukkumisia

Vieras    30.09.2010    Isla de Margaritan vaarat ja ongelmat    Isla de Margarita

Sain Venezuelassa hyvätasoisessa rantaravintolassa syötyäni kambylon eli loiseläimen vatsaan, johon olin kuolla. Vielä 3 viikkoa matkan jälkeen pystyin esim juomaan vettä vain vessanpöntöllä istuen, veti huonoon kuntoon. Kambyloon ei ole varsinaisesti edes lääkettä, on vain odoteltava. Antibiooteista on apua tai sitten ei.

Merivirrat saaren pohjoisosassa ovat sitä luokkaa, ettei edes kilpauimarin kannata harkita<kaan uimista. Joka päivä joku hukkui, kun ei ymmärtänyt asiaa...

Kokenut matkailija

Hyvä tietää

ruhanlee    02.04.2009    El Tiranon muita vinkkejä    El Tirano

Pari vinkkiä Venezuelaan matkustaville.

- ottakaa dollareita mukaan, koska jos aikoo paikallisten järjestämille retkille, pitää maksaa dollareilla

- varautukaa takasisin lähtiessä pitkään odotteluun turvatarkastuksessa. Kaikkien matkalaukut avataan ja pengotaan ja sitten saat itse pakatat kamat takaisin (huh-huh). Sitten vielä sen jälkeen ottivat joitakin ihmisiä lisätarkastukseen. En tiedä mitä tutkivat, kun itse ei onneksi jouduttu. Pieneen huoneeseen näytettiin vievän. Eksotiikkaahan sekin tietty on.

- maahan ei saa viedä mm. ruokaa (esim. makkaraa) kahvipaketin sai viedä

- mitään kalliita kultakoruja ym. ei kannata ottaa mukaan

- sieltä kannattaa ostaa helmiä - älyttömän halpoja

IHANA PAIKKA KUN ASUTTIIN MUN TÄDIN LUONA

Vieras    09.01.2009    Isla de Margaritan hotellit    Isla de Margarita
Yöpymisen ajankohta: Maaliskuu 2008 | Hotelli: Tädin tupa

ei ollut hotelli vaan mun tädin koti ja se oli parempi kuin hotelli! nähtiin niinku paikallista elämää ja silleen ja oli maailman paras loma... vaik oonki käyny melkeen joka kolkassa!

Arvosana hotellille:

Oletko vieraillut Venezuelassa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.