Aqaban matkakokemukset ja vinkit: Sivu 3

Oppaaksi

Vieras    09.02.2014    Aqaban nähtävyydet    Aqaba

Jordaniaan ja Aqabaan matkustaville voimme suositella oppaaksi englantia puhuvia Abdullah Qabbahia (27v.) ja veljeään Mohammadia.

Teimme Petraan ja Wadi Rumiin kolmen yön kierroksen jonka Abdullah junaili mallikkaasti.

Kaikki luvatut piti paikkansa ja hinta hyvin kohtuullinen.

Yhteystiedot: p. 00962777072750 (paikallinen no.) ja [email protected], [email protected]

L&E

Aqaba: Diving, Petra ja Kuollut meri

Vieras    12.01.2014    Aqaban aktiviteetit ja harrastukset    Aqaba

Oltiin Apollomatkojen matkalla Tala Bayssa. Hotelli Radisson Blu oli ok, aamiainen oli taivaallinen. Retket tehtiin itse. Yhden päivän aikana ajettiin noin 600km: Petrasta vuoristotietä pitkin alas Kuolleelle merelle. Näkymät oli huikeat: noustiin vuorelle noin 1600m korkeureen ja sieltä laskeuduttiin 400m meren pinnan alapuolelle.

Petra sisäänpääsy 50 JOD ja Kuollut meri 20 JOD + 5 JOD (kaapin avain!).

Meitä kuskasi todella siistillä autolla Mohammad. Hänet tavoittaa [email protected]

Luotettava, ystävällinen, hyvä englanninkielen omaava kaveri, lämpimästi suosittelen. 13 tunnin reissu kustansi 160 JOD + sisäänpääsymaksut.

Sukellettiin Extra diversilla. Ei mitään huonoa sanomista, mutta aika kallista siihen nähden, että miltei kaikki kohteet on 1km säteellä. 35 JOD / sukellus.

Upea loma

Vieras    06.01.2014    Aqaban muita vinkkejä    Aqaba

Kävimme Aqabassa joulukuun alussa. Sää oli erittäin lämmin (vähintään +25). Hotelli (My hotel) oli hyvää perustasoa ja ruoka (meillä oli puolihoito) oli myös ihan ok. Aqaba ei ole ensisijaisesti rantakohde, joten jo ennen matkaa etsin tietoa edullisista retkivaihtoehdoista (meille neljälle matkatoimiston retket olisivat maksaneet hunajaa). Näiltä sivuilta poimin yhden kehutun taksikuskin tiedot ja otin häneen yhteyttä s-postitse. Hän teki hyvän tarjouksen ja oli muutenkin erittäin asiallinen. Sovittiin, että hän hakee meidät lentokentältä ja hoitaa retket Petraan ja Wadi Rumiin. Kaikki meni niin kuin pitikin ja jopa paremmin. Palvelu oli erinomaista ja auto oli iso ja siisti, joten suosittelen häntä myös muille: Abdalla Qabaa,puh.00962 79 55 33 186 [email protected]. Wadi Rumin retki oli erittäin onnistunut. Abdalla järjesti meille myös jeeppikierroksen. Beduiinin opastus oli hauska, hän puhui hyvää englantia ja auto oli vuoden vanha.

Paikan päällä päätimme vielä käydä uimarannalla, missä oli mukavasti koralleja (n. 10 km:n päässä keskustasta) ja Kuolleella merellä.

Aqaba osoittautui tosi pieneksi paikaksi, mutta retket tekivät matkasta upean.

Aqaba jouluna 2013

pk65    05.01.2014    Aqaban aktiviteetit ja harrastukset    Aqaba

Oltiin perheen (2 aikuista ja 2 teiniä) kanssa joulu 2013 Aqabassa. Rantaloma ei joulukuussa oikein lämpötilan (tai paremminkin tuulen) takia onnistu, mutta onneksi ei sitä oltu hakemassakaan. Hilton Doubletree on ihan ok hotelli, tilavat huoneet, kelpo aamiainen ja kiva (tosin pieni) allasalue. Kuljetus ja sisäänpääsy Berenice rantaklubille kuuluu hintaan ja sitä yhtenä päivänä käytettiinkin. Merivesi oli kohtalaisen lämmintä, mutta altaat turhan kylmiä.

Aqabassa tulee aika pitkäksi, jos ei käy retkillä, onneksi hienoja retkikohteita on runsaasti. Ainakin Petra ja Wadi Rum lienee "pakollisia" kohteita, Apollon retket on aika hintavia perheelle, joten hommattiin oma kuljetus. Taksit on halpoja, mutta neljälle liian pieniä. Yleensä olen lomilla vuokrannut oman auton, mutta Aqabassa saa kuljettajan ja pikkubussin niin halvalla, ettei vuokraus kannattanut. Meillä oli kuljettajana Ali Hasan Rashida ( [email protected], 00962 777 30 60 83 ), jolla on 1+8 paikkainen Hyundai H1, johon me mahduttiin todella mukavasti. Kuljettaja oli hyvää englantia puhuva vanhempi herrasmies, joka oli myös mainio opas. Me tehtiin vain päiväretkiä, mutta kuljettaja kertoi tekevänsä Aqabasta paljon myös useamman päivän retkiä Jordanian keski- ja pohjoisosiin.

Ravintoloita Aqaban keskustassa riittää ja tripadvisorista löytyy niistä hyvin kokemuksia. Ruoka (alku- ja pääruuat + juomat) maksoi neljälle 40-70 dinaaria, joten se ei ollut mitenkään erityisen halpaa, mutta onneksi hyvää kuitenkin. Ali Baba, Fish Fish, Al Shami, Captains Restaurant, Floka ja Chicken Tikka olivat kaikki ihan kelpo paikkoja ruuan suhteen ja osasta sai myös olutta/viiniä ruokajuomaksi. Paikalliset alkuruuat ovat hyviä, eikä niihin viikossa ehtinyt kyllästyä. Pääruokana kala taisi olla yleensä paras vaihtoehto.

kannattaa mennä

Vieras    01.01.2014    Aqaban muita vinkkejä    Aqaba

Aqaba, Jordania on käymisen arvoinen kohde. Mukava ilmasto - joulun aika on kuin Suomen kesä - edullisuus, hyvä ruoka, rikas kulttuuri nähtävyyksineen takaavat mielenkiintoisen loman. Lentomatka vain viitisen tuntia. Votkaturisteja ei näy, ja kaupungin ylle kiirivät rukouskutsut sekä kaupungilla liikkuvat kamelit kuskeineen luovat eksotiikkaa, mutta turvallisesti. MacDonalds kuitenkin löytyy, samoin muita pikaruokapaikkoja, ja oluttakin kyytipojaksi muutamasta alkoholiliikkeestä. Ranta- tai bailauskohde se ei ole, yleisellä rannalla ei juurikaan näy paljasta pintaa, ja hotellien rantaan on kallista mennä, samoin rennompi South Beach on taksimatkan päässä. Taksikuskit ovat innokkaita, mutta heiltä saa myös hyvää palvelua ja asiantunteva opastusta. Esimerkiksi Ehab on mukava, luotettava ja kielitaitoinen. Piipahdus Israelin puolella on hauska lisä lomaan - tosin Eilatissa on kallista. Aqaba on kymmenes etelänmatkakohteeni, ja voin täydestä sydämestäni suositella sitä.

Luotettavaa kyytiä Aqabassa - ja Petrasta

Vieras    31.12.2013    Aqaban lennot & liikenne    Aqaba

Kävimme Jordanian Petrassa ja Aqabassa Israelin matkamme yhteydessä joulun tienoilla. Olimme tulossa Eilatista aamulla ja tarvitsimme kuljetuksen Petraan ja seuraavana päivänä Petrasta Aqabaan niin, että matkalla ehdimme muutaman tunnin tutustua Wadi Rumiin.

Kuljetuksen saaminen Aqabasta Petraan ja takaisin ei ole ongelma, mutta hyvän ja turvallisen kuskin ja auton löytäminen ei matkoilla aina onnistu. Kehujen perusteella teimme varauksen Mohamaad Qabahan kanssa ja voin lämpimästi suositella hänen palveluitaan.

Mohaamadilla on uusi (nyt alle 2 kk käytössä ollut) Hyundai Sonata, johon mahtuu mainosti istumaan useampikin henkilö ja tavaratilaa on riittävästi. Mohamaad puhuu hyvää englantia ja hänen kyydissään on miellyttävä matkustaa: Ajotapa on turvallinen ja matkaa tehdään asiakkaan toiveiden mukaan. Mohamaad järjesti meille myös Wadi Rumiin 3 tunnin jeeppikierroksen. Tässäkin beduiinin käyttämä 4WD oli keskimääräistä parempi. Lisäksi Jordanian raja-asemalle Mohamaad oli järjestänyt kaverinsa auttamaan paikan päälle paperiasioissa, tosin rajan ylitys on hyvin helppo.

Koko lysty kuljetuksineen aamulla rajalta Petraan, seuraavana päivänä Wadi Rumiin, jeeppisafari ja sitten Aqaban keskustaan maksoi 200 JODia. Halvempiakin vaihtoehtoja varmaan löytyy, mutta suosittelen Mohamaadia laatua, turvallisuutta ja hyvää palvelua etsiville. Kyytiä saa Petran lisäksi tietysti muallekin Jordaniaan, vaikkapa Kuolleelle merelle.

Yhteystietoja:

www.facebook.com/Jordan1.taxi

[email protected]

puhelin +962779834745

Pari sanaa Petrasta:

Petrassa kannattaa yöpyä. Ei suinkaan kaupungin uskomattoman yöelämän (ei ole) takia, vaan alueen suuren koon ja lukuisten nähtävyyksien vuoksi. Petran luostari (monastery) kannattaa ehdottomasti käydä katsomassa, siihen menee aikaa 4-5 tuntia. Tämä kannattaa ajoittaa iltapäivään, koska aurinko valaisee alueen tällöin parhaiten. Vastaavasti aurinko paistaa treasuryyn aamulla ja Petran keskustan ja hautojen tutkiminen kannattaa tehdä aamun viileydessä. Kahden päivän lippu maksaa vain 5 JODia enemmän kuin päivälippu. Allergisen kannattaa varautua nauttimalla allergialääkettä etukäteen, alueella on erittäin paljon hevosia, kameleita, aaseja ja muita eläimiä.

Yöpymispaikan ottaisin tällä kokemukselta läheltä Petran porrttia ennemmin kuin varsinaisesta Wadi Musasta.

Mini market Sailor

Juzzy65    19.12.2013    Aqaban vaarat ja ongelmat    Aqaba

Hotelli Aquavistaa vastapaata sijaitseva pieni "supermarketti" Sailor kannattaa kiertaa kaukaa. Vanhahko mieshenkilo veti 4 dinaaria hyvaa, kun maksoin ostokseni 5 dinaarin setelilla. Vaitti ihan pokkana rahan olleen 1 dinaarinen. Tan maan setelit on sen verran erivarisia, ettei menny kyl lapi mut eipa toi suostunu palauttamaan minulle 4 dinaariani. Pitakoon hyvanaan mutta ostakaa vetenne ja limonaadinne jostain muualta, valinnan varaa tassa kaupungissa kylla on ja kaikki myyjat eivat ole tollaisia idiootteja.

Paikallisia nahtavyyksia

Juzzy65    15.12.2013    Aqaban nähtävyydet    Aqaba

Aqabassa on aivan keskustassa suuren lipputangon valittomassa laheisyydessa 2 hyvaa nahtavyytta.

Vanha kivinen linnoitus alue, melko hyvin sailynyt

Uimarannalle upotettu tankki 200 - 300 metria pohjoiseen tangosta ja 250 metria rannasta.

Kaupungin basaari on myos kauppoineen melkoinen nahtavyys ja kauppiaatkin ovat rennompia kuin esim

Egyptissa.

Kaupungista tehdaan myos reiussuja esim. Wadi Rum aavikolle, Petraan ja Kuolleelle merelle.

Naita voi ostaa matkan jarjestajalta tai paikallisilta yrittajilta.

Aquarium on myos nakemisen arvoinen paikka monine kaloineen ja kilpikonnineen, myos krokotiili on ahdetty yhteen aitaukseen;( Matka maksaa taksilla 5 dinaaria suunta ja sisaanpaasy samoin 5 dinaaria.

Lisa erikoisuutena on pakko mainita paikalliset taksikuskit. Osa naista on erikoistunut myymaan sinulle palveluita;

joita et todellakaan tarvitse. Esim. jos haluat paikalliselle rannalle niin puolivakisin tyrkytetaan matkaa Wati Rumiin

tai Petraan, huudellaan sit peraan kun kyyti ei kelpaa :O

No, ma olen jo tottunut ennestaan naihin nilviaisiin, ei ole pelkastaan taman maan "erikoisuus", kiitan vaan kohteliaasti ja jatkan matkaa :D

Muutenkin yrittavat kiskoa mahdollisimman suuret hinnat ja mittariahan ei vahingossakaan kayteta.

Onneksi on myos rehellisia takseja, jotka ajavat mittarilla. Matka rannalle maksoi 50 piasteria :)

Suositeltavia ruokapaikkoja ja ravintoloita

Juzzy65    15.12.2013    Aqaban ravintolat ja baarit    Aqaba

On tullu testattua paikallista tarjontaa vaha siella sun taalla. Ruoka on paasaantoisesti hyvaa, hintataso vaan Egyptiin tottuneena on melko kova, josko kylla taaltakin halpoja hyvia ruokapaikkoja loytyy.

Tassa vahan listaa ravintoloista joissa kavin syomassa:

Sheik Alhara Restaurant

Greeko Taverna

Pizzeria Del Corso

After9

Papaya

Bent Reem

Kaikki loytyy pienella etsiskelylla hotelleiden Aquavista, Mina ja My-hotel laheisyydesta

varsinkin Bent Reemissa syo edullisesti

Pepsi ja pari paikallista lihalla ja kasviksilla taytettya lettua maksaa alle 2 Dinaaria

Aqabanlahden rannalla oleva kaupunki

Vieras    15.12.2013    Aqaban muita vinkkejä    Aqaba

Kiva pienehko kaupunki upealla rannalla Eilatia vastapaata

Kaupungissa on nahtavissa paikallista elamaa ja uutta ja vaha vanhempaakin rakennuskantaa mm. Aqaban linnoitus on nakemisen arvoinen paikka. Ranta valittomasti keskustan yhteydessa on ihan hyva snorklaamiseen ja miksei sukeltamiseenkin. Pohjassa on jonkin verran koralleja ja kun menee kauemmas rannasta niin loytyy mm. tankki ja todella upeita koralleja, joten et valttamatta tarvitse vene matkaa tahan tarkoitukseen. Linnoitus loytyy suuren lipun valitomasta laheisyydesta. Ravintolat ovat turvallisia, joskin hintataso on melko korkea. Loydat helposti myos internet kahviloita ym. Turkkilainen kylpyla oli kylla melkoinen pettymys noin 26 euron hintainen kokonaisuus, josta lahinna jai mieleen 3 cl minttutee on kylla mielestani liikaa.

Taksikuskit

Juzzy65    15.12.2013    Aqaban vaarat ja ongelmat    Aqaba

Taksit

No niin taa onkin sit tan maan varmaankin suurin ongelma. Hotellien edessa maleksivat taksikuskit tuputtavat ties mita matkoja ollenkaan kuuntelematta asiakkaan toiveita. Ajavat myos ilman mittaria lahes poikkeuksetta, joten hintakin on sit sen mukainen. Lahirannalle maksaa mittarilla 50 piasteria ja mittaritta pyytavat vahintaan 2 dinaaria, useimmat enemman. Olen maksanut 1 dinaarin johon suostuvat kuten kaupungin sisalla muutenkin. Aquariumiin maksoin 5 Dinaaria suunta, palasin tosin hiace pikkubussilla basaarin, hinta sama 5 dinaaria.

Kaikista paras oli yksi, jolta tiedusteltuani missa kohtaa mahtaa sijaita merenpohjaan upotettu tankki, kertoi sen olevan 14 kilometrin paassa etelarannalla;) Todellisuudessa on keskusta-alueella isosta lipusta noin 2 - 3 sataa metria pohjoiseen ja 250 metria rannasta, et sellaista. Ala siis suostu koskaan ensimmaiseen pyydettyyn hintaan vaan tingi ja ota etukateen selvaa missa mikakin paikka sijaitsee minne haluat menna, muuten joudut vedatetyksi.

Matkanjarjestaja antaa alueesta ihan hyvan kartan, jossa on kaikki snorklaus, sukellus ym. nahtavyydet hyvin merkattuna :D

Pieni hotelli

Juzzy65    15.12.2013    Aqaban hotellit    Aqaba
Yöpymisen ajankohta: Joulukuu 2013 | Hotelli: AquaVista

Hotelli on ihan ok, pieni luksus oli kylpyamme, jota tulikin sit kaytettya ahkerasti :)

Kaikki muu sit onkin ostettava erikseen jopa ilmastointi ja turvalokero, no olin akkilahdolla

joten en pane niin paljon painoa lisamaksuille. Ilmastointi ja aamiainen jai ottamatta pyydetyn

hinnan takia aamiainen yli 70 euroo 2 viikkoo ja ilmastointikin yli 30 joten tuuletin ikkunasta ja

kavin nauttimassa aamupalani kaupungilla paikallisissa ravitoloissa, jotka ovatkin hyvia :)

Huoneet siivotaan paivittain ja muutenkin siisti paikka, henkilokunta kohteliasta ja avuliasta.

Ei omaa uima-allasta.

Arvosana hotellille:

Aqabassa tykätään suomalaisista

Vieras    11.12.2013    Aqaban muita vinkkejä    Aqaba

Joulukuun alku oli oikein sopiva ajankohta viettää viikko Aqaban auringossa. Olin lukenut kuningatar Noorin mielenkiintoisen kirjan "Uskomaton elämäni" ja oli ihan pakko päästä tutustumaan Jordaniaan.

Emme olleet aikaisemmin Lähi-idässä käyneetkään, mutta kerta ei varmasti jäänyt viimeiseksi. Paljon hyviä puolia, suora lento alle 5 tuntia, Apollolla erittäin edullisia matkapaketteja, ihanteellinen ilmasto (sää+ 24-30). Yöt ovat kuitenkin viileitä, mutta se helpottaa nukkumista. Laitettin joskus ilmastointi pois päältä ja parvekkeen ovi auki. Hotellimme oli vaatimaton MIna, mutta meille se kelpasi oikein hyvin, parvekkeelta oli upea merinäköala Eilatiin päin. Hyvä aamiainen, hotellissa oli loppuviikolla paljon arabiperheitä, jotka antoivat mukavasti paikallista väriä ja mielenkiintoa.

Kävimme Petrassa (rankka ja mielenkiintoinen kohde) Kuolleella merellä kellumassa ja mutahoidossa, Mount Nebossa (Mooseksen vuorella, Maleban kaupungissa Ammanin lähellä katsomassa "mosaiikkikirkkoa" ja Wadi Rumin autiomaassa. Kaikki olivat huikeita paikkoja.

Emme menneet Apollon mukana (aika kalliit joskin tasokkaat retket kuulemma) vaan halusimme tukea paikallisia taksinkuljettajia/oppaita ja kaksi viimeistä reissua teimme todella luotettavan, mukavan ja viisaan Ahmadin kanssa. Ahmad todella tekee sen mitä lupaa, mutta matkan varrella tekee sitten uusia ehdotuksia sen mukaan mistä arvelee asiakkaidensa kiinnostuvan. Kysyin saanko "mainostaa" häntä netissä ja luvan saatuani annan hänen meilinsä osoitteen: [email protected]. Mobile: + 962 795 129 726. Hän puhuu erinomaista englantia ja tulee vaikka lentokentältä hakemaan ja hoitaa kaikki kuljetukset koko reissun ajan. Suosittelen lämpimästi. Häntä ovat muutkin suomalaiset suositelleet, mutta ei varmaan haittaa yksi referenssi lisää.

Pari päivä vietimme Berenicen lomaklubilla, sinne oli hotellista ilmainen shuttle-kuljetus, sisäänpääsy maksoi 7 €. Punainen meri on lämmin ja kirkas, snorklaaminen on hyvin suosittua noilla rannoilla. Jos haluaa pelkästään snorklata kannattaa varmaan majoittua Tala Bayhin, sen rannat ovat siihen sopivia, kuulemma. Me vietimme aikaa myös paikallisella rannalla, mutta en ilennyt mennä siellä uimapuvuss uimaan, kun paikalliset ovat siellä täysissä vaatteissaan ja uivatkin niissä. Uima-altaiden vesi oli joka paikassa, myös hotellissamme, kylmää ja virkistävää, niitä ei ollut lämmitetty, mutta merivesi oli sitäkin lämpimämpää. Ruoka on hyvää,, varsinkin seisovissa pöydissä haudutetut lampaan ja kanan lihat ja perunat olivat todella hyviä.

Maa on turvallinen ja vieraanvarainen, ihmiset pitävät aidosti meistä suomalaisista ja - Fazerin sinisestä. Törmäsimme pappaan,jolla pieni antiikki- ja rihkamaliike ja hän oli käynyt Suomessa 80-luvulla ja rupesi kyselemään olisiko meillä Fazerin sinistä, jota hänen lapsensa rakastavat. No, olihan meillä ja mies kipaisi hakemaan. Kaikkein parasta reissussa olikin, että joka paikassa sai hyvin kontaktin paikalliseen väestöön, melkein kaikki osaavat hyvin englantia. Saimme monta paikallista ystävää, joten Aqabaan on mukava palata.

Mahtava taksikuski Ehab !

Vieras    01.12.2013    Aqaban nähtävyydet    Aqaba

Ihana viikko Agabassa takana, haikein mielein Suomen kylmyyteen on palattu ja mieli tekee jo takaisin lämpöön.

Matkamme oli mahtava, hotelli tarjosi paljon nähtävää ja matkoja, mutta hinnat olivat aika suolaisia.

Ekana päivänä meille kyytiään tyrkytti tosi moni taksikuski. Oma kuskimme valittiin kielitaidon ja hiukan ulkonäönkin takia. Taksien hinnat olivat noin puolet hotellin matkojen hinnasta tai jopa alle,

Ehab vei meidät Kuolleelle merelle, kuskasi pitkin kaupunkia, käytti koralliriutoilla ja esitteli paikallista kulttuuria ja nähtävää.

Hän oli ystävällinen ja kielitaitoinen, suosittelen.

Kuskimme ansiosta lomamme oli täydellinen.

Laitan yhteystiedot, vastaa viesteihin nopeasti ja on luotettava.

-Ehab taxi driver

Petra, Wadirum, Dead sea

Jordan, Aqapa

phon 00962785554404

Mail [email protected]

Halvalla kyydillä paljon nähtävää

Vieras    04.11.2013    Aqaban nähtävyydet    Aqaba

Todella kiva taksikuski Jordanian Agabassa.

Kiva nuori kaveri, joka osaa hommansa niin auton ajossa kuin oppaan hommassa.

Teimme kaksi erillistä päivää matkoja Jordaniassa mm. (Petra, River Jordan, Mt Nebo, Dead Sea). Lopullinen maksu oli vain puolet siitä mitä matkajärjestäjämme olisi tarjonnut.

Lisäksi saimme paljon tietoa maasta ja maan tavoista. Aikataulu oli meidän halujemme mukaan ja kaiken kaikkiaan sai kokemuksena valtavasti.

Kiitos mahtava Ehab! Suosittelen.

-Ehab taxi driver

Petra, Wadirum, Dead sea

Jordan, Aqapa

phon 00962785554404

Mail [email protected]

Oletko vieraillut Aqabassa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.