Aqaban matkakokemukset ja vinkit: Sivu 4

Matka Jordaniassa

Vieras    04.08.2013    Aqaban muita vinkkejä    Aqaba

Olimme viikon matkalla Jordaniassa Agabassa huhtikuussa. Matkasta, johon sai yhdistetty nähtävyykset ja ranta, jäi pelkä hyvät muistot. Koska suunnitelin matkasi jo etukäteen, ehtisin viikossa nähdä aika paljon. Kävin Petrassa, Karakissa, Madabassa, Ammanissa, Jerashissa, Kuollut merella uimassa, Mount Nebossa Wadi Rumissa ja Ma´in Hot Spas. Kaikki oli näkemisen arvosta. Apollon matkatoimiston kautta olin Petrassa ja Wadi Rumissa, joka on kallimpi kun taksilla, mutta yhteinen ruokaleminen ja Wadi Rumissa illanveito beduiiinen kanssa oli kiva. Muissa paikoissa kävin taksilla. Jo ennen matka otin yhteyttä taksikuljettajaan, jonkun kanssa sopisin hinnasta jo etukäteen. Ammaniin. Jerashin. Kuollut merelle, Mount Nebo, Magaba kannataa mennä taksilla. Ehdottomasti kannataa käydä Ma´an Hot Spring waters. jossa sai nautiskella kuumaveden putouksista. Taksikuljettaja oli mukava, englantia osaava ja historia tunteva yli 40 vuotias mies Abdulla. Suosittelen häntä, myös yksin matkustavalle naiselle turvallista. Matkustin Ammaniin ja Jerashi ihan yksin. Asiallinen ja siisti kuljettaja, jonka kuljetuspalvelua käytin koko matkan ajan. Turvalline ja asiantunteva kuljettaja, jonkun kanssa saa yhteyttä emailil: [email protected] tai puhelimella 00962 79 55 33 186 Abdalla Qabaa. Olimme tyytyväisiä palvelun kanssa ja suositteleme toisillekin.

Merle ja Kadi Turusta

Hyvä hinta-laatusuhde

Vieras    04.02.2013    Aqaban hotellit    Aqaba
Yöpymisen ajankohta: Tammikuu 2012 | Hotelli: My hotel

Hotellissa oli todella ystävällinen ja avulias henkilökunta. Järjestivät mm. vauvansängyn, mitä käsittääkseni harvemmin tämän tason (***) hotelleissa on. Puolihoito oli todella hintansa arvoinen. Neljän ruokalajin illallisesta pieni hinta. Ainut huono puoli oli uima-altaan todella kylmä vesi tähän aikaan vuodesta (ei tarjennut uida).

Arvosana hotellille:

Aitoa tunnelmaa

Vieras    05.01.2013    Aqaban hotellit    Aqaba
Yöpymisen ajankohta: Joulukuu 2012 | Hotelli: Mina Hotel

Mina Hotel poikkeaa positiivisesti edukseen suurista massahotelleista.Henkilökunta on ystävällistä ja avuliasta.Se sijaitsee aivan keskustan tuntumassa,mutta huoneemme (parveke mahd.saada pienestä lisämaksusta) oli rauhalliselle sisäpihalle merinäköalalla.Myös jordanialaiset käyttivät hotellia,mikä toi esim.aamiaishuoneeseen aivan omanlaista tunnelmaa.Toisaalta kun väkeä oli paljon,aamiaisen tarjoilu ei aina pysynyt mukana tahdissa,mutta se oli aika pieni seikka.Siivoamassa käytiin päivittäin.Huone oli siisti ja ajanmukainen.Hotellilla oli oma uima-allas samassa kerroksessa kuin aamiaishuone. Takseja on aina saatavilla hotellin edessä,joten uimarannalle meno kyllä järjestyy,esim. koralleistaan kuuluisalle Japanese gardenille.

Arvosana hotellille:

Iso ja ystävällinen hotelli

ghannabiz    31.12.2012    Aqaban hotellit    Aqaba
Yöpymisen ajankohta: Joulukuu 2012 | Hotelli: Moevenpick Resort & Residences, Aqaba

Mövenpick resort & residence Aqaba

Hotellin henkilökunta erittäin ystävällistä. Yksi seurueesta sairastui ja loman viimeisenäkin päivänä he vielä kysyivät vointia. Buffetaamiaisella kahvi ja tee tarjoiltiin pöytiin ja tultiin monta kertaa kysymään puuttuuko jotain. Aamiainen oli lisäksi todella iso. Hotellin omalla ranta-alueella kiersivät tarjoilijat ja kyselivät haluammeko juotavaa baarista. Ja jos vaivautuikin baariin tilaamaan, niin tarjoilijat kyllä kantoivat tilaukset mihin ikinä halusikin!

Uima-altaista yksi oli kesäallas, eli sitä ei ollut lämmitetty. Koska olimme talvikaudella lomailemassa, ei tätä allasta tullut käytettyä. Harmi. Yksi uima-allas sijaitsi "sillalla", joka ylitti autotien. Tämän altaan allasbaari on avoinna ainoastaan maaliskuusta marraskuuhun, joten emme voineet nauttia sen palveluista. Sieltä olisi saanut vesipiippuja polteltavaksi. Alueella oli kaksi poreallasta, jacuzzia, jotka olivat välillä liiankin kuumia.

Huoneen minibaarista löytyi mehuja ja monta erilaista virvoitusjuomaa ja nämä olivat vapasti käytettävissä. Otimme niitä aina mukaan retkille, rannalle ja altaalle. Siivoojat kävivät joka aamupäivä ja täydensivät minibaarin. Loman viimeisenä aamuna huomasin, että pölyä (isoja pölykoiria) oli huoneessa erittäin paljon, joten en tiedä mitä siivoukseen kuului.

Hotelli oli myös ympäristöystävällinen, sillä vieras sai vaikuttaa siihen, vaihdetaanko pyyhkeet päivittäin.

Asiakaskunta oli joululomalla suomalaisia, ruotsalaisia, brittejä, espanjalaisia sekä paljon paikallisia ja lähimaista, ainakin Israelista, tulleita turisteja.

Hotelliin sisäänmennessä on aina turvatarkastus. Tarkastajasta riippuen he katsovat laukkujen sisälle, läpivalaisevat ne tai joskus antava vain mennä. Lähes joka kerta laite piippasi, johtuen kännykästä, mutta he eivät kiinnittäneet siihen huomiota.

Saimme vastaanotosta tilattua heidän suosittelmansa taksin ja näin varmistimme, että meiltä ei oteta ylihintaa. Hotellin henkilökunta auttoi missä asiassa tahansa, toisin kuin Apollomatkojen oppaat, joilta emme saaneet mitään vastauksia kysymyksiimme :(

Arvosana hotellille:

Ali baba

Vieras    10.10.2012    Aqaban ravintolat ja baarit    Aqaba

Koko elämässäni en missään ole ikinä syönyt yhtä herkullista ruokaa! Suosittelen valitsemaan tarjoilijan suosittelemna ruoan, ulkonäkö hämää, mutta ah mikä makuelämys.

Ihmeellinen Jordania

Vieras    19.02.2012    Aqaban muita vinkkejä    Aqaba

Juuri Apollomatkojen reissulta Jordanian Aqabasta palanneena laitampa minäkin tänne hiukan kokemuksistani juttua.

Suosittelen ehdottomasti vierailua tuossa taian omaisessa maassa! Vaikka itse Aqaban kaupungissa ei paljon erityisä nähtävyyksiä ole,niin ainakin itse en niitä edes kaivannut.Paikan parasta antia ovat ehdottomasti aidosti ystävälliset ja hauskat paikalliset ihmiset,en muista koska olisin yhden viikon aikana nauranut yhtä paljon !

Suomalaisista siellä pidetään erittäin paljon,"Wellcom" kutsua kuuli monen monta kertaa ja monet lasilliset ihanaa teetä tuli juotua milloin kenenkin luona.Parhaiten tunnelmaan pääsee "heittäytymällä" mukaan paikalliseen elämän menoon ja kulkemalla kaikki aistit avoinna.Esim.rukouskutsun kuuleminen auringonlaskun aikaan keskustassa olevasta,upeasti valaistusta moskeijasta on todella vaikuttava hetki!

Jos ei halua osallistua matkatoimiston retkille,voi retkiä tehdä omatoimisesti vuokraamalla taksin.Me teimme loistavasti onnistuneet,edulliset retket upeaan Petraan,Wadi Rumiin,Kuolleelle merelle,Madabaan ja muutamiin muihinkin paikkoihin saman taksikuskin kanssa.Sattumalta löysimme taksikuskin jonka veroista paikallisopasta tuskin toista löytää;häneltä saimme valtavan määrän tietoa Jordaniasta.Hän oli myös erittäin luotettava ,hauska ja kaikin puolin herrasmies.Hänen yhteystietonsa ovat tässä:Abdalla Qabaa,puh.00962 79 55 33 186 ,E-mail:[email protected] Häntä voimme lämpimästi suositella !

Jordanian reissu

Vieras    25.12.2011    Aqaban muita vinkkejä    Aqaba

Laitetaas tämä myös tännekkin

Jeps, Tulin eilen Jordaniasta ja oli ihan jees reissu. Apollon puolesta reissu sujui hyvin vaikka niiden sivut ovatkin aikas järkyttävät ja tieto siellä on nihkeetä. Kävästiin Petrassa Apollon kautta ja homma meni niinkuin pitikin. Reissu maksoi sen 139e per silmäpari. Kävelyä siellä tulee se 3,5km alas ja toinen mokoma sitten ylös, joten perheen pienimmillä voi mennä hermo. Ite paikka oli semmoinen kuin kuvittelinkin jos ei lasketa kamelikyytien tarjojia ja pieniä beduiinilapsia likasine naamoinen ja räsysine vaatteineen myymässä kortteja. Olivat säälittävän näköisiä. Kiellettiin ostamasta niiltä mitään, koska eivät mene muuten kouluun.

Kuolleen meren reissun otinki sit taksilla mentäväksi, koska en oikein tykkää liikkua turistilauman mukana. Kuollu meri oli paikkana ihan "kuollut", mutta osasivat sielläkin rahastaa 16Jod vartin räpiköinnistä, mutta olihan se hienoa kellua =) Mentiin yhteensä 740km taksilla ja se maksoi 150e. Siinä tuli käytyä myös Ammanissa ja siinä matkalla näki sen toisenkin puolen kyseisestä maasta. Auton pysähdyttyä valoihin pikkulapset tulivat koputtelemaan ikkunoita ja pyytämään rahaa tai myyvät jotain rojua. Suosittelen kyllä ottaa taksin ja liikkua sillä sitten pidemmät matkat. Valittee vaan kuskin joka osaa Englantia(kaikki tuntuivat osaavan ihan hyvin) Lapset aloittavat kuulemma Englannin opiskelun jo ensimmäisellä luokalla. Taksilla reissamisessa on se etu, että kuski osasi pysähtyä kuvaamisen arvoisissa paikoissa (baptism site yms.)

Sanoin kuskille että, vie meidät johkin raflaan Ammanissa, että päästään syömään jotain. Mainittin sitten viellä, että on t-paita päällä ja shortsit jalassa, että semmoseen mihin pääsee tällä dress codella. No kaveri vei sitten meiät johonkin paikalliselle grillille. Siinä ovella roikku veriset vuohet suolistettuna sillain, että pää oli paikallaan normaalin näkösenä. Siitä sitten kuski tilas meille setin ja kaveri veisteli lihat siitä verta vuotavasta raadosta ja ja laitto vartasiin tulille voin sanoa, että oli järkyn näköstä(jotain elimiä siinä pöydällä) ja ei menis sitten mistään terveystarkastuksistä läpi Suomessa, mutta oli kyllä hemmetin hyvät pöperöt! Lihaa riitti ja sitä pitsanpohjaleipää oli läjä kylkiäisenä. Suosittelen!

Mitään pahaa ei ole maasta sanottavaa. Metallinpaljastimet ovat käytössä hotellin sisäänkäynneissä ja porukka on todella ystävällistä. Mitään ei myydä väkisin, mutta takseihin saattaa mennä hermo, koska tuuttailevat aina kun näkevät turistin ja tyyliin joka toinen auto on taksi. Eli torvi soi kokoajan ja kuskit huutaa Wadi Rum, Petra, Dead Sea! Lämpöä oli joka päivä noin 25 astetta ja sää oli näin Jouluna kuulemma poikkeuksellisen hyvä.

Aqabassakin voi sukeltaa

Pieni osa Jordaniaa ulottuu Punaiselle merelle ja sillä osalla sijaitsee Aqaban kaupunki. Eräällä matkallani en ollut suunnitellut sukeltavani, mutta tavattuani paikalla suomalaisen ryhmän urheilusukeltajia ja heidän houkuteltua mukaan päätin kokeilla. Kyseessä oli elämäni ensimmäinen laitesukellus. Aqabasta löytyy useampi sukellusreissuja järjestävä yritys ja erään tuollaisen mukaan sitten lähdin suorittamaan introa eli tutustumissukellusta, jossa sukelluksen opettaja sukeltaa kaiken aikaa lähellä tarjoten apua mikäli siihen tulee tarvetta ja varmistaen etten tekisi mitään päättömyyksiä.

Itse sukellus meni melko mukavasti, mitä nyt jouduin kerran nousemaan pinnalle pärskimään kun maskin tyhjennys epäonnistui. Mutta muuten sain nauttia mitä mahtavimmasta elämyksestä toinen toistaan värikkäämpien kalojen, korallien ja puhaltamieni ilmakuplien seurassa. Ei kaduttanut tippaakaan se mitä maksoin sukelluksesta, sillä koin saaneeni nautinnon, josta ei pääse osalliseksi pinnalta käsin.

Suosittelen jo pelkästään uskomattoman kirkkaan merivedenkin vuoksi.

Oletko vieraillut Aqabassa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.