Matkakokemukset - Aktiviteetit ja harrastukset Andalusiassa

Monipuolinen Andalusia - muutakin kuin rantaa ja aurinkoa

Costa del Sol, Andalusian Aurinkorannikko, suomalaistenkin turistien ja monien eläkeläisten kestosuosikki. Andalusiaan kannattaa kuitenkin tutustua hieman syvemmin. Parhaiten se onnistuu, jos vuokraa auton ja poistuu rannan tuntumasta.

Vuorilla ja niiden takaa löytyy espanjalaisten oma Andalusia, missä palvelu on ystävällistä, ihmiset avuliaita ja hinnat alhaisemmat kuin rannikolla. Sisämaasta löytyy monenlaista nähtävää:

- Kaupungit kuten Granada, Sevilla, Jerez, Ronda, Antaquera

- Viehättäviä pikkukyliä kuten ns. "valkoisiin kyliin" laskettavat Grazalema, Benaocaz ja Zahara de la Sierra sekä Alpujarran kylät Trevelez, Pampaneira ja Capileira.

- Luontokohteet kuten Sierra Nevadan kansallispuisto, Grazaleman luonnonpuisto, Sierra de Castrilin luonnonpuisto, Sierras de Tejeda, Almijara y Alhaman luonnonpuisto, Torcal de Antequera.

Luonnonpuistoihin tutustuu luonnollisesti parhaiten patikoimalla pitkin merkittyjä kävelyreittejä. Andalusian reiteistä löytyy erinomainen nettiopas myös suomeksi:

www.topwalks.net/fi/andalusia.htm

Sivustosta löytyvät reittikuvaukset, kartat, ajo-ohjeet, tiekartat ja valtavasti valokuvia.

Vuodenajoista

Andalusian luonto on hienoimmillaan keväällä maalis-toukokuussa. Kesällä auringonpaahde paahtaa kasvit karrelle ja ilma on varsin kuuma patikointiin. Sierra Nevadan ja osin myös Grazaleman puisto muodostavat poikkeuksen. Grazalemassa on usein lyhyitä sadekuuroja Puerto del Boyarin tuntumassa, mikä pitää luonnon vehreämpänä. Sierra Nevadassa kävelysesongin voi aloittaa keväällä vuoriston alarinteillä ja lumien sulattua patikointia voi jatkaa vähitellen ylempänä ja ylempänä. Korkeimmat huiput kuten Mulhacen vapautuvat lumesta vasta kesäkuussa.

Sierra Nevadan puistoon sopii tehdä myös ruskaretkiä. Ruska-aika syys-lokakuu on erityisen hieno Alpujarran alueella, missä on varsin paljon lehtipuita.

Liikkuminen

Andalusia on erinomainen autoloman kohde. Tiet ovat hyväkuntoisia ja vuoristoseuduilla todella mielenkiintoisia ajettavia kauniiden maisemien keskellä. Maisemiltaan hienoimmat ajoreitit sijaitsevat Grazaleman, Sierra de Nevadan sekä Sierras de Cazorla, Segura y las Villasin alueella.

Oletko vieraillut Andalusiassa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.