Djerban matkakokemukset ja vinkit

Houmt Soukin basaarialue

nompparelli    06.01.2011    Djerban vaarat ja ongelmat    Djerba

Ensimmäistä ja viimeistä kertaa tuli sitten käytyä basaarialueella!

Otimme hotelliltamme taksin ja käskimme ajaa Houmt Soukiin, joka oli suurempi paikka kuin paikka, jossa hotellimme sijaitsi.

Soukiin päästyämme, sen kummemmin kyselemättä kuski ajoi suoraan basaarialueelle ja voitte vaan kuvitella,mikä

riemu repesi kauppiaille kun " Neljä rahaihmistä" saapui suoraan haaviin! Siinä me sitten hätistelimme näitä aggressiivisia kauppiaita, mutta turhaan!

Kovat oli muutenkin lähtöhinnat ja millään ei meinannut päästä eteen päin kulkemaan!

Mutta tiedoksi muille matkaajilla, älkää missään nimessä antako taksikuskin viedä teitä suoraan basaarialueelle.!!! Ilmeisesti on kovin yleinen käytäntö tuolla tämä tälläinen! :)

Ajankulua hotellialueella

Elokuussa 2010 vietimme viikon Djerballa ja hotellinamme oli Sangho Village!

Uima-altaalla ja rannalla loikoillessa, jatkuvasti kävi joku tarjoamassa kaikenlaista aktiviteettia, mönkkärisafarista riippuliitoon! Eli jos lomalta kaipaa äksöniä, niin ei muuta kuin mukaan tuollaisiin safareihin! Hinnat olivat ihan suht ok, mutta tinkaamisen varaa niissä oli! Aika usein hinta tipahti reilustikin , kun sitä äimisteli.

Me itse emme kokeilleet mitään,koska olimme tulleet makaamaan aurinkoon. Muutamana päivänä meinasimme lähteä melomaan. Hotellin omasta rannasta kun pystyi ottamaan kanootin ja käsittääkseni se olisi ollut ihan ilmaista.

Yllättävä kokemus jalkatilan suhteen, Nouvelair

nompparelli    30.08.2010    Djerban lennot & liikenne    Djerba

Matkustimme Djerballe elokuussa 2010 ja lentoyhtiönämme oli Nouvelair. Täytyy myöntää, että hieman pelotti kun oli lukenut kaikkea keskustelupalstoilta kyseisestä yhtiöstä. Lähtö onnistui ihan loistavasti, samoin laskeutuminen ongelmitta.

Koneen tilat olivat mahtavat, kun esim. vertasimme Thomas Cook:iin. Mieheni Teneriffan matka oli täyttä tuskaa kun hän joutui istumaan Thomas Cookissa "polvet suussa", mutta Nouvelairissa saimme istua nahkapenkeillä ja tilaa jaloille oli yllin kyllin!

Tarjoilu sisältyi lennon hintaa, mutta ruoka ei kovinkaa hyvää ollut! Virvokkeita tarjoiltiin koko lennon ajan, niin kauan kun niitä riitti. Henkilökunta oli kyllä aika yrmeää, mutta neljän tunnin lennolla se ei paljoakaan haitannut. Englantia osasivat hyvin puhua, joka oli yllättävää tunisialaisilta.

hotelli lähellä rantaa

nompparelli    24.08.2010    Djerban hotellit    Djerba
Yöpymisen ajankohta: Elokuu 2010 | Hotelli: Sangho Village

Vietimme viikon loman Sangho Villagessa elokuussa 2010. Hotelli oli suuri , huoneita oli satoja ja hotelli kokonaisuus koostui monesta eri rakennuksesta. Iso allasalue oli keskellä kaikkea. Altaalle pääsi helposti hotellihuoneesta ja altaalta ruokailemaan. Lapsille oli myös oma pienempi allas ja mielestäni se oli hyvä,koska isompi allas oli todella syvä.

Hotellilla oli oma alueensa rannalla, joka oli tarpeeksi suuri. Jokaiselle lomailijalla oli oma rauhansa rannalla ja kaikille riitti maksuttomia aurinkotuoleja ja varjoja. Hotellin vastaanotosta rantaan oli n. 90 metriä. Ranta sopi perheen pienimmillekin, koska ranta oli erittäin matala. Aikuinen sai kahlata monta kymmentä metriä että uiminen oli mahdollista. Merivesi oli todella puhdasta ja elokuussa se on vielä kaiken lisäksi lämmintä :)

Hotelli oli kaikenkaikkiaan siisti. Huoneissa oli tehokkaat ilmastoinnit, jotka olivatkin elintärkeitä vempeleitä +45 asteen helteillä. Huoneet siivottiin jokapäivä, lakanat vaihdettiin viikon loman aikana kolme kertaa ja puhtaat pyyhkeet tuotiin jokaisen siivouksen yhteydessä.

Hotellin ruoka oli mielestäni aika kehnoa. Matkamme oli all inclusive ja viikon matkan aikana ehti kyllästymään samoihin mauttomiin ruokalajeihin. Myös hotellin ravintolan haju oli todella tunkkainen, suorastaan oksettava. Ruokalajeja oli kyllä useita, mutta kun ruuat eivät tuntuneet maistuvan miltään. Onneksi joihinkin pöytiin oli laitettu suola- sekä pippurisirottimet, joilla sai ruokiin edes hieman makua.

Hotellin henkilökunta oli ihan "jees ". Pieni kielimuuri vallitsi suomalaisen matkailijan ja henkilökunnan välillä. Englantia osasi puhua vain aniharva, ja sekin onnistui heiltä todella huonosti. Ranskaa tietenkin puhuivat mieluusti, myös saksa ja italia taittuivat suurelta osin henkilökuntaa.

Rahan vaihto oli mahdollista hotellin vastaanotossa.

Hotellin aulassa oli maksullinen internet. Televisioita ei hotellihuoneissa ollut eikä kyllä missään yleisissäkään tiloissa. Allasalueella oli " Sangho Theater ", joka vetikin iltaisin yleisöä, jossa hotellin "viihdyttäjät " esittivät milloin mitäkin. Illan ohjelma alkoi ensiksi lapsiesityksillä, joissa turistilapset pääsivät esittämään lasten lauluja, ranskaksi tietenkin.

Hotellin baarissa oli bijardipöytä ja muutamia pelikoneita, joita saattoi ajankuluksi pelailla. Alueella oli myös tenniskenttiä ja minigolf-rata. Aivan ihanaa oli, että hotellilla oli oma "mini zoo ", jossa oli marsuja, kaneja, vuohia, undulaatteja, kanoja, kukkoja ja riikinkukkopariskunta.

+ Kaunis hotellialue

+ rentouttava ilmapiiri

+ paljon ohjelmaa, sitä kaipaavalle

+ hiekkaranta lähellä

- huono ruoka

- englanninkielen osaamattomuus

- jokailtainen lasten esitys, jossa samat laulut ja tanssit

- " keskellä korpea "

Arvosana hotellille:

Krokotiilifarmi

Vieras    02.06.2010    Djerban nähtävyydet    Djerba

Kävimme Djerballa toukokuun lopussa, joka ei vielä ole parasta turistiaikaa, joten kesällä tämä tilanne voi olla toisin. Djerballa ei paljon aktiviteetti mahdolisuuksia, nähtävyyksiä ym. ollut. Mutta yhden hyvän nähtävyyden löysimme... Krokotiillifarmi joka sijaitsi Djerba Explore alueella oli loistava. Liput sinne sisään maksoivat aikuiselta 12 TDN ja lapselta 6TDN. Samalla lipulla pääsi myös kahteen museoon jotka olivat alueella. Finnmatkojen kanssa sinne olisi myös päässyt, mutta aikuiselta tämä kierros olisi maksanut 25TDN, ja opas olisi ollut englannin kielinen, joten päätimme mennä farmille omatoimisesti enkä kadu yhtään.

Basaari alue

Vieras    02.06.2010    Djerban vaarat ja ongelmat    Djerba

Basaarialueet varsinkin Midouissa olivat yhtä painajaista. Ovat varmaan muuallakin, mutta kirjoitanpa silti. Alku hinnat ovat karmaisevia, eräästäkin vyöstä alkuhinta oli 170TDN ja lopulta ostimme sen 14TDN:llä. Myyjät ovat erittäin päälle käyviä ja myös ilkeitä jos et heiltä mitään osta. Mieluumin kävinkin loppu ajan niin sanotuissa Fixed Priceissä, jossa hinta oli jo valmiina eikä tinkiä tarvinnut. Näistä joitain tuotteita sain jopa halvemmalla kuin muut basaareista.

Oletko vieraillut Djerbassa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.