Matkakokemukset - Nähtävyyksiä Aqabassa

Voit viettää juuri sellaisen loman kuin haluat...

Vieras    11.04.2018    Aqaban nähtävyydet    Aqaba

Palasin 2.4. lomareissulta Aqabasta. Jordaniassa riittää nähtävää yhdeksi viikoksi, mutta myös lämmössä ja meressä riittää nautittavaa jos nähtävyyksien kiertely ei innosta.

Kävin matkanjärjestäjän reissussa Petrassa. Opas puhui mennen tullen, ehkä vähän liikaakin. Paikka itsessään oli ainutlaatuinen ja ehdottamasti käymisen arvoinen. Päivästä riippuen paikka saattaa olla tungokseen asti täynnä. Etenkin päiviä, jolloin risteilyalukset rantautuvat kannattaa välttää. Ehabin matkassa tuli käytyä kuolleella merellä ja Wadi rumissa. Wadi rum oli kyllä vaikuttava paikka. Päiväretkellä paikassa sai olla rauhassa eikä juuri muita turisteja näkynyt. Ehab on saanutkin tällä palstalla paljon kehuja. Hän hoiti kuljetukset, ruokailut, sisäänpääsyt yms matkojen lisäksi. Ehab puhuu hyvää englantia, oli palvelualtis ja kertoi jos halusi jotain tietää. Hänen matkassaan näytti viihtyvän kaiken ikäiset lomalaiset. Kaiken lisäksi hän on huumorintajuinen ja hauskaa seuraa.

Sukelluskeskuksia Aqabassa riittää joka nurkalle. Itse kävin Aqaba International Diving Centerin Mohammadin matkassa Japanese gardenilla ja Cedar Pride hylyllä. Hienoja kohteita molemmat. Vaikka hyviä snorklauspaikkoja taitaa olla rantaviiva pullollaan voi tuota Japanilaista puutarhaa pitää erinomaisena snorklauskohteena, koska koralliriutta alkaa ihan pinnan tuntumasta.

Voin lämpimästi suositella Aqabaa lomakohteena. Yksin matkustavana naisena tuli kyllä huomatuksi, mutta paikalliset eivät olleet liian tunkeilevia. Enemmänkin ystävällisiä ja vaikuttivat tykkäävän suomalaisista yleensä. Viikonloppuisin paikka on pullollaan sisämaan asukkeja ja meininki kaupunki hotellissa ja sen ympärillä rauhatonta. Myös moskeijan äänet kantautuu selvästi. Toisaalta tuota paikallista sykettä ja ilmapiiriä oli miellyttävä seurata.

Minna

Jos kuskia etsitte retkiä varten, ei tarvitse etsiä enään- Ehab on se paras valinta

Vieras    11.04.2018    Aqaban nähtävyydet    Aqaba

Ehab on luotettava ja asiansa osaava kuski. Kävin perheeni kanssa Ehabin kyydillä Petrassa, Wadi Rumissa ja Aqaba vs. Al Jazeera jalkapallo ottelussa (joka oli Ehabin ensimmäinen paikallinen ottelu eli hänellekkin uusi elämys). Ehabille voi siis heittää ehdotuksia siitä mitä haluaisi kokea/nähdä ja hän kyllä auttaa mielellään. Otimme häneltä myös lentokenttäkuljetukset. Hinnat piti paikkaansa ja sisälsivät juuri ne sovitut asiat. Kuskin valita mietitytti ja askarrutti paljon joten helpottaakseni muiden stressiä- Ehab on se ainut ja oikea. Miinuksena voisin mainita ajotyylin mutta tämä nyt on valitettavasti vain se niin sanottu kultuuri ero sillä hän ajoi juuri niinkuin muutkin paikalliset. Eli parempaa ajotaitoa ei löydy muualtakaan ja eikä varmastikkaan parempaa palvelua. Onnistuneen loman saatte hänen avulla. Häneen yhteyden saa parhaiten whatsapin välityksellä: +962 78555 4404.

P.S. Jos näette kameleita kun olette hänen kyydissä, voitte kysäistä mitä kävi yhdelle suomalaiselle tytölle joka lähti ottamaan kuvaa kameleista keskellä Wadi Rumin aavikkoa ja saatte kuulla hyvän tarinan ;)

Ehabin kyydissä kuollut meri ja petra

Vieras    04.04.2018    Aqaban nähtävyydet    Aqaba

Hei, otimme palstalta talteen taksikustki Ehabin numeron. Ajaa paikalliseen tapaan vauhdilla, mutta on mukava ja luotettava kuski. Veloitti juuri sen mitä pyydettiin. Täällä palstalla mainittu jotain hintoja, vaihtelevat eri viikkoina/sesonkeina ja riippuvat ihan retken sisällöstä yms. Hyvät hintatarjoukset saimme molemmista reissuista. Petra oli hieno kohde, yksi seitsemästä ihmeestä ihan syystäkin. Kuolleelle merelle pidempi ajomatka, mutta sinne on nyt syytä mennä vielä kun se ylipäätään on olemassa. Jordania on turistien kadosta palautuva maa, jossa paikalliset suhtautuvat suurella lämmöllä vierailijoihin. Turvallinen ja rauhallinen kohde vierailla.

Ihmeellinen Jordania

miisa00    02.04.2018    Aqaban nähtävyydet    Aqaba

Olimme vko:n Aqabassa, hotelli Kempinskissä. Hotelli ylitti odotuksemme kaikesta ***** +

Täältä löysin Ehabin nro:n ja otin häneen yhteyttä vko:a ennen matkaamme. Sovimme reissut ja saavuttuamme Jordaniaan hän ajelutti meitä samana iltana kaupungilla ja kävimme syömässä.

Kävimme Petrassa hänen kanssaan ja sieltä Wadi Rumiin..yön vietimme Beduiinileirissä ja saimme itse valita, jäämmekö leiriin, joka oli meille tarkoitettu (täynnä turisteja) vai haluammeko pidemmälle pienempään beduiinileiriin, joka oli rauhallinen. Valitsimme onneksi tuon pienemmän leirin ja tunnelma oli sanoinkuvaamaton.

Kuolleella merellä kävimme myös, mutta kuski oli toinen, Mohammed (Ehabin tuttava). Äärettömän mukava myös ja näytti matkan varrelta muitakin paikkoja..kävimme, jonkun naisen luona joka eleli lampaidensa kanssa alkeellisissa oloissa ja hän oli paistanut meille leivän maan sisässä olevassa kivistä tehdyssä grillissä..tosi hyvää leipää.

Kokonaisuutena vain hyvät muistot maasta, ihmisistä, ruoasta..suosittelen!

Oppaan varoitteluista huolimatta retket Ehabin kautta sujui hyvin ja hänen toisetkin kuskit olivat ystävällisiä..jos haluaa nähdä enemmän, kuin ryhmän kanssa, niin paras vaihtoehto! Ruoat, juomat (teet, kahvit, pepsit) kuluivat hintaan mukaan ja kuolleenmeren reissulla tupakatkin, sytytettyinä ;)

Ehabin nro: +962 7 8555 4404

email: [email protected]

Petra ja wadi rum

Vieras    29.03.2018    Aqaban nähtävyydet    Aqaba

Asuimme keskustan hotellissa (Golden Tulip). On ihan lähellä koulua ja moskeijaa, joten meteliä kuuluu huoneeseen myös keskellä yötä. Hyviä puolia siisteys (huone etenkin aina hyvin siivottu) ja aamupala myös ihan hyvä (vaikka saatavilla ei olekaan hedelmiä). Ranta etäämmällä, sinne vie bussikuljetus (maksullinen). Lähiranta on kaupunkilaisten käytössä, eikä siellä juurikaan ole länsimaisia ihmisiä bikineissä. Paikalliset tykkäävät turisteista ja olemme saaneet ystävällistä palvelua. Ravintoloissa korkea hygieniataso, jopa juomien jäätkin tehdään pullovedestä. Rauhallinen ja mukava lomakohde, jos kaipaa erikoisempaa kohdetta. Petra on käymisen arvoinen paikka (maksoi 125 dinaaria per naama Petra+Wadi rum palstalla mainitun Ehabin kyydissä, koska meitä oli 4 henkilön ryhmä, 2 henkilön ryhmälle 175 dinaaria/hlö +50e dinaaria oppaan palkkiota Petrassa). Saattaisin suositella kuitenkin matkatoimiston matkaa/hinta menee aika samoihin. Taksikuski teki mitä lupasi eli vei petraan ja wadi rumiin, veloitti rahat kokonaisuudessaan jo matkan puolivälissä. Ihan luotettava, ei puhu juuri mitään koko matkan aikana, ei ole opas vaan ihan kuski. Silloin tällöin polttaa tupakan ja puhuu paljon puhelimessa arabiaa. Petrassa kannattaa olla opastus. Muut kuskit saattavat viedä edullisemmin, mutta emme kyselleet muita etukäteen. Kävimme toisen (huonosti englantia puhuvan kuskin kanssa) lintuja bongaamassa Aqaban alueella, alue ei ollut kummonen. Sinne maksoi yhteensä 20 dinaaria. Kuski odotti tunnin että kierrämme ja pääsimme samalla kyydillä takaisin. Meidän kokemuksien mukaan että suurin osa kuskeista on luotettavia, matkatoimiston pelottelusta huolimatta. Petra joka tapauksessa oli henkeäsalpaavan upea, siellä kannattaa ehdottomasti Jordanian vierailulla käydä.

Ehab

Vieras    18.03.2018    Aqaban nähtävyydet    Aqaba

Olimme ennen lomareissua lukeneet täältä Ehabista.Tapasimme hänet saapumispäivänä.Soveimme hänen kauttaan reissut Petraan,Wadi Rumiin ja kalareissulle.

Ehab on aivan mahtava tyyppi ja luotettava!Reissumme olisi saattanut olla astetta tylsempi ilman hänen mahtavaa seuraansa ja huumorintajua!

Lisätietoja:www.aqaba-jordan.com

Hyvin suunniteltu aktiiviloma Jordaniassa

Vieras    28.02.2018    Aqaban nähtävyydet    Aqaba

Olemme neljän miehen ryhmä, joka etsii maailmalta muutakin kuin rantalomailua. Kohteinamme ovat olleet mm. monet Etelä-Amerikan valtiot, mutta viimeksi päätimme kokeilla ”lähimatkailua” ja varasimme vuoden 2017 syksyllä matkan helmikuun viikolle 8 Jordanian Akabaan. Luimme muiden matkailijoiden kokemuksia mm. täältä Napsusta. Silmiimme osui akabalaisen taksiyrittäjän Ehab Shamylihin saamat kehut hänen toiminnastaan retkien suunnittelussa. Tammikuun alussa otimme Ehabiin ensin yhteyttä sähköpostilla ja sen jälkeen siirsimme keskustelumme WhatsAppiin, joka on Jordaniassa muita toimivampi väline viestien lähettämiseen. Ehab osaa englantia. Pyysimme tarjouksia retkistä Ammaniin, Kuolleellemerelle, Petraan ja Wadi Rumiin sekä kalastusretkestä Akabanlahdelle ja kuumailmapallolennosta aavikolla. Hän antoi samantien mielestämme kilpailukykyiset hinnat kaikista aktiviteeteista. Kaikki etukäteissuunnitelmamme toteutuivat, koska Ehab on joustava, ja meille luvatut hinnat pitivät paikkansa. Lisäksi Ehab tutustutti meidät paikalliseen kylpyläkulttuuriin, ja heti kohteeseen saavuttuamme hän vei meidät Akaban CityTourille maksutta. Ehab omistaa taksiyrityksensä yhdessä kaverinsa kanssa. Heillä on myös minibussi isompia seurueita varten. Ehab Shamylih, puh. +962 7 85554404

Jordania suosituksia

Vieras    14.02.2018    Aqaban nähtävyydet    Aqaba

Teimme viikon reissun poikani kanssa Aqabaan. Yövyimme Mena hotellissa joka sijaitsee aivan kaupungin keskustassa lähellä palveluja. Jordanialainen ruoka oli taivaallisen hyvää ja ihmiset ystävällisiä ja palvelualttius. Kävimme myös yhtenä päivänä sukeltamassa ja kokemus oli hyvä. Todella kirkkaat, vaikkakin viileähköt sukellusvedet (+22°C). Nähtävyyksistä mm. Petran ja Wadi Rumin ja suomalaisen matkanjärjestäjän retket olivat järkyttävän kalliita. Löysimme mahtavan paikallisen taksikuskin/oppaan, jonka kanssa teimme kyseiset retket kohtuullisella hinnalla ja ryhmäretkien ahdistukselta välttyen. Suosittelen lämpimästi ottamaan yhteyttä Ehabiin, jos olet matkalla Aqabaan. Petran ja Wadi Rumin reissuille hän oli järjestänyt meille valmiiksi aivan kaiken, mm. ruokailut, beduiinileirissä yöpymisen ja seuraavan päivän kuljetuksen takaisin Aqabaan. Meillä ei tarvinnut kuin hypätä kyytiin ja nauttia matkasta! Ihan huikeita muistoja ja 10/10 kokemus sekä nähtävyyksien että Ehabin ystävällisyyden ansiosta. Hän puhuu hyvää englantia ja pitää minkä lupaa. Loppuun laitan vielä hänen yhteystietonsa ja toivotan huippua reissua Jordaniaan! :)

[email protected]

+962785554404

Alennusta Petran sisäänpääsystä

Vieras    10.02.2016    Aqaban nähtävyydet    Aqaba

Viikkomme Agabassa oli säiden puolesta hiukan pilvinen, mutta kuitenkin lämmin.

Otimme täällä suositellun Abdullahin kuskiksemme Petraan, kuolleelle merelle ja Wadi Rumiin. Kaikki toimi, niinkuin piti ja hän piti meistä erittäin hyvää huolta. Kokonaisuus tulee edullisemmaksi kuin matkatoimiston kautta retket ja saa itse päättää aikataulut- suosittelemme häntä ehdottomasti.

Ennen saapumista saimme vinkin Abdullahilta, että Turkish Airlinesin lentolipuilla saa Petran sisäänpääsystä -15% alennusta. Oikeahinta (50JD). Lipuissa pitäisi olla tallella logo tms. Meillä ei ollut logoa, eikä lukenut missään lipussa Turkish Airlines. Ainoastaan matkalaukkukuiteissa, lippukannan takana. Saimme alennuksen kuitenkin. En tiedä onko hiljaisen kauden etu, mutta kannattaa ainakin tiedustella.

Merta ja hiekka-aavikkoa

Vieras    31.12.2015    Aqaban nähtävyydet    Aqaba

Marraskuinen viikon lomamatka oli täydellinen. Hotellimme oli ylen tasokas, henkilökunta ystävällistä, ja vähän vähemmälläkin pärjäisi.

Jordanian matka oli täynnä suuria elämyksiä.

Jeeppiajelu autiomaassa, kamelin selässä tietysti piti myös mennä edestakaisin. Yöpyminen teltassa, beduiinimusiikkia livenä, äänet, tuoksut ja ilmapiiri olivat kuin suoraan Tuhannen ja yhden yön tarinoista.

Tähdet tuikkivat taivaalla kuin karamellit, joita poimia. Sellainen oli arabialainen yö.

Kiveen hakattu kaupunki Petra, Kuollutmeri mineraaleineen olivat näkemisen ja kokemisen arvoiset. Siinä sivussa näimme Raamatun kertomusten Lootin vaimon suolapatsaana.

Parasta oli Ma'In Hot Spa, luonnonsauna ja kuumavesihieronta puhdistivat koko kropan ja sielun.

Maisemat olivat karuudessaan kiehtovat.

Jordanialaiset ovat hyvin ystävällisiä ja rehellisiä ja ovat ainakin Aqabassa tottuneet turisteihin. Silti kiinnitimme huomiota omaan vaatetukseemme, eli emme tahtoneet provosoida esittelemällä paljasta pintaa...

Ehdottomasti voisin mennä uudestaan, matka oli pelkkää nautintoa.

Hieno matka Aqabaan

Vieras    24.04.2014    Aqaban nähtävyydet    Aqaba

Palasimme juuri mahtavalta matkalta Aqabasta. Vaikutuksen teki iloiset ja ystävälliset ihmiset.

Teimme kaksi päiväretkeä ennalta sovitun taksikuksin kanssa. Kannattaa ottaa yhteyttä luotettavaan ja suositeltuun taksikuskiin jo ennen matkaa niin säästyy paljolta. Aqaban keskustassa on paljon matkoja tarjoavia kuskeja, joiden tasosta ja hinnoista ei oikein tiedä.

Meillä oli hyvin englantia puhuva Abdulla Qabaa. Puh nro. 00962 79 55 33 186 (paikallinen nro), sähköposti: [email protected]

Kaikki toimi Abdullan kanssa todella hyvin. Aikataulut pitivät, auto oli siisti ja ilmastoitu, hän kertoi paljon paikallisesta kulttuurista ja historiasta ja lisäksi hän ei tyrkyttänyt mitään. Saimme kokonaispakettihinnan 220 JD, johon kuului lentokenttäkuljetukset, päivä Petrassa ja iltapäiväretki Wadi Rumiin. Hintaan ei kuulunut sisäänpääsymaksuja. Abdulla piti hyvää huolta tarjoten juotavia ja suositteli hyviä paikallisia ravintoloita.

Petra oli sinänsä hieno ja näkemisen arvoinen paikka. Meillä ei ollut siellä opasta ja opastetaulut olivat ajoittain puutteelliset. Muuten hieno paikka.

Ikimuistonen kokemus oli kyllä Wadi Rum. Abdulla järjesti meille yksityisoppaan, Salama, joka on itse beduiini. Englanninkielen taito ei ollut kovin hyvä mutta iloisuus ja innokkuus korvasi sen. Salama osasi näyttää meille syjäisempiä mutta erittäin hienoja paikkoja, joissa ei juurikaan muita turisteja näkynyt. Auringonlasku aavikolla kruunasi illan.

Suosittelen lämpimästi Jordaniaa ja Abdullaa

Oppaaksi

Vieras    09.02.2014    Aqaban nähtävyydet    Aqaba

Jordaniaan ja Aqabaan matkustaville voimme suositella oppaaksi englantia puhuvia Abdullah Qabbahia (27v.) ja veljeään Mohammadia.

Teimme Petraan ja Wadi Rumiin kolmen yön kierroksen jonka Abdullah junaili mallikkaasti.

Kaikki luvatut piti paikkansa ja hinta hyvin kohtuullinen.

Yhteystiedot: p. 00962777072750 (paikallinen no.) ja [email protected], [email protected]

L&E

Paikallisia nahtavyyksia

Juzzy65    15.12.2013    Aqaban nähtävyydet    Aqaba

Aqabassa on aivan keskustassa suuren lipputangon valittomassa laheisyydessa 2 hyvaa nahtavyytta.

Vanha kivinen linnoitus alue, melko hyvin sailynyt

Uimarannalle upotettu tankki 200 - 300 metria pohjoiseen tangosta ja 250 metria rannasta.

Kaupungin basaari on myos kauppoineen melkoinen nahtavyys ja kauppiaatkin ovat rennompia kuin esim

Egyptissa.

Kaupungista tehdaan myos reiussuja esim. Wadi Rum aavikolle, Petraan ja Kuolleelle merelle.

Naita voi ostaa matkan jarjestajalta tai paikallisilta yrittajilta.

Aquarium on myos nakemisen arvoinen paikka monine kaloineen ja kilpikonnineen, myos krokotiili on ahdetty yhteen aitaukseen;( Matka maksaa taksilla 5 dinaaria suunta ja sisaanpaasy samoin 5 dinaaria.

Lisa erikoisuutena on pakko mainita paikalliset taksikuskit. Osa naista on erikoistunut myymaan sinulle palveluita;

joita et todellakaan tarvitse. Esim. jos haluat paikalliselle rannalle niin puolivakisin tyrkytetaan matkaa Wati Rumiin

tai Petraan, huudellaan sit peraan kun kyyti ei kelpaa :O

No, ma olen jo tottunut ennestaan naihin nilviaisiin, ei ole pelkastaan taman maan "erikoisuus", kiitan vaan kohteliaasti ja jatkan matkaa :D

Muutenkin yrittavat kiskoa mahdollisimman suuret hinnat ja mittariahan ei vahingossakaan kayteta.

Onneksi on myos rehellisia takseja, jotka ajavat mittarilla. Matka rannalle maksoi 50 piasteria :)

Mahtava taksikuski Ehab !

Vieras    01.12.2013    Aqaban nähtävyydet    Aqaba

Ihana viikko Agabassa takana, haikein mielein Suomen kylmyyteen on palattu ja mieli tekee jo takaisin lämpöön.

Matkamme oli mahtava, hotelli tarjosi paljon nähtävää ja matkoja, mutta hinnat olivat aika suolaisia.

Ekana päivänä meille kyytiään tyrkytti tosi moni taksikuski. Oma kuskimme valittiin kielitaidon ja hiukan ulkonäönkin takia. Taksien hinnat olivat noin puolet hotellin matkojen hinnasta tai jopa alle,

Ehab vei meidät Kuolleelle merelle, kuskasi pitkin kaupunkia, käytti koralliriutoilla ja esitteli paikallista kulttuuria ja nähtävää.

Hän oli ystävällinen ja kielitaitoinen, suosittelen.

Kuskimme ansiosta lomamme oli täydellinen.

Laitan yhteystiedot, vastaa viesteihin nopeasti ja on luotettava.

-Ehab taxi driver

Petra, Wadirum, Dead sea

Jordan, Aqapa

phon 00962785554404

Mail [email protected]

Halvalla kyydillä paljon nähtävää

Vieras    04.11.2013    Aqaban nähtävyydet    Aqaba

Todella kiva taksikuski Jordanian Agabassa.

Kiva nuori kaveri, joka osaa hommansa niin auton ajossa kuin oppaan hommassa.

Teimme kaksi erillistä päivää matkoja Jordaniassa mm. (Petra, River Jordan, Mt Nebo, Dead Sea). Lopullinen maksu oli vain puolet siitä mitä matkajärjestäjämme olisi tarjonnut.

Lisäksi saimme paljon tietoa maasta ja maan tavoista. Aikataulu oli meidän halujemme mukaan ja kaiken kaikkiaan sai kokemuksena valtavasti.

Kiitos mahtava Ehab! Suosittelen.

-Ehab taxi driver

Petra, Wadirum, Dead sea

Jordan, Aqapa

phon 00962785554404

Mail [email protected]

Oletko vieraillut Aqabassa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.