Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Mount Sinain matkakokemukset ja vinkit

Mount Siinai ja erämaa

Vieras    07.01.2012    Mount Sinain muita vinkkejä    Mount Sinai

Ehdottomasti käymisen arvoinen paikka niin vuori,Pyhän Katariinan luostari kuin myös Siinain erämaa. Kaikki edellä mainitut teki vaikutuksen minuun. Upeita hiekkavuoria, tasankoja, ystävällisiä ihmisiä sekä historiallisia paikkoja (mm. Raamatun tapahtumapaikkoja). Krääsä/turistikauppoja löytyi myös tuoltakin!

Mount Sinai aka Moses Mountain

jjussi    16.11.2009    Mount Sinain nähtävyydet    Mount Sinai

Paikalliselta nimeltään "Gebel Musa".

Vuori on pyhiinvaelluskohde niin kristityille, muslimeille ja juutalaisille, koska tarinan mukaan jumala antoi Moosekselle 10 käskyä tällä vuorella.

Vuori on melko helposti valloitettavissa. Ylös johtaa kaksi reittiä, "kameli reitti" ja "katumuksen portaat". Jos tarkoitus on kiivetä katsomaan auringonnousua, kannattaa ylömenoon valita "kameli reitti" ja tulla alas sitten "katumuksen portaita". Päinvastaisessa tilanteessa, kun menet ihailemaan auringon laskua, vaihda kulkureittikin käänteiseksi. Ihan oman turvallisuutesi vuoksi, näin et päädy tulemaan pääedellä portaita alas keskellä pimeyttä.

Valitset kumman tahansa reiteistä, viimeiset 300 metriä joudut kiipeämään portaita pitkin, joita on 750 askelmaa. "Katumuksen portaat" tuovat tähän askelma määrään 3000 askemaa lisää.

Vuori on 2285 metriä korkea ja kiipeämisen lähtöpiste on vajaassa 1600 metrissä.

Yläällä vuorella yöt ovat kylmiä, eli jos menet katsomaan auringon nousua, varaudu LÄMPIMIN vaattein. Alhaalla voi olla hyvinkin shortsi keli, mutta kun pääset ylös ja jäät odottelemaan auringon nousua, huomaat hyvin nopeasti, että tuulen, kosteuden, ym. "chilling factor" luo olosuhteet jossa lämpö on lähellä nollaa tai vähän sen alapuolella, mutta onneksi siellä on paljon hanakoita myyjiä, jotka "vuokraavat" kamelin hajuisia huopia ja patjoja paleleville turisteille.

Matkan varrella ja ylhäältä löytyy "kioskeja", jotka myyvät niin suklaata, pikkuleipää, teetä, kahvia, limpsaa... Sitä vaan miettii, että paljon on vaadittu työtä kun kaikki se on raahattu ylös.

Normaalikuntoiselle tuo ~900 metrin kiipeäminen ei ole hirveen suuri urakka, sen kulkee helposti 1,5 tunnissa, mutta yö aikaan kannattaa olla jonkunlainen lamppu mukana (otsa lamppu oli erittäin kätevä; opas "pyysi" moneen otteeseen minua "lahjoittamaan" sen hänelle), jos ei ole kuutamoa.

Entäs ne jotka omistavat heikot jalat.. Ei ongelmaa, voit vuokrata kamelin alhaalta ja keikkua sen selässä ylös, siis niiden viimeisten 750 portaan juurelle... Miehille suositellaan vain matkaa ylös kamelilla, alas kannattaa kävellä.. Näin säilyy sukukalleudet!

Lähtöpiste on "st katarinan luostari", josta voi löytää esim. raamatun "palavan pensaan" ja mooseksen kaivon (joka kuulemma siitä juovalle antaa hyvän avioelämän).

PS. ja jokainen sukeltajahan muistaa olla sukeltamatta vähintään 12 tuntia (mielummin 18 tuntia) ennen ylös kiipeämistä!

PPS. Kuvia tästä paikasta löytyy: www.jjussi.com/gallery/Trave...2.2008/St. Katarina aka Moses Mountain/index.html

Oletko vieraillut Mount Sinailla?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.