Matkakokemukset - Nähtävyyksiä Outer Banksissa

OBX: Ulkoilmaihmisen paratiisi

Atlantin rannalla Pohjois-Carolinassa olevat matalat saaret ovat monipuolisesta ulkoilmatekemisestä pitävän huippukohde - vaikkakin melko hinnakas, sillä kohde on hyvin suosittu amerikkalaisten itsensä keskuudessa.

Saarilla voi harrastaa mm. golfia, syvänmeren kalastusta, purjehdusta (tosin kovin rajoittuneessa muodossa), seinäkiipeilyä, leijasurffausta, lintujen tarkkailua, uintia, heittokalastusta rannalta tai kalastuslaitureilta, auringonottoa ja uintia sekä riippuliitoa. Saarilla on myös muutamia mielenkiintoisia kansallis- ja osavaltiopuistoja sekä tutustumsen arvoisia majakoita. Moottorilentämisen syntysijat Kitty Hawkissa löytyvät myös saarilta.

Majoittumisen voi valita erittäin laajasta valikoimasta paikkoja huippuhotelleista vähemmän loistavaan motelliin, mutta suurin osa niistä sijaitsee lähellä rantaa, josta pääsee kivuttomasti yleisille uimarannoille. Ravintoloita on lähes joka makuun, vaikka seafood vaikuttaa olevan monen suosikki sillä niitä paikkoja on lähes kaikkialla.

Muutama varoituksen sana lienee myös paikallaan:

Saaret kuuluvat alueeseen, jolle iskeytyy lähes säännöllisesti Atlantin pyörremyrskyjä, hurrikaaneja. Itse olen asunut yhdessä motellissa, josta oli kuukautta myöhemmin jäljellävain kasa tiiliä. Siispä selvitä pakoreitit (Hurricane escape routes) hyvissä ajoin, mikäli myrsky alkaa lähestyä. Mantereelta päin saattaa joskus myös tornadot tulla häiritsemään rauhallista oloa. Joillakin rannoilla esiintyy voimakkkaita Rip current -virtauksia, jotka on myös hyvä huomioida, ettei löydä itseään yhtäkkiä kilometrien päästä rannasta.

Nämä kun ottaa huomioon, niin OBX on mitä miellyttävin paikka lomailla pidempäänkin. Kannattaa mennä rannalle ja pistää silmät kiinni ja kuunnella luonnon ääniä, joista ainakin Atlantin tyrskyjen kohina on kumman rauhoittavaa.

Oletko vieraillut Outer Banksissa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.